Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

19 Mayıs Mini Buluşma - F1 Pisti İstanbul Park Pist Günleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Alper 3 turda 1000 TLlik lastiği yemissin :D Ayıp milli servet biraz idareli kullan :D
Lastiklerin fiyatları dudak uçurtuyordu :) bu arka lastiklerin adet fiyatı 3bin TL civarıydı sanırım oradakilerin deyimiyle :)

Alper

Birde frenlerden çok motor frenine yönelmek gerek bu durumlarda.
Çünkü frenler binek araçlarda bir yere kadar ısınır ve sonrası kimse yok :)

Fatihob

2-3 hızlı tur attıktan sonra 8 virajdan çıkıp gaza yüklenip 9a geldiğinde tehlike var. Hadi tuttu 9. virajda fren ordan 10a girdin sonra arka düzlük max hız yapacağın yer 11. viraz dip gazla dönülüyor sıkıntı değil sonra yokus çıkosun bizimkiler orda şişiyor zaten arkasından yokus aşşağı 12. viraja dalmak gerekiyor max hızdan 80e kadar düşüyorsun. İşte orası ısınmış fren için sıkıntılı. Erol eğer çıkarsan aklında olsun 3 tur falan hızlı attıysan o viraja gelirken dikkat et ;) Gerçi benim frenlere bişi olmadı 170lik Gulidede aynı fren var ondada bişi olmaz sanırsam.
..

alfacan

videoları ve yorumları görünce çok heveslendim  :(

Fatihob

Ben bunların yazıyorum ama hevesiniz kaçmasın. Çok zevklidir ama tehlikeleride vardır. Ben riske girmeden kullanırım diyorsanız sorun olmaz ama biraz riske girersenin bunlar önemli bana göre. Piste kaza yapmak pahalıya patlayabilir. Son organizasyonda GT86 Düzlüğe yanlıyarak girince toplayamadı bariyerlere girdi ve araç pert. Sonrasında organizator Bugra abinin konuşması şöyleydi bariyeri çarpan öder. 2mtX2000=4000? ;) Hee 4bin Euromu tuttu 1bin Euromu orasını bilmiyorum. Ben sadece bildiklerimi ve dikkatli olunması gerekenleri söylüyorum. Yoksa bende çıktım hiç bişi olmadı girdim pite evime döndüm :)

Son organizasyondan bir foto.

Bunlarda benim çektiklerim

Buda GT86

..

Alper

Açık ve net yazıyorum.
Eğer direksiyonunuza , reflekslerinize tam güvenmiyor ve limitlerinizi bilmiyorsanız ,
Şimdiye kadar hiç gazlamamış ve ani bir durumda ne yapacağınızı bilmiyorsanız ,
Ben sadece dümdüz giderim virajda falanda öyle ekstrem bir durumla şimdiye kadar hiç karşılaşmadım diyorsanız bence girmeyin bu işe.
Aracınızın limitlerini bilmeniz her şeyden çok önemli.

ku2

Arkadaşlar,
İstanbul Park hızlı bir pist. 5 km uzunluğunda ve saat yönünün tersine gidiyorsun.
Ciddi hızlara çıkmak mümkün..ardından ciddi yavaşlayıp viraja girmek lazım.
Yavaş gir, hızlı çık mantığı ile hareket etmek gerekiyor..
Ancak Körfez ile karşılaştırılırsa..oldukça süratli gidiliyor..ve hatayı düzeltmek zor olabilir. Pahalıya patlayabilir.
Dikkat etmek de fayda var.

İstanbul'da olsam kesin çıkardım..o ayrı.
Ama Ankara'dan gelmeye hakkaten üşeniyorum...
Ayrıca WRX'i satmadan önce orasını burasını kırmaya niyetim yok. :)

Çıkan dikkat etsin lütfen.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Fatihob

Zaten Selim abi senden hiç şüpem yok İstanbulda olsan bütün aktivitelerde pistte olurdun yarıdırırdık beraber :D

Zaman daha var ben ümitliyim İstanbul bundan sonra böyle aktivitelere daha çok açılcaktır. Vural Ak otomobil meraklısı ve bu tür işleri destekleyen birisi. Böyle çok pahalı olmadan piste organizsyon yapıcaktır. Tabi bir engel var TOFSED. Bu sene yaptıgı zam gerçekten çok fazla. Techte geçen gün konusu olmutu direk ordan alıyorum resimleri.

2012 yılı

2013 yılı

2012 yılı

2013 yılı

2012 lisans ücretleri tam liste

2013 lisans ücretleri tam liste
..

Fatihob

Kameramın pili asıl zevkli turları çekicek kadar yetmemiş :( Aslında zevksiz bir video ama pisti tanımak amaçlı izlenebilir ;)

720p'ye kadar gideri var :D
..

Ferhat_27

Hocam You are not allowed to view links. Register or Login da baya bir show yaptın kısa sürsede  :yukari-ok:

Sportivo

Hevesi niyeti olan hiç kaçırmasın bence, illa limitte yardırmaya gerek yok, pistin havasını bile almak yeter
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

alfacan

Kameramın pili asıl zevkli turları çekicek kadar yetmemiş :( Aslında zevksiz bir video ama pisti tanımak amaçlı izlenebilir ;)

720p'ye kadar gideri var :D

bu kadar sakin süremezdim herhalde , iyi dayanmışsın @fatih  :)

Fatihob

@Ferhat bey, teşekkürler videoda hiç gaza basmiyorum aslında gözüküo zaten ya yol veriyorum yada pisti tanıma turları atıyorum :)

@Caner, 1 saat zamanım vardı bunları hep alıştırma pisti tanıma olarak attım. Turuncu Meganı geçtiğim turdan sonra hatırlıyorum basmaya başlıyordum ama video gitmiş. Bide gergindim aslında çünkü brifingde eğer pisten çıkarsanız yol tozikum olursa pisti temizlemek için ekipler girer pist kapanır 1 saatinizden düşer bu zaman olarak brifing verilmişti o yüzden çok tebirliydim yolu öğrenmeye çalışıyordum :) Tabi pist şimdi özelleşti bu kadar sıkı değildir.
..

Alper

Bir kaç video ekleyeyim :)

Gaza getirelim milleti.
Arkadaşlar aramızdan katılım çok olursa diyoruz ki belki sadece Alfaların bir seansı bile olabilir.

Diğer markaları karıştırmadan araya sadece alfalar olarak 1 veya 2 seans düşünülebilir.

ama katılım ne kadar olur?

Kimler istiyor???

erol1903

Ben kesinlikle istiyorum. Son katilim tarihi ne zaman?
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

sariertan

Hep kendimi denemek istemişimdir böyle bir organizasyonda. Yolda yapamadıklarımı pistte yapmayı isterim. Alper in dediği gibi birşey olursa tadındanda yenmez hani. Biraz daha cesarete ihtiyacım var sanırım  :rock: Birde aracım bu olayı kaldırırım acaba :haydi:

Alper

Abi zaten orada rekorlar kırmaya çıkmayacağız.
Benim amacım istediğim gibi gazlayabilmek :)

köşeden polis çıkacak mı?
Radara yakalandım mı?
Arkamdan acaba bir polis takılır da ceza yermiyim?
Bu gibi sorunlar olmadan rahatça hareket edebilmek.
Zaten aracımı açıkçası normalde nasıl kullanıyorsam yine öyle kullanacağım ben.
Amaç kafamız rahat olsun.
Kimseyi tehlikeye atmadan kendimizi sınayabilelim.

sariertan

Alper seninle bir buluşalım neler yapabiliriz bir bakalım. Ben amortisörden yana rahatsızım :(

Alper

Alper seninle bir buluşalım neler yapabiliriz bir bakalım. Ben amortisörden yana rahatsızım :(
Buluşak abi :) en yakın zamanda.

Fatihob

@Erol kayıt yaptırma bekle biraz. Ben haber veririm. Belki fiyatta bişi olabilir yada 15e yakın alfa olursak beraber çıkarız. Şimdilk belliyelim.

@sariertan abi aracın yaşlılıgına bağlı çok sıkıştırdıgında patlaya bilcek eski hortumlar dısında bişi olmaz. Zaten deli gibi sıkıştırmassak sorun yaşamazlar.

Katılmaya niyeti olan varsa yazsın belki seansa sadece tanıdıklar olarak çıkarız. Bende ona göre arabamı o zaman yetiştirmeye çalışıcam. Ayrıca yanınıza kaskı olmak suretiyle bir arkadaşınızıda alabilirsiniz ;)
..

erol1903

Benim zaten oncelikle babaya konuyu acmam lazim, sinav haftasina giriyoruz biraz sikintidayim carsamba gecsin oyle acicam:)
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Alper

Arkadaşlar kimler istiyore :)

1- AlperMusa
2- ???

Alper

Vay arkadaş pist olsa da çıksan diyen milletten çıt yok :) nasıl iş anlayamadım ben...

blackgear

Vay arkadaş pist olsa da çıksan diyen milletten çıt yok :) nasıl iş anlayamadım ben...

Alper, yeminle içim gidiyor, nasıl bi gelesim var bilemezsin. Ama ne ben, ne de aracım bu konuda hazır değiliz  :haydi: Seneye olursa, belki :(

Alper

Alper, yeminle içim gidiyor, nasıl bi gelesim var bilemezsin. Ama ne ben, ne de aracım bu konuda hazır değiliz  :haydi: Seneye olursa, belki :(

Ya çok kasmadan kullanırsan birşey olmaz.
Sonuçta biz 1. liğe falan oynamıcaz :)
Tabii karar senin.