Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Daha kötüsüde olacak Cem, padişah hazretleri geçenlerde fetva vermişti eski model araçların motorlu taşıtlar vergisi yüksek, yenilerin düşük olacakmış. O zaman neler olur bilemiyorum,insanda zevk bırakmadılar ben belki eski alfaları seviyorum ne olacak ceza mı çekicem, ya da yeni Alfa almaya kalksam aynı tadı verecek alfaların fiyatları ortada,dediğin gibi bir tane kendime,bir tane devlete alıcam.İlk önce yapılması gereken devlette israfı önlemek yüzbinlerce resmi araç var,bunların kullanım şekli zaten ortada,kendim de bu sektördeyim hiçbirşeyin hesabı kitabı yok,oluk oluk para harcanıyor boş şeylere...Bu da bize hertürlü vergi olarak dönüyor! Eski araçlara yüksek vergi çıkarsa kendime gidip sıfır kia picanto alıcam :D
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Sportivo

aynen Anıl ya, 0'lara artık daha fazla vergi kaldıramayacağı için nerden yolsak diye artık eski modellere saldırma planları var, bu devletin yaptığını mafya yapmıyor ya, dediğin gibi kendileri bedavadan 600 S'lere binmeyi iyi biliyorlar ama.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

sariertan

Hükümet diyince uzun bir offffff çekip içimi boşaltmak geliyor nedense. Ama konu başlığı sapmasın.

İlerde eski araçlarımızı trafikden çekip garajda muhafaza edicez. İçine girip gözlerimizi kapatıp eski günlerimizi anıcaz. Sonra çıkıp 2,5-3mt uzunluğuında elektrikli küçük arabamıza binip işe gideceğiz =( 

asklepios

eski arabaların emisyonu daha yüksek, hem sürücü hem yolcu hem de yaya için çok daha güvensiz...bu yüzden eski araçların vergisinin yükseltilip,insanların yeni araçlara yönlendirilmesi doğru bir hareket...

"ben 95 model GTV binicem kardeşim" dersen zevke girer,vergisini öder,binersin...

NOT: sakın şucu,bucu diye kategorize etmeye kalkmayın beni zira meclisteki 4 partiye günahımı bile vermem

Anıl

Yukarıda da bahsettiğim gibi bu zevki verecek bir alfa'nın ya da başka bir markanın aracı en az 60bin'den başlıyor,bende o kadar parayı verecek kadar zengin olmadığımdan,mecbur böyle 15 senelik araçlara biniyoruz,zaten alım gücü yüksek olsaydı ülkemizde,yurtdışında 3bin lira olan araç 25bin lira olmazdı.Emisyon vs durumlarına hiç girmiyorum,çünkü trafikte de gördüğümüz gibi bizim araçlar yollarda yürüyen araçların yarısından daha iyi değerlere sahiptir!Mesela sabahları bu 10 numara yağ durumlarından inanın nefes alamıyorum,ilk önce bunlar önlenmeli,hem kaçak olarak hem de çevre amacıyla!Yoksa testinin dibi delik,suyu yukarıdan arttırıp doldurmayla bu testi dolmaz,herşeye zam basmaktansa kaçak önlenmeli...Milli gelir artarsa tabi aracımın vergisinide seve seve ödeyip,garaja koyarım,zevk için kullanırım ama malesef durum böyle değil! Bu arada belirteyim bende herhangi bir siyasi görüşe sahip değilim.

1998 GTV V6 TB

asklepios

Sen de haklısın Anıl... :(

mahoretti

Alım gücünden ziyade, bir araba alırken nerdeyse fabrikasına ödiyeceğimiz paraya yakınını devlete vermeseydik iyi olurdu. Almanya da BMW 28800? Türkiyede 40309?.... Yoksa millet gidip POLO'ya 30-40 ödiyeceğine BMW316 ya biner....

Alper

Valla bu ara yurt dışından nasıl araç getiririm diye 50 takla atıyorum bizimkiler için :)
2006-2007 S350 CDI 18-19 Bin Euro
Siz düşünün artık Türkiyedeki fiyatını söylemiyorum bile...
Bir kaç yol buldum ama onda da 6 ayda bir yurt dışına çıkıp aracın satışını yapıp el değiştirmek gerek.

wolkanku

dildo vites topuzu.
You are not allowed to view links. Register or Login
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alper

dildo vites topuzu.

Bunu güzel bir pazarlıkla alacaksın eğer km falan doğru vede kazası yoksa içini baştan aşağı değiştireceksin Art Car da.
İşte o zaman adam olur çünkü km falan düşük bayağı.

sariertan

Ben BAKÜ deyken düşündüm böyle birşeyi. Fakat 2 yıl o ülkede kalmam ve onuda geçtim ülkeye girerken 2000motordan büyük olduğu için ödemem gereken vergiyi hesaplayınca ne uğraşacam memleketten ikinci elini alırım dedim.

ÖTV oranları motor hacmi 1600 cc'ye kadar olan modellerde %40, 2000 cc'ye kadar olan modellerde %80, 2000 cc ve üzeri modellerde %130 olarak hesaplanmaktadır.

Bu nasıl bir soygun insanlığım algılamıyor.

Alper

Ben BAKÜ deyken düşündüm böyle birşeyi. Fakat 2 yıl o ülkede kalmam ve onuda geçtim ülkeye girerken 2000motordan büyük olduğu için ödemem gereken vergiyi hesaplayınca ne uğraşacam memleketten ikinci elini alırım dedim.

ÖTV oranları motor hacmi 1600 cc'ye kadar olan modellerde %40, 2000 cc'ye kadar olan modellerde %80, 2000 cc ve üzeri modellerde %130 olarak hesaplanmaktadır.

Bu nasıl bir soygun insanlığım algılamıyor.

Abi üzerine almayacaksın ki!!!
Tabii oradan birinin üzerine alacaksın sen sadece kendine vekalet verdireceksin bu kişi de kullanabilir diye.
O zaman 6 ay kullanıyorsun.
SOnra 6 ay dolmadan tekrar yurt dışı yapıyorsun ve aracı bir başkasının üzerine satıyorsun ve tekrar vekalet verdiriyorsun bu sayede 6 ay daha kullanııyorsun.
Çorludan sını 150 km yakın yani bizim orada yapanlar varda bende oradan biliyorum.
Bana da babam dedi , çok samimi arkadaşları var onların araçlarını o şekilde yapıyorlarmış.
Hatta şirket üzerine olursa biraz daha mı kolaymış ne tam bilmiyorum ama o konuyu.

wolkanku

dildo vites topuzu.

Bunu güzel bir pazarlıkla alacaksın eğer km falan doğru vede kazası yoksa içini baştan aşağı değiştireceksin Art Car da.
İşte o zaman adam olur çünkü km falan düşük bayağı.

max. 2000 lira iç deri döşemeler baştan aşağı siyah yapılacak.
orj vites topuzu (çıkma da alınır ) 150 lira falan.
büyük ihtimalle lastik isteyecektir 1600-1700 lira o.
sol kapının altındaki göçüğü düzeltmek 200-300 lira.
arka stoplardaki folyolar alındığı gün sökülmeli. evet aslında 39-40 liraya alınsa , yıl/km/donanım olarak mantıklı.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

Ülkemiz zaten petrol konusunda yurtdışına muhtaç bir ülke iken, 2.000 üzeri olan motorların harcayacağı yakıtı göz önünde bulundurursanız, aslında çok mantıksız değil bu uygulama.

Hepimizin 2 buçuk litre, 3 litre, 4 litre, V6 ve V8 motorlar kullandığımızı düşünün. Şu anki yakıt tüketimlerinin üstünde bir tüketim. Zaten açık veren(!) ekonomimizde açığın biraz daha artmasına etki edecektir.

///////////////

Alper

Ülkemiz zaten petrol konusunda yurtdışına muhtaç bir ülke iken, 2.000 üzeri olan motorların harcayacağı yakıtı göz önünde bulundurursanız, aslında çok mantıksız değil bu uygulama.

Hepimizin 2 buçuk litre, 3 litre, 4 litre, V6 ve V8 motorlar kullandığımızı düşünün. Şu anki yakıt tüketimlerinin üstünde bir tüketim. Zaten açık veren(!) ekonomimizde açığın biraz daha artmasına etki edecektir.

Öyle diyorsun da Serkan abi S350 dizel araç istanbul içinde 10 litre mazot yakıyor , şehir dışında 5,5 - 6 lara kadar düşüyor.
Bu araç 2 tonun üzerinde ama biz bu aracı ötv + kdv = %153 vergi ile alıyoruz.
Başlarım ekonomisine bu işin.
Ben kendime 1 araç alıyorum devlete 1,5 parası veriyorum.
Bu mu anlayış.

Alper

Bu arada yurt dışına muhtaç diyoruz da neden o zaman fazlalık yani satamadığımız yakıtı yurt dışına şaka gibi bir para ile satıyoruz.
Oradan yapacağı zararlı satışı mevcut yakıt fiyatını düşürerek içeride satabilir ama olur mu biz zenginiz ya.

mahoretti

bu ve benzeri PARADOX'lar ile dünya dönüyor... Bunlar olmasa kargaşa olur terör olur kıtlık olur zombiler olur olurda olur.....

Anıl

Şimdiye kadar gelen her hükümet akaryakıttan gelen parayı,sağılan inek gibi düşündü,ben kendilerinin emisyonu vs. düşündüklerini hiç sanmıyorum,öyle düşünülecek olsa elektrikli araçların yanında,LPG'nin de teşvik edilmesi lazımdı ama öyle birşey gelir kaybına neden olur zihniyeti var. Yakıt giderlerini düşürmeye kalkmak vergi zammı yapmakla değilde, düşük hacimli ya da karbon salınımı az olan araçları vergi indirimiyle teşvik etmeyle, ya da eski araçları yenilemek için teşvik vermekle olur bence!Ama bunlar para kaybına neden olur,bizde araç isterse odunla çalışsın,devlete para kazandırsın başka bir önemi yok!
Birde bu 10 numara yağ olayından ben bıktım artık,günde 20 dk yürüyorum işe giderken,saatte tam servis saati,inanın temiz hava diye birşey yok,pis yağ kokusu,egzoz dumanı vs vs...hani yasaktı,acayip cezası vardı,ben bile biliyorum,görüyorum bu kaçak akaryakıt istasyonlarını!Önemli olan yasa-yasak koymak şirin görünmek değil,bunları uygulamak...

1998 GTV V6 TB

Sportivo

Sayın adminim, %100 katılıyorum petrole bağımlılık görüşüne ama o zaman en başta devlet kendisi çeki düzen verecek. Bizi düdükleyip düdükleyip Millet vekillerine S600'leri dayayıp dalga geçmeyecekler. Milletvekilinden geçtim daha bu sabah şirkete gitmek için servis beklerken durağımın karşısındaki İl İtfaiye Müdürlüğünden bir gıp gıcır bir Merso E350 çıktı. Beyefendinin birini hergün sabah özel şöforle Merco ile evinden alıp itfaiyeye getirecek. Kim bu, İl İtfaiye Müdürü zatı şahıs. İtfaiye müdürüne E350 tahsis edip arabamı otoparkta bırakıp beni 10km ilerideki şirketime servisle gitmeye düşündürmeyecek beni. Önce kendileri Binsinler 1.0 Picanto ile ondan sonra versinler benzine ötv'ye vergiyi.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

Gereksiz kişilere S600, S350 ve benzeri şeylerin dağıtılmasına ben de karşıyım. Hem de bunu yaparken daha benim cebime girmeden kestikleri vergiler ile yapmalarına hiç tahammül edemiyorum.

Olaya farklı bir yerden bakmak, dikkat çekmek istemiştim.  :)

///////////////

dragut

Daha 1 ay önce bir galericide satılıktı. Elden ele düşme nedenleri nedir acaba?

"Alfa sevgisi"

mahoretti

Daha 1 ay önce bir galericide satılıktı. Elden ele düşme nedenleri nedir acaba?

şehir içinde 100km de 6.5 litre yaktığını ima etmiş ama  dizel veya lpg li araç istemiş.... Başka bahanelerle gelseler keşke... Şehir dışında bile o değere gelmez o 1.6TS....

Fiction

Bu GTV daha 1 hafta önce 15.000 e satılmamışmıydı?
GTV 2.0 TS Phase 2

Anıl

Evet, 15 değil daha düşüktü, millet uyanık ucuza alıyor,hemen ilanı yapıştırıyor,binme derdinde değilller kar etme derdindeler yazık ya ;)

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Evet, 15 değil daha düşüktü, millet uyanık ucuza alıyor,hemen ilanı yapıştırıyor,binme derdinde değilller kar etme derdindeler yazık ya ;)
Aynen öyle birde böyle lüks semtlerde fotoğraf çekiyorlar sanki arabanın değeri artıyor:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson