Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu mu yoksa Emin :)

Alfadanadam

Vay anasını sayın seyirciler :) Çok güzelmiş be. Fazla mı güçlü ne eski motordan sonra  :haydi:

KAKIRMAN

Evet Alperim. Baktım özelliklerine hemen. 160 Kg ve gayet iyi duruyor.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

KAKIRMAN

Vay anasını sayın seyirciler :) Çok güzelmiş be. Fazla mı güçlü ne eski motordan sonra  :haydi:
Bülent Hocam ne oldu çıktı mı evraklar A2 için?
The Machina List

Alfadanadam

Motor sınavını geçmişim. 100 :)Fazla kolaydı ama sınav.
Bu haftasonu direksiyon sınavına giricez. Bu karda motor kullanma sınavı çok fantazik olacak ama :)

agucba

Emin, senin Ducati, Bülent, senin de sınav sonucun hayırlı olsun.  :haydi:

///////////////

Anıl

Motor sınavını geçmişim. 100 :)Fazla kolaydı ama sınav.
Bu haftasonu direksiyon sınavına giricez. Bu karda motor kullanma sınavı çok fantazik olacak ama :)
Direksiyondan genelde herkesi geçiriyorlar,bizde bir kişi takılmıştı, o da kukaların arasında giderken, en son kukada çalıların içinde yok olmuştu. Çok komikti kendimi gülmemek için zor tutmuştum :) Bülent abi sizinki sınav değil,bu soğukta-buzda ileri sürüş tekniği sınavı olur artık...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

Direksiyonda yerine göre kolaylık yapanlar var. Ben kendim mesela sürüş sınavında (A2) adaya şurdan dön gel diyorum. Dur kalk diyorum tamam deyip hakkını veriyorum. Ama kendim A2 için sınava girdiğimde (başka bir ilçede) sınav komsiyoncusu kadındı tartışmıştım. Kuralları haddinden fazla uyguluyorlardı. Motorla gelmiş elemanlar bile isyan etmişti uygulamaya. 7-8 tane duba koymuşlar 2. viteste slalom yapacakmışız  :D. Blöf yapmıyorum. Kendi kendime 'Yahu İlhan burda da adın çıktıya helal olsun' dedim kendi kendime. Aldığım puan 85 ti.
The Machina List

Anıl

Bende sınavda vitesli motosiklet bekliyordum,bir tane çan çin 100'lük scooter verdiler,önüne 5 kuka(kukaların arasından tır geçer),ayağını yere koymadan dön gel dediler ama buna rağmen eleman çalıların içine daldı,sanki gemi kullanıyor o kadar yerden dönemedi,adam boyu çalılarda motorla bir yok oldu :) Buna da vermesinler artık sonra vebalı komisyona kalmasın,kaza yapar vs.

1998 GTV V6 TB

kemalkml

ben motor ehliyeti sınavını 7 dakikada yapmıştım :) çok kolaydı . sonra direksiyonda kaldım 1967 model jawa 350 sayesinde .rezaletti motor :)

emin

herkese teşekkürler

bu değil Alper buna da bakacaktım araştırdık. ilk Murat Boz'un motoruymuş 3. sahibinden satılıkmış.
2 bin lira daha verelim garantisi olsun, lastikler sıfır olsun, rodajını biz yapalım dedik. krediye girdim.

ehliyet sınavına geçen sene bu zamanlar girdim yapmur vardı. 1. viteste düz bir tur attırıp vermişlerdi.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Alper

Direk bu degilde renk olarak bu mu gibisinden demistim :)
Yoksa adam kaldirmistir ilani varsada zaten.

emin

bunun aynısı hacım, rüzgarlık ve mono kapak yok, stok egzozla geliyor, ileride elim bollaşırsa termignoni egzoz alabilirim, bunda egzoz paketi beyin ve hava filtresiyle geliyormuş.

stok egzozda bile baya bir tok sesi var, termignoni egzozla harleye çalıyor ama pahallı baya egzozlar yani 1-2 sene sonra satıcam dersen egzoz parasını üstüne koy başka birşey al, daha mantıklı, sahibindene girmeye sebebim kalmadı arada girip, iç dış siyah 159 bakıyorum =)

brera spider düşerse zaten burdan muhakkak birileri dikkat çekiyor.
sen evlilik falan hiç bulaşmayacaksın heralde motor muhabbetine?

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alper

bunun aynısı hacım, rüzgarlık ve mono kapak yok, stok egzozla geliyor, ileride elim bollaşırsa termignoni egzoz alabilirim, bunda egzoz paketi beyin ve hava filtresiyle geliyormuş.

stok egzozda bile baya bir tok sesi var, termignoni egzozla harleye çalıyor ama pahallı baya egzozlar yani 1-2 sene sonra satıcam dersen egzoz parasını üstüne koy başka birşey al, daha mantıklı, sahibindene girmeye sebebim kalmadı arada girip, iç dış siyah 159 bakıyorum =)

brera spider düşerse zaten burdan muhakkak birileri dikkat çekiyor.
sen evlilik falan hiç bulaşmayacaksın heralde motor muhabbetine?

Valla bulaşmak istiyorumda bu ara farklı yönlerden talep var.
Bakalım belki yurt dışı her ne kadar istemesemde gereksinim durumuna geldi.
Eğer öyle birşeye adım atarsam zaten yakın zamanda belli olacak bu gün hatta bir görüşmem var duruma göre Alfayıda , Volvoyuda satıcam.
bizimkilerin zaten kendi araçları var e babamda şirket aracıda var.
bunlar fazlalık haline gelecek.
bende satarım sonuçta gideceğim yerde İsveç orada Alfa zaten yürümez :) Volvo desen orada kralları var buradakine ihtiyaç doğmaz zaten buradan oraya da araba götürülmez :)
Motor sevdası da orada çok zor zaten 6 ay kış.
Artık gitmezsen yada döndüğümde düşünücez birşeyler.
Zaten evlilik durumunu da eğer gidersem orada konsoloslukta yapmayı düşünüyorum nikahı ama düğün tabii ki burada :)

Anıl

Emin birileri sana sormadan önce sorayım "Abi kaçlık bu,kaç basıyor,R6 gibi mi gidiyor vs" :p

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

The Machina List

Anıl

Şaka olsun diye sordum canım, motosikletler ile biraz ilgili bir kişi bile ducati monster 696'yı bilir,bana genelde yolda çoluk çocuk,apaçiler soruyorda takılayım dedim :)

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

Şaka olsun diye sordum canım, motosikletler ile biraz ilgili bir kişi bile ducati monster 696'yı bilir,bana genelde yolda çoluk çocuk,apaçiler soruyorda takılayım dedim :)
:D
Sağlık olsun. Ama Emin bilir belki. Gerçekten 160 Kg mi bu motor. Öyleyse çok iyi. Dahası selenin alçak olması da hakimiyet açısından artı bir olay. Çünkü halen ben X-Max te ayaklarımın ucuyla anca basabiliyorum yere. Bu da olası bir tehlike anında sorun teşkil ediyor.
The Machina List

emin

Abi gerçekten ayakların yere basması falan çok rahat, motor oldukça hafif, kullanımı ve adapte olmasının çok zor olmayacağını düşünüyorum, oturma poziyonu bir superbike kadar eğilmeseniz de hafif bir öne kaykılma var, o da sanki torktan boynunuz ağrımasın diye kafayı biraz önde tutmak daha faydalı gibi.

Amerika da bu motorları başlangıç motoru, hatun motoru diye pazarlıyorlar ben ona şaşırdım.
10-12 devir çeviriyor max diye biliyorum. bir japon gibi tiz bir sesi yok ve 15-16 bin devir çevirmeyecek.

bakalım hala vaktim olmadı, gidip tekrar aldığım motoru görmeye. cumartesi noterler kesin kapalı değil mi?

niyetim canavarı 1-2 sene içerisinde bu hale getirmek
termignoni egzoz, mono kapak ve rüzgarlık, yan çantalarını da alabilirsek ne ala=)

KAKIRMAN

Cumartesi noterler kapalı oluyor Emin.
The Machina List

asklepios

185 kg,77 cm sele yüksekliği, 80 hp çift silindir...kullanımı kolay ve zevkli bir motor canlandı gözümde

emin

185 kg,77 cm sele yüksekliği, 80 hp çift silindir...kullanımı kolay ve zevkli bir motor canlandı gözümde

abi kurusu 165, ıslak yağ ve benzinle 185kg
cbf150'nin de kurusu 135kg idi.
ama oturma pozisyonu ve hakimiyeti cbf150den daha ergonomik.
biraz sabırla motoru tanımak lazım sanırım, tork ve güç için yüksek devirlere çıkmama çok gerek kalmadığından ufak ufak alışırız.

Anıl

CBF'de ki gibi gazı çevirmemeni tavsiye ederim,torklu makinalar bunlar.

1998 GTV V6 TB

mahoretti

Benim hayallerimde Monster 600 vardı, alamadan terki zevk ettik.... Herşeyden önce o da bir ALFA gibi... Yolda bi benzerini eşini göremezsin.... "Kurye" zannedilmezsin... motor topluluğu içine girince ayrı bir saygı, hayranlık ve gizli bir kıskançlık görürsünüz.... ALFA benzeri yakıştırmalar DUCATI içinde geçerlidir... Satamazsın, parçası pahalı, vıdı vıdı vıdııı....

ama altında bir italyan olmasının hazzı hiçbişeye değişilmez.... güle güle kullan....