Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfisti Pist Organizasyonu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

quote:

ama senden çok şey bekliyordum..en çok üzülerden biride benim..moralim bozuldu..bi dahada kimsenin yanına gitmedim..ben seni izlemek için gelmiştim..ve şunu söyliyeyim ilk kalkışında motorda sıkıntılar oldugunu sezdim..sanki arkadan birileri çekiyormuş gibiydi..buna karşın lastikler boşa çıkıp yanması gerekirken 1.6 gibi gidince eyvah dedim..birde üstüne kordonda turlar gibi bitti ya ilk tur...dünyam başıma yıkıldı..daha yeni bozuyorum sessizligimi..ama olsun ..bence pistin en havalı giysilerine sahip plotuydun..ordan yırttın

Yok ben genel gidebilecek, bozulabilecek parçaların listesini yaptım..üstüne debiyi ekledim..
benim sadece ön sol porya değişti.. arka balatalarım zaten bitmek üzereydi..pist olsa da olmasa da değiştirecektim.. :))

ben de çok üzüldüm öyle oolmasına.. çok teşekkür ederim gerçekten ;:))) artık bir dahakine diyelim ,.:)))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

emin

quote:

Alfistiler arasında böyle bir konunun konuşuluyor olması süper bir gelişme:)
youtube'da ki alfistilerin track day organizasyonlarını gıptayla izliyorum..
hayata geçirilebilirse müthiş olur..

organizasyonu mental olarak hazırlayalım gerisini getiririz bir şekilde, maddi koşulları bir araya getirmeye kalıyor iş.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

naxos

Burda  kımse arabasını fazla zorlamıyacağı için ne balata nede lastık sorunu olur kanımca zaten altı üstü 5 tur atılacak ben hergun 20 tur gıdıp gelıyorum efendı efendı

Ne guzel herkes bırbırını görünce selektör yapıcak

Pikniğemı gidiyoruz acaba
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

lacivert

Ben hem tofasla hemde birmotla irtibata gecebilirim isterseniz tofasta servislerden sorumlu enistem var o destek verir birmotlarda iyi gorustugum servis mudurleri var ben bu konuda yardimci olabilrim ama organizasyon isiyle islerim cok yogun oldugu icin cok fazla ilgilenemeyebilirim isterseniz sponsorluk olaylarini sorarim ama birmotlar cimridir bunu herkesbilir genede sansimi denerim ama buzde organize olmaliyiz iyibir program yapip oyle onlara sormaliyiz ama bu sponsorluk isi olabilir gibi gelyo
s.v

lacivert

Ben size sormadan yapmak istedigimiz organizasyonu tofasla paylastim haber bekliyorum bilginize
s.v

lacivert

:)
s.v

lacivert

Pist organizasyonuyla ilgili bi calisma yapilacak mi?
s.v

emin

yapılması muhtemel organizasyon bahar ayları için düşünülüyor ama şimdiden araştırmalara başlamak iyi olur, nabız yoklamak için konuyu tartışmaya başladık, itirazı olan yok, belli bir çoğunluğu da sağlayacakmışız gibi görünüyor.

lacivert

Sevindim umrim olur
s.v

Alper

Evet arkadaşlar hortlatma vakti geldi diye düşünüyorum...
Böyle bir organizasyonu yapmak için adım atsak diyorum hazır Alfa Romeo Mengerler tarafına geçmiş yeni bir iletişim sağlasak yöneticileriyle böyle bir etkinlik için onlar da ön ayak olsalar en azından teknik destek falan sağlasalar standlar kursalar onlar içinde güzel bir reklam olayı olmuş olur.
Hazır test gününe gitmişken orada bu konuyu açsam mı acaba ?
Yönetimdeki arkadaşlara sesleniyorum ve tabii kide forumdaki tüm arkadaşlarıma hazır bahar geldi yaza girişte güzel bir pist organizasyonu güzel olmaz mı?

Fatihob

Geçen gün Techturkeyde okuodum.Körfez 13bin lira istiyormus tabi + olarakta itfaiye ambulans vs giderleri oluyormus..Hazır konu hortlamışken yazım burayada bi fikir olsun.

Geçen senede İstanbul Park 35bin? istiyormus
..

Alper

Aslında istanbul park çokta pahalı değilmiş yaa önceki rakkamlara göre düşürmüşler bile e tabii F1 'i kaybedince ellerinden ne bulursak kardıra dönmüşler gibi.
Alfa Romeo Türkiye ile bir görüşmeler yapılsa en azından maddi açıdan çok iyi olur ve tabii Ümit Kemal Coşkun abimiz var ki onun çevresi bulunduğu mevki vs. ile ilgili olarak federasyondan da bizim olanaklarımıza göre daha fazlasını sağlayabilir düşüncesindeyim.

