Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Aynı durum Moto Guzzi için de geçerli ama onu satarken fiyatı iyice dibe vuruyor,Ducati kadar bilinmediğinden.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

mahoretti

guzzi de ilginçtir. tarihi ayrı silindirleri ayrı......

emin

guzzi ve mv agusta da ilginç motorlar her ne kadar çok iyi tanımasam da ducatiyi tanıyıp gördükçe onlara da ilgim artıyor.

Bu arada parça ve servis konusundaki sıkıntıların geçmişe göre daha az problem yaşanıyor. Garantili almak istememin de özellikle beyindir motordur bir problem olursa risk almayalım diye.

satarken fiyatları dibe vurmaz sanırım ducatinin son zamanlarda baya bir satış var. 2. elde fiyatı düşecek aşikar ama 3-4 sene kullanma niyetiyle alıyorum şimdilik problem yaşamazsam
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

fevkalbeser12

Emin sende varya iyi sabır var:) ben bu motoru alsam ve satışı için bu kadar bekleyemezdim. Kesin işe gitmemek için hasta olurdum:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Senin shadow'da güzelmiş, Kemal kardeşim! Kulaklarda işitme kaybı yaşatmadı değil mi :p

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Uzun yoldan sonra bi süre herkes sana gürlüyor gibi geliyor birde bi süre sürme pozisyonunda geziyorsun:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Motosikletlerin yakıt tüketimi ile ilgili güzel bir site ve paylaşım oluşturulmuş,
You are not allowed to view links. Register or Login

1998 GTV V6 TB

emin

Emin sende varya iyi sabır var:) ben bu motoru alsam ve satışı için bu kadar bekleyemezdim. Kesin işe gitmemek için hasta olurdum:)

valla abi sorma haftaya pazartesi ya da salı gidicem bakalım notere bi öğleden sonra, rapor yetiştirmeye çalışıyorduk, 2 ocaktan beri aralıksız çalışıyoruz gece gündüz, kısmen rahatladık.
bakalım belki yarın mereti görmeye giderim =)

honda shadow'a ben binemem gibi geliyo, ama harley davidsonlar da ilgimi çekiyor, sportster'lar falan güzel geliyo.

Anıl abi o, 5-6 litre arasında kalacaksa gerçekten yamaha mt-3 ile aynı yakacak gibi duruyor ama 7 litreleri görürü gibime geliyor.

Rodajı doğru dürüst yapmak gerekiyor şimdi, önce bi 250 km düzgün kullanın sonra bi gazlayın yine düzgün kullanın diyenler var, bu işin en doğrusunu sanırım teknik servisten öğrenebiliriz.

Anıl

Klavuzda rodaj bilgileri vardır, merak etme ;)

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Emin sen motoru sıfır mı aldın?
                         jeremy clarkson

emin

sıfır abi. gittim ikinci eline bakmaya satılmıştı sonra diğer motor 18.500'dü. 4000 km 1 yaşında ilk sahibi haşin kullanmış falan dedik, 2 bin lira için risk almayalım beyni falan elimizde kalmasın.
rodajını yaparak hem alışayım hem de uzun süre binebilirsem bineyim.

önce siyah vardı bir de sadece sıfırlarda, şansıma o gün kırmızı geldi 2 tane, ben de bir tanesi için el sıkıştım abi. geçen pazartesi de ödemesini yaptık ama gel gör ki vakit yok notere gidip vekalet vermeye =)

bir arkadaşım aldı o gaza getirdi, iyi fiyat son şans vb diye, 2012 modeller bittikten sonra 2013'ler 25,800tl'den gelecek.

Fatihob

Oooo almışşın pampii hayırlı olsun kırmızıları 2lerdin. Ben gideyim alayım satışını noterden :D
..

fevkalbeser12

Oooo bilmiyordum ya ben ikinci el aldım sandın haydi hayırlısı olsun kardeşim:)o zaman 20.500 e mi aldın o zaman motoru?
                         jeremy clarkson

emin

evet abi o fiyata bitti çok sağ olasın.

valla kardo bu hafta da gittim gittim olmadı artık sen gidersin.
boş vaktin var mı yaa mitonun cut out u söksek mi =)

Fatihob

Sen bu hafta notere gidebilirsen bana vekalet versene araç alım satım adına senin muameleciliğini yapayım :))

Valla istersen 1 gün boşluk ayarlarım öğleden sonra ptesi hariç. Tabii daha öncesinde Süreyya abiyle konusurum randevu alırım gittiğimizde geri dönmeyelim boşu boşuna. Benimde çok egsozumu takasım var belki gaza gelir takarım.
..

emin

valla her türlü silindirli mahlukta seni vekil tayin ediyorum panpaa
abi okulda boş günün falan varsa valla olabilir, filtreyi de kapalıya geçirsek mi diye düşünmüyor değilim, motora gömüldük zaten, ekstra masraf çıkarmadan idare etsek mi modundayım bir taraftan.

Fatihob

Hah eyw pampaa:)

Okul yok bıraktım okulu 7/24 şalter üretimine devam. 2. dönem dodurcam seneyede açık öğretime başlıcam ormancılık ve kereste bölümüne :D
Dedğim gibi P.tesi hariç sana uyan bir gün olursa çıkabilirim işten. Cut outu sökünce orjinal boruyumu takıcan. Ben döndün kutu içine ama itg taktım 120 lira falandı Yılmaz abide. Şimdilik bi fark görmedim zaten denemedimde ama mantıken işe yarar sıcak havadan bariz korunuyor kutu içindeyken. Bence yapsanda olur yapmasanda zaten basit iş canın ne zaman isterse o rahatça hallolur.
..

fevkalbeser12

evet abi o fiyata bitti çok sağ olasın.

valla kardo bu hafta da gittim gittim olmadı artık sen gidersin.
boş vaktin var mı yaa mitonun cut out u söksek mi =)
O zaman çok iyi be Emin motorun fiyatıda uygunmuş:) iyi yapmışsın şimdi daha çok hayırlı olsun:)
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

Direksiyon sınavını geçtim. Ama gözetmenler sıyırmıştı bu sefer. Ufacık bir alanda motorla 8 yapmamızı falan istediler. Bir sürü de kuka falan. Ama zevkliydi tabi yine de :)

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

emin

abi ne güzel ya, keşke her sınavda biraz kastırsalar insanlar azcık eğitim almak zorunda kalsa

bugün yaşadığım bir olayı aktarayım çiftehavuzlar tarafında mito ile yoğun yağmur ve trafikte çok yavaş ilerliyoruz dur kalk trafik sağ aynamdan bir motorun geldiğini gördüm ve hafif sola yanaşayım dedim sol aynama bakarken ordan da iki motor geldiğini görüp hemen eski yörüngeme döndüm ancak sağdan gelen motor durdu ve dengesini zor sağladı, bana bağırmaya başladı, yemek servisi yapan arkadaşlardandı, kendisine sağ taraftan motor geldiğini, kendimin de motorcu olduğunu anlattım kusura bakmamasını söyledim ve helalleştik arkasındaki yine yemek servisi yapan diğer motorcu keşke herkes senin gibi olsa dedi ve içime biraz su serpti, bir motora kolaylık sağlayalım derken diğer motoru zor durumda bıraktık.

size tavsiyem motor görürseniz hiç ona özel bir hareket yapmayın onlar sizin yörüngenizde sabit olacağınız tahminiyle ilerliyorlar ufak manevralar için de sinyal vermek daha tehlikeli olabilir. bu bahsettiğim olay yaklaşık 20cm sola yanaşmamdan kaynaklanıyordu.

bugün kendi motorumu görmeye bot bakmaya Göztepe Korlas'a uğradım, motor kuzu gibi yatıyor, mono kapak var bir tane müşterinin 2. el uygun fiyata belki onu alacağım. koruma takozu vesaire falan da var ama şimdilik fazla açılmayayım diyorum. velhasıl 2 dakika monsterı görmek bütün haftanın yorgunluğunu aldı.

Kibitzer

abi ne güzel ya, keşke her sınavda biraz kastırsalar insanlar azcık eğitim almak zorunda kalsa

bugün yaşadığım bir olayı aktarayım çiftehavuzlar tarafında mito ile yoğun yağmur ve trafikte çok yavaş ilerliyoruz dur kalk trafik sağ aynamdan bir motorun geldiğini gördüm ve hafif sola yanaşayım dedim sol aynama bakarken ordan da iki motor geldiğini görüp hemen eski yörüngeme döndüm ancak sağdan gelen motor durdu ve dengesini zor sağladı, bana bağırmaya başladı, yemek servisi yapan arkadaşlardandı, kendisine sağ taraftan motor geldiğini, kendimin de motorcu olduğunu anlattım kusura bakmamasını söyledim ve helalleştik arkasındaki yine yemek servisi yapan diğer motorcu keşke herkes senin gibi olsa dedi ve içime biraz su serpti, bir motora kolaylık sağlayalım derken diğer motoru zor durumda bıraktık.

size tavsiyem motor görürseniz hiç ona özel bir hareket yapmayın onlar sizin yörüngenizde sabit olacağınız tahminiyle ilerliyorlar ufak manevralar için de sinyal vermek daha tehlikeli olabilir. bu bahsettiğim olay yaklaşık 20cm sola yanaşmamdan kaynaklanıyordu.

bugün kendi motorumu görmeye bot bakmaya Göztepe Korlas'a uğradım, motor kuzu gibi yatıyor, mono kapak var bir tane müşterinin 2. el uygun fiyata belki onu alacağım. koruma takozu vesaire falan da var ama şimdilik fazla açılmayayım diyorum. velhasıl 2 dakika monsterı görmek bütün haftanın yorgunluğunu aldı.

Hayırlı olsun Emin :) Ben de mümkün olduğunca motorculara yol vermeye uğraşıyorum ama dediğin gibi durumlar olabiliyor bazen.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Alfadanadam

Ben kendümi bildim bileli yol verirdin zaten. Çoğu da korna çalarak teşekküt etmiştr.

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

emin

abi yol verilecek durumda yol vermek en iyisi ama mesela motor trafikten hızlı ya da yavaş gitmesi gereken bir araç olduğundan makasa müsait, mesela motor gördüğünüzde ona yol vermek ya da işini kolaylaştıracağını düşündüğünüz bir hareket yapmak yerine aynadan onu görüp sürüşünüzü sabit olarak devam ettirmeniz en mantıklısı, yön değiştirecekseniz de muhakkak sinyal verip 1-2 saniye sonra şeridinizi değiştirmeniz.

bizim ülkede sinyal kullanan çok az kullanan da, direksiyonu kırarken yüzük parmağıyla sinyali bir yokluyor o da kaza olursa kardeşim sinyal verdim görmüyor musun demek için sanırım.

En azından forumda motorlara karşı bir farkındalık oluşması dileğiyle. Gerçekten keyif için bile yola çıktığımızda pek çok zorlukla mücadele ediyoruz. Bir de bunu iş olarak yapanları düşünün, yağmur çamur zaman baskısı stres, işlerini zorlaştırmayın, üzerine kırmayın kafi =)

Anıl

Bende herkes gibi yol veriyorum,saygı gösteriyorum ama motosiklet sürücülerinin büyük kısmı trafiğe ve kurallara saygılı değil,sağdan-soldan geliyorlar,arkadan dibinden geliyorlar,makas atıyorlar,özellikle motosiklet kullananların imajını kuryeler ve bu yemek dağıtıcıları bozuyor.Geçen sene yazın gözlerime inanamadığım bir manzara ile karşılaştım,çift şerit gidiş geliş şehirler arası yolda,hafif viraj vardı,karşı şeritten de 80-90 km/h ile bir motor geliyordu,yamaha ybr marka,kurye!Kullanım şeklini anlatayım,eleman sırtını arka bagaja yaslamış,ayaklar yalınayak uzatmış ama eller değilde ayaklar direksiyonu yönlendiriyordu,elleri aşağıya sallamıştı,şimdi buna ne denir,birisi anlatsa inanmazdım ama gözümle gördüm :o
Ne yapalım bizimde ducatimiz yok,elimizdekine botoks yapıyoruz; yarım tüp plasti-dip vardı,siyah renk,bugün motor bloğunu boyadım benim keçinin, on numara oldu ama aküm yok binemiyorum,kızgınım kendisine :D

1998 GTV V6 TB

Gouki

Ankara'da motorlarda radyo standart donanım herhalde. Müzik de tabiki Ankara'nın bağları :haydi: