Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo vs Giulietta?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Acikcasi istanbul ici trafikte cok zaman geciriyorsaniz kesinlikle TCT , ama yok hafta sonu keyif icin falan dersen QV.
Ama TCTyi alip chip vs mudahale ile de QV tadina yaklasirsin pek sikinti olmaz.

buickriviera

You are not allowed to view links. Register or Login
Acikcasi istanbul ici trafikte cok zaman geciriyorsaniz kesinlikle TCT , ama yok hafta sonu keyif icin falan dersen QV.
Ama TCTyi alip chip vs mudahale ile de QV tadina yaklasirsin pek sikinti olmaz.

TCT'nin puanı gittikçe artıyor  :) cevap için teşekkürler

Lbe

Sanzimana en buyuk zarari yuksek tork verir, bu yuzdendir 7 vitesli DSG sanzimanlarin cabucak ariza vermesi.Yuksek tork nedeniyle 2.0 TDI ve 2.0 TSI larda 6 ileri DSG kullaniliyor.Ama Alfa 2.0 JTD içinde 1.4 MA içinde aynı TCT sanzimani kullaniyor.Demekki bu sanziman 350NM torku kaldirabiliyor.1.4 MA yı chipleseniz bile 350NM torka ulasamaz.O yuzden gonul rahatligiyla TCT li araclara chip yaptirabilirsiniz.

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2

Hakan Tosun

Mitoyu secmissiniz tct de olsa 155 lik de olsa qv de olsa guzel secim simdiden hayirli olsun diyeyim fakat, Yazilimli dizel otomatik bi 159 hem daha donanımlı hem de hem otomatik hem performansli olur yakıtı da daha iyi ayrica. Cunku buick den mitoya gecis ozellikle ilk zamanlar bayagi farkli hissettirecektir. Ki 159'un da genc arabasi olmamasina pek katilmiyorum ben henuz 18 yasindayim ve sanırım su hayatta bana en buyuk keyfi veren aracin arkasinda 1, 5 ve 9 yaziyor :) ama tabi belkida tamamen duygusalliktandir bilemem.

Not: yalnızca 155'lik kirmizi bi mito kullanmıştım kesinlikle disli ve keyifli bi arabaydi, ayrica bana tct secip soft bi yazilimla 150 - 160 hp civarina cikarmak daha mantikli geliyor.
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

agucba

Ali Bey, bu arada bu sabah işe giderken Erenköy Gümrük Md.'lüğü/IETT Parkı karşısındaki bir galeride (galeri olup olmadığı konusunda emin değilim) Buick Riviera gördüm bir tane. Füme gibi bir rengi vardı. Zamanınız varsa bakın isterseniz.  :)

///////////////

147BLACK

Belki eski kafalılık veya saplantılı bir yaklaşım olarak nitelendirebilirsiniz ama ben şahsen MITO veya Giu yerine şu ilandakini tercih ederim. Hem performans, hem yakıt giderinin daha iyi olması hem de yedek parça ve bakım masraflarının nispeten daha düşük olmasından dolayı bana avantajlı geliyor. Tek handikapı 1.9 jtd motorun vergisi. O da dizelin tutumluluğu ile fazlasıyla avantaja çevrilir.
156'nın yanına 2.bir Alfa alabilecek olsam bu 147Q2'yi kaçırmazdım.
1.9jtd motor ile 147'ler çok keyifli ve tutumlu.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Fatihob

MiTo iyidir iyi. Öncedende yazılanlar gibi 155 veya 135 hp arasında çok büyük farklar yok. Ayrıca başınıza sorun çıkarmaz. Şuana kadar MiTo şu arzayı verdi, şurasında şöyle oldu diyeni duymadım. İşallah gönlünüze göre TCT bulabilirsiniz.

O komple boyalı olanı tanıyorum. Dediği gibi olmuştur olay, başka bir sorun veya kazadan boyanmadı. Şuanki rengide gerçekten çok güzel duruyor ama zaten siz manuelden vazgeçtirğiniz için pek önemi yok :)
..

agucba

Biraz farklı bir konuya değineceğim.
Hafta sonunda MiTo ve Giulietta ile ilgili olarak çokca konuşma fırsatım oldu.

Öncelikle şu konuda mutabık kaldık. MiTo ile Giulietta benzer motorlar kullanıyor olsalar da birbiri ile hiç bir bağı olmayan, tamamen farklı otomobiller. Burada kast ettiğim ayrı sınıflarda olmaları veya boyutları değil.

MiTo, şu anda yollarda çokca rastladığımız G. Punto ve Opel Corsa'nın bir türevidir. Yani alt yapıları benzerdir.
Mekanik olarak çok sağlamdırlardır ve herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız (yetkili ağızdan aldığım bilgi). Yaşayabileceğiniz sıkıntılar ayrıntılarda gizlidir ki bu konuda tecrübe edinmiş olan yetkili veya özel servisler kullanıcısına yardımcı olacaktır. Çok da üzerinde durulması gereken sıkıntılar olmadığını öğrendim. Buna biraz zaman zaman başımıza gelen İtalyanların gevşek işçiliği diyelim.

Giulietta ise tamamen farklı bir kulvarda ve Bravo ile benzer olduğu söylense de alt yapı olarak tamamen farklıdır. Motorları Bravo ile benzer olsa da yazılımda farklılıklar vardır. Aynı MiTo'da olduğu gibi mekanik anlamda çok sağlam olduğunu öğrendim. Yine aynı MiTo'da olduğu gibi ayrıntılarda, elektrik/elektronikte sıkıntılar yaşanabilmekte ve bu da yazılımla giderilebilecek sorunlardır.

Son olarak ABD'de Giulietta platformu üzerinde geliştirilen Dodge Dart ile de ilgili bilgi aldım. ABD'de otomotiv konusunda oldukça bilgili olan birisi, Dodge Dart'ın çok çok başarılı bir otomobil olduğunu söylemiş. Çok fazla ayrıntıya girerek sormadım ama bu durum bana benzer platformda olacak olan/olması beklenen 159 takipçisi ve adını bizlerin Giulia diye bahsettiği modelin çok daha başarılı olacağı düşüncesini aklıma getirdi. Umarım yanılmam.  :)

///////////////

Alfadanadam

Belki eski kafalılık veya saplantılı bir yaklaşım olarak nitelendirebilirsiniz ama ben şahsen MITO veya Giu yerine şu ilandakini tercih ederim. Hem performans, hem yakıt giderinin daha iyi olması hem de yedek parça ve bakım masraflarının nispeten daha düşük olmasından dolayı bana avantajlı geliyor. Tek handikapı 1.9 jtd motorun vergisi. O da dizelin tutumluluğu ile fazlasıyla avantaja çevrilir.

1,9 jtd motoru "tutumlu" bir motor olarak öne çıkarmak aslında bence çok adil değil :)

buickriviera

Sanzimana en buyuk zarari yuksek tork verir, bu yuzdendir 7 vitesli DSG sanzimanlarin cabucak ariza vermesi.Yuksek tork nedeniyle 2.0 TDI ve 2.0 TSI larda 6 ileri DSG kullaniliyor.Ama Alfa 2.0 JTD içinde 1.4 MA içinde aynı TCT sanzimani kullaniyor.Demekki bu sanziman 350NM torku kaldirabiliyor.1.4 MA yı chipleseniz bile 350NM torka ulasamaz.O yuzden gonul rahatligiyla TCT li araclara chip yaptirabilirsiniz.

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2

Evet bu konuya az çok hakimimdir Buick 3. vites dişlisi sıyırdığı için şanzıman konusunda bir tecrübelenmiştim. Buick 3.8 Supercharger motora tek kavramalı 3 ileri şanzıman kullanmışlardı, ısınınca bile vites geçişleri daha sert oluyordu. Bu yüzden dişli sıyırmasına pek şaşırmamıştım. Ama MiTo gibi küçük hacimli motor ve ileri teknoloji şanzımana sahip bir araçta böyle bi sorunla karşılaşmak epey bir şaşırtıcı olur.

Mitoyu secmissiniz tct de olsa 155 lik de olsa qv de olsa guzel secim simdiden hayirli olsun diyeyim fakat, