Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login

Yorumlardaki temel kıstas herkesin başına gelmesini istemeyeceği durumlar ve yorumlar olmalı..

Neye dayanarak?

Subjektif bir yorum. Herkesin temel eğitim, ve etik kuralları olduğuna dayanaraktan.

blackgear

Ege' de konuya dahil olmuş, geçenlerde onun da benzer bir yorumu olmuştu, tampon değişti diye uzak dur demişti bir araç için bir kullanıcımıza :D

Kadir Bey, oradaki meseleyi tam aktarmadınız... Ön çamurluk ve arka çamurluk düzeltildiği için uzak dur dedim.... Lütfen iğneleme yapmadan önce iletimi tam okuyun...

İğneleme falan yapmıyorum Egecim. Sadece konuştuğunuz lafın nerelere gidebileceğini düşünün demek istiyorum.

Ama valla gereksiz oldu uzatmak, bi siz biliyorsunuz.

Alfa kaça, nereden, kimden, hangi zaman aralığında alınır, satılır bi siz biliyorsunuz. 

:alkis: :alkis: :alkis:

:D Abim yorum yapmayalim mi yani tam olarak bu mu?Mesela 250.000tl'ye hatta abartiyorum 1.000.000$'a 159 gorduk.Hicbir yorum yapmayalim mi?Sahibi belirler fiyati bize karismak dusmez mi diyelim :D Kaldi ki sahibini arayip "kardesim o fiyata satilir mi napiyorsun" da demiyor kimse. ;)

Acaba öyle desek ne olur? Mesela hiç o konu konuşulmadı ;) Delikanlı gibi aranıp aracın sahibi, gerçekten neden o fiyatı istemiş sorulsa mesela?

Sanayiye gitmek amelelik ise en büyük amele benim. Amelelik ruhtadır, araçlara maletmeyin. Gerçek amele görmek istiyorsanız benimle birlikte servis zamanı Koluman'a gelin, servisten sonra buradaki üyeleri ellerinden öpmezseniz ben bir şey bilmiyorum. Fakat bu kadar üyenin içinde sadece bir kişi bu işin amelelik olduğunu düşünüyorsa bu da başka bir tartışma konusu.

Sanayiye gitmekten kastımın ne tür araçlar olduğunu biliyorsunuz. Alfa piyasasını denetlediğiniz gibi ;) Konuyu farklı yerlere çekmeye çalışmayın.

tolga_ozhan

Yorumlardaki temel kıstas herkesin başına gelmesini istemeyeceği durumlar ve yorumlar olmalı..

Neye dayanarak?

Subjektif bir yorum. Herkesin temel eğitim, ve etik kuralları olduğuna dayanaraktan.

Temel eğitim ve etik kurallara dayanarak hakaret ve aşağılama içermediği sürece her türlü görüş yorumdur.
Başımıza gelmesini istemeyeceğimiz durumlar ile aklak ve eğitim ilkelerini ben bağdaştıramadım.

Oğuz

Ben bugün işe gitmedim sanayiye gidebilmek için be Kadir abi :p Yalnız Kadir abinin demek istediği arıza nedeni ile gitmek tabi ki hobi vs. amacı için değildir diye düşünüyorum.

Biri hobi amaçlı sanayiye gitmek mi dedi ?  :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Tolga033

Bu tüyler zamanla uzuyor mu?

Adanalı egzoz ne ya.  :rock:

tolga_ozhan

Sanayiye gitmekten kastımın ne tür araçlar olduğunu biliyorsunuz. Alfa piyasasını denetlediğiniz gibi ;) Konuyu farklı yerlere çekmeye çalışmayın.

Alfistiturkey.com'da sizin gibi kişilerin olduğunu bilmekte gerçekten üzücü. Bu güne kadar bir fikrim yoktu hakkınızda ama bu akşam ki konuşmalarınız fazlasıyla yetti.

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

blackgear

Alfistiturkey.com'da sizin gibi kişilerin olduğunu bilmekte gerçekten üzücü. Bu güne kadar bir fikrim yoktu hakkınızda ama bu akşam ki konuşmalarınız fazlasıyla yetti.

Ben sizin gibi kişilerin varlığını bilerek/tahmin ederek geldim buraya ;) Dert etmeyin  :yukari-ok:

Gouki

Çok ters bakıyor kanka.

egeozal1

Keşke böyle Linea'lar olsa,,,,

tolga_ozhan

Ben sizin gibi kişilerin varlığını bilerek/tahmin ederek geldim buraya ;) Dert etmeyin  :yukari-ok:

Deminden beri soruyorum işte. Ben nasıl birisiyim. Cevap vermediniz.
Konuyu başka yere çekmekten kendiniz bahsedip, sürekli siz bunu yapıyorsunuz.
Siz merak ediyorsanız sizi burda görmenin neden üzücü oldğunu size anlatabilirim özel mesaj yoluyla. Sizden de aynısını rica edebilir miyim.
"Benim gibi insanlar" ifadesini cümle içinde aleni bir ortamda kullanıyorsanız, arkasında ki anlamı da açabilmelisiniz. Yok eğer açamıyorsanız asıl bu forum ortamında olmaması gereken bir yorum olur.

senati

fena fena.."Bir durum mu var birader" bakisi. :D

blackgear

Siz: Alfa konusunda bilgili, tecrübeli, piyasayı çok iyi takip ve analiz edebilen, Alfa alımı satımı konusunda uzman vs... işte

tolga_ozhan

Siz: Alfa konusunda bilgili, tecrübeli, piyasayı çok iyi takip ve analiz edebilen, Alfa alımı satımı konusunda uzman vs... işte

Bu izlenimlere neye dayanarak vardınız?

Sercan Keklik

Çok ters bakıyor kanka.

fena fena.."Bir durum mu var birader" bakisi. :D

Alayını bozar gibi be :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

senati

Tolga Bey bildigim kadariyla son GT'sini galeriden aldi.Hem de acele bir sekilde fiyatini pek onemsemeden..Hatta zaten forumdan bir uyemizin olan bu GT, neden birebir degil de galeri uzerinden alindi diye soruldugunda Tolga Bey "ugrasmak istemedim bir an once bitsin istedim" gibi bir cevap verdi.Alim satimi cok iyi bilen biri bu kadar aleni davranmazdi tahminimce.Ince eleyip sik dokur ve o arac ien olu fiyata almaya calisirdi.Bilgisi ve tecrubesi konusunda ise kesinlikle haklisiniz ;) :yukari-ok:

Yiğit Doğukan

Çok ters bakıyor kanka.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

tolga_ozhan

İlk alfam bir 156 idi
24.500 TL'ye aldım.
İkici Alfa Romeo aracım bir GTV. 2.5 yaşında ki bir 156'yı verip 12 yaşında ki bir GTV'yi gözümü kırpmadan kafa kafaya takas ettim.
Daha sonra 390.000 km'de çoğunuzun yanına araç bile park etmeyeceği bir 164'e para verdim.
Ardından GTV'yi Spider ile yine kafa kafa'ya takas ettim. Hemde telefonla taa 700 km öteden aracı görmeden yaptım bunu.
Bir pazar öğleden sonra bakmaya gittiğim 166'nın noter satışını pazartesi sabahtan yaptım.
GT'yi 4000 TL zarar ederek Cayenne ile takas ettim. Cayenne'den vazgeçme sebebim sadece keyif vermemesiydi
Galeride 15 dakika içinde karar verdim buna. Kimseye sormadan hiçbir ustaya göstermeden yaptım bunu.

İkinci el konusunda uzman olmaktan da Alfa'ların piyasasını bilmekten de hayli uzak birisiyim.

Fakat daha beni tanımadan, beni bunca tanıyan insanın arasında birisi çıkarda hakkımda atıp tutarsa cevabını ya verir ya da yaptığı ayıbı kabul eder. Böyle çocuk kandırır gibi cevaplarla tatmin olmayan birisiyim. Kimseye saygısızlık yapmak istemem. Hakkımda bir yanlış anlaşılma, olumsuz intibaa varsa bunu idda edenden dinlemek isterim.

ar.159

Walla okumaktan yoruldum yaw ne kadar uzamış
Sadece nacizane görüşümü belirtmek isterim
Bence bir aracın kaça alındığı hiç bir zaman kıstas değildir mesela ben arabamı 46 ya aldım ama sadece faturalı masrafım 7 bini geçti ki harcadığım emeği mesaiyi benzini saymıyorum şimdi ben arabayı 46+7 = 53 değilde 46 ya aldım diye 47 mi satacağım ki adam acil ihtiyaçtan satıyordu kaçırmamak için gittim olmadık zamanda kredi çektim faiz ödedim vs vs

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

senati

Walla okumaktan yoruldum yaw ne kadar uzamış
Sadece nacizane görüşümü belirtmek isterim
Bence bir aracın kaça alındığı hiç bir zaman kıstas değildir mesela ben arabamı 46 ya aldım ama sadece faturalı masrafım 7 bini geçti ki harcadığım emeği mesaiyi benzini saymıyorum şimdi ben arabayı 46+7 = 53 değilde 46 ya aldım diye 47 mi satacağım ki adam acil ihtiyaçtan satıyordu kaçırmamak için gittim olmadık zamanda kredi çektim faiz ödedim vs vs

:yukari-ok: :yukari-ok: size katilarak ufak bir yorum yapmak istiyorum.Bu isin piyasasi malesef bu sekilde.Her arabada boyle bu.Tabiki 47'ye satmaniz beklenemez, belki sizin emek, harcamalar vs. 60.000tl'yi gecer ama o fiyata da satabilir misiniz?Keske satilsa keske emegimizin karsiligini alabilsek.Sonucta burada Alfa'si olanlar olmayanlar diye birsey yok.Yani olmayanlar olanlarinkine camur atmaya calismiyor.Hepimiz bir gun satacagiz.

Ne yazikki yapilan harcamalarin tam olarak karsiligi hicbir modelde ve Dunya'nin hicbir yerinde alinmiyor.Evet belki piyasanin ustunde satilabiliyor ama 5.000 tl harcama yaparak 15.000tl ustune satmaya calismak da garip bir durum olusturuyor.

Edit:Siz 70.000 istemekte de ozgursunuz siz belki istemeden size dusundugunuz fiyatin ustunde teklif bile gelebilir.Ama gozle gorulen ve yillardir suregelmis bir durumu gormezden gelemeyiz.

tolga_ozhan

Ayrıca bu foruma 6 yıldır üyeyim. 4000'e yakın mesajım var. Hiç tanımadığım, artık foruma bile üye olmayan bir sürü insana yardım etmeye çalıştım.
6 tane Alfa Romeo araca sahip oldum. Birisi döndün baksın bakalım. Tolga Özhan bu sitenin ikinci el bölümne hiç kendi araçları ile ilgili başlık açmış mı?
Satmak için ilan verdiğim aksesuar ıvır zıvır şeylere de hep piyasanın yarı fiyatını istedim ki bir alfisti'nin işini görsün.
Atıp tutmadan önce kişinin kim olduğunu bilmiyorsanız asıl bu küfürdür.

milano 75

beyler biraz sakin,aradaki yumuşatma paylaşımları da tutmamış.bence yorum konusunda fiyat ta olmalı ki alfa almadan önce forumu takip edenlerde(ben)bilgi alabilsin.ben 75 hakkında sadece nette tesadüfen raslamam ve satılıkda ki 3 5 tane 75 dışında hiçbişi bilmezken zeki ustanın arabayı gördüm ve az daha eklesem 156 alacağım bi parayı verdim,bu araç ortadayken herşeyiyle ben 15 k fiyata ilan versem komik olmaz ama bunun fiyatını görüpte 10k masraflı herhalinden harap olduğu belli arabaya o zaman benim kide 10k eder olum deyip fiyat yazana kusura bakmasın ama hadsi lan denilebilir,haaa hakaret edecek derecede paylaşımlar hoş olmaz ayrı konu,ama bilgi ortamı denen bi ortamda herşey paylaşılır fiyat dahil,sınırı üslup çizer.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Fatihob

İyiki Honda forumu değiliz ha, onların piyasası çok karışık işin içinden çıkamazdık :clover:
..

senati

beyler biraz sakin,aradaki yumuşatma paylaşımları da tutmamış.bence yorum konusunda fiyat ta olmalı ki alfa almadan önce forumu takip edenlerde(ben)bilgi alabilsin.ben 75 hakkında sadece nette tesadüfen raslamam ve satılıkda ki 3 5 tane 75 dışında hiçbişi bilmezken zeki ustanın arabayı gördüm ve az daha eklesem 156 alacağım bi parayı verdim,bu araç ortadayken herşeyiyle ben 15 k fiyata ilan versem komik olmaz ama bunun fiyatını görüpte 10k masraflı herhalinden harap olduğu belli arabaya o zaman benim kide 10k eder olum deyip fiyat yazana kusura bakmasın ama hadsi lan denilebilir,haaa hakaret edecek derecede paylaşımlar hoş olmaz ayrı konu,ama bilgi ortamı denen bi ortamda herşey paylaşılır fiyat dahil,sınırı üslup çizer.

:yukari-ok: :yukari-ok: cok dogru!!

İyiki Honda forumu değiliz ha, onların piyasası çok karışık işin içinden çıkamazdık :clover:

hahaha :D :D :D

egeozal1

İyi geceler Alfisti abilerim. Bu kadar takip edebildim konuyu. Umarım bu konu burada kapanır.  :alfisti: