Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Deniz

You are not allowed to view links. Register or Login
Deniz .. Önder'in arabası var. Hala satılık diye biliyorum.

Selim abi şu anki bütçem Önderin aracına uymuyor maalesef o 43 istiyor bende max 40 :) nasip değilmiş diyorum.

Deniz Bey,

Şu mesajınızdan sonra artık sizin samimiyetinize ve iyi niyetinize inanmıyorum. Yaptığınız ayıptır.

Ben aracıma 43.000 TL de değil, 45.000 TL istiyordum. Siteden olursa 43.000 TL'ye vereceğim demiştim, site dışından telefon açanlara 45.000 TL'den kuruş aşağı rakam vermedim. Üstelik sizinle anlaştığımız fiyat ise 43.000 TL'nin de altındaydı.

Geçtiğimiz hafta bana telefon açıp "Arabanı aldım, kaporayı da gönderiyorum." dediniz. Ben iyi niyetimden size ne dedim? "Kapora falan sevdiğim işler değil, sizin sözünüze güveniyorum ve satılık ilanlarından kaldırıp arabayı kilitliyorum evin önüne." Bizde böyledir çünkü, herkesi de kendimiz gibi biliyoruz. Söz senettir, paraya, imzaya gerek yoktur ben söz verdikten sonra. Tutarım sözümü.

Sonra ne oldu? 43.000 TL kesinlikle pazarlıksız rakam dememe rağmen benimle 500 TL'nin pazarlığını dakikalarca yaptınız ve en son araba Alfisti'ye gitsin diye düşünmemden dolayı 42.500 TL'ye anlaştık. Ardından "arabayı direk gelip alacağım" dediğinizde ben ne dedim? "Arabamın temizliğinden eminim, ama olur da bilmediğim bir şey çıkar, size mahçup olurum, o yüzden servise göstermeden arabayı size satmam, düsturum değildir." dedim. O konuda da anlaştık ve eşinizi arabaya bakması için yönlendireceğinizi söylediniz.

Şimdi kalkmış diyorsunuz ki "Önder Bey ile anlaşamadık, benim 40.000 TL param var". Önder Bey ile anlaştınız Deniz Bey. Önder Bey'e söz verdikten sonra, Önder Bey arabayı satılıktan kaldırıp evin önüne sizin için kilitledikten, deposunu doldurup iç-dış temizliğini yaptırıp servisini arayıp "abi arabayı sattım, size göstermeye getireceğim haberiniz olsun, benim bilmediğim sizin de önceden farketmediğiniz bir eksiği varsa yapıp alıcıya öyle vereceğiz" dedikten sonra arabayı alacağınızı söylediğiniz gün telefonda bahanelerle vazgeçtiniz.

Madem 40.000 TL'niz vardı, neden benimle bu kadar emin konuşarak arabayı aldığınız söylediniz? Eşek kadar adamlarız burada, oyun oynamıyoruz. Sözünüze güvenip kapora teklifinizi reddettim, arabayı satışa hazır hale getirdim, siz burada hala yalan atarak "anlaşamadık" diyorsunuz.

Deniz Bey, ben iyi bir satıcıyım. Arabamı alan kimse bugüne kadar arkamdan kötü söz söylemedi, aksine iyi sözlerle anarlar. Ama ben size Alfisti diyerek güvendim, maalesef iyi bir alıcı değilsiniz.

Hayırlara vesile olsun, yeni aracınız size hayırlı uğurlu olsun. Benim için de iyi oldu, çok severek kullandığım 159'u maddi sebeplerle satıyordum, sayenizde sizin gibi insanlarla uğraşarak araba satmak yerine satmaktan vazgeçtim.

Şurada yaptığınız pişkinlikten sonra Allah'a yakın benden uzak olun. Benimle bağlantıya falan da geçmeyin, önceki kibarlığımdan ve insanlığımdan eser bulamazsınız. Yalandan nefret ederim, yalan atan insana da farklı Önder olarak konuşurum.

Şimdi bu şekilde lanse edersek yani bardağın boş kısmına bakarsak tabi bu işin gerçek kısmı değil siz haklı olursunuz Önder bey.
Ayrıca ileride doğabilecek olası bir satış işleminin fiyatını düşürmemek adına. bana yapmış olduğunuz bu indirimi bilerek burada yazmadım.
500 liranın pazarlığını dakikalarca tabiki yaparim yapıcam da çünkü parayi sokaktan toplamıyorum ben her bir kuruşuna alın terimi döküyorum.
Benim hiç bir duruma üretecek bahanem yok neyse odur. Arabayı sattığım gün sportivo servisteki çalışan bir arkadaş ki kendisi de foruma üyedir alıcı ile önceden anlaştığımız fiyatı araç üzerinde çıkan bir takım mekanik aksaklıklar nedeni ile aşağı çekmek zorunda kaldigima taniklik etmiştir. Kaldı ki bunu sizinle whatsapp konuşmalarımızda belirttim gayet olgunluk ile karşıladınız. 
Şimdi ben sorarım asıl pişkinlik yapan kim burada ?
Benim asıl sizin gibi insanlara söyleyecek fazla sözüm yok keşke benim gibi bir insan olabilseydiniz demekten başka.
Böyle burjuva tarzı bir konuşma yaparak burada rant sağlamayı hedefliyorsanız yaniliyorsunuz klavyenin tuşlarına basması kolay geliyor sanırsam. Bu söylediklerinizi hazır bende izmirdeyken yüzüme karşı soylemenizi öneririm yada söyleyebilecek misiniz görelim derim.
Tanimadiginiz birinin insanlığına dil uzatabilecek kadar cüretkar biri iseniz hodri meydan derim.

Rotweiler

Önder bey ile 42.500'de mi anlaşılmıştı?
Ben de en fazla 40.000 TL var sanıyordum. Hatta o yüzden 40.000'in altına inip üstüne 250 TL'lik pazarlık yapmıştık; olmamıştı.
Şimdiki arabayı kaça aldınız merak ettim.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

deathrider

Arkadaslar afyondayım ama bi ziyaret sebebiyle denizliye gideceğim gitmişken bu araca da bakmak istiyorum..

En azından sizlerin fikrini alabilrimiyim...

Alfa Romeo Kardeşler otoyu denzilide duyan oldu mu ?? güvenilir bir yer midir??

1.5 saat sonra orda olacağım..En azından birsey yazarsanız ??

Denizlide aracı gösterceğim başka bir yer önerebilirmisiniz??
Arkadaslar abilerim kardesslerim cagrima yanit verecek birileri araniyor..

ALFAŞK

uğur eren denizli de kardeşler fiat servisin sahibi denizli de en hızlı alfa romeo alım satım işini yapar genelde temiz araçlar alır diye biliyorum facebook dan arkadaşım olur bazen yedek parça fiyatlarında veya sorunlarda fikir alışverişi yaparız
''Aslında Herkes Alfa' sını arar, şanslı olanlar bulur.''

master

Deniz Bey,

İş adresim burada yazılıdır, gelin bir biramı için. Bostanlı'ya geldiğinizde de Önder Filiz kimdir diye soracağınız herhangi birisi gösterir. Ucuz delikanlılıklara karnım toktur, sizin gibi insanlarla uğraşmam, ama sizin benimle uğraşasınız varsa karşınıza çıkacak yüz de, başka organlar da bende mevcuttur. İstediğiniz zaman misafirim ederim sizi. Tanımadığım insanlarla ilgili yorum yaptığımı söylüyorsunuz, ben sizi bu süreçte yeterince tanıdım. Ama siz tanımadığınız insanları tehdit ederek daha büyük hatalar yapıyorsunuz :) Halihazırda İzmir'desiniz, istediğiniz zaman görüşebiliriz.

Ben de aracı almaktan ilk vazgeçtiğinizde iyi niyetinize inanarak sizin isminizi forumda vermedim. Burada attığınız gerçekleri saklayan mesaj kim olduğunuzu gösterdi asıl. Bu forumda yıllardır benim abim diyeceğim insanlar benim kimliğime referans olur, size kim referans olacak?

Sizin gibi bir insan olsaydım, insanları satıp sonra gelip forumda yalan atardım. Gerçi haklısınız, bu davranış tarzı prim yapıyor hayatta :) Ama ben şu anki dürüst halimle memnunum, sizin gibi olmaya da niyetim yok.

Neyin rantını sağlayacakmışım onu da merak ediyorum :) Kişi kendinden bilir işi derlermiş.

Hayatta başarılar dilerim, karşıma çıkmamanız dileği ile.

Azmi Bey,

Sizinle de herhangi bir pazarlık yaptığımı hatırlamıyorum, araca 40.000 TL'den aşağı fiyat teklifi veren son kişiye sizinle konuşmamış olalım, bu teklifi de duymamış olayım diyerek telefonu kapatmıştım. Başka birisiyle karıştırıyor olabilirsiniz.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Rotweiler

Yok abi Deniz bey'e hitaben yazmıştım onu ben. Kendi sattığım aracım ile ilgili. Deniz bey aracım ile ilgilenmişti de.
|||||||||||||||

ku2

Parayı herkes zor kazanıyor merak etme Deniz. Pazarlık en doğal hakkın. Ama Önder'e ayıp etmişsin biraz.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

fevkalbeser12

Burda Öndere cidden ayıp edilmiş arabayı ben alıyorum diyip ayırtırmak, pazarlığını yapıp anlaşmak sonra da bütçeme uymuyor demek etik olmamış.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tolga_ozhan

Konu ile kısmen alakalı olduğu için yazıyorum.
Benim GT'yi satma fikrim bile yokken forumdan bir arkadaşımız arabayı almak istedi. Blackgear nick'li Kadir arkadaşımız. Benimde araç değiştirme niyetim oluştu.
İşim gereği o sıra ben Ankara'da araba İstanbul'daydı.
Arkadaş arabayı almak isteyince otobüse bindim, İstanbul'a gelip arabayı aldım. Ankara'ya götürdüm. Kadir kendi servisine expertize götürdü. Ustası arabaya alınabilir onayını verdi. Fiyatta anlaştık, ertesi sabah noterde buluşmak üzere ayrıldık.
Kadir beni sabah 8'de aradı "Tolga ben vazgeçtim" dedi.
En doğal hakkıdır vazgeçebilir. Benim göremediğim, düşünemediğim bir detay fark etmeiştir. Bana ayıp ettiğini falan düşünmüyorum. Olması gerektiği gibi benim arabayı Ankara'ya getirme götürme masrafımı üstlendi. O sağ ben selamet biçimde hallettik. Benim gram kırgınlığım yok. Bence noterde imza atılana kadar alıcının vazgeçme hakkı kalıcıdır. Tabii bu benim şahsı fikrim.

fevkalbeser12

Bence özellikle site içinden verilen sözlerin tutulması lazım. Ben çok fena bozulurdum böyle bi durumda.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Deniz

Selim abi evdeki hesap çarşıya son anda uymayınca buna kader deyip geçiyoruz ki ilgili kişide bunu aynı şekilde karşıladı. Eğer arabayı 41e satabilmiş olsaydım ilgili kişinin arabasını alacaktım zaten. Hesapta olmayan mekanik sorunlar yüzünden fiyat indirimine gittim ki zaten o şekilde vermekte doğru olmazdı arabayı. Ön diskler ve balatalar değişmesi gerekiyor dedi usta bende düştüm fiyattan bunu öyle arabanın üzerinde göndermek doğru olmazdı. Ne oldu bütçemde indi aşağı ilgili kişi ile 41000 üzeri 1500 lira banka kredisi şeklinde anlaşmıştım. Bütçem 40000 e inince banka kredisini üzerine eklediğimde 41500 ediyorduki üzerine 1000 lira daha eklemem gerekiyordu yada vaz geçmem gerekiyordu ben ikinci seçeneği seçmek zorunda kaldım çünkü 29 temmuz 2014 tarihinde dünya evine giriyorum ekstradan 1000 lira gibi bir yükü kaldıramazdım. Çekmiş olduğum krediyide banka ile konuşup faiz indirimine gittitkten sonra iade ettim. Ben kendimce en doğru kararı verdim zaten kendiside olumlu karşıladı yazışmalarımız da mevcut.
Sorun şu ki ihtiyacım olan arabayı bulduktan sonra bu şekilde ortaya çıkması neden ?
İstediğim arabayı alama hakkım yok mu ?
Yada ona göbek mi bağlamam gerekiyor ?
Ben özgür irademi kullanıp kendim için en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum.

Deniz

Azmi bey baştan tamam olur gelirim istanbula diyip sonra gecenin bir vakti patronum izin vermedi diyipte alışverişi bozan kişi ben değilim kaldıki ben bunu gayet anlayışlı karşılayıp kader diyip geçtim. Zaten olsaydı masraflarınızıda karşılayacaktım ki bunu baştanda bu şekide konuşmuştuk sizinle.
Ayrıca pazarlık konusunu isterseniz gündeme getirmeyelim sahibi olduğunuz arabanın temmuz ayı VERGİSİ nide bana ödetmeye çalıştığınızı hatırlatırım.
Yada aracınızda değişmesi gereken mekanik kusurlar olupta bunu alıcı ödemeli şekilde satmaya çalışan ben değilim.
Lütfen bana hitap etmeden önce kendinizdeki eksiklikleri giderin.