Alper

Az önce Nilay Hanım ile görüştüm kendiside sitemizin üyelerinden ve italyadaki Alfa romeo forumunun moderatörlerinden.
Ona konudan bahsettim Alfa Romeo İtalya'ya mail atma ve destek isteme konusuyla ilgili siz konuyla ilgili şeyleri hazırlayın ben italyancaya çevirir mail atar haber geldiğinde de bilgilendiririm dedi sağ olsun ki italyadaki Alfa Romeo yönetiminin konuyla ilgili daha fazla katkı sağlayacağına inanıyorum hoş türkiyedede güzel gelişmeler yaşanıyor markamızla ilgili fakat somut bir gelişme yaşamadık daha...
Siz ne diyorsunuz arkadaşlar pist için herkes elini taşın altına sokmaya hazır mı?

murat

Sonbahardaki görüşmelerimizde Alfa Romeo Türkiye ile konuyu ve isteğimizi paylaşmıştık. Oldukça sıcak baktılar ve yaz pikniği diye tabi ettiğimiz geleneksel organizasyonun pistte yapılması üzerine bir prensip birliği oluşturmuştuk. Admin konuyu tekrarlayıp şu anki fikirlerini bir kontrol edebilir diye düşünüyorum
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

emin

quote:

Geçen gün Techturkeyde okuodum.Körfez 13bin lira istiyormus tabi + olarakta itfaiye ambulans vs giderleri oluyormus..Hazır konu hortlamışken yazım burayada bi fikir olsun.

Geçen senede İstanbul Park 35bin? istiyormus

bizim mitoları bırakırız dönüşte artık, motorla döneriz kanka.
35 euro ne ya şakamı.

Fatihob

Valla öyleymiş bro..Ayrıca pist normal günlük araçlarla pek zevk vermiomus çünkü dip gazda falan istediğin gibi girebiliomussun virajlara,ayrıca Ferroların,Lamboların bile 5 tur attıktan sonra frenleri şişiomuş (Modifiyemde Tuğkan bey vardı Porshunun diskleri organizasyon sonunda çöp olmustu) vede bi duyum daha bu net değil 5-6 turda normal lastikler bitiomuşMotorla bile donemeyiz

Tabi bide şurdan bakarsak pistin yattıgı yerde maliyeti 1.5milyon liraymış senelik..Eğer kaza falan olur yağ akarsa pist komple yıkanıyormuş falan filann
..

Alper

quote:

Valla öyleymiş bro..Ayrıca pist normal günlük araçlarla pek zevk vermiomus çünkü dip gazda falan istediğin gibi girebiliomussun virajlara,ayrıca Ferroların,Lamboların bile 5 tur attıktan sonra frenleri şişiomuş (Modifiyemde Tuğkan bey vardı Porshunun diskleri organizasyon sonunda çöp olmustu) vede bi duyum daha bu net değil 5-6 turda normal lastikler bitiomuşMotorla bile donemeyiz

Tabi bide şurdan bakarsak pistin yattıgı yerde maliyeti 1.5milyon liraymış senelik..Eğer kaza falan olur yağ akarsa pist komple yıkanıyormuş falan filann

Ben Porsche 911 GT2 RS ile 3 tur atmıştım pistte ve sonuç sıfır takım lastik takılıp piste çıkılır ilk tur lastik ısıtma sonra devamında 3 limitlerde düzlükte 310 km hız ve sonuç önlerde pek birşey yok fakat arka lastikler 3. tur sonu ipleri çıkmış vaziyette pite geri dönmüştüm :) Ondan önce kulandığım 911 Turbo S ise 5 tur dayanabilmişti ama tabii bu tam limitlerde bir sürüş tarzı ve birazda drift girmişti işin içine birazda drift yapmadan atılan turlarda ise maksimum 6-7 tur deniyordu test pilotlarınla konuştuğumda.
Bu arada nasıl öyle sürdünde lastiklerin iplerini çıkarttın diyenler için en iyi süreyi ben çıkarmıştım pistte ve 1 olmuştum tüm organizasyon içerisindeki en iyi zamanı yakalamıştım :)
Pist olayı çok farklı normal TEM de E5 te kullanmaya makas atmaya yada düzlükte 230 - 240 hatta 300 leri zorlamaya benzemiyor bir viraja limitinde girip kontrolü biraz olsun kaybettiğiniz an anlıyorsunuz bunu :)

naxos

bizde gidip efendı efendı süreriz ne gerek var zorlamaya zaten
amac orda tur atarken bırkac foto cekılsın:))
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Keox

quote:

bizde gidip efendı efendı süreriz ne gerek var zorlamaya zaten
amac orda tur atarken bırkac foto cekılsın:))

tabi ya bende aynı şekilde düşünüyorum :):):):):)

tugrul

Valla hiç limitleri zorlayıp hırpalayamam benim kuzuyu,
sonra debimetre falan bozulur Allah korusun
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

ATA

Dibine kadar zorlarım =)))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

master

Benimki az yakıyo zaten ben basarım
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Fatihob

quote:

Dibine kadar zorlarım =)))

Bendee bi bariyere yapısana kadar uslanmam Hee bu arada piste verilen zararıda siz karşılıomussunuz
..

Keox

anlaşılan hız yapmaya hasret kalmışsınız :)

obasar

varım diyorrrr
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6