Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün uzun uğraşlar sonucu yazılımı düzelttik, artık D modda da gazlayabiliyoruz. :)

Hadi gözün aydın kardeşim , kazasız belasız gazla. Boost cut vs diyordun düzeldimi ? Acaba bu satmaman gerektiğine dair bir işaret mi  :haydi:

Oğuz

Bugün uzun uğraşlar sonucu yazılımı düzelttik, artık D modda da gazlayabiliyoruz. :)

Hadi gözün aydın kardeşim , kazasız belasız gazla. Boost cut vs diyordun düzeldimi ? Acaba bu satmaman gerektiğine dair bir işaret mi  :haydi:

Şimdilik düzgün gözüküyor, tüm vitesleri devirleri denedim bir sıkıntı yok. Torktan kesiyormuş sanırım, tork limitörüne giriyormuş araba, öyle garip şeyler işte :D Satarken sıkıntı olmasın diye uğraştım yazılımın düzelmesi için, yoksa normal modda da güzel gidiyor. Mito alıp doldurucam reis, hafif araba iyidir. QV fazla elektronik, tek egzantrik falan çok uğraşmaya gelmiyor, benim arabadaki aynı motor sonuçta(Multiair). 155'likler bildiğimiz klasik turbo motor, onlardan alıp girişmeyi düşünüyorum. Kol,piston,turbo,egzantrik,enjektör vs 250+ oluyor. Örnekleri de var :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

Şimdilik düzgün gözüküyor, tüm vitesleri devirleri denedim bir sıkıntı yok. Torktan kesiyormuş sanırım, tork limitörüne giriyormuş araba, öyle garip şeyler işte :D Satarken sıkıntı olmasın diye uğraştım yazılımın düzelmesi için, yoksa normal modda da güzel gidiyor. Mito alıp doldurucam reis, hafif araba iyidir. QV fazla elektronik, tek egzantrik falan çok uğraşmaya gelmiyor, benim arabadaki aynı motor sonuçta(Multiair). 155'likler bildiğimiz klasik turbo motor, onlardan alıp girişmeyi düşünüyorum. Kol,piston,turbo,egzantrik,enjektör vs 250+ oluyor. Örnekleri de var :)

Fatihle buluşturmamak gerek seni :D Baksana ne masraflar açıyor :alkis: Kardeşim boşver 250 yi falan bin mis gibi yav , yukarda saydıklarına koca bir $$$ ve zaman gerek. Ama sen ne yapıp edip yaparsın onu biliyorum :D Hakkında hayırlısı olsun o zaman.

Oğuz

Fatihle buluşturmamak gerek seni :D Baksana ne masraflar açıyor :alkis: Kardeşim boşver 250 yi falan bin mis gibi yav , yukarda saydıklarına koca bir $$$ ve zaman gerek. Ama sen ne yapıp edip yaparsın onu biliyorum :D Hakkında hayırlısı olsun o zaman.

Fatihin arabayi alip tamamlayabilirim aslinda :p Uzun vadeli bi proje dusunuyorum, yavas yavas doldurucam. Sadece dusunce tabi bunlar, belki de qv alip yazilim egzoz devam ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

Fatihin arabayi alip tamamlayabilirim aslinda :p Uzun vadeli bi proje dusunuyorum, yavas yavas doldurucam. Sadece dusunce tabi bunlar, belki de qv alip yazilim egzoz devam ederim.

Hahaha hadi benim için bijon anahtarı yetiyordu , onun arabayı almak için ne gerek :D Hayırlısı olsun kanka iyi olur inşallah.

sarpgrey

Bugün değil ama geçen hafta Yaybach'lar takıldı :) Ön taraf sanki düşmemiş gibi gelmişti, ancak şimdi baktıkça gözüme güzel geliyor. Ben normalde ön daha düşük, arka az daha yüksek severim. Benimki düz gibi... Gerçi bagajda subwoofer falan da var, ondan olabilir :) Biraz daha ön düştü galiba bir de..

Konfor hiç fena değil, arabada yay olduğu kasislerdeki yaylanmama ve daha bozuk zeminlerdeki darbe emişlerde belli oluyor anca. Klasik Eibach güzelliği :) Virajlarda henüz zorlama fırsatı bulamadım.

Yarın da 225 45 17 PZero'lar geliyor, onları takıp bi 500km alıştırıp öyle zorlamayı düşünüyorum :)

H.sonu xenonun biri yanmıyordu.
Balast veya ampulde sorun var diye düşünürken, farın içindeki H7 soketine elektrik gitmediğini fark ettik. Allahtan balast da ampul de sağlammış. Bugün bi bakacaklar, eğer olmazsa İlker Kemal'le de konuşmuştuk, fara gelen ana soketin sağlam kablosundan paralel çekeceğiz.
vay vay vay :) fotoğraf lari yuklersiniz.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

sarpgrey

bugün benim 147 ile motor contasi yanan kardeşimin Renault 11 flash s i benim araba ile yaklaşık 3-4 km çekerek tamirhaneye götürdüm, aslinda evde babamın da Hyundai Accent Era vardı ama baktım arabasina birşey olacak diye korkuyor, benim arabaya baglayalim dedik :)
iki arabayi birbirine çekme halati yerine iki tarafı delik bir iskele demiri ile çektik.
ama benimde odum patladi tabi bir yeri kiracagim diye.neyse kazasiz goturduk arabayi.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Inan

Nano koruma yaptırdım.Sonra çar çamur olduk ama hala parlak.Deydi mi deydi... :rock:

Kibitzer

Bugün değil ama dün okulda boş vaktimde önce vites konsolunu(adı buymuş vites ve ayna kontrollerinin ve küllüğün olduğu siyah kısmın :)) ) nasıl sökeceğimi keşfettim. Söktüm ve nasıl temizleyeceğimi bulmaya uğraştım. Bildiğiniz(veya bilmediğiniz) gibi yapış yapış olmuştu neden bilmiyorum. Pek başarılı olamadım, tam bırakacaktım ki öğrencimin biri "hocam benzin temizler" dedi. Bir bardak benzin ile denedik ve neredeyse tamamen temizlendi. Artık yappış yappış olmayan ve kıyafetleri kirletmeyen bir vites konsolum var  :haydi:

Sonrasında hazır başlamışız derken ön kapı hoparlörlerinden neden ses gelmediğini bulmaya uğraştım. Zor da olsa teybi çıkardım ve arkasındaki kabloları kontrol ettim, hiçbir problem yoktu. Ön kolonları söküp bakayım dedim, sol kapıda hiçbir problem yoktu. Sağ kolonun kapağını çıkarıp içerideki hoparlörün vidasına dokunduğum anda ses geldi gitti, söktüm baktım arkasındaki soket çıktı çıkacak durumda ve temas etmiyor. Onu sıkılaştırdım ve artık ses sistemimde de hiçbir problem yok. Fakat sağ kapıdaki kolon soketi neden sol kapıdaki hoparlörün çalışmasını engelliyor onu anlamadım  :))

DcD-Semih

Ben bugün baya ilgilendim 145 imle :)

Sol kapı döşemesinde açılan kısımlar vardı onlari bali ile güzelce tutturdum. Vites topuzumun üstü çıkıyordu değişti rmek işime gelmedi japonla yapıştırdım. Yine sol kapıda cam açma butonları ile tweeter kapağı ses yapıyordu ikisinin de klipslerini yeniledim. Pandizotta ses vardı güzel bir yalıtım ile kırık ayaklarından birini tamir ettim. Parlatıcı ve besleyici süt ile göğüsü yaladım yuttum.

En sonunda da güzel bir bıcı bıcı yaptırdım.  Trim aksam sesi denen şey 145 gibi bu konuda biraz sıkıntılı bir araçta yok yeni lastiklerimde baya bi sessiz kabinde motor sesinden başka ses kalmadı. Oda zaten keyif veriyor :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Suatsvn

Bugün değilama geçen hafta boya koruma yaptırdım :))

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fatihmehmet

1 yıl süreden sonra App plakalarımın montajını yaptım bugün :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Kibitzer

Bugün Alfamın doğumgünü :)) Ne yapsak :))

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Doğa Tosun

biz de 159'u bugün yani 1 Nisan'da almıştık :) Onun da doğum günü
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ATA

Bu gün çük antenden kurtulup, elektronik anteni takmamin zaferini yaşiyorum :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

redromeo156

gt mızın trıger  ve bakımları yapıldı
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

tugrul

Yağına baktım.. Ne sıkıcı.. Yapacak bişey yok arabada...  :nazar:
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

TRSemih

:D :D

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

KAKIRMAN

:D Maşallah de nazar değmesin...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

redromeo156

ohh mis senın aracın aynısı ılana gırdı abı lpg yok 150 bınde bınıcıye 26500 yazmış :)
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

ar.159

Tapatalk
hayırlı olsun biraz daha bilgi ve foto şahane olur alfaların radyo çekişm kalitesi genel bir şikayet sebebi çünkü
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ATA

Tapatalk
hayırlı olsun biraz daha bilgi ve foto şahane olur alfaların radyo çekişm kalitesi genel bir şikayet sebebi çünkü

Normalde 916'lar otomatik anten kullaniyor ancak otomatik anten cok eski moda olduğundan. Çözüm olarak kisa anten kullanmiştim ama anten yuvasi arka çamurlukta olduğundan görüntüsü beni tatmin etmedi.

Şimdi de 20TL'ye aldigim elektronik anteni kullaniyorum, çok deneyemedim ama çekiş problemi yok gibi. Arka camin ustune yapiştirdim. Resminide çektim ama net çikmadi. Bu anten tıpkı otomatik anten gibi +12v besleme gerilimine ihtiyaç duyuyor.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

universeee

Tapatalk
Abi sorma ben de nefret ediyorum. Radyolarin yuzde doksani mi net cekmez yaaa. 2014un Kurtkoyunde tek bir radyoyu net dinleyebiliyorum oda gebze radyosu :S Net radyo dinledigim zaman kendimi bir garip hissediyorum cunku artik butun radyolarin normal hali cizirtiliymis gibi dusunuyorum :haydi:

Tapatalk
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

milano 75

Tapatalk

Normalde 916'lar otomatik anten kullaniyor ancak otomatik anten cok eski moda olduğundan. Çözüm olarak kisa anten kullanmiştim ama anten yuvasi arka çamurlukta olduğundan görüntüsü beni tatmin etmedi.

Şimdi de 20TL'ye aldigim elektronik anteni kullaniyorum, çok deneyemedim ama çekiş problemi yok gibi. Arka camin ustune yapiştirdim. Resminide çektim ama net çikmadi. Bu anten tıpkı otomatik anten gibi +12v besleme gerilimine ihtiyaç duyuyor.

Tapatalk
ata bende bilgi bekliyorum,malum 75 in antende aynı,alalı 2 anten kırdım bagajla.plastikte hoş durmaz,çekiş iyiyse alıyım bundan
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum