Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo vs Giulietta?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Qv'nin vitesleri biraz kemikli gibi ama rahatsiz edecek turden degil. Vites kolu kisa oyuzden 155liklerden daha zevkli.
..

buickriviera

You are not allowed to view links. Register or Login
Qv'nin vitesleri biraz kemikli gibi ama rahatsiz edecek turden degil. Vites kolu kisa oyuzden 155liklerden daha zevkli.

Bir tanesinin sahibiyle yazıştık, hayırlısıyla hafta içi bir gün görmeye gidiceğim :)

Tolga033

Bir tanesinin sahibiyle yazıştık, hayırlısıyla hafta içi bir gün görmeye gidiceğim :)

Haydi hayırlısı o zaman .  :)

buickriviera

Arkadaslar, multiair tct 135 hp mito ile, 155 hp mito arasinda cok performans farki varmi??

egeozal1

Edit: TCT nin vites geçişlerinin daha seri olduğunu duydum. :)

Gouki

Bu evrende 155 daha seri Ege'cim ;)

Mito TCT:
acceleration 0-100km/h:   8.20 s
maximum speed:   208 km/h (129 mph)
power-to-weight ratio:   113.68 bhp/ton

Mito TB:
acceleration 0-100km/h:   8.00 s
maximum speed:   215 km/h (134 mph)
power-to-weight ratio:   133.62 bhp/ton

egeozal1

Bu evrende 155 daha seri Ege'cim ;)

Mito TCT:
acceleration 0-100km/h:   8.20 s
maximum speed:   208 km/h (129 mph)
power-to-weight ratio:   113.68 bhp/ton

Mito TB:
acceleration 0-100km/h:   8.00 s
maximum speed:   215 km/h (134 mph)
power-to-weight ratio:   133.62 bhp/ton

Olsun ben ama vites geçişleri açısından demiştim :D

agucba

Tct manuel den daha seri. Vites geçişlerinde çok büyük avantaj TCT derim ben. :)

TCT'yi kullandın mı ki manuel ile otomatiğin arasında bu kadar kesin yazıyorsun?

///////////////

egeozal1

Benim bildiğim TCT daha seri vites değiştiriyor. Kullanmadım ama teknik bilgilerde de öyle olması gerekiyor. Sonuçta çift kavramalı 7 ileri.

agucba

Yanlış okumuşsun. TCT 7 ileri değil, 6 ileri.

///////////////

Alper

Benim bildiğim TCT daha seri vites değiştiriyor. Kullanmadım ama teknik bilgilerde de öyle olması gerekiyor. Sonuçta çift kavramalı 7 ileri.
Ege 7 ileri değil yalnız 6 ileri.
7 ileri DSG lerde var.

Calibra

Tct manuel den daha seri. Vites geçişlerinde çok büyük avantaj TCT derim ben. :)

TCT'yi kullandın mı ki manuel ile otomatiğin arasında bu kadar kesin yazıyorsun?

Keşke kullanıcısı olmadan kullanıma yönelik ezbere yorumlar yapılmasa...

Neyse, konumuza dönelim.
Mito veya Giulietta arasında gidip geliyorsanız eğer bence 3 kapılı küçük sınıf bir araç mı yoksa 5 kapılı daha büyük bir araç mı işinize daha çok yarayacak ona karar verin.

Giulietta'nın baz donanımı dahi epeyce zengin. Kanımca 45.000-TL'ye iyi bir Giulietta bulabilirsiniz.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

egeozal1

Pardon da değerli abilerim. Niye üzerime geliyorsunuz? Bir de bununla kalmayıp sanki siz kullanıcısı olmadığınız araçlar hakkında yorum yapmıyorsunuz. Lütfen bana karşı çıkmadan önce kendinize baksanız biraz. İllaki yorum yapmak için kullanıcısı mı olmak gerek bu mu zihniyet? Hepinizin bana karşı gelmesi de çok gücüme gitti. Her araç için kullanıcısı mı olmak gerek? Lütfen biraz empati yapın. Siz kullanmadığınız araç hakkında yorum yapsanız site olarak üzerinize yüklensek hoşunuza gider mi? Saygısızlığım olduysa kusra bakmayın. Gerçekten bana bu şekilde davranmanız gerçekten gücüme gitti kaldı ki? Soru soran arkadaşa yardımcı olmaktı amacım?

agucba

İyi niyetinden şüphem yok, eminim diğer arkadaşların da şüphesi yoktur. Heyecanını da anlayabiliyoruz, hepimiz aynı yaşlardan geçtik. Ama yorum yazarken bence biraz özen göstermelisin.  :)

Sadece bir örnek vermek istiyorum.

Diyorsun ki; "Tct manuel den daha seri. Vites geçişlerinde çok büyük avantaj TCT derim ben."
Buradan TCT kullandığın veya her ikisini çokca karşılaştırdığın anlaşılıyor. Ama gerçekte ehliyetin yok mesela.

Yukarıdaki ifade yerine "TCT'nin manuelden daha hızlı olduğu söyleniyor" veya "TCT'nin daha hızlı olduğunu, daha iyi olduğunu ... kişi yazdı/söyledi" dersen, daha farklı algılancak.  :)

Yorumlarında biraz özen göstermelisin ile yukarıda verdiğim örneğimi kast ettim.  ;) Yeri geldiğinde hepimiz kullanmadığımız araçlar hakkında yorum yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Sonuçta seni kırmak veya rencide etmek gibi bir niyetimizin olmadığını anlamalısın.  :arkadasim:

///////////////

egeozal1

Haklısınız Serkan abi. Biraz ani çıkıştım sanki. Açlık kafama vurdu biraz. Neyse doğru söylüyorsun bir dahakine öyle yorum yapacağım. Yapmaya dikkat edeceğim. Haklısın yoksa:)

Calibra

İyi niyetinden şüphem yok, eminim diğer arkadaşların da şüphesi yoktur. Heyecanını da anlayabiliyoruz, hepimiz aynı yaşlardan geçtik. Ama yorum yazarken bence biraz özen göstermelisin.  :)

Sadece bir örnek vermek istiyorum.

Diyorsun ki; "Tct manuel den daha seri. Vites geçişlerinde çok büyük avantaj TCT derim ben."
Buradan TCT kullandığın veya her ikisini çokca karşılaştırdığın anlaşılıyor. Ama gerçekte ehliyetin yok mesela.

Yukarıdaki ifade yerine "TCT'nin manuelden daha hızlı olduğu söyleniyor" veya "TCT'nin daha hızlı olduğunu, daha iyi olduğunu ... kişi yazdı/söyledi" dersen, daha farklı algılancak.  :)

Yorumlarında biraz özen göstermelisin ile yukarıda verdiğim örneğimi kast ettim.  ;) Yeri geldiğinde hepimiz kullanmadığımız araçlar hakkında yorum yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Sonuçta seni kırmak veya rencide etmek gibi bir niyetimizin olmadığını anlamalısın.  :arkadasim:

Serkan Abinin söylediklerine aynen katılıyorum. Kimsenin seni doğrudan hedef alır veya eleştirir maksatla birşey yazdığı yok ama aynı şekilde senin de yorum yaparken görüş bildirirken dikkatli olman gerekli.

İnternetteki birçok forum boş beleş yorumlar, ezbere ifadelerle dolu. Bizim de bu konuda dikkatli ve farklı olmamız gerekli.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

egeozal1

Doğru söylüyorsunuz. Benim hatam. Hatamı görmemde yardımcı olduğunuz için teşekkürler. :)

buickriviera

Oo konu cok farkli yerlere gitmis :))

Soruyu biraz yanlis sormusum biraz daha netlestiriyim.

Bi kere kararim kesin, MiTo alicam ama 20 beygir daha yuksek diye manuel eziyetini cekmeye degermi? Istanbul trafiginde 20 beygir daha fazla diye manuelmi almaliyim yoksa TCT alip rahatimami bakmaliyim (performansa onem veren biriyim ama ne biliyim hakkaten 20 beygir icin o eziyete degermi?)

Sormak istedigim buydu :)

Unutmadan şunuda ekliyim bu benim uzun süre için son arabam olacak. Babam arabanı iyi seç bi daha araba lafı duymak istemiyorum senden dedi. O bakımdanda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. (aracın ömrü, arıza vs.)

agucba

Ali Bey, kağıt üstünde 155 BG'lik daha üstün gibi gözükse de aradaki fark çok büyük değil. 0-100 km/s hızlanmasındaki fark hiç bir şey değil. Bu fark sadece Formula 1, ralli, yüzme, 100 metre sprint gibi şeylerde önemlidir ama günlük kullanım içerisinde hiç bir şey ifade etmez.
Azami sürat de yine kağıt üstünde 155 BG'den yana olsa da o da şehir içi kullanımında hiç bir şey ifade etmez.
Torkları da aynı. Gücünün fazla olması azami süratte etki eder ki aradaki fark da oradan gelmekte.
Bana kalırsa 135 BG'lik MiTo TCT'yi tercih etmek daha iyi olur ama yine de seçim size kalmış.
Aklınızı karıştırmak gibi olmasın.  :)

///////////////

Alfadanadam

Klasik bir cevap olacak ama ikisini de test edin bence alıcı gözüyle. Bunun en iyi cevabını ancak kendiniz bulabilirsiniz. Kimi için 135 beygir harika için kimine çok az gelir. Ama düz mantıkla İstanbul'da rahatlık için 20 beygir feda ederdim. Kaldı ki TCT mito kullandım test maksatlı olarak ve bana tatmin edici gelmişti doğrusu.

buickriviera

Ankara Akota'da TCT kullanmıştım, beklemediğim bir şekilde baya zevk vermişti aracın kullanımı. Manuel MiTo hiç kullanmadım ama , Buick pert olduğundan beri şirketin doblosuyla geziyorum yemin ederim kafama sıkasım geliyo trafikte  :asagi-ok: eğer fark çok değil diyorsanız ben tct bakmaya devam ediyim. Belki QV için manuel alabilirim ama o da çok ufak bir ihtimal. Cevaplar ve yardım için herkese çok teşekkür ederim.

Bu arada bayiler artık neden MiTo getirmiyo bileniniz varmı?

Alfadanadam

QV olunca işler değişir, fark büyük çünkü :)

buickriviera

QV olunca işler değişir, fark büyük çünkü :)

gerçekten o kadar büyükmü ya? satılık olarak sadece 3 tane bulabildim, 1 tanesi komple boyalı, 1 tanesinin kmsi yüksek, bitaneside mükemmel güzellikte ama taa Mersinde :/ Şans QV'den yana yüzüme gülmedi bulabilsem hemen görmeye gidiceğim. Aklım çok karışık gerçekten  :(

LUCI0

Ben araç bakıyor olsam ve otomatik vites alternatifini de değerlendiriyor olsam  hiç düşünmeden tct derdim.155bg lik modelle arada öyle fazla bir performans farkı da yok,

Ancak manuel düşünsem, 2. el olarak qv yi seçerdim kesinlikle,

Bence 135bg lik tct doğru karar olur...

buickriviera

Ben araç bakıyor olsam ve otomatik vites alternatifini de değerlendiriyor olsam  hiç düşünmeden tct derdim.155bg lik modelle arada öyle fazla bir performans farkı da yok,

Ancak manuel düşünsem, 2. el olarak qv yi seçerdim kesinlikle,

Bence 135bg lik tct doğru karar olur...

qv'nin temizini bulamadım ne yazık ki. Bende aynı şekilde TCTye yöneliyorumm