Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lbe

Haftaya tasarruf rekoru kıracağım.İzlemede kalın :alfisti:

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Ya uzun yolda arabamdan hiç şikayetim yok 130 km hızla 140 tl ye 560 km yol gittim ki bence mükemmeldi ama şehir içi anlam veremiyorum bir iki haftadır pejo 508 1.6 dizel otomatik kullanıyorum şehir içi hızlı kullanım ve dur kalklkta kolay kolay 6.5 veya 7 lt yi geçmiyor ortalama anlık göstergede de direk tam gazla arabayı kaldırsam 13 lt falan yazıyor ama benimkinde ayağımı sadece frenden kaldırıyorum gaza daha basmıyorum bismillah deyip kapıyı 20 lt den açıyor ortalamada 11 civarı neden böyle ya :(

qtronic olabilir mi 8)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

mahoretti

LPG benzine oranlar ortalama %20 daha fazla yakılıyor yanlış bilmiyorsam. buna göre bir hesaplama yaptım, KUTAY'ın aracı eğer benzinle gitseydi 24lt LPG yerine 20lt benzin alacaktı. sonuç itibari ile 28 kuruş civarı yakacaktı..... 90 la gitmeye devam )))))))

ar.159

Ya uzun yolda arabamdan hiç şikayetim yok 130 km hızla 140 tl ye 560 km yol gittim ki bence mükemmeldi ama şehir içi anlam veremiyorum bir iki haftadır pejo 508 1.6 dizel otomatik kullanıyorum şehir içi hızlı kullanım ve dur kalklkta kolay kolay 6.5 veya 7 lt yi geçmiyor ortalama anlık göstergede de direk tam gazla arabayı kaldırsam 13 lt falan yazıyor ama benimkinde ayağımı sadece frenden kaldırıyorum gaza daha basmıyorum bismillah deyip kapıyı 20 lt den açıyor ortalamada 11 civarı neden böyle ya :(

qtronic olabilir mi 8)
Eğer ondan şa walla daha çok anamı ağlattronic olur. Oysa q-tronic verimli ve kullanışlı bir şanzıman diye bilirdim
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

wolkanku

qtronic olabilir mi 8)
Eğer ondan şa walla daha çok anamı ağlattronic olur. Oysa q-tronic verimli ve kullanışlı bir şanzıman diye bilirdim

almadan iyi araştırmamışsınız :)
almadan önce ben araştırdım. qtronic ile tek haneli değerler hayal. 10-11 normal olan değerleri.
ben manuel'i çok özenli kullanırsam 8.5, ortalama gazlamalarla 9,5'larda kullanıyorum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alper

qtronic olabilir mi 8)
Eski nesil , bildiğimiz dur kalkta benzini , mazotu içen ama konforu 10 numara olan bir şanzımandır :)

ar.159

qtronic olabilir mi 8)
Eski nesil , bildiğimiz dur kalkta benzini , mazotu içen ama konforu 10 numara olan bir şanzımandır :)
Konfor gercekten on numara ama benim anlamadığım ayağıma sadece frenden çektiğimde gaza hiç basmasam dahi 20 li değerlerde seyir etmesi gaza yüklendiğindede zaten 20 bile hak getire sanki inhenksiyon yokta olanca mazotu boşaltıveriyor motora.
Birde bi yerlerde bu qtronicin sıkışık trafikte vitesi boşa aldığını okumuştum ama aslı yok gibi??
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

master

İzmir-Çeşme gidiş geliş, 4-5 km Alaçatı içinde gezme, klima full açık, otobanda sabit 135-140 km/s arası bir rakamda cruise control. Sollama amacıyla çok nadiren 160-170'e çıkıp inme, fazlası yok. + Otobana kadar gidişte yoğun İzmir şehiriçi trafiği, Bostanlı'ya dönüşte orta karar İzmir şehiriçi trafiği.

Sonuç: 6.5 lt/100 km.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

alfacan

17 jant 45 yanak lastiğe geçtikten sonra öldürücü istanbul trafiğinde 10 litrenin altına hiç düşemedim  :(

MaxiGauges

45TL benzin ile şehir içi full dur kalk trafik 250km
km de 0.18 lira - ~100km/3.6lt
:haydi:
araç: Piaggio Xevo 250i

------

Alfa 155 Q4
50 TL benzin ile 95-100km ekonomi yazılımı ve ekonomi modunda şehir içi
Eski MaxiBoost
Yeni MaxiGauges

Yiğit Doğukan

SORU: Litre fiyatı 2,84 tl'den 40 tl'lik LPG alan Yiğit, bu yakıt ile 130 km gittiğine göre:
a-) 100 km'de kaç litre LPG tüketmiştir?
b-) km'de kaç kuruş yakmıştır?
         CEVAP:                   
         40/2,84=14 lt
                             14 litre LPG ile 130 km.
                              x  litre LPG ile 100 km.
                              ---------------------
                              1400/130x
                              x=10,7 lt

2,84x10,7=30,4/100=0,304 kuruş

Aslında basit ama sormuşlar :D Ales'e hazırlık için aldığım soru bankasında buna benzer bir soruyla karşılaştım. Soruyu hazırlayan arkadaşta sıkça bu hesaplamayı yapıyor ki sormuş :D

awanger33

eminpar

Pazar günü buluşmaya git gel 120 km den fazla yol yaptım. 100 km de 8.3 litre yaktım. 8.3/100lt

ozoozo

Ankara-İstanbul(Beylikdüzü) İstanbul(Beylikdüzü)-Olimpiyat stadı-Atatürk Havalimanı-Ankara ortalam 6.4 otobanda ise 120-140-180-190 km belirli sürelerle gittim bence süper değerler :)

Alper

Cumartesi akşamı Beylikdüzünde depoyu ağzına kadar doldurduk Tuğrul abiyle birlikte.
Km yi sıfırladım.
Beylikdüzünden çıkıp otoban kullanıp :) otoban gişelerine kadar sakin Tuğrul abiyle birlikte önlü arkalı 70-80-90 giderek gişelere kadar geldik.
Hadımköy gişelerde Tuğrul abiyle vedalaşıp :) Mahmutbey gişelere kadar 160-180 arada bir 220-230 görerek geldim.
Gişelerden geçtikten sonra 150-160 civarı Otogara kadar gidip eve vardım.
Sonrasında sabah Emre ile buluşup E5 den Kozyatağına kadar efendi efendi 70-80 yaparak gelip oradan da Polonezköye geçtik konvoyla beraber.
Piknik alanında 1-2 gazlama vs. dönüşte yine efendi efendi gidip iğrenç köprü trafiği yaşadıktan sonra Tuğrul abi ile 1-2 atraksiyon :) 190-200 e ara da çıkıp normale dönmeler vs. :)
Sonrasında benzinliğe gittiğimde 205 km de depoyu fulledim ve hatta taşırdıkta biraz :) ağzına kadar doldurduk yani.
ilk tabanca attığında 68TL idi taşana kadar doldurduğumuz da 80 TL aldı.
Yani uzun lafın kısası ;

205 km 80 TL km de 40kuruş ediyor :) 8 litrediyelim işte yuvarlak hesap :)

erdem1904

Alper değerler şaka gibi.. 1,6 ts o kullanımda daha fazla yakar :) Senin ayakta var bir keramet :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

sariertan

Fazla şaşırtıcı değerler =))) LPG takmak mı ?? ne işim olur der insan.

Alper

Fazla şaşırtıcı değerler =))) LPG takmak mı ?? ne işim olur der insan.
Valla abi ilk aldım fullememiştim ala ilk ölçümde bakımdan falan önce işte 6 kuruş civarıydı ilk başta tabii alışmaya çalışıyordum araca.
Sonra bakımı yaptırdım.
Sabah 8 istanbul TEM 2. köprü trafiği falan akşam 6 beşiktaş trafiği vs. 56-57 kuruş yaktı bende şaşırmıştım.
Şimdi de değer bu :) 40 kuruş :)
Uzun yolda demek ki daha da düşecek :)

Alper değerler şaka gibi.. 1,6 ts o kullanımda daha fazla yakar :) Senin ayakta var bir keramet :)

Valla 2.0 SS ile bu kullanım şeklinde de aynı yakardı herhalde neredeyse :)
Hatta fazla bile yakabilirdi çünkü bunun gibi gitmesi için ciddi basıyordum gaza :)

eminpar

Alper oğlum Alfa kardesiyiz O0 benimki 8 kusurlerde sen nasıl 8 yakarsın . Al benimkini de kullan benzine az para vereyim kankam ;)

HTC One SV cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Alper

Gittigim km belli deponun aldigi yakit belli Emin :)
Gel 1 hafta degistirip gezelim.
Depolari fulleyip :)
Sen V6 turbo ile kac yakacaksin ben Gui ile kac yakicam :)

eminpar

Anlastık kardeşim O0

Nasıl bahane yarattım arabayı kullanmak için ahahaha ;)

HTC One SV cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Alper

Emin ariyorum seni ama telin kapali abi???

Inan

156 MK2 156 2004  LPG takıldı..20 kuruş şu anda uzun yolu daha fazla ama şehir içi de var karma sonucum bu...şehirler arası bir CLK ile Denizli den Afyon ayrımına kadar coşarak gitmeme rağmen sonuç 17 kuruş. lpg fiyatı 2.87 ile hesaplanmıştır.
- düzeltme- afyon -antalya dinar ayrımına kadar-

zephry

17 kuruş gerçekten çok iyi bir değer...Peki yol bilgisayarında ortalama tüketime baktınız mı hiç? 5 lt falan göstermesi gerekiyor hesabınıza göre.O değerleri bir tek Trsemih arkadaşımız coşmadan 80 km/s hızla yakalayabildi...

Inan

aramızda bazı kahraman -efsaneler var sanırım ama ne diyeyim benim verilerim bunlar üzgünüm... Araç o kadar yüklüydü ki gaz pompası arcın altına girmiyordu ...Araçtan inmek gerekti gaz doldurmak için.Bu arada en son denememde ise 100 liraya uzun yol fazlası ile şehir içi karma  447 km  lpg 2.96 lira bu arada.