Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ucarozcan

şubat ayında satılmıştı diye hatırlıyorum. Hatta alfa bayrak instagram sayfasında hayırlı olsun resmi paylaşılmıştı.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

akıllı

You are not allowed to view links. Register or Login
İlanda ki 159 rengi ve eklentileri ile insanın ağzının sularını akıtan cinsten ama şu ibare biraz işi bulandırıyor,

Aracın üstüne asansörlü otoparkın üst katı düşmüştür,  aracın tavan ve tavan direkleri ezilmiştir buna bağlı olarak  sıfır  tavan takılmıştır.

Geçmişi bilinen bir araç mı ? Bilgisi olan var mı ?

Yanlış hatırlamıyorsam konu içinde (başka konuda da olabilir) olayın fotoları da paylaşılmış ve yorum yapılmıştı. Forumda kesin paylaşıldı ama.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ALP

Araç trdeki en temiz 159 eğer tahmin ettiğim araçsa talihsiz bir olay sonrası katlı parkta 2 araç arasında kaldı direkler tavan gitti resimleride vardı ama sildim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
156 2.5 v6 1999 Giulietta 1.6 jtdm 2013

Kibitzer

6 ay boyunca 2011 dizel giulietta kullandı, rampa aşağı tam gaz, d modda, yüklü hali ile bir kaç kez 200 gördüm(Ankara-Konya yolu) onun dışında 185-190 sonrası ibre hiç ilerlemiyor. Rahatlıkla 200 yapacağını söylenmiş ama ben size kendi tecrübemi paylaşayım dedim.

30 aydır 2014 model giulietta dizel kullanıyorum. Defalarca düz yolda rahat rahat 200'ü gördüm. Yarın uzun yolum var, bugün balans vs kontrolü yaptırıp sol ön lastikteki vidayı çıkarttırıp tamir ettirdim. Büyük ihtimalle yarın 0'dan 200'e videosu çekip tartışmayı sonlandırmak istiyorum. Ben de kendi tecrübemi söylemek istedim.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

francobaresi

Arabanin resimlerini gormustum ve yazik olmustu gercekten. Araba trdeki en temizlerden biriydi diyebiliriz ancak.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

akıllı

@Morven düşünce doğru. Tramerde ek olarak parça sorgulaması yapınca tavan değişimi çıkıyor mu bakmak lazım. Ayrıca büyük ihtimalle rakam çıkmayan kısım otopark hatası olduğu içindir. Son olarak sistemlerinde çıkan ücretleri ödeyince kasko yapacak bir şirket muhakkak vardır. Yani evet buna rağmen kasko yapılabilir.

akıllı

You are not allowed to view links. Register or Login hocam araçta tavan değişiminin en büyük sıkıntısı kaynak noktalarından çürüme yapmasıdır diye biliyorum. Eğer gerçekten takla değilse başka ne gibi problemlere yol açabilir ? Satarken sıkıntı çıkması dışında.

Zira bilmiyorum alınabilir bir araç mı ama beni çok ama çok etkiledi. (özellikle rengi ve km)
Est. Teknik konularda benden daha çok yardımcı olacak arkadaşla vardır ama çürüme kolay halledilir birşeydir. Boya vs. Buradaki sıkıntı güvenliktir. Allah korusun olası olumsuzlukta çok kötü sonuçları olabilir. Aracın dinamikleri eskisi kadar iyi olmayabilir. Tamam takla değildi ama takla kadar kötü idi direkler yanlış hatırlamıyorsam.

Araç yakışıklı ama kendi adıma maalesef işte. Haaa neyin nereden nasıl geleceği bilinmez ama bile bile yapmak doğru olur mu o da kişisel takdirdir.

Mert5

Bilen var mı ?

yigittt

arkadaşlar alfa milano'daki 16 plaka, sunroof-deri döşemeli gri 159'u aldım. 2012'den beri aynı sahibi olması, deri döşemesinin temizliği, sunroof'lu oluşu beni teşvik eden durumlar oldu.
servis ile ilgili iyi-kötü yorum yapılır mı bilmiyorum ama yılmaz bey ve ercan bey bana samimi geldi, iyi sohbetimiz oldu. yolum düştükçe serviste devam etmeyi düşünüyorum.

herkese yorumları için teşekkür eder, aramalarında başarılar dilerim

admin

admin eğer gerçek kişi olsaydı ve bit coin yerine gerçek para kullanabiliyor olsaydı, bu kırmızı 159 Ti alır ve kenara koyardı.  :)) :))
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

wolkanku

haklısınız kaynaktan dolayı eski direncini yitirecektir.

herhangi bir otomobil üretim videosunu açıp baştan sona izleyin.
robotların milimetrik ve senkronize kaynaklaması, kullanılan malzemelerin belli standartlarda olması vb. gibi durumlar var iken ( metalurji mühendisi abilerimiz konuya daha da hakim açıklama yapar) , sanayide ahmet emminin eliyle göz kararı kaynakladığı araca güvenmek bana ters gelir.

lafı eğmeye bükmeye gerek yok, nasıl ki preslenmiş yaylara herkes hayır diyorsa, preslenmiş bir araca da göz göre göre evet dememeliyiz diye düşünüyorum.
olası çıkabilecek problemler iyi düşünülür, çıkartabileceği masraflar kalem kalem toplanır, fiyat oturulup konuşulur ise, alınır keyifle de binilir.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login bu araçla alakalı güzel bir yorumun vardı zamanında :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alfadanadam

herhangi bir otomobil üretim videosunu açıp baştan sona izleyin.
robotların milimetrik ve senkronize kaynaklaması, kullanılan malzemelerin belli standartlarda olması vb. gibi durumlar var iken ( metalurji mühendisi abilerimiz konuya daha da hakim açıklama yapar) , sanayide ahmet emminin eliyle göz kararı kaynakladığı araca güvenmek bana ters gelir.

lafı eğmeye bükmeye gerek yok, nasıl ki preslenmiş yaylara herkes hayır diyorsa, preslenmiş bir araca da göz göre göre evet dememeliyiz diye düşünüyorum.
olası çıkabilecek problemler iyi düşünülür, çıkartabileceği masraflar kalem kalem toplanır, fiyat oturulup konuşulur ise, alınır keyifle de binilir.

Yorum için Metalurji mühendisi olmaya bile gerek yok. Deli misiniz siz? :)

yigittt

hayırlı olsun hocam aracı servise götürdüğünde sana ne gibi masraflar çıkardı nelerin değişmesi lazım dedi mesela paylaşır mısın ? ve fiyatı nedir kaça anlaştınız.

Konusunu da bekliyoruz.

teşekkürler

konusunu açacak vakit bulabilir miyim bilemiyorum biraz yoğunum. masraf olarak zaten geçen ay yapılan bakım adı altında 3000tl'lik bir fatura verdiler bana (bakım-egr-turbo hortumu gibi kalemler var). yaklaşık 2 senelik servis kayıtlarını da verdiler. benim bir arkadaş var onun yanına götürüp altına üstüne bir bakacağım. alırken servis yetkilileri çok iyi durumda olduğunu belirttikleri için fazla kurcalamadım. sonuçta belki dışarda buluşsak ekspertiz diye onlara götürecektim. dediklerine göre hiçbir masrafı yok. yazlıklar 1.5 senelik continental, kışlıklar sıfır gibi petlas 8 lastik dahi var.

dün ist-kırklareli yaptım. 2 saat maslak-levent ölümcül trafiği üzerine otobanda 120kmh cruise control ile geldim. 250km ortalaması 7.0lt oldu. bana biraz yüksek geldi bakalım belki DPF-EGR-Chip uygulaması yaparım yakıta etkisi olur sanırım. ben sürekli sabit hızda ve sakin kullanırım o nedenle bu tip bir işlemi yadırgamıyorum. sadece son bakımda EGR'ye 900tl vermişler diye acıdım alırken yaptıramadım.

Kibitzer

30 aydır 2014 model giulietta dizel kullanıyorum. Defalarca düz yolda rahat rahat 200'ü gördüm. Yarın uzun yolum var, bugün balans vs kontrolü yaptırıp sol ön lastikteki vidayı çıkarttırıp tamir ettirdim. Büyük ihtimalle yarın 0'dan 200'e videosu çekip tartışmayı sonlandırmak istiyorum. Ben de kendi tecrübemi söylemek istedim.

Bugün bahsettiğim videoyu çektim. Üstelik iki kez. İlk seferinde klimayı açık unuttuğum için 190'ın biraz üzerine çıkabildim. Diğerinde klimayı kapadım ve 200 ve bir gıdım üzerini görebildim. Her iki videoda da start anım yokuş yukarı olduğu için süre uzadı. İstanbul'dan Edirne'ye giderken otobanda sürekli iniş çıkış var, uzun düzlük neredeyse yok. Ben de istediğim gibi bir düzlük bekledim de bekledim ve artık otobanın sonuna doğru biraz da mecburen çektim.

Sürekli iniş çıkış olduğu için ikinci videonun sonunda tepenin zirvesinde 200'ü anca yakalayabildim ve inişe geçtiğimde 200'ü biraz geçtim. Belki biraz daha denerdim ama Edirne gişelerine birkaç km kalmıştı.

İlk Video: Klima açık unutulmuş :)) Yine yokuş yukarı başlıyor. Kadrandaki rakamlar çok net görünmüyor ama kadranı zaten biliyorsunuz. Açıdan km tahmin edilebilir. İkinci videoda hız net biçimde görünüyor zaten. Kadranı bilmeyenler ikinci videodan tahmin edebilirler.

İkinci video, kadran baştan net değil ama sonlara doğru görünüyor.
2013 BMW 1.16i

cool21

Hayırlı aksamlar arkadaşlar aranıza yeni katıldım sizden bir araç hakkında bilgi almak istiyorum 34 tz 8882 plaklı alfa romeo gt arac onur beydedı satmıs onur bey ben alamaya nıyetlenmiştim şimdş yeni sahibine ulaşmaya çalısıyorum bulamıyorum araç sahibini tanıyalanlar benimle iletişime geçerse cok sevınırım simdiden tesekkurler.

Theillest

Bugün bahsettiğim videoyu çektim. Üstelik iki kez. İlk seferinde klimayı açık unuttuğum için 190'ın biraz üzerine çıkabildim. Diğerinde klimayı kapadım ve 200 ve bir gıdım üzerini görebildim. Her iki videoda da start anım yokuş yukarı olduğu için süre uzadı. İstanbul'dan Edirne'ye giderken otobanda sürekli iniş çıkış var, uzun düzlük neredeyse yok. Ben de istediğim gibi bir düzlük bekledim de bekledim ve artık otobanın sonuna doğru biraz da mecburen çektim.

Sürekli iniş çıkış olduğu için ikinci videonun sonunda tepenin zirvesinde 200'ü anca yakalayabildim ve inişe geçtiğimde 200'ü biraz geçtim. Belki biraz daha denerdim ama Edirne gişelerine birkaç km kalmıştı.

İlk Video: Klima açık unutulmuş :)) Yine yokuş yukarı başlıyor. Kadrandaki rakamlar çok net görünmüyor ama kadranı zaten biliyorsunuz. Açıdan km tahmin edilebilir. İkinci videoda hız net biçimde görünüyor zaten. Kadranı bilmeyenler ikinci videodan tahmin edebilirler.

İkinci video, kadran baştan net değil ama sonlara doğru görünüyor.

Yazılım yapılsa daha mı iyi olur abi bilemedim baya uzun sürüyor cünkü ha yakıt olarak iyidir onu bilemem ama gidişi benim için 1.6 giu sınıfta kaldı :)

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kibitzer

Yazılım yapılsa daha mı iyi olur abi bilemedim baya uzun sürüyor cünkü ha yakıt olarak iyidir onu bilemem ama gidişi benim için 1.6 giu sınıfta kaldı :)

Baya uzun sürüyor fakat dediğim gibi iki durumda da yokuş yukarı başladım 120'den. Tabii ki yazılım ile daha iyi olur. Fakat ben tamamen orijinal tutmak ve öyle satmak istiyorum.

Bu yıl okullarımızı değiştirdik. Aynı okulda değiliz eşimle. Ayrıca okullarımıza olan mesafe çok kısaldı. Artık aracı haftada dört gün hanım, bir gün ben kullanacağım için benzinli otomatik bir araç almayı düşünüyoruz. Alfa olma ihtimali çok düşük. Çünkü ne olursa olsun çift kavrama vites istemiyorum. Mutlaka tam otomatik olmalı. Bu durumda da önümüzde çok az seçenek kalıyor. Şu an için güncel tam otomatik vitesler de ZF8 ve EAT6.  Lafı uzattıkça uzatmışım, kısaca giuliettamı her an satılığa çıkarabilirim. Bu nedenle de tamamen orjinal tutmak istiyorum.
2013 BMW 1.16i

Theillest

Baya uzun sürüyor fakat dediğim gibi iki durumda da yokuş yukarı başladım 120'den. Tabii ki yazılım ile daha iyi olur. Fakat ben tamamen orijinal tutmak ve öyle satmak istiyorum.

Bu yıl okullarımızı değiştirdik. Aynı okulda değiliz eşimle. Ayrıca okullarımıza olan mesafe çok kısaldı. Artık aracı haftada dört gün hanım, bir gün ben kullanacağım için benzinli otomatik bir araç almayı düşünüyoruz. Alfa olma ihtimali çok düşük. Çünkü ne olursa olsun çift kavrama vites istemiyorum. Mutlaka tam otomatik olmalı. Bu durumda da önümüzde çok az seçenek kalıyor. Şu an için güncel tam otomatik vitesler de ZF8 ve EAT6.  Lafı uzattıkça uzatmışım, kısaca giuliettamı her an satılığa çıkarabilirim. Bu nedenle de tamamen orjinal tutmak istiyorum.
Anladım abi hayırlısı olsun inşallah umarım istedigin gibi araçı bulursun. Ben kendi 2.0 manuel 156 ımla kıyasladım biraz tüp de bile sanki daha iyi gidiyor gibiydi :) yakıt için dizel daha iyi gibi biraz, gazlama içinde 1.4 170 lik uygun galiba.

Kibitzer

Anladım abi hayırlısı olsun inşallah umarım istedigin gibi araçı bulursun. Ben kendi 2.0 manuel 156 ımla kıyasladım biraz tüp de bile sanki daha iyi gidiyor gibiydi :) yakıt için dizel daha iyi gibi biraz, gazlama içinde 1.4 170 lik uygun galiba.

Teşekkürler :) 150hp motor elbette daha hızlı olacaktır. Bu süratlerde dizelin torku pek birşey ifade etmiyor. Araçta 10 kişi olursa ancak :))

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2013 BMW 1.16i

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login  eyvallah hocam eline sağlık, senin ki 120 bg olanlardan mı 105 bg olanlar dan mı ?
105lik. 2014 model. 41bin kmde.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2013 BMW 1.16i

Foxy

Merhaba. Bende 120'lik otomatik mevcut. Klima açıkken 210km/h sürati gördüm düz otobanda ama kaç sn 'de çıktı bilmiyorum.Manuele alıp denemek sonradan aklıma geldi ama fırsatım olmadı.Çünkü ben hızlansın diye vites düşürürken otomatik olarak 6.vitese çekti tekrardan 4000 devirde iken yaklaşık 210 'u görünce yeter dedim. :)

admin

Konunun gereksiz yerlere uzamaması için Giulietta JTD'nin 2010 ve 2016 modelleri için teknik verilerini paylaşalım.

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM (105 Hp) Start&Stop (2010-2015)
Güç:   105 bg /4000 dev/dak
Azami sürat: 185 km/saat.
Hızlanma 0 - 100 km/saat: 11.3 saniye
+%5'lik gösterge sapma payı eklenirse kadranda 195 km/s görmek mümkündür.

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM (120 Hp) TCT S&S (2016 - )
Güç: 120 bg /3750 dev/dak
Azami sürat: 195 km/saat
Hızlanma 0 - 100 km/saat: 10.2 saniye
+%5'lik gösterge sapma payı eklenirse kadranda 205 km/s görmek mümkün.

Bu arada genel olarak gücün son sürate etki ettiğini, torkun ise ara hızlanmada etkili olduğunu belirtelim.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Theillest

Konunun gereksiz yerlere uzamaması için Giulietta JTD'nin 2010 ve 2016 modelleri için teknik verilerini paylaşalım.

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM (105 Hp) Start&Stop (2010-2015)
Güç:   105 bg /4000 dev/dak
Azami sürat: 185 km/saat.
Hızlanma 0 - 100 km/saat: 11.3 saniye
+%5'lik gösterge sapma payı eklenirse kadranda 195 km/s görmek mümkündür.

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM (120 Hp) TCT S&S (2016 - )
Güç: 120 bg /3750 dev/dak
Azami sürat: 195 km/saat
Hızlanma 0 - 100 km/saat: 10.2 saniye
+%5'lik gösterge sapma payı eklenirse kadranda 205 km/s görmek mümkün.

Bu arada genel olarak gücün son sürate etki ettiğini, torkun ise ara hızlanmada etkili olduğunu belirtelim.
👍👍👍

Alfadanadam

2012 dizel ve 2015 tct olarak iki Giulietta'da da gördüğüm, kadranlarımız ziyadesiyle fazla gösteriyor.