Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

cansıkıcı enjektör ışığı kısmen çözüldü :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beckher

You are not allowed to view links. Register or Login
Krank sensörü de var. Ona da baktırın.

Gecen gün benim de başıma geldi krank sensörü arızası ama krank sensörü olunca hiç calısmıyor araba bunda calısmama sıkıntısı yok galiba..
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Alper

Krank sensörü de var. Ona da baktırın.

Gecen gün benim de başıma geldi krank sensörü arızası ama krank sensörü olunca hiç calısmıyor araba bunda calısmama sıkıntısı yok galiba..

Bunda içindeki yay özelliğini kaybettiği için değiştiriyorlar devir eski haline dönüyor yoksa giderken boşa aldığınızda yükseliyor düşüyor kafasına göre arada normal rolanti yerine düşüyor düşmüyor :)

koramiral

bizim 145 boxer lerde kartel havalandırma yayı diye bisey varmıki abi varsa nerdedir bu yay acaba bilgi lütfen

ismet

bu debimetre kablosundan bir arkadaş daha muzdaripti.. ilk önce kablolara baktırın, boş yere değişime gitmeyin..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

koramiral

4 tane kablo var kırmızı sarı beyaz bide mavi gibi sokette karıştırıldıysa zaten görünen daha önceden yapılmış çünkü bantlıydı kırmızı bantsızdı yani + ucu onun dısındakilerde karıştırılmış olabilirmi ben deniycem ama orjinalinde renk sıralaması ne acaba bilen varmıdır ki ?

Anıl

Konunun başından beri kablolardan,rölanti valfinden vs bahsediyoruz ama birşey gözden kaçmış,doblo debimetresi takıldı! Burada sizin aracın debimetre kodu ve uygun araç listesi var,burada malesef doblo yok! Sonuç olarak ustanız,debimetrenin sadece sensörünü değiştirmiş,yuvasına yerleştirmiş olabilir ama bu sensör ECU ile uyumlu olmayabilir,bence çıkma vs. de olsa ilk olarak orjinal debimetreyi bulup denemeniz,bence sorun böylece çözülecek. Burada da bosch kodunuzu ve uygun araç listesini görebilirsiniz;
Bu debimetrede oldukça pahalı bir versiyon,ilk nesil 156 1.6 TS'de de kullanıldı,iç kısmı metal,ince bir genleşme teli var,genelde bu tel kopuyor ve debimetreye elveda diyorsunuz,daha önceki 156'm da vardı ve bozulmuştu,yurtdışından çıkma getirmiştim,o zamanki fiyatı yanılmıyorsam 500-600TL arasıydı..Çıkmasına 140TL vermiştim,ondan öncede Çin malını getirmiştim standart motorda bir sorun yaşamadım ama biraz motorla oynayınca fazlasını kaldıramadı bozuldu :D
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

koramiral

kabloların bağlantı şemasını buldum 1.toprak 2. referans toprak 3. 12v 4.sinyal kablosu) buna göre baktım doğru bağlantı yanlız 4. sinyal kablosunu çekince ışık gidiyor takınca tekrar yanıyor anıl bey 45 dolara aynısını gettitirdim çin malı ancak ondada gitmedi sönmedi ışık evde yatıyor debi hiç olmassa doblonunkini yani bosch orjinalini kullanayım dedim onu kullanıyorum birde bisey sorcam ilk debimdede yanıyodu enjktör ışığı temizliyim derken kırmıştım onu acaba odamı bozukduki ışık yakıyodu acaba olabilirmi

Anıl

Bu eski tip debimetrede, tork anahtarı ile sadece sensörü sökebiliyorsunuz,bunun sökülen kısmı metal ve biraz ağır,ortasında da incecik bir tel geçer,havanın miktarını ölçen tel odur. O koptu mu iş bitiyor zaten.Çin mallarında da aynı tip daha kalın tel ve üstünde direnç var,onlar biraz daha değişik yapmış ama bazı yerlerde bu debimetrelerin sadece ışık söndürdüğü her koşulda sabit sinyal gönderdiği yazıyordu. O zamanlar benim işime yaramıştı ama doblo ile aynı sensöre sahip değiller! Bence Çin'i takıp,sinyal kablosu ile oynayın,bana göre hala sizin derdiniz debimetre veya kablo gibi geliyor. Esas bozuk olup olmadığını çalışır durumdayken verdiği voltaj değerlerinden anlaşılıyor,onun içinde program yüklü bilgisayara bağlanıyor ve gaz tepkilerine göre değerlere bakılıyor.

1998 GTV V6 TB

koramiral

tesekkürler anıl bey ilginizden yarın ilk işim debiyi takacağım dedinizi yapayım bi bakalım nolcak umarım düzelir konuyla ilgili muhakkak yazarım bide anıl bey aracı cihaza bağlattığımda ısı sensörümü sıcaklık sensörümü öyle bisey bozuk demisti ama önemi yok onun dedi usta bu nedir bilginiz varmı acaba ısı sens. sıcaklık sen. hararet müşürü oldğunu zannetmiyorum o olsa muhakkak önemserdi diye düsünüyorum

Anıl

TS motorlar için söylüyorum,sizde de farklı olduğunu zannetmiyorum! ECU'ya sinyal gönderen 2 adet ısı sensörü var,birisi emilen havanınkini ölçen birde,soğutma suyu ısısını ölçen,sizinki hangisi onu bilmiyorum ;)

1998 GTV V6 TB

alfacan

Madem konu buralara geldi bende tespit ettiğim birşeyi yazıyım ;

İlk marşta  (motor soğuk veya sıcak olsun farketmez) , önce devir saati anlık olarak 1000 rpm nin üstüne çıkışıyo sonra 500 rpm ye düşüyo ve düştüğü gibi normal 900 rpm civarına geri dönüyo ve stabil bir şekilde oynama yapmadan devir saati sabit kalıyor .

Normal olan bu mu yoksa benim sensörlerde bir problem mi var  :)

kemalkml

kabloların bağlantı şemasını buldum 1.toprak 2. referans toprak 3. 12v 4.sinyal kablosu) buna göre baktım doğru bağlantı yanlız 4. sinyal kablosunu çekince ışık gidiyor takınca tekrar yanıyor anıl bey 45 dolara aynısını gettitirdim çin malı ancak ondada gitmedi sönmedi ışık evde yatıyor debi hiç olmassa doblonunkini yani bosch orjinalini kullanayım dedim onu kullanıyorum birde bisey sorcam ilk debimdede yanıyodu enjktör ışığı temizliyim derken kırmıştım onu acaba odamı bozukduki ışık yakıyodu acaba olabilirmi
kablodan müzdarip olan benim . siz eğer kabloyu sökünce ışık sönüyorsa büyük ihtimalle debimetre kablo veya tesisatında sorun vardır. 2.0 ts de benim başıma geldi . kablo kısa devre yaptı . cihazla söndürülyor 3-5 saniye sonra yine yanıyor. tesisata bakıldı kısa devre çıktı . debimetre tesisatına  baktırın , herhangi bir elektrikçi bakabilir . eğer aracın elektrik şeması elinizde varsa elektrikçiye bununla beraber gidin . ilk önce debimetre tesisatına baksın sonra diğer süpheli yerlere . boşa sensörlere para harcamadan daha düşük bir maliyetle kontrol ettirin . en azından tesisattan emin olursunuz .

Anıl

Madem konu buralara geldi bende tespit ettiğim birşeyi yazıyım ;

İlk marşta  (motor soğuk veya sıcak olsun farketmez) , önce devir saati anlık olarak 1000 rpm nin üstüne çıkışıyo sonra 500 rpm ye düşüyo ve düştüğü gibi normal 900 rpm civarına geri dönüyo ve stabil bir şekilde oynama yapmadan devir saati sabit kalıyor .

Normal olan bu mu yoksa benim sensörlerde bir problem mi var  :)
Bana normal bir durum geldi,otomatik jikleden çıkınca bir düşü olabiliyor önemli olan sonradan sabit kalması.

1998 GTV V6 TB

koramiral

bu benim ecu beyin bağlantı seması çekince sönen 7 numara sanırım air flow meter signal doğrumudur

koramiral

You are not allowed to view links. Register or LoginEVET EN SONUNDA KISMENDE OLSA ENJEKTÖR IŞIĞINI SÖNDÜRDÜM NASILMI eski debimetreyi çinmalı debimetreyle değiştirdim hava hortumunun üstündeki körük yerini bantla iyice sardım az az yarıklar görmüştüm . şimdilik sadece giderken sönüyor dururken yani rolantide tekrar yanıyor :) onada insallah çözerim tek sorun ilk çalıştırdığımda debiyi hemen okumuyor az gaza basmam gerekiyor yoksa stop ediyor ehh bunada şükür artık çıkma ojinal debi bulana kadar idare etcez.

Anıl

Dediğim gibi doblo'nun debimetresinin sizinkiyle alakası yok,yerine oturur ama farklı sinyal gönderir,çıkma orjinal bir debimetre ve kablo-soket kontrolü ile sorununuzun kalacağını zannetmiyorum ;)

1998 GTV V6 TB

koramiral