Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Buldum beyler sıkıntıyı,, lpg kablolarından biri baglantı yerinden catlayıp yarılmı,, yani kacak yapıyormus şimdi gezdim geldim termostadı ölçeyim dedim hem,, 73 90 arası oynuyor hızlanma ve vitese göre ,, 80 115 arasında termostad 73-88 arası geziyor, yavaslayınca 50-40 falan gbi oluncada terrmostad 70 altına düşmedi hiç,hızlanıncada düşmedi,,,problem cok sukur ,,:)) alllah nazardan saklasınn

Sent from my iPad using Tapatalk HD
LPG ile ilgili problemi bulmanıza sevindim. Yalnız 70-90 aralığında oynayan termostatı değiştirmek gerekir diye düşünüyorum. Yanlış bir bilgi vermişsem tecrübeli arkadaşlar düzeltecektir. Benim termostatı çıkardığımızda bir baktık yol geçen hanı gibi, her daim açıktı :)
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

blackeyekenan

Yapma ya ama 70 altına düserse sıkıntılı değilmi... Abi u olayı öğrenmek lazım iyiceee

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

tolga_ozhan

Termostat bozuk.
Sağlam termostat ile sıcaklık her zaman 90 derecede sabit kalır.
Yaş, kış, sürat, trafik durumu vs.. fark etmeden normali hep 90 derecedir.

blackeyekenan

Abi alfa ustasına sordum şimdi gayet sağlıklı dedi,,, 70 -90 arası gezinmesi nolrmal vede saglıklıdır dedi,,, eyvallah yardımınız için dostum,,

universeee

Termostat bozuk.
Bak ustalardan birinden cevap geldi bile, sen değiştir o termostatı en güzeli kafan rahat olsun  :yukari-ok: Şimdi havalarda giderek soğuyacak hem motor soğuk çalışır hem daha çok benzin yakarsın.

Abi alfa ustasına sordum şimdi gayet sağlıklı dedi,,, 70 -90 arası gezinmesi nolrmal vede saglıklıdır dedi,,, eyvallah yardımınız için dostum,,

Ben de bazı yorumları okuyunca öyle sanmıştım ama değiştirince gördüm ki işin olması gerekeni ve normali öyle değil :)
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ihsany

İki buçuk sene 147 kullandım, o hararet motor ısınınca 90 dışında biryere oynamadı. Bence de bir sorun var.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

tolga_ozhan

Ben yorulmadan her başlığa yazarım problem değil.
Şimdiye kadar sahip olduğum 6 tane Alfa Romeo'nun 5 tanesinde termostatı arabayı aldığım ay değiştirdim.
Hepsi termostat değişimden önce açık trafik, soğuk hava vs.. gibi durumlarda 80-70 hatta 60 derecelere kadar görüyorlardı. Termostat değişiminden sonra tüm arabalarımda koşullar ne olursa olsun sıcaklık hep 90 dereceye sabitlendi.
İşin teknik boyutuna girip sizi bilgi kalabalığıyla boğmak istemiyorum o yüzden tecrübelermi aktardım.
Dün ankara- istanbul yolunu kullandım gece yarısı. Tepelere tırmandıkça hava -2 dereceleri gördü. Süretim hiç 120'nin altına düşmedi. Sıcaklıkta hep 90 derecede sabitti. Aynı arabayı 30 derece sıcaklıkla istanbul trafiğinde de kullandım. Yine sıcaklık 90 dereceye sahipti. Malesef bu sıcaklık değişimlerinde normal diyen ustalarımız var :(
Benim aracımda kullılan JTS motor sizin kullandığınız TS ile soğutma sistemi açısından neredeyse aynı dizayn kriterlerine sahip.

tolga_ozhan

Bir de şöyle bir detay ekleyeyim.
Termostat fiyatı 100-110 TL aralığında olan bir parça.
Kötü termostarla motorunuz soğuk kalacak ve verimsiz çalışacaktır. Karşılaşacağınız senaryo ise daha yüksek yakıt tüketimi olacak.
Kışa girmeden bozuk termostatı değiştirirseniz, verdiğiniz parayı yakıt sarfiyatını düşürerek bu kış bitmeden çıkartırsınız.

huseyinsimsek

Kesinlikle katılıyorum. Şu anda bende de benzer problem var. Evimden işime yaklaşık 15 km yol var ve neredeyse 10-12'nci kmde ancak 90 dereceyi buluyor. Hatta ara ara dur kalk yapmazsam pek o sıcaklığa çıkmıyor. Ama 90 dereceye gelince sabitleniyor ve yokuş aşağı gaza basmadan gitmediğim sürece pek hareket etmiyor. Böyle gidersem 70 lere kadar düşüyor. En iyisi şu termostatı değiştirmek.

Kendimiz değiştirsek? Kolay mıdır değişim?
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

tolga_ozhan

Aşırı derece kolaydır. Sadece biraz alet edavat sahibi olmak ve el yatkınlığı ister.
Motor suyu sıcakken yapmamak lazım bir de daha sonra ilave etmek için antifiz ve saf suyu hazırda tutmak gerekir. Bir miktarı boşalacak çünkü.
Elimde bunun için bir döküman vardı TS motor için ama JTS'de de durum aynı.
Dropbox'a yükledim. Biraz ingilizce yeter.

rcpydmr

dün 520 kilometre yaptım uzun yol 135 lıra yaktı nasıl sızce
25 krş yakmış sanırım iyi bence arac ney tam bılmıyorum ama . :)
2004 147

74 BU 007

iskoc

Şimdiye kadar sahip olduğum 6 tane Alfa Romeo'nun 5 tanesinde termostatı arabayı aldığım ay değiştirdim.
Hepsi termostat değişimden önce açık trafik, soğuk hava vs.. gibi durumlarda 80-70 hatta 60 derecelere kadar görüyorlardı. Termostat değişiminden sonra tüm arabalarımda koşullar ne olursa olsun sıcaklık hep 90 dereceye sabitlendi.
İşin teknik boyutuna girip sizi bilgi kalabalığıyla boğmak istemiyorum o yüzden tecrübelermi aktardım.
Dün ankara- istanbul yolunu kullandım gece yarısı. Tepelere tırmandıkça hava -2 dereceleri gördü. Süretim hiç 120'nin altına düşmedi. Sıcaklıkta hep 90 derecede sabitti. Aynı arabayı 30 derece sıcaklıkla istanbul trafiğinde de kullandım. Yine sıcaklık 90 dereceye sahipti. Malesef bu sıcaklık değişimlerinde normal diyen ustalarımız var :(
Benim aracımda kullılan JTS motor sizin kullandığınız TS ile soğutma sistemi açısından neredeyse aynı dizayn kriterlerine sahip.

benim araçta sadece yokuş aşağı giderken 70 iniyor.onun dışında 80-90.bazende 90 ı geçiyor.100 e geliyor fan açılıyor.80 e hızla düşüyor.sanırım normal. :serefe:
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

tolga_ozhan

benim araçta sadece yokuş aşağı giderken 70 iniyor.onun dışında 80-90.bazende 90 ı geçiyor.100 e geliyor fan açılıyor.80 e hızla düşüyor.sanırım normal. :serefe:

Hayır normal değil.
Sanırım sizde hem termostat hem fan müşiri problemi var.

iskoc

Hayır normal değil.
Sanırım sizde hem termostat hem fan müşiri problemi var.

radyatörü değiştirirken onlarada bi el atiyim o You are not allowed to view links. Register or Login para değil yeterki sağlıklı yürüsün twinspark  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

blackeyekenan

Ya abiler şimdi kafam karıştı, şöyle sorayım ozman, aracı sabah çalıştırdım ortalama kac km sonra 90 gelmeli, vede hep 90 damı kalmalı,, yani gezmemesi mi lazım,,, birde bu şekilde motora zArarı varmı bozuk termostadın,,,

tolga_ozhan

Ya abiler şimdi kafam karıştı, şöyle sorayım ozman, aracı sabah çalıştırdım ortalama kac km sonra 90 gelmeli, vede hep 90 damı kalmalı,, yani gezmemesi mi lazım,,, birde bu şekilde motora zArarı varmı bozuk termostadın,,,

Kesin cevabı olmayan şeyler sorularınız. Kaç km sonra 90 olacağı birçok değişkene bağlı. Trafik, hava sıcaklığı, sizin ısınana kadar motoru ne kadar zorladığınız vs..
Diğer konuda ise kafa karıştıracak birşey yok. 90 dereceye gelmeli ve koşullar ne olursa olsun orda sabit kalmalı.

blackeyekenan

Ozaman benimkide bozuk desenize,,, cunku 80 90 arası geziyo, mesela bugun 3 km gittim 110 a kadar bastım ama sabitlenmemişti,, yarın biraz yol yapayım 10 km kadar bakalım 90 da sabitmiyiz,,,

lyolcul

bir daha bişey sorma o alfa ustasina :) arkadaşın da dediği gibi her durumda 90 da sabit kalkmalı. Ben de yeni değiştim sayılır ;)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lyolcul

Ozaman benimkide bozuk desenize,,, cunku 80 90 arası geziyo, mesela bugun 3 km gittim 110 a kadar bastım ama sabitlenmemişti,, yarın biraz yol yapayım 10 km kadar bakalım 90 da sabitmiyiz,,,

hararet 90 Ã geldiği zaman uzun bi rampa bul ve rampa aşağı vizesi 5 alıp in. İnerken gaz pedalına dokunma, 5 te kendi insin. Hararet 90 dan aşağı düşerse termostat bozuk.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tayfun

Kubilay ben ilk aldığımda 13 ortalamam vardı  >:D

Tamamen girdiğin trafik ve kullandığın devirler ile ilgili.. Kullanırken özellikle dikkat ettiğim zamanlar olmuştu.. 3 bin devir üzerine çıkmadan ve pek trafiğe girmeden kullandığımda 7 li ortalamaları görmüştüm ama 147 nin keyfi 3 binden sonra  >:D

105'lik 147 beklediğimden fazla yakıyor.9-11 lt arası gidip geliyor.

Abi geçen Yılmaz Usta'dan çıktıktan sonra hafif gazladım ortalama 12 oldu kaşım gözüm seğirmeye başladı  :D

Her araba dur kalkta fazla yakar ama bu resmen dur kalk düşmanı.Trafiğe girince şirazesi kayıyor  :)

Dur kalkta yakıyor, hele birde yokuş yukarı ise o dur kalk trafik ibrenin inişini gözlemleyebilirsin  :o
Ama sakin kullanır ve trafiğe girmemeyi başarabilirsen benzin baya bereketli oluyor  :haydi:

Hiç sormayın. Benim hanımın mesai saatleri değiştiğinden beri her sabah sabit yokuş yukarı girdiğim bir işe gidiş trafiği var. LPG tüketimi 11 litreleri görür oldu, kabus gibi  :duvar: Dur kalk yakıt tüketimi zaten fazla bir de yokuş girdi mi işin içine  :'(
evren etme eyleme. Sen trafikte 11 litreye kabus diyon. Ben normal kullanım 11 lt 100 km zor goruyom. Havalar soğudu bu dahada Artar.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

tayfun

Bu termosdat olayı benmimde kafamı karıştırdı. You are not allowed to view links. Register or Login senenin başına triger ile beraber devirdaim termosdat bir süre sonrada radyatör değişti. Fakat şöyle  bişey var. İş yerim 8 km. Zaten 5/6 km ye anca hararet 90 a geliyor. Ve ilk isinmada 90 görünce hızlı bi şekilde 70 iniyor. Ve daha sonra ufak ufak yükseliyor ama yolum kısa oldugu icin  ikinci kez 90 oluşunu göremiyorum. Uzun.yoldada pek dikkat etmedim açıkçası. Fakat şimdi sizin bu yazdiklarinizi okuyunca kafama takıldı. İşten y 10 gibi çıktım. Dönüş yolunda yine aynı şekil 5/6 km sonra hararet 90 gördü ve aynı şekil 70 indi. Daha sonra normal şekilde 3 km kadar mahallede dolandım ama 80 anca oldu. Daha sonra 1ve 2. Viteste motoru.baya bi zorladim  hararet 90 geldi bir iki km daha gittim aynı. Ve şu an evin önünde 15 dakikadır motor çalışır vaziyette ama ibre 89/91 arası sabit. Kafama takılan! O İLK İSİNMADA  İBRENİN 90 A GELİNCE HIZLI Bİ ŞEKİLDE DEVİR DAİM DEVREYE GİRDİĞİNDE ANİDEN 70 DÜŞMESİ NORMALMİDİR ?

h.t

Termostat bozuk.

Abi merhaba , Ankaray geldiğinde anlatmıştın bana 147 de termostatdan şüpheleniyorum akcı trafikte 75-80 arası takılıyor , 90 yoğun trafikte anca oluyor.
Bugün kardeşimin aracıyla dışarı çıktım bizimde 147 nin amca oğlu olur kendisi :D 2004 Stilo ve gördümki araba geç ısınıyor , sıcağı bile geç veriyor. Buda bütün gün 70-80 arası takıldı yoğun trafikte 90 oldu.
Arabanın 3bin km önce triger /devirdaim ı değişmişti , devirdaimdanda şüphelenmelimiyim yoksa buda direk termostat mı sence :D
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bu vesileyle herkese iyi akşamlar diliyorum :)

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login

tayfun

Ve şimdide bu bekleyişin ardından yukarıda arkadasin dediği gibi uzun bi bayirlik buldum ve 3. Viteste rölantide gittim ve hararet yine 70e indi. Birkaç kilometre daha gittim ama infazla 75 oldu. Şimdi tekrar kapinin önüne geldim ve motoru stop etmeden bekleyişe geçtim hararet yine 90 çıktı. Ne hasta ruhlu adamlariz. İysimi ben eve gideyim. Yoksa sabaha kadar bu termosdat testiyle ugrasacam :D

tolga_ozhan

2004 Stilo'da da bizim TS'lerdeki termostat'ın aynısı var. Parça koduna kadar aynı hatta.
Ben bu problemin devirdaim ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Devirdaim pompasının görevi radyatör hattı ile motor bloğu arasındaki suyun sürkilasyonunu sağlamak. Arızalı olması durumunda motor tarafı genelde daha yüksek sıcaklıklarda seyreder, aksine soğuk kalmaz.
Benim gözlemlediğim kadarıyla bu söylediğiniz probleme termostat sebep olur.

Ayrıca bu konuda ki bilgileri ben bir başlık altında toplasam iyi olacak gibi.

tolga_ozhan

Ve şimdide bu bekleyişin ardından yukarıda arkadasin dediği gibi uzun bi bayirlik buldum ve 3. Viteste rölantide gittim ve hararet yine 70e indi. Birkaç kilometre daha gittim ama infazla 75 oldu. Şimdi tekrar kapinin önüne geldim ve motoru stop etmeden bekleyişe geçtim hararet yine 90 çıktı. Ne hasta ruhlu adamlariz. İysimi ben eve gideyim. Yoksa sabaha kadar bu termosdat testiyle ugrasacam :D

Tayfun sen aracın 90'a ulaşmasını durduğun yerde beklediğin için radyatör hattı yolda giderken ki gibi soğuk havayı görmediği için sıcaklık artacaktır. Çünkü soğutacak etmen yok. Yolda sabit hızla giderken soğuk havada 90 dereceyi bence o termostat ile uzun süre göremezsin.