Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İzmir'den bir GTV V6 TB

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

ses kaydı şart oldu anıl bey
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Anıl

Askerliğin bitimi ve Yazın sonunu yakaladığım kareler, Ilıca-Çeşme...
Register or Login" border=0>

Edited by - Anıl on 01/10/2011  13:43:30
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Murat Sağlam

Dentist

Yay şart...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

emin

ya bu araç bombaymış ya.. helal olsun güzel günlerde kullanın.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Anıl

Teşekkürler...Murat Bey üzerindeki 215/45 R17 ve standart amortisör ve yaylarla bir şuna binin derim,inanın esneme ve konfor araçta sıfır,resmen taş gibi:)
Yay takmayı hiç düşünmüyorum,önceki 156 ma 4cm eibach takmıştık,araç yerlerde sürünüyordu,yolda pet şişeleri bile affetmiyordum,resimler yanltmasın GTV yüksek değil,çamurluk içlerinde yay için pek mesafede yok,tekerleğin 4parmak üstü plastik aksam,esnemede sürtme kaçınılmaz,en güzeli hem ben daha fazla rahatsız olmayayım,hem aracın ne altını vurayım,ne de bir yeri sürtsün

1998 GTV V6 TB

ku2

GTV'ye yay takilacaksa..bence bu olmali.
You are not allowed to view links. Register or Login

20mm yeter..daha fazlasina gerek yok..arac zaten alcak..

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ATA

Abi hoşgeldin, kavuştun canavarına. Karşılaşırız artık bol bol =D
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Canavara kavuştum,özlemişim daha hala çeşmedeyim,havanın bozuk olması balığa gitmemi engelledi.Bende GTV ile baya zaman harcadım,makinayla cila yaptım,iç halılarını vs yıkadım,bakım kremleri vs derken sağlam bir bakım yaptım.Bugün İzmir'e dönüyorum ama 2-3haftasonu daha burada olucam.Birara bir toplantı vs yapalımda görüşelim.

1998 GTV V6 TB

Burak

Standart arabalarda yay sertleştiriyor fakat spor arabalarda yay konfor sağlıyabiliyor, örneğin mini cooper s'e eibach pro kit takınca alçalmanın yanısıra konfor da artıyor. Gtv'de de böyle bir durum olabilir ama araştırmadım açıkçası. Bu yaz başı ben taktıracaktım prokit ama bi türlü getirtemediler, fiyat vermediler falan öyle kaldı bakalım niyetim var ama ne zaman olacak belli değil :)
quote:

Teşekkürler...Murat Bey üzerindeki 215/45 R17 ve standart amortisör ve yaylarla bir şuna binin derim,inanın esneme ve konfor araçta sıfır,resmen taş gibi:)
Yay takmayı hiç düşünmüyorum,önceki 156 ma 4cm eibach takmıştık,araç yerlerde sürünüyordu,yolda pet şişeleri bile affetmiyordum,resimler yanltmasın GTV yüksek değil,çamurluk içlerinde yay için pek mesafede yok,tekerleğin 4parmak üstü plastik aksam,esnemede sürtme kaçınılmaz,en güzeli hem ben daha fazla rahatsız olmayayım,hem aracın ne altını vurayım,ne de bir yeri sürtsün

1997 Gtv V6 TB

komanowa

Maşallah çok güzel, çok şık , kazasız belasız güzel günlerde kullanın...
2004  156 2.0 s.s. 2012 - ....
1998  145 1.4 t.s. 2010 - 2012

tunerviper

Abi hoşgeldin.Buluşma yapalım en kısa zamanda.
Turbo Twin Spark

antihero

maşallah
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Anıl

Teşekkürler arkadaşlar,sonunda hayata,özgürlüğe ve GTV'ye kavuştum. Burak sen bir taktır bakalım,test edeyim bende ona göre davranırım,şuan resmen tekerlekler şaseye bağlanmış gibi hiç esneme,konfor yok,spor bir araç normalde,otobanda giderken ufak dalgalanmalar ve küçük tümsekler aracın yerden temasını kesiyor,otobanda 140-150km/h hızda böyle bir dalgalanmada dört tekerin yerden havalandığını hissettim,bu kadar sertlik bu ülke yollarında tehlikeli...
Bu arada eskimiş buji kablolarını sonunda değiştirdim,buji kabloları için bir fiyat vereyimde bayram edelim;askerdeyken yaklaşık 6 haftasonu iznimi bu kabloları bulmaya harcadım,yaklaşık 10 telefon,birsürü internet sitesi aradım,araştırdım...Fiyatlar;bosch car servisler;ön 3,arka 3 ayrı takım satılıyor,bosch daki eleman kataloğa bakayım dedi,tepkiside yok olamaz oldu,takımı 1200TL,bana sorduğu siz gerçekten almayı düşünüyormusunuz oldu,bende herhalde bosch bunları altından üretiyorki bu fiyat istiyorsunuz dedim,gerekirse tekrar size geri dönerim dedim kapadım,İst. çaoğu servisi ve parçacıyı aradım,bir yerde buldum,ön 3lü 350TL orjinal alfa(bosch ama alfa amblemi var,kimbilir zeytinoğlu zamanından kalmış 10 senelik vardır,arka3'ü de başka arkadaşından buldu bosch 350TL toplam etti 700,tabi ben yine teşekkür ettim.Fiyatlar bu rakamlarda gezince kafaya koydum magnecor alıcam dedim yurtdışından kargo dahil 550-600 tutuyordu,sonra gümrük olayları biraz sıkı tutulunca bu para riske atılmaz ya da bir 500 gümrüğe verilmez dedim,Rus,Polonya vs birsürü site gezdim ve sonunda İngilterede 5-10 tane olan GTV V6 TB aracımın kablolarını buradan buldum,hemde takımı 350TL'ye geldi,kurun yüksek olmasına rağmen ve bugün postayla masama kadar geldi ve taktırdım....Uzakdoğu malı değil,gerçek U.K malı ve malzemesi çok kaliteli....Sitesi You are not allowed to view links. Register or Login burada bin küsür model aracın kablosu mevcut belki yardımcı olabilir

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

96 Pound harika fiyat. Ben Türkiye'den 164 için sıfırını 375 liraya almıştım. Gerçi bence o da iyi fiyattı ama. :)

Anıl

Bülent abi sana sorduğumda yakın zamanda 375'e aldım demiştim,ben o sıra bir kaç yere sordum 500-600 fiyat vermişlerdi,kur arttı vs fiyat iyice uçuk oldu bu zamanda....

1998 GTV V6 TB

ku2

quote:

Teşekkürler arkadaşlar,sonunda hayata,özgürlüğe ve GTV'ye kavuştum. Burak sen bir taktır bakalım,test edeyim bende ona göre davranırım,şuan resmen tekerlekler şaseye bağlanmış gibi hiç esneme,konfor yok,spor bir araç normalde,otobanda giderken ufak dalgalanmalar ve küçük tümsekler aracın yerden temasını kesiyor,otobanda 140-150km/h hızda böyle bir dalgalanmada dört tekerin yerden havalandığını hissettim,bu kadar sertlik bu ülke yollarında tehlikeli...
Bu arada eskimiş buji kablolarını sonunda değiştirdim,buji kabloları için bir fiyat vereyimde bayram edelim;askerdeyken yaklaşık 6 haftasonu iznimi bu kabloları bulmaya harcadım,yaklaşık 10 telefon,birsürü internet sitesi aradım,araştırdım...Fiyatlar;bosch car servisler;ön 3,arka 3 ayrı takım satılıyor,bosch daki eleman kataloğa bakayım dedi,tepkiside yok olamaz oldu,takımı 1200TL,bana sorduğu siz gerçekten almayı düşünüyormusunuz oldu,bende herhalde bosch bunları altından üretiyorki bu fiyat istiyorsunuz dedim,gerekirse tekrar size geri dönerim dedim kapadım,İst. çaoğu servisi ve parçacıyı aradım,bir yerde buldum,ön 3lü 350TL orjinal alfa(bosch ama alfa amblemi var,kimbilir zeytinoğlu zamanından kalmış 10 senelik vardır,arka3'ü de başka arkadaşından buldu bosch 350TL toplam etti 700,tabi ben yine teşekkür ettim.Fiyatlar bu rakamlarda gezince kafaya koydum magnecor alıcam dedim yurtdışından kargo dahil 550-600 tutuyordu,sonra gümrük olayları biraz sıkı tutulunca bu para riske atılmaz ya da bir 500 gümrüğe verilmez dedim,Rus,Polonya vs birsürü site gezdim ve sonunda İngilterede 5-10 tane olan GTV V6 TB aracımın kablolarını buradan buldum,hemde takımı 350TL'ye geldi,kurun yüksek olmasına rağmen ve bugün postayla masama kadar geldi ve taktırdım....Uzakdoğu malı değil,gerçek U.K malı ve malzemesi çok kaliteli....Sitesi You are not allowed to view links. Register or Login burada bin küsür model aracın kablosu mevcut belki yardımcı olabilir

Masana kadar nasıl geldi..?
Gümrük vs uygulanmadımı..? Bildiğim kadarıyla 75 euro üstü herşey gümrüğe tabii artık..
Artık birşey getirtmeye korkar oldum..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

agucba

İlgili gümrük mevzuatının güncel açıklaması aşağıdaki gibidir;

Gelen gönderilerle ilgili olarak;
20 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete?de yayımlanan karar ile, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 45.maddesi "Türkiye Gümrük bölgesindeki bir kişiye posta yada hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 75 ?'yu geçmeyen eşyaya muafiyet tanınır" şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklikle birlikte,  150 ? olan muafiyet sınırı 75 ?, ?gerçek kişiye? şeklindeki ifade ?kişiye? olmuştur.
22 Ağustos 2011 tarihinden itibaren gümrük kontrolleri 75 ? muafiyet sınırına göre yapılmaktadır.

Ancak, gelen eşyanın paketinin "nispeten" küçük olması ve fatura üzerine 75 ?'dan daha düşük bir rakam yazdırılabilirse, gümrükten geçme olasılığı var. Yine de gümrük memurunun o anki yoğunluk ve dikkati de gelen eşyanın geçip geçmemesinde rol oynamakta. 90 x 60 ebatlarında ve yaklaşık 1000 ? değerinde bir eşyamız gümrüksüz olarak geçmişti. İnanılmaz derecede şaşırmış ve açıkcası mutlu olmuştum. Yine de verdiğim örnek çok uç bir örnek.

Bu arada bilenlere bir şey sormam gerekiyor.

145/146 2.0 16V motorları için buji kablosuna bakınca 4 adet kablo var. Halbu ki 2.0 16V motorların 8 bujisi var. Bu durumda You are not allowed to view links. Register or Loginkablolar sadece "büyük" olan bujiler için kullanılabiliyor. Doğru mudur?

///////////////

Alfadanadam

Serkan'cım bildiğin gibi 8 bujinin 4'ü direk bobine bağlıdır. Diğerleri de bobinin yanındaki sokete bağlıdır. Linkini verdiğin kablolar o bobine yandan bağlananlar. Zaten bobin altındakiler direk bobine yapışık olduğu için bir kablo sözkonusu değl.
Bobin ve buji dizlimine göre yanlış hatırlamıyorsam 2'si büyüğe, 2'si küçüğe denk geliyor. Zaten bu kabloları takarken eskiyi sök-yerine yeniyi tak şeklinde yaparsan hata da olmaz. Dikkat edersen 2'sinin boyu diğer 2'sinden uzundur.

Aşağıdaki resimde de görülüyor bahsettiğim olay. Ama resimdeki bağlama şekline bakma, o bağlama şekli sonraki FAZ motorlarda öyle. Linkini koyduğun senin motor için doğru olandır.

Anıl

quote:

quote:

Masana kadar nasıl geldi..?
Gümrük vs uygulanmadımı..? Bildiğim kadarıyla 75 euro üstü herşey gümrüğe tabii artık..
Artık birşey getirtmeye korkar oldum..

Yaklaşık 5-6 yıldan beri motorsiklet ve otomobil parçası getiriyorum,motorsiklet parçalarını hepsiburada gibi bir siteden aldığımdan faturada oynama vs yapman imkansız,bir keresinde 101 euro tutan parçalar gümrüğe takılmıştı,sınır 100 euroydu,kutuda çok büyük olunca dikkat çekip açınca beni gümrüğe çağırdılar,bu arada posta gümrüğü bu,havaalanı ile karıştırmayın.Herneyse memur bir 100euro daha masraf yaparsın dedi,ya da bir gümrükçü bul o halletsin dedi,bende internette ilk gördüğüm gümrükçüyü aradım,adam benden sadece 20 Tl aldı ve faturam bir anda 99 euro oldu ve gümrükten çıktı,nasıl olduğunu tahmin edersiniz herhalde... Şimdiye kadar çıkma,farından,abs beyni,airbag ecu,havayastığı,panjur vs vs getirdim,hiçbiride takılmadı,en son gtv için komple cam krikosu getirdim,üzerinde elektrik motoru vs burada 400TL olan bu parça bana kargo dahil 80TL'ye mal oldu,bende bir 100 daha alırlar bana yaklaşık 200'e çıkar yine kara geçerim diye düşündüm,tabi ben parça postane gümrüğüne geldi ve ebat büyük olunca göze batmış ve bana yine bir tebligat,buraya gelin işleminiz var diye. Ben gittim,gümrük memuru açtı,bu ne böyle dedi,bende arabamın cam krikosu burada bulamadım,dışardan getirdim dedim,tabi üzerinde 80TL'lik fatura var,faturada değil kağıt parçası,esasında biliyorsundur,otomobil parçası getirmek yasak dedi ama vatandaşa yardım olsun diye fazla karışmıyoruz dedi ve 2TL posta parası verip malzemeyi verdiler.O kadar parçada şimdiye kadar bu iki olay başıma geldi.En son yeni 75 euro nedeniyle,bujileri getirirken adama 30 sterlin değerinde fatura kesmesini istedim,açarlarsa işi sağlama almak için ama açmamışlar ve işyerime hiç ellenmeden geldi,faturada kutunun içinde! Ben resmi bir kurumda çalışıyorum,gönderilerim hep buraya geliyor,adres resmi,benide artık orada tanıyorlar,arada gönderi geç kalınca sormaya gidiyorum adam ismimi sormadan senin paket daha gelmedi diyor...Bu işin altın kuralıda sakın UPS,DHL vs gibi firmalarla bu işi yapmamak,buralardan gelen gönderiler,İstanbul havaalanı gümrüğüne geliyor ve burada takılma riski çok fazla,bana bir gümrükçününde dediği geç olsun ama ne olursa olsun posta ile göndersinler,mesela ingiltereden royal mail'den başka birşey kullanmıyorum. Bir kere zarara uğradım,servisim için 156 mk2 abs beyni getiriyordum ama gönderiyi geciktirince papaz olduk ve ben acele et deyince salak UPS'e veriyor ve parça 2günde İst. gümrüğüne ulaşıyor ve orada bana patlıyor,beyin kadar gümrük masrafı çıkınca almayıp onu orada bıraktım,bu da bana ders oldu,adam 4kg parçayı,birde kocaman kutuya koymuş,orada bu kutular rastgele açılıyor ve benimki denk geliyor,postanede böyle bir durum yok,adam kutuyu açsa bile konuşarak işi kıvırabiliyorsunuz,diğerinde karşınızda muhattap yok,herşey resmiyet...

1998 GTV V6 TB

Anıl

GTV'yi yenilemeye devam ediyoruz, ilk aldığım zamandan beri aracın içerisindeki siyah kasfeti benim içimi bunaltıyordu,iç aksamda Alfa çoğu parçayı siyah plastikten üretmiş,birde Türkiye'ye gelen modellerde siyah derinin seçilmesi içerisini iyice karartmıştı,tabi bu benim düşüncem...Bu nedenle 1 ay önceden randevu alarak 2. Alfa ve 2. kere kendimi Artcar'da buldum,bu arada belirteyim eski 156 mın kolay satılmasındaki en büyük neden burada yaptırdığım deri döşeme oldu, alan kişi hayran kalmıştı! Sonuç; toplamda 1100km ve yaklaşık 14 saatlik bir yolculuk,iki tam iş günü işte manzara,hakkını yemek olmaz GTV beni bu yolculukta hiç üzmedi,konfor fakiri olmasına rağmen, bu yolda beni 156'da ki kadar yormadı,bence bundaki en büyük neden hep 5. vitesle gitmem oldu,sağolsun hiç banamısın demiyor karata
Artcar, Cem Bey'e burdan yine çok teşekkür ediyorum,bu işçilik ve malzemeyi bu fiyatlara yapacak bence birkaç yer vardır,tabi bunların içinde İzmir hiçbir zaman yoktur:( Uygulama'da kullanılan malzeme Alman Suni deri denilen deri, renk ve deri BMW 3 serisi cabriolarda kullanılan malzeme! Ek olarak koltukların düz deseni de dilimli hale getirildi,bu uygulama koltuklara daha bir yenilik kattı, bunun yanında koltukların eski sertliği kendini rahatlığa bıraktı ve virajda sizi kavraması da eskiye göre çok farklılaştı,14 senenin vermiş olduğu deformasyon yok oldu,kendimi yeni bir Alfa kullanıyormuşum gibi hissediyorum!
Bu arada suni deri-gerçek deri konusunu tartışmıştık,ben suniden yanayım,ikisi aynı fiyata sahipte olsa dayanıklılık ve bakım(2 senede kendi derilerine harcadığım bakım kremi 100TL'yi bulmuştur) yönünden yine suniyi seçerim,aynı yerde 10 sene önce yapılan aracı biliyorum,ilk günden çok farkı olmadan duruyor. Bu arada fabrikasyon deri döşeme çıkan araçlarda da suni ve gerçek deri seçeneği var ama zannetmeyin ki gerçek deri seçeneğinde heryeri gerçek deri yapılıyor,sadece gerçek deri olan kısım,oturulan ve sırtınızı dayadığınız yer,başlıkların önü ve sizi saran yan destekler!!!koltukların yanı,arkaları ve başlıkların geri kalan kısmı suni deriden yapılıyor günümüzde...
Deri döşemeye ek olarak araçta eskiden farklı olarak,malum yaz sıcaklarının da yaklaşmasından dolayı,kendimi ve onu korumak için sonax'da en açık ton 3M cam filmi uygulaması yaptırdım,yaklaşık 1 ay önce...
Fotoğrafları telefonla çektim idare edin derim

Edited by - Anıl on 22/04/2012  20:08:11

1998 GTV V6 TB

Anıl

Edited by - Anıl on 22/04/2012  19:58:50

1998 GTV V6 TB

tugrul

Çok güzel... Art car zaten iyi iş çıkartıyor ama renk seçimi de çok güzel:)
Harika olmuş:)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Anıl

Teşekkürler...Renk olarak kırmızı tonları düşünüyordum, kendisi bana 4 adet kırmızı,çeşit çeşit krem ve kahve tonu küçük numune gönderdi,bu rengi 1 haftada ancak seçtim çok kararsız kaldım,sonuçta ufacık bir deri parçasına göre seçim zor,giderken de içimde hep acaba vardı çünkü bu deriyi benim için birgün önce gidip aldı,geri dönüşte yoktu artık.Koltukların şekli şemali meydana çıkınca hem renkten hem de işçilikten 10 üzerinden 11 verdim. Zaten Cem Bey'i tanıyan varsa,otomobiller ve yaptığı iş bakımından ne kadar kırık olduğunu bilir...

Edited by - Anıl on 22/04/2012  20:16:27

1998 GTV V6 TB

ATA

tek kelime ile harika olmus, rengine bayildim...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts