Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Rekor bende sanırsam 2.0 SS ile 1070 km :) daha da gideri vardı da yemedi derler ya :) riske girmemek gerek...

agucba

Sizinkisi ile kıyaslanamaz gerçi, bir keresinde Hereke-Kuşadası arası yaklaşık aşağıdaki değerlere ulaşabilmiştim.

145 QV'nin deposu 61 litre.

İlk çeyrek depo ile 300 km yapmıştım ki bu yaklaşık 5,08 litrelik bir tüketime denk geliyor.
Daha sonra araya bir miktar dur kalk ve kısmı şehir içi trafiği ile otoyol kullanımı girince hedefe vardığımda 545 km yapmıştım. Bu da yakıt ibresinin durduğu noktaya bakarak ki yaplaşık 33 litre gibi bir tüketim oluyor, 6,05 litrelik bir tüketime denk geliyor.
Ama Semih Bey'in 4,9'unun yanında 1,1 litrelik bir fark var.  :)

///////////////

celalAR

Arkadaslar  lpg beynini enjektorler fln hepsni degiatrmeye karar werdm yanlz fark ettim ki ciddi fiyat oynuyor..bna yardmci olabilirmsiniz?? Hangi markayi onerirsiniz fiyat ve kalite fizibilitesine ihtiyacim war..

Alper

Açıkçası geçenlerde Maslaktayken şunu gördüm.
Arada bir Prinsi söktürenler oluyor sadece benzinde kullanmak için.
Ben olsam Prins araştırırım.
Enjektörleri gerçekten de sorunsuzluğun ötesinde.
Sadece ön kısımı yani depo ve tesisatı hariç değiştirmek 1000 küsür TL ye falan patlar.
Yenisi 2500 TL çünkü neredeyse.

chao

haftasonu çanakkaleye gidip geldim, depoyu 280e fulledik, dönüşte ışık yandığında 792 KM yapmışım,

bu da ışık yandıktan sonra benzinciye gidene kadar yaptığım ve toplam

1 depo ile 845km yapabildim.. sabit süratte var, yüksek süratte..karma yani, kasmadım az yaksın diye ortalama 33 kuruş gibi birşey yakmış

edit: fotoları ters koymuşum 1. foto ikinci ikinci foto birinci olmalıydı :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

sntrkomer

Arkadaşlar dün Ankaradan geldim. Simit tüp var yaklaşık 36 lt falan alıyo sanırım 90 tl ye fulledim 420 km yol yaptım. Tabiki sakin kullandım ortalama 110 km hızla geldim.  Buda km de 215 kuruşa denk geliyo. ilk defa bukadar düştü yakıt tüketimim inanılmaz şaşırdım nasıl mutlu oldum anlatamam :)
Göğüsümü gere gere anlatıyorum her yerde :p bundan önce tabi fazla uslu kullanmadığım için 300 kuruş falan yakıyodu aşağı yukarı ama bukadar düşüceiğini tahmin etmiyodum sakin kullandığımda.
Arabamı zaten fazlasıyla seviyorum ama bunu görünce dahada bi sevdim çünkü perfonmansıyla görünüşüyle zaten gurur duyuyodum. Arkadaşlar, akrabalar falan kendi arabalarını anlatırken bi az yakıyo diye övünüyolardı benim karşımda şimdi bunu söylerken ayrı bi mutluluk duyuyorum :haydi:

sntrkomer

buarada araba agızına kadar doluydu :o

Kibitzer

Bu sabah yine doldurdum depoyu. 150TL'lik benzinle 377km, kuruş hesabı 39küsür kuruş. Litre hesabı 8,7litre/100km gibi bir değere karşılık geliyor. Beklediğimden düşük değerler. Arkadaşlar Prins LPG taktır, beş yıl sorunsuz bin diyorlar. Hanım iyice bir alışsın, bu arada motor ve aksamlarında problem olmadığından emin olayım, düşüneceğiz birşeyler :D
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Alper

Abi sen şuan 39 yakıyorsan hiç taktırma.
Hanım iyice alışınca o 35 lere düşer :)
Ne gerek var şimdi LPG'ye zaten az yakıyorsun.
LPG takınca da bedavaya gitmeyecek.
Prins dediğin 2450 TL
E sen bu parayı nasıl ve ne kadar zamanda çıkaracaksın ki!!!
Birde aracına orjinal olmayan bir parça ekleyeceksin vs.
Bence bu kadar az yakabiliyorsan istanbul içinde hiç gerek yok LPG'ye falan.

blackeyekenan

You are not allowed to view links. Register or Login
Bu sabah yine doldurdum depoyu. 150TL'lik benzinle 377km, kuruş hesabı 39küsür kuruş. Litre hesabı 8,7litre/100km gibi bir değere karşılık geliyor. Beklediğimden düşük değerler. Arkadaşlar Prins LPG taktır, beş yıl sorunsuz bin diyorlar. Hanım iyice bir alışsın, bu arada motor ve aksamlarında problem olmadığından emin olayım, düşüneceğiz birşeyler :D
Peki yol bilgsayarında da , 8,7 gbi i cıktı değer, yoksa 10,2 falan mıydı,, benim yol bilgsayarıyla tutmuyoda sanırım herkeste aynıdır durum,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Yiğit Doğukan

Şehir içi kullanımda son ölçümlerimde benzin ile LPG arasında minimal bir fark ortaya çıktı. Bu LPG'nin yoğunluğunu falan mı düşürdüler son zamanlarda acep?

Kibitzer

Peki yol bilgsayarında da , 8,7 gbi i cıktı değer, yoksa 10,2 falan mıydı,, benim yol bilgsayarıyla tutmuyoda sanırım herkeste aynıdır durum,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Yol bilgisayarı ile arada biraz fark var. Yol bilgisayarı biraz daha az gösteriyor. Çünkü duraklamalarda hesaplamıyor gibime geldi. Mesela kırmızıda beklerken falan bakıyorum düşüyor TripB tüketimi. O nedenle yol bilgisayarından fazla yakıyorum.

Pazar günü veli toplantısı vardı. Toplantıdan sonra yol boştu ve Cevizlibağ'dan Halkalı'ya 6,6lt yazıyordu TripB ortalamasında eve geldiğimde.
2013 BMW 1.16i

zephry

Havaların ısınmasıyla daha az yakıt tüketimi olur.Ayrıca Ekim- Nisan arası lpg %50/%50 bütan/propan oranları ile satılıyor..Nisan-Ekim arasında ise %70/%30 bütan/propan oranıyla satılıyor.Buda lpg li araçlarda yakıt tüketimini düşürüyor.

Yiğit Doğukan

Havaların ısınmasıyla daha az yakıt tüketimi olur.Ayrıca Ekim- Nisan arası lpg %50/%50 bütan/propan oranları ile satılıyor..Nisan-Ekim arasında ise %70/%30 bütan/propan oranıyla satılıyor.Buda lpg li araçlarda yakıt tüketimini düşürüyor.

Demek ki bende bi anormallik yokmuş  :yukari-ok: bu doğrultuda kışın benzinde kullanmak daha mantıklı oluyor.

zephry

Demek ki bende bi anormallik yokmuş  :yukari-ok: bu doğrultuda kışın benzinde kullanmak daha mantıklı oluyor.

Kışın ş.içi kısa mesafelerde gerek yok tabi zaten motor ısınamıyor bile.Ama motor ısındıktan sonra lpg daha avantajlı benzinden.

zephry

Hocam 8.7lt/km değerini yol bilg. kaç görünüyor 9-9,5 falan mı? Prinse bencede gerek yok hem 400 TL civarıda işletme vs. masrafı var bunun eklediğinde 3000Tl ye yaklaşıyor.Bende 156 yı aldığımda ne taktırayım diye düşündüm araştırdım zavolli yada landi renzo arasında kaldım arada 300 tl vardı.Bende landiyi seçtim ve doğru olanı yapmışım.Enjektör sesi duyulmuyor bile.

Kibitzer

Hocam 8.7lt/km değerini yol bilg. kaç görünüyor 9-9,5 falan mı? Prinse bencede gerek yok hem 400 TL civarıda işletme vs. masrafı var bunun eklediğinde 3000Tl ye yaklaşıyor.Bende 156 yı aldığımda ne taktırayım diye düşündüm araştırdım zavolli yada landi renzo arasında kaldım arada 300 tl vardı.Bende landiyi seçtim ve doğru olanı yapmışım.Enjektör sesi duyulmuyor bile.

Yol bilgisayarı 8-8.3 arası değerler gösteriyor ortalamada. Ben de inanamıyorum, bazı sabahlar trafik çok sıkışık olmazsa, erken çıkmışsak falan 7.7-7.2 falan çıkıyor  :o

Ben mi aşırı düşük devirle kullanıyorum diye düşünüp arada basıyorum. Fakat dizelden gelen alışkanlıktan mıdır bilmiyorum 5bin devir üzerini bir kere falan gördüm. Birden motora birşey olmasın diye çekiniyorum. Bunun temelinde belki de  iki yıl önceki alfamın geçmişte motor patlatmış olmasını öğrendiğimde yaşadığım üzüntü olabilir  :'(
2013 BMW 1.16i

Burak

Citroen C4 1,6 hdi ile izmir Ankara genelde 115 km ile ( ort. 95 km çıktı ) 598 km 5.1 lt ortalama tüketim .
Gtv den sonra moral oldu resmen .
1997 Gtv V6 TB

delimai

hocam yakıt değerlerin çok iyi...ben ş.içinde daha 9.8 den aşağı düşemedim...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

erdem1904

Şehir içi kullanım genelde devirli 0,33 krş... LPG 2,36 tl... 14 litre yapar.. çok yakıyormuşum  :( ama tasarruf modunda kullanırsam normal düzeye 12 lt 0,28 lere iner  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Cuore Sportivo

%70 şehiriçi

75 TL  =  190 km

Havalar ısınınca böyle oldu galiba =)

Kutay

Şehir içi kullanım genelde devirli 0,33 krş... LPG 2,36 tl... 14 litre yapar.. çok yakıyormuşum  :( ama tasarruf modunda kullanırsam normal düzeye 12 lt 0,28 lere iner  :)
Lpg 2,36  ara sıra agrasif olmak üzere Şehir içi 0,31      ( 2.0)
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Musty

Bugün Arabadaki Gazı Tamamen Bitirdim,ve yalnızca 20 TL'lik Lpg aldim 2.23 TL'den 10 km si şehir içi kalan kısmı ortalama 110 km hızla otobanda yol yaptım ve 90.1 km de lpg bitti..Hala Şaşkınım Nasıl O Kadar Yol Yaptı.. :o Araç 156 1.6 MK1

emin

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

sp4rc0

Bugün Arabadaki Gazı Tamamen Bitirdim,ve yalnızca 20 TL'lik Lpg aldim 2.23 TL'den 10 km si şehir içi kalan kısmı ortalama 110 km hızla otobanda yol yaptım ve 90.1 km de lpg bitti..Hala Şaşkınım Nasıl O Kadar Yol Yaptı.. :o Araç 156 1.6 MK1

9,95 lt/100km ortalama yakmışsınız, uzun yol için çok normal bir değer. 80km/h ile gitseydiniz daha da az lpg yakacaktı :)
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)