Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Steel egzoz ucu gayet kaliteli abi, susturucuları çok sesli ama :)

Geçmiş olsun Doğa.

Doğa Tosun

hepinize çok teşekkür ederim  :clover: şükür birşey olmadı.. bildiğim kadarı ile mk2 147'nin euroncap testi yok, fakat olsa da sonucun mk1'den farklı olmayacağını düşünüyorum.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Alper

Geçmiş olsun Doğacım
Ben ASR ESP sevmiyorum arkadaş işte
Kendim yerime o karar vermeyecek ben ne dersem onu yapacak.
Tabii bu herkes için geçerli değil.
Gereksiz demiyorum ama ben sevmiyorum.
ABS nin yeri ayrı ama :)

fatihmehmet

@Doğa Tosun

Geçmiş olsun kardeşim. Ben de geçen 90 derecelik bir viraja 80'le bi gireyim dedim. (Yol baya geniş). Önden kaymaya başladı iyi yusuflattı. Bi daha da denemem :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

The Schuey

You are not allowed to view links. Register or Login
@Doğa Tosun

Geçmiş olsun kardeşim. Ben de geçen 90 derecelik bir viraja 80'le bi gireyim dedim. (Yol baya geniş). Önden kaymaya başladı iyi yusuflattı. Bi daha da denemem :)

Sıkıntı tam olarak ne idi? Ön tarafta yeterli tutunmanın olmaması mı yoksa tutunma limitlerinin aşılmasından sonraki kayma olayının aniden gerçekleşmesi mi? Eğer ikincisi gibi ise sakat bir durum. 

fatihmehmet

@Doğa Tosun

Sıkıntı tam olarak ne idi? Ön tarafta yeterli tutunmanın olmaması mı yoksa tutunma limitlerinin aşılmasından sonraki kayma olayının aniden gerçekleşmesi mi? Eğer ikincisi gibi ise sakat bir durum.

Önden kaymaya başladı birden sonra tam toparladım derken arka da kaymaya başladı. Dedigim gibi yol cok geniş olmasa denemezdim. Dar bir yolda denemiş olsam muhtemelen kaldırımda biterdi serüven.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

The Schuey

@Doğa Tosun

Önden kaymaya başladı birden sonra tam toparladım derken arka da kaymaya başladı. Dedigim gibi yol cok geniş olmasa denemezdim. Dar bir yolda denemiş olsam muhtemelen kaldırımda biterdi serüven.

Anladım. Neticede Alfa'da bir yere kadar.

milano 75

geçmiş olsun You are not allowed to view links. Register or Login . ne zamandır sağını solunu sökemediğim hatta binemediğim 75 in bugün su tesisatını söktüm komple,2 defa su basıp çalıştırıp boşalttım ve You are not allowed to view links. Register or Login antfiriz+su yapıp temizliği tamamladım,özlemişim sök-tak yapmayı.beyaz 16 jantları taktım,para verdik yatmasın kenarda  ;).bu arada uzun zamandır yağsız,passız kalmıştı elbiselerim yeni aldığım keten pantolonu yağlamışım,bayadır yemediğim temizlik fırçamıda  yedim hanımdan  :)).koltuklarım siyah kumaş,berbat olmuş tozdan ,lekeler falan oluşmuş,ilk fırsatta buharla temizleticem onlarıda.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

KUY65

bugün 147 ile hafif bir kaza atlattım. Asfaltın beyaz olduğunu farketmeyip düşük hızda da olsa dönüşe sert girdim. Önce biraz kafadan kaydıktan hafif hafif gaz vermemle toparlandı fakat muhtemelen anlık bir patinaja düşünce 147'nin gerizekalı asr'si ŞAK diye tüm gücü kesti ve araba kafayı yere bastı. Hemen ardından 147'nin şirin poposu kavşağın ortasında yanıma geldi.

FWD olarak mazda3'de de ASR vardı fakat bu kadar bir anda ve sert kesmiyordu gazı.

bir de bugün hala tosfed'de görev yapan, eski bir ralliciyle konuştum. Kendisinin Volkan Işık'la yarışmışlığı falan var. Konu Alfa'ya geldiğinde mk1 147 ile ralliye çıktığını, 3. dakikada arabanın 2'ye ayrıldığını söyledi. Asfaltta ise 147'nin ağırlık transferinin çok saçma ve başarısız olduğundan, genel olarak kağıt gibi vs. kelimeler kullandı. Bir palio sporting'in daha iyi olacağını falan söyledi.
Ben asfaltta zor biniyorum 147'nin narin yapısına, sen toprağa çıkıp ralli mi yaptın diyemedim..
Kardesim gecmis olsun  :clover:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

KUY65

Anladım. Neticede Alfa'da bir yere kadar.
Tabiiki de alfa da bi yere kadar.. Mitoyla seride cok sert daldim gecenlerde egsoz sesinin gazina gelip 120-130 arasi bir hizla.. Solumdaki olmasi gereken araba onumde gorundu, refleksle saga kirdim nasil topladim, nasil vurmadim bilmiyorum. Saga cekip napiyorum ben dedim hatta. bidaha paraya bogsalar yapmam sanirim. Araba ne kadar tutarsa o kadar limit zorluyoruz, iyi yol tutuslu arabayla boyle gitmek mi yoksa kotu yol tutan saga sola yatan bi arabayla farkinda olup yavas gitmek mi daha guvenli olur dusunulur
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

yigitekimdemir

Vallahi ne yalan söyleyeyim ben de nasılsa döner deyip Alfa öncesi döneme göre daha agresif viraj alıyorum. Fazla yol tutan oto da sağlıksız sanırım
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

The Schuey

Hiçbir otomobile güvenmemek lazım, neticede hiçbiri fizik kanunlarının ötesine geçemiyor.

misket

Sigorta yenilendi 212 TL yanında da kırmızı ruhsat kabı hediyesi ile araba anahtar ruhsat takım kırmızı oldu  :)
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

erdem1904

159'un xenon ampüllerini yenilememe rağmen yeterli aydınlatma sağlamıyor. Bu hafta sonu far temizliği yaptırmayı düşünüyorum. Tavsiye edeceğiniz yer var mı?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

max-ime

159'un xenon ampüllerini yenilememe rağmen yeterli aydınlatma sağlamıyor. Bu hafta sonu far temizliği yaptırmayı düşünüyorum. Tavsiye edeceğiniz yer var mı?

Pehlivan Stop'a git Erdem abi.

Recep Küçük

You are not allowed to view links. Register or Login  hocam çok büyük geçmiş olsun allah beterinden korusun inşallah

41 K 9803  147 1.6 ts progression 3K

erdem1904

2001 stop tercihim olmuştu 156'da.. Ama 159'un farlar çetrefilli olduğu için sıkıntı çıkmaması amacıyla 159'un farını iç dış temizlemiş bir yer olsun istiyorum. Pehlivan stopa 159 götürdünüz mü Uğur...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Erkay KAHYA

2001 stop tercihim olmuştu 156'da.. Ama 159'un farlar çetrefilli olduğu için sıkıntı çıkmaması amacıyla 159'un farını iç dış temizlemiş bir yer olsun istiyorum. Pehlivan stopa 159 götürdünüz mü Uğur...

Erdem Abi,
Farları dağıtıp içini temizletsen dahi ışıtma iyi olmuyor. (Mega Stopta yaptırmıştım. Farların dağıtma işi kolay. Herhangi bir plastikçi rahatlıkla yapabilir.)
Çözüm clear lens olan merceklerde.  ;)
Ben dağıttırıp iç, dış temizlettim. (Bir süre memnun kaldım.)
Benim Orj. mercekler çiziksiz iyi durumda olduğu halde arkadan gelen aracın sarı farları benim önümü aydınlatıyor.
Çözüm mercek değişimi.

max-ime

Saab'i goturdum abi, gayet basarililar.

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login benim farlarda karanlık ortamda gayet iyi aydınlatıyor. Ama yol aydınlatması iyiyse benim farın esamesi okunmuyor. Yol aydınlatma lambarıyla farım kapalıymış gibi ilerliyorum. Yada senn verdiğin örnekte olduğu gibi arkadaki aracın sarı farıyla ... Mercek değişimi hazır temizlik için sökülmüşken yapılır iki işçilikten kurtulunur :) mercek işini nasıl yapıcaz? ne marka olacak, nerden alıcaz bir sürü soru :)

Mesela bu ilanda clear lens leri ayrıca satıyor. Bizim kullandığımız merceklerin lensleri sökülüp bunlar takılabiliyor mu ki?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login benim farlarda karanlık ortamda gayet iyi aydınlatıyor. Ama yol aydınlatması iyiyse benim farın esamesi okunmuyor. Yol aydınlatma lambarıyla farım kapalıymış gibi ilerliyorum. Yada senn verdiğin örnekte olduğu gibi arkadaki aracın sarı farıyla ... Mercek değişimi hazır temizlik için sökülmüşken yapılır iki işçilikten kurtulunur :) mercek işini nasıl yapıcaz? ne marka olacak, nerden alıcaz bir sürü soru

Aynen abi söktüreceksen hazır mercekleri de değiştir.
clear lens olan aynı dış ebatlardaki lensleri tercih edebilirsin. Bir çok markanın ki uyuyor.
Komik ama Renault lensleri gayet iyiymiş. (f/p)
Bu konuda pek bilgim yok.
İlker Kemal Bey'e de gönderebilirsin. İşlem yaptıranlar işçiliğinden memnunlar.
You are not allowed to view links. Register or Login duruma el atabilir misin?

erdem1904

mesela bunun clear lens olup olmadığını nerden bileceğiz? Fiyatı gayet uygun geldi gözüme... Genelde zaten fiyatlar bu şekilde...

İlker Kemal'e yollayamam. Arabayı nerde yatıracağım farsız şekilde :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

Konunun uzmanının (İlker Kemal) sahibindende mercek ilanına ulaştım. En temizi 159 a en uygununu ondan almak. İletişime geçtim. Sağol You are not allowed to view links. Register or Login
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Erkay KAHYA

Konunun uzmanının (İlker Kemal) sahibindende mercek ilanına ulaştım. En temizi 159 a en uygununu ondan almak. İletişime geçtim. Sağol You are not allowed to view links. Register or Login

Erdem Abi, parçaları alıp, + işçilik ödeyince maddi anlamda aynı değerlere geliyor.
Bir de aynı kalitede iş çıkacak mı? O sorun var.
Bence farları sök kargoyla yolla. Lens ayarlarını yapmak kolay iş değil. Sonra yolda Hayko Cepkin gibi gidersin.  :D

Rotweiler

You are not allowed to view links. Register or Login abi farı sökmesini takmasını en az başarılı bir şekilde bir kez yapmamış adam dağıtır birdaha toplayamaz.
Deneyimli ellere bırakmak lazım. Ayrıca You are not allowed to view links. Register or Login ın da dediği gibi kesim çizgisinin hizalanması gerekiyor. Onu da zaten işi yapan denemiş olan biliyor.
Malzemelre gelince full clear lens için Megane 2 lensi kullanabilirsin ya da en güzeli STI-R lensleri. Gerçek clear lens onlar oluyor. Geçen aracı boyatırken hazırda farlarını da temizleten You are not allowed to view links. Register or Login a da aynısını gösterdim ama iş işten geçmişti. Onun farlarını da İlker KEMAL yaptı, ondan yorum alabilirsin.
STI-R lenslere şuradan ulaşabilirsin:

Aradaki fark muazzam. Ben daha önceki aracıma bunu uygulamıştım. Google'a sorarak normal d1s lensler ile STI-R arasındaki farkı gözlerinle görebilirsin.
Şöyle bir örnek koyayım:

Bu STI-R kesim çizgisi ve aydınlatması:

Bu da normal d1s aydınlatması ve çizgisi:

Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||