Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 24 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ykilinc

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar Selam,

Sormak istediğim bir kaç konu ve araç var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Öncelikle şuanda bir citroen C3 kullanıcısıyım, zamanında ölsem bitsem de aile baskısı nedeni ile 147 alamamıştım. O gün bugündür içimde yaradır Alfa Romeo. Geçtiğimiz günlerde aracımla ne yazık ki bir kaza yaptım. Kaportada hiç bir hasar olmasa da gelin görün ki hava yastıkları patladı ve ben de araçtan soğudum (zaten hiç ısınamamıştım) satmaya karar verdim.

Şimdi aklımda 96 Spider veya GTV almak var. Ama kafama takılan bir kaç soru var cevaplayabilirseniz memnun olurum.

1) Alacağım araç günlük kullanacağım bir araç olacak. 96-97 model Spider veya GTV günlük kullanıma ne kadar uygundur? Motoru temiz düzgün olsa bile yaşından ötürü sıkıntı çıkarır mı? Bu tür araçları haftasonu kullanmalık hobi aracı olarak mı görmek gerekir?

2) Alacağım aracın gerçek Alfa Romeo hazzını yaşatmasını istiyorum. V6 TB motor daha güç odaklı bir motor iken TS motorlar daha ekonomik kaygılar ile üretilmiş bir motora benziyor (yanılıyor olabilirim). Forumda mümkün olduğu kadar V6 TB motor ile ilgili araştırma yaptım. TS motorlara göre daha dayanıklı ve daha performanslı olsa da parça bulmanın zor olduğundan bahsedilmiş. Aracın günlük kullanılacağını da göz önünde bulundurarak (Ev-İş-Ev toplam 10 KM + haftada 2 kere şehir merkezi git gel 80-100 KM) TB motor mu TS motor mu tavsiye edersiniz?

3) Şuandaki aracım Citroen C3 1.4 dizel. 3 yıldır sadece yağını suyunu koyup bindim 1 kere bile yolda kalmadım. Bu kadar ekonomik ve sorunsuz bir araca alışmışken Spider veya GTV macera mıdır? 147 veya 156 daha doğru bir hareket mi olur?

İlgilendiğim araçların linklerini aşağıdadır. Bu araçları gören bilen bilgi verebilecek olan var mı?

GTV

Spider

Spider'ın tentesi manuel. Çok sorun olur mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Forumda benden çok daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlar var. Ancak ben gtv sahibi olarak anlatayim. Araci günlük kullanıyorum ama Bursa' da ve %80 otobanda. Bir kac gun istanbul'a gittiğimde berbat yollarda icim gittiğinden cok yavaşlamak durumunda kaldim. Zevkten daha cok aci yasadim ; ( Pratik bir arac degil, bagaj oldukça dar arka koltuklarida bir nevi bagaj olarak dusunebilirsin. Mekanik motor bakim parçaları bulunuyor, pahalida sayilmaz ama elektronik ve kaporta için  biraz yurtdışına bağımlı gibiyiz. Iyi ustalar (ben Bursa'dan İstanbul'a carium zeki ustaya gidiyorum) hemen her sorununu cozuyor. V6 tb sesi gidişi cok güzel, sirf ses için alınır diyeceğim abarti diyecekler;) aracin görüntüsü zaten hiç bir zaman eskimeyecek hatta bana gore yakin zamanda klasik olacak.. Birde temizini alfisti bir arkadaşın aracini bulursan al derim otesi biraz ilk alfa icin macera gibi... forumda satilik bir gtv vardi diye biliyorum..
Yakit olarak v6 tb yakıyor, basarsan daha cok yakıyor...Basmadan 90-110 bandinda kalsam muhtemelen 10-11 ltlerde kalırım ama mümkün değil o ses var ya;)

Yorumun için çok teşekkür ederim. Motor - mekanin parça bulma sıkıntısı olmaması beni rahatlattı. Etrafımda kime GTV dediysem , hatta GTV bile değil AR dediysem aşırı sert tepkiyle karşılaştım >:(. İnsan ister istemez tereddüt yaşıyor. Ama ben zehiri aldım bir kere. Sessiz sessiz halledeceğim bu işi 8)
Otomobilden gerçekten anlayan AR yi kesinlikle bir tarafa atamaz. Tarihinin satırbaşları bile bircok aracin mazisinden uzun ve doludur. Otomobillere benzer yönden bakan insanlardan fikir almak doğru olur zira tek tasasi ekonomi  veya 2. Eli iyi olsun diyen zumre illaki bunu sacma bulacaktır. Otomobil alirken kendin icin aldığını hatırla ve ona göre değerlendirme yap derim. Zira konu araba olmadiginda ayni zumre bir çok  konuda bu hesaba girmez. En basidinden sigara hem cebe hem sagliga zarar ama ayni kişi "mereti seviyorum, o yuzden içiyorum" diye çıkar işin icinden...Mantik aramaz...Ama oto aliminda mantik dersi verir..

AR sportif karakteri ile, mükemmel dizaynlari ile,  efsane motorlari ve onlarin efsane sesleri ile ulaşılabilir efsaneler üretmiş bir tarihi firmadır, Bugün 916 kasa GTV ve Spider' lar, GT'ler, Brera'lar görünce  dahi insanı heyecanlandıran tasarimlardir. Daha eskileri yazmıyorum zira artik cok ulaşılabilir degiller ;) V6TB nin motor görüntüsü bile rakipsizdir... ve bunlar ulaşılabilir rakamlardadir...Evet günlük yürütmesi belki biraz maliyetli ama ben şahsen alternatif yaratarak bu cok özel araçla gtv ile devam etmeyi seviyorum.... Diger gtv sahipleri de aşağı yukarı aynı şeylerden bahsetmisler...
Otomobil seven alfa yi illa sever, yok sayamaz...

ykilinc

You are not allowed to view links. Register or Login yorumun için teşekkürler.

Şuana kadar parça konusunda 1 olumlu ( You are not allowed to view links. Register or Login ) ve 1 olumsuz ( You are not allowed to view links. Register or Login ) yorum aldım. Başka paylaşımda bulunabilecek olan varsa yorumunu beklerim. Bu bilgiler gerçekten çok değerli.

Şu malum 2. el sitesinde gerçekten hangi arabanın ne kondisyonda olduğunu anlamak, yazılanlara güvenmek imkansız. Tüm ilanları hem forumda hemde çeşitli diğer forumlarda araştırdım. Sadece You are not allowed to view links. Register or Login arkadaşımızın aracı forumda bilinen referans bulunabilecek bir araç. Sizlerin de paylaşımlarında gördüm ki bilinmedik bir GTV'ye para bağlanmaz. Umarım bütçeyi biraz yükseltebilir ve You are not allowed to view links. Register or Login 'un GTV'yi alabilirim. Yoksa 147-156 alternatiflerine yöneleceğim.

Buarada konu dışına çıkmak istemem ama hazır Autoshow 2015 zamanı gelmişken, Alfa Romeo standından gizli gizli çektiğim ilk fotoyu da paylaşayım sizlerle.  >:D

Yanlış yönlendirme yapmayayim. Benim GTV ile yaklaşık  4. Ayim. Agir bakim, triger, termostat  vesair bakimini yaptırdım. Ekstra pahalı bir durum gormedim. Baski balatayida yakin zamanda degistirecegim..o da benzer durumda ama motora komple girme noktasinda kapsam ve parça ihtiyacı değişir... o noktada 916Gtv nin veya diger arklarin söylediklerini referans alman daha dogru olur...ben o detayi arastirmadim.
Birde daha önce  bende subaru vardi... o daha guncel olmasina ragmen parca fiyatları konusunda gözyaşı olabiliyordu... Birazda toleranslı olabilirim belki;)

ahmetali

... V6TB nin motor görüntüsü bile rakipsizdir...

:alkis: :alkis: :alkis:

R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

916GTV

Yanlış anlaşılmasın.
Benim forumdaki bazı arkadaşlar kadar tecrübem yok. Sadece araştırdıklarımı ve tecrübe ettiklerimi paylaştım.
Çok daha detaylı ve özel bilgiler verebilecek arkadaşlarımız var burada :)

örgetmen

You are not allowed to view links. Register or Login bu araç alınır mı ? şasisinde hasar çıkıyor mu bilmiyorum ancak tramerde hasar kaydı yok ! yorumlarınızı bekliyorum .

Mutlaka sasiden baktirilmali.Etrafimda cok kisinin basina geldi sadece plakadan sorgulatip kazali arac alma olayi

Sent from my iPhone using Tapatalk
kesinlikle şasi sorgusu atlanmamalı araç diri iletişime geçip şasi no isteyeceğim bakalım sonuç ne çıkacak .

örgetmen

Fiyati cok iyi bence expertizle yaptirarak alinir sase dende sorgulama yapacaksin alip keyfine bakacaksin
ya nasip kardeşim nasipse bizim olur değilse nasibini bulur. teşekkürler.

Brabus

Yanlış yönlendirme yapmayayim. Benim GTV ile yaklaşık  4. Ayim. Agir bakim, triger, termostat  vesair bakimini yaptırdım. Ekstra pahalı bir durum gormedim. Baski balatayida yakin zamanda degistirecegim..o da benzer durumda ama motora komple girme noktasinda kapsam ve parça ihtiyacı değişir... o noktada 916Gtv nin veya diger arklarin söylediklerini referans alman daha dogru olur...ben o detayi arastirmadim.
Birde daha önce  bende subaru vardi... o daha guncel olmasina ragmen parca fiyatları konusunda gözyaşı olabiliyordu... Birazda toleranslı olabilirim belki;)

Yavuz Bey Merhaba,
60bindeki Göztepe'den satılan vela jantlı mavi GTV'yi siz mi aldınız? Sahibiyle ben de görüşmüştüm Bursa'ya satıldığını söyledi. Sonra yeni aldığı 166'sı için de görüştük. Alfistiturkey'e davet ettim.
Sizin de burada olmanıza çok sevindim
156 1.6. 05.10.04 - 05.10.09, 100K

ykilinc

Yavuz Bey Merhaba,
60bindeki Göztepe'den satılan vela jantlı mavi GTV'yi siz mi aldınız? Sahibiyle ben de görüşmüştüm Bursa'ya satıldığını söyledi. Sonra yeni aldığı 166'sı için de görüştük. Alfistiturkey'e davet ettim.
Sizin de burada olmanıza çok sevindim

Evet dostum, Aracı ben aldım şu an Bursa' dayım.65000 km civarındaydı. Şimdi 70000' e yaklaştı:) Eski sahibi Gökhan bey alım-satım esnasında konustuğumuzda 166 alacağını söylemişti, demekki almış. Bende bu gruba dahil olmaktan gayet memnunum..
Selamlar

bfd

Arkadaşlar daha önce soruldu mu bilmiyorum arttım ama karşıma bişey çıkmadı .
Araç hakkında bilgisi olan var mı  yarıdmcı olabilir mi
Selamlar iyi forumlar
Selamlar,
Araç hala satışta, sorgulamayı şase numarasıyla mı yaptınız.

kuti147

Beyler bu linkteki aracı ben de incelemiştim 147 ararken. Sel hasarlı olmasının yanı sıra motor olsun elektronik olsun çok çok problemli bir araçtı. Hiç sanmasam da belki toplanmıştır. Yine de dikkat edin, sonra başınız ağrımasın.

34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 - Jarama Mk2 147
34 KT 159 - Grigio Titanio 159 Sw 2.4

bfd

Bu araç hakkında bilgi sahibi olan, yorum yapacak arkadaşlardan yardim istiyorum ve alfamodena ne kadar güvenilirdir?
Şimdiden teşekkür ederim

kuheylan35

Bu iki araç Arasında kaldım geçmişleri hakkında bilgisi olan var mıdır?

ES53

İlk attiginiz ilanda ki galerinin sahibi cok yakin arkadasim.O arac daha once de ilandaydi hatta gecen muhabbetini yaptik.Dolu bir arac.Fakat ilandan kalktiginda sormustum kendisine sahibi temiz bir kaza yapti demisti.Yani ilk attiginiz arac kazali ondan eminim ama buyuk bir kaza mi hatirlamiyorum

talk_an

Bu araç hakkında bilgi sahibi olan, yorum yapacak arkadaşlardan yardim istiyorum ve alfamodena ne kadar güvenilirdir?
Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba, bahsettiğin araca ben de baktım. Benim değerlendirmem yüzysel, çünkü araçtan pek anlamam.  İçi güzel görünüyo, camları sunroof fln çalışıyo, tüplü, yedek lastiği var içinde kırık-çalışmayan tuşu fln yok, sigara kokusu fldn da yok, lastikler orta şeker. Ancak araç  Progression yani hız sabitleyici yok. En önemlisi ise kaput değişmiş, satıcı çok önemli bişey değil yolda giderken dalmış öndeki arabaya hafiften çarpmış diyor kullanan kişi, allahtan önemsizmiş 5bin civarı hasar oluşmuş o kazada :)
2006 AlfaRomeo 147...

bfd

Fiyat ne konuştunuz en son?

talk_an

Fiyat ne konuştunuz en son?

telefondakilere 27.500 diyorum dedi, bana 27.250 olurmuş. Çok yakışıklıyım ondan heral!  :lol:

bence 27000 e rahat verir o arabayı.
2006 AlfaRomeo 147...

talk_an

Arkadaşlar bu aracı inceleyen oldu mu forumda?

2006 AlfaRomeo 147...

Erdinc küflü

Hasar olayında serviste , işlem görmüşse arac , dısardaki , 2000 tl araca 4000-5000 tl yansır Arkadaşlar,
206 cc arkadan dokundurdular , yetkili servis 8300 tl işcilik dahil cıkarttı ... Sigorta şirketi başka antlaşmalı bir başka servise goturmemi servisin yuksek rakam isteggını , 3500 tl yapılabilecegını soylemışler ,
Sebep ,
servis mudurunun ıfadesı
1. Ön kaput yan sanayı takılır orjınali daha hafif
2. Cc olması acılır kapanır sistemin diğer servis tamir yoluna gıdecekti , servis yeni psrca sparişi verecekti ..(3500tl)  on farın tırnagı degısecekmiş servis komple far .... Vsss
Sonradında ben şunu soyledım , acılır tavanı diğer tarafta 20 defa acar kaparım vıdeo ceker eger calışması bozuk olursa aracı servıste orjınalını tekrara taktırım deyınce , exper tamam tamam deyıp servise yonlendırdı !
Yanı hasar 8300 tl  diger serviste olsa 3500 tl olacaktı ., ..
Yada kaskosuz olup bır arkadasım gıbı , alttan arabayı vurup airbag actırıp dısarda 6000 tl yaptırıp on tampon boyalı olurdu , !!!!
Onun için fazla yıkarsak gaz yapar misali takla atmayıp , 10000 tl uzerınde oda parca parca olabılır , hasar olması ve serviste boyanıp tamır olması arabanın alınmaması ılgılı bı sebep olamaz , 2006 yılından itibaren servis bakımı kazası varsa bırde siyah bır aracsa kullanıcısıda 9 yılda  ufaktefek kazalar yapıp yaptırmış olabılır ,
Bu , yazdıklarımı cok arkadaş eminim bilir ben sadece bılmeyen fazla pimbirik  davranan 10 yıllık araca sıfır alıcakmış gozuyle gıdenlere hayal kırıklığı yaratmasın diye yazdım

sbk0655

Ulk ilanda ki aracin  kazali fotolarini gordum ve vzgectim almaktan kapi ve direk hasar almisti.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Erdinc küflü

Neye vurmuş ki ? Cam tavanda kasmış bayağı

sbk0655

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sanirim bu kamyona vurmus.

ozoozo

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sanirim bu kamyona vurmus.

Ee abi ilanda kazadan falan bahsetmiyorlar bu nasıl iş  >:(

kuheylan35

Ulk ilanda ki aracin  kazali fotolarini gordum ve vzgectim almaktan kapi ve direk hasar almisti.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Aradım sordum; ön Sağdan ufak bir Kazası var dedi, direk ve Kapıdan yada tavanın kasmasından bahsetmedi. Bende vazgeçtim zaten. Diğer 2014 olanda distinctive fakat ekstra spor paket yok arada çok fark var mı bilmiyorum ama onu alacağız gibi şimdilik.

muğlalı

cam tavanlı alacaksınız yandan ağır darbeli yani direk tarafından olanlara bakmayın bile ben 2 araca baktım yandan hasarlı tavan kastığı için açılıp kapanmada sıkıntı var ve çözümü tavan değişimi onuda rakam olarak siz tahmin edin

kuheylan35

Aradım sordum; ön Sağdan ufak bir Kazası var dedi, direk ve Kapıdan yada tavanın kasmasından bahsetmedi. Bende vazgeçtim zaten. Diğer 2014 olanda distinctive fakat ekstra spor paket yok arada çok fark var mı bilmiyorum ama onu alacağız gibi şimdilik.

ilk aracın durumundan dolayı eledik, ikincisi ise dün aradığım sırada satışı tamamlanıyormuş. araştırmalar sonucu You are not allowed to view links. Register or Login
bu araca karar verdik. Hakkında bilgisi olan, inceleyen oldumu?