Deniz

Şimdi bu şekilde lanse edersek yani bardağın boş kısmına bakarsak tabi bu işin gerçek kısmı değil siz haklı olursunuz Önder bey.
Ayrıca ileride doğabilecek olası bir satış işleminin fiyatını düşürmemek adına. bana yapmış olduğunuz bu indirimi bilerek burada yazmadım.
500 liranın pazarlığını dakikalarca tabiki yaparim yapıcam da çünkü parayi sokaktan toplamıyorum ben her bir kuruşuna alın terimi döküyorum.
Benim hiç bir duruma üretecek bahanem yok neyse odur. Arabayı sattığım gün sportivo servisteki çalışan bir arkadaş ki kendisi de foruma üyedir alıcı ile önceden anlaştığımız fiyatı araç üzerinde çıkan bir takım mekanik aksaklıklar nedeni ile aşağı çekmek zorunda kaldigima taniklik etmiştir. Kaldı ki bunu sizinle whatsapp konuşmalarımızda belirttim gayet olgunluk ile karşıladınız. 
Şimdi ben sorarım asıl pişkinlik yapan kim burada ?
Benim asıl sizin gibi insanlara söyleyecek fazla sözüm yok keşke benim gibi bir insan olabilseydiniz demekten başka.
Böyle burjuva tarzı bir konuşma yaparak burada rant sağlamayı hedefliyorsanız yaniliyorsunuz klavyenin tuşlarına basması kolay geliyor sanırsam. Bu söylediklerinizi hazır bende izmirdeyken yüzüme karşı soylemenizi öneririm yada söyleyebilecek misiniz görelim derim.
Tanimadiginiz birinin insanlığına dil uzatabilecek kadar cüretkar biri iseniz hodri meydan derim.

Edit.
Bu mesajımda sportivo serviste çalıştığını yazdığım kişi orda çalışmıyor bunu bu şekilde sandığım için yamıştım

Rotweiler

Deniz gereksiz yere yukarıdaki baskıyı benden çıkarmışsın.

Öncelikli olarak "gecenin bir vakti" dediğin gayet uygun bir saat'ti (en son görüşmemiz saat 21:04 lol) ve zaten seninle karşılıklı 8den fazla konuşmayı aynı saat içerisinde yaptık. Alış-verişi ben bozmadım; aynen sende olduğu gibi şartlar el vermedi. Ki zaten ben bilmiyorum yani kim ister arabasını satarken bir gece otobüse atlayıp arabayı gelip alabilecekken; 1000+ km yaptırıp hem KM hanesine fazladan ekleyip hem de senin ayağına gelecek? Ki zaten bununla ilgili bir şikayetim yoktu. BUnu hoş karşıladım, evlenecek olduğu için izin almaya çekiniyordur dedim. Ancak görüyorum ki sen bunu benim "vazgeçmem" olarak nitelendirmişsin.

Temmuz ayı vergisi ödemek zorunda bırakıldığı için sizin tarafınızdan satılan araç benim için referans olamaz. Sİz ödemiş olabilirsiniz ancak, bana göre Temmuz-Ocak arası kullanım size ait olduğu için bunu sizin ödemeniz zaten uygun ve mantıklı olanıdır. Buradaki durum "zaten satamazsın ödemezsen" olduğu için sanki bunu satıcı bir jest gibi ödüyor sanılıyor. Ters mantığın hiçbir şekilde geçerliliği yok. En azından diğer alıcılar gibi 500 üste çekip "Hadi yine iyisin. Temmuz vergisi de benden" demiyorum.

Aracıma da herkes bilir ki kefilim her konuda. O yüzden burada üstü kapalı saçmalama istersen? Mekanik eksiklik ne aracın? Balata+Disk mi? Bunu zaten belirtiyorum başta. Sen almaya karar verdikten sonra sana ekstradan söylediğim bir madde değil. Aracı almaya yeltenen her kişiye açıkca söylediğim bişey bu. Bende eksik yok, sende samimiyetsizlik mevcut. Çünkü yukarıda sana yansıtılan ve itaf edilen lafları benden çıkarmışsın, yemezler.
|||||||||||||||

Jakomo

Ayrıca pazarlık konusunu isterseniz gündeme getirmeyelim sahibi olduğunuz arabanın temmuz ayı VERGİSİ nide bana ödetmeye çalıştığınızı hatırlatırım.
Yada aracınızda değişmesi gereken mekanik kusurlar olupta bunu alıcı ödemeli şekilde satmaya çalışan ben değilim.
Lütfen bana hitap etmeden önce kendinizdeki eksiklikleri giderin.

Eğer aracı Temmuz sonuna kadar alıp binecekseniz ve eğer MTV'nin You are not allowed to view links. Register or Login taksidi ödenmediyse bunu sizin ödemeniz kadar doğal bişrey yoktur zira aracı temmuzdan sonra siz kullanacaksınız. Ha bunun pazarlığı yapılır o ayrı.... Zaten temmuzdan sonra satış yapılmak istense aracın vergi borcu çıkar ve noter satışı gerçekleşemez ödenmeden.

Selim' in dediği gibi hepimiz zor para kazanıyoruz, zmn zmn anlımızdan, hatta başka yerlerimizden terler akar: Ancak Önder' e yapılanı ben' de 1az saygısızlık ve de terbiyesizlik olarak algılamaktayım, bunu da dile getirmek isterim. Her zaman açıklık, samimiyet ve dürüstlük derim ki bu tarz yanlış anlaşılmalar yaşanmasın
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

master

Selim abi evdeki hesap çarşıya son anda uymayınca buna kader deyip geçiyoruz ki ilgili kişide bunu aynı şekilde karşıladı. Eğer arabayı 41e satabilmiş olsaydım ilgili kişinin arabasını alacaktım zaten. Hesapta olmayan mekanik sorunlar yüzünden fiyat indirimine gittim ki zaten o şekilde vermekte doğru olmazdı arabayı. Ön diskler ve balatalar değişmesi gerekiyor dedi usta bende düştüm fiyattan bunu öyle arabanın üzerinde göndermek doğru olmazdı. Ne oldu bütçemde indi aşağı ilgili kişi ile 41000 üzeri 1500 lira banka kredisi şeklinde anlaşmıştım. Bütçem 40000 e inince banka kredisini üzerine eklediğimde 41500 ediyorduki üzerine 1000 lira daha eklemem gerekiyordu yada vaz geçmem gerekiyordu ben ikinci seçeneği seçmek zorunda kaldım çünkü 29 temmuz 2014 tarihinde dünya evine giriyorum ekstradan 1000 lira gibi bir yükü kaldıramazdım. Çekmiş olduğum krediyide banka ile konuşup faiz indirimine gittitkten sonra iade ettim. Ben kendimce en doğru kararı verdim zaten kendiside olumlu karşıladı yazışmalarımız da mevcut.
Sorun şu ki ihtiyacım olan arabayı bulduktan sonra bu şekilde ortaya çıkması neden ?
İstediğim arabayı alama hakkım yok mu ?
Yada ona göbek mi bağlamam gerekiyor ?
Ben özgür irademi kullanıp kendim için en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum.

İstediğiniz arabayı alın, hayırlı uğurlu olsun. Benim bir derdim yok kimseyle, kendi aracımı da satıştan çektim zaten. Ha madem bu şekilde vazgeçilebiliyor, ailemi arayıp aracı sattığımı haber verdiğimde "Oğlum satma, mis gibi araba" dediklerinde benim onlara da cevabım "Arabayı sattım, söz ağızdan bir kere çıkar, adamı arayıp vazgeçtim demem." olmuştu, keşke olmasaydı. Keşke kaporayı da alsaydım da bu konuşmalarınızı o zaman yapsaydınız. Kaldı ki ben sizin çekeceğiniz krediden de haberdar değildim. Fiyat düşmezsem kredi çekeceğinizi aktarmıştınız, gerçek Alfisti olduğunuzu sanıp üç kuruşun da hesabını yapmadan istediğiniz fiyata tamam dedim.

1 - Söz tutulur.

Siz bu forumda attığınız tek cümlelik mesajla konuyu sanki anlaşamamışız da almamışsınız noktasına getirip yalan atana kadar benim sizinle de hiçbir problemim yoktu. Sözünüzü tutmamanız hoşuma gitmemişti, ama sinirleneceğim bir durum yoktu. Olur, herkes sözünü tutmayabilir, herkes bizim gibi değildir, bunu tecrübe edecek yaşa geldim.

Ancak hiçbir zaman kabul etmeyeceğim ve sert tepki vereceğim şey yalandır.

2 - Yalan atmak karşıdakini sinirlendirir.

Bütün tepkim bu yüzden, Tolga o yüzden senin yazdığın da doğru kanaatimce. Forumda aracı almak isteyip vazgeçen başkaları da oldu, bir tanesinin bile ismini zikretmiş miyim? Onu geçtim, zamanında Kemal ile anlaştık, Kemal arabayı alacakken ben satmaktan vazgeçtim. Kemal bana en ufak bir laf etti mi? Hayır. Muhabbetimiz bakidir, çok da sevdiğim bir arkadaşımdır.

Yalan sevmiyorum arkadaşlar, yalan beni beyefendi Önder olmaktan vazgeçirip Gaziantep damarımı ortaya çıkarıyor.

Şu muhabbet uzayacaksa, hakikaten Deniz Bey'in tehdit ettiği gibi karşı karşıya gelerek uzasın. Ben artık hakkımda konuşulmasından sıkıldım.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Deniz

Cemal bey sizde bilrsiniz ki yada belki kendinizde yaptığınız üzere vergi borcu olan aracın vergi borcu ister temmuz içinde isterse ocak içinde olsun satıcıya ödettirilmek kaydı ile alışveriş yapılır zaten pazarlık yaparken 500-1000 liralar üzerinden gerçekleştiği için ekstradan çıkacak bütün masraflardan ki buna vergi dahil kaçınmak istenir.
Bunu burada temmuz ayı içerisinde yada sonrasında şeklinde söylemenin bir anlamı yoktur.
düşünceleriniz yaptığımın bir saygısızlık olduğunu iletebilir size fakat bunun daha ilerisine geçipte terbiye konusunda bana birşey söylemeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Lütfen sondan 2. cümlede yazdığınız ibareyi değiştiriniz.

admin

Artık konuyu burada noktalasak ve başlıktaki asıl konudan devam etsek fena olmaz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Alper

Verigiyi alan öder arkadaslar çünkü satış agustos ayinda olsa eski sahibi zaten araci satamaz ama temmuz ve ocakta alacak ksii öder

ku2

Alper yok öyle bişey. Ocak Temmuz vs. Vergisini ödemeden satamazsın. Temmuz 1 oldumu vergi araç sahibine tahakkuk eder. Yani notere gittiğinde vergisini alacak kişi öder diye bişey yok.
--

ALP

Ödenir satılır yoksa satış vermez notel alıcıda ödemez satan öder temiz verir.

Alp Çalıkoğlu
156 2.5 v6 1999 Giulietta 1.6 jtdm 2013

Alper

Abi temmuz sonuna kadar aracin satışı yapılır.  Ne zaman ağustos 1 olur o zaman noter satış yapamaz vergo yatirilmadan. Bu yüzdendir ki bence binecek kişi yatırır.
Satışında engel olmadığı sürece vergi bence önemli değil.
Mantık budur bence.

easlan

Abi temmuz sonuna kadar aracin satışı yapılır.  Ne zaman ağustos 1 olur o zaman noter satış yapamaz vergo yatirilmadan. Bu yüzdendir ki bence binecek kişi yatırır.
Mantık budur bence.

You are not allowed to view links. Register or Login senin dediğin şekilde olmuyor artık; çünkü ben yaklaşık üç hafta önce sattım aracımı. noterde satışı yapacağımız sırada aracın vergi borcu var ödemeden satışı yapamazsınız dediler. hemen orda ben ödemeyi yaptıktan sonra satışı verebildim.

Alper

Mantık budur bence.

You are not allowed to view links. Register or Login senin dediğin şekilde olmuyor artık; çünkü ben yaklaşık üç hafta önce sattım aracımı. noterde satışı yapacağımız sırada aracın vergi borcu var ödemeden satışı yapamazsınız dediler. hemen orda ben ödemeyi yaptıktan sonra satışı verebildim.
Değişmiş olabilir. 
E o zaman sorunda yok.
Öğrenmiş olduk.
Isimize yarar bilgi oldu bu.

ku2

Alper ne yazmışım.. 1 Temmuz oldu mu vergi araç sahibine tahakkuk eder. Yani satacaksan önce vergisini ödeyeceksin :)) Şöyle düşün alırken de ödenmiş alıyorsun, satarken ödeyip satıyorsun.
--