Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

evet accord un da öle çok değer korudugu söylenemez..

anIL(34an623)

bence rakamlar biraz yanıltıcı. bugünlerde 2. el fiyatlar o kadar düştü ki  araba almayanı dövecekler nerdeyseRegister or Login" alt=""/> üşendim şimdi ama mesela Alfa üzerine bir araştırma yapsak bugünlerde 30 milyar altına 2005 model bulunacağına,  26 milyar altına da 2004 model bulunacağına eminim.

geçenlerde 8,5 milyara 155 gördüm. "yok artık daha neler" dedim. dediğim gibi bu rakamlar yanıltıcı sonuçta.

n/a

her aracın fiyatında düşme var.alfanınki bunlardan fazla değil.verdiğim örnekte 3 yaşında yarı fiyatına satılan accord var.yarı fiyatına satılan 3 yaşında alfa varmı?

n/a

Birbirimize, internetten bulduğumuz ucuz, ya da pahalı ilan örneklerini göstermeye başlarsak, bu topic daha bayağı bir uzar :) Accord'da da çok para isteyen var, Alfa'da da. Bunun bir önemi yok. Önemli olan, piyasasının genel hali.

Piyasanın hali tabii ki harap. Ancak, elinizde bir Honda olduğu zaman, Alfa sahiplerine göre avantajlarınızın olduğunun inkar edilebileceğini sanmıyorum.

Bu, hangi otomobil hızlıdır, ya da hangi otomobilin donanımı daha iyi gibi bir kıyaslamadan daha farklı... Sonuçta, 2.el şans işi; fiyatlar ve otomobiller belirsizlikler ile dolu. Ama, altınızdaki otomobil Alfa olunca, şansınız daha düşük oluyor, aracın fiyatının belirlenmesinde, alıcının etkisi artıyor. Ben buna inanıyorum, ve Alfa sahibi olduğumdan beri gördüğüm şey, 2.el piyasasında Alfa'nın yerinin pek olmadığı. Eğer, bunun aksine inanıyorsanız, aksini ispatlayacak delilim yok. Ama, bence yanılmış olursunuz :) Şansınızı azaltıyorsunuz, hepsi o...

n/a

kerem verdiğim fiyatlar piyasada olan fiyatlar.burada önemli olan fiyat değil 2.eldeki değer kaybı.bu kayıp sadece alfada yok.diğer markalardada var.şurası bi gerçek .accord un 2.eldeki kaybı fazla olsada satışı kolay olabilir,bi alfaya göre daha kolay müşteri bulunabilir.

Onur

15 milyara "sıfır"otomobil varken 2. elin bu hallere gelmesi normal, hem de 2 miyar daha ver full aksesuar araba al 17 milyara en azından garantili... örneğin kimse 98 model 156 1.6 ya o parayı vermek istemez çok Alfa tutkunu değilse....

n/a

Bence de öyle, Onur. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Ve otomobil sahipleri için zarar ettiren bir dönem...

alfisti

sandığınız gibi 17 milyara full aksesuar arabalar satılmıyor piyasada.. yok kliması yok hava yastığı yok abs si eksik... ama millet bunlara bakmıyor... millet ucuza sıfır km. araba aldığına bakıyor.. biraz eski ama donanıma nakıldığında bu sıfır araçlara göre çok daha efektif araçlar ise milletimizin "naylonlarını çıkartma" hevesine neredeyse çöpe atılıyor... yoksa o 17 milyarlık sıfır araçlar birer tenekeden baka bişey değil...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

master

2.4 için değer düşüşünü nispeten normal karşılıyorum.

Ancak verdiğiniz fiyatlar da alt seviyede fiyatlar. Yani büyük bir dilimdeki ucuz fiyatlar diliminde.

Kaldı ki Accord 2.4 için 56 küsür milyar ve 80.000 km'de bir Accord 2.0 için 40.000 YTL bu piyasaya göre iyi bile.

Accord'lar yarı fiyatına satılıyorsa bunun en önemli sebebi kasa değişikliğidir , eski Accord'lar hiç tutulmayan araçlarken yenisi orta sınıfın gözdesi oldu birden.

Anıl'ın söylediğine ek yapayım , içim burkularak söylüyorum 2004 model 147'lere 23 milyar istiyorlar , ki bu internette istenen fiyat , muhtemelen daha düşüğe de bulunur , oturup ağlayasım geldi.

Honda'ların ikinci elde tutulan ve yüksek fiyatlı araçlar oldukları bir gerçek , Civic Type-R'lar hala alınabilir fiyatlara düşmedi , 40.000 YTL limitinin altına yeni yeni düşüyorlar , 97-98 model VTI'lara bile fahiş fiyatlar isteniyor , Accord da bu geleneği sürdürüyor , sürdürecek. Çünkü orta sınıfın gözbebeği şu anda.

Edited by - master on 02/01/2006  20:58:15
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

anIL(34an623)

sewgili halil dikkatini çekerim ilandaki accord'lar 2000 ve 2400 cc. piyasada 3 yaşında 2.0 cc veya üstü "alfa" olsa bu piyasa şartlarında değil yarı fiyatına 1/3 fiyatına bile gidebilir valla. 2.0 ve üstünün prim yapmadığını hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz . accord 2. el için zor bir sınıfta yer alıyor. bunu göz ardı etmeyelim lütfen Register or Login" alt=""/>

bu sınıfta 159'u da bence içimiz burkularak izleyecez Register or Login" alt=""/>

quote:

halil wrote:

her aracın fiyatında düşme var.alfanınki bunlardan fazla değil.verdiğim örnekte 3 yaşında yarı fiyatına satılan accord var.yarı fiyatına satılan 3 yaşında alfa varmı?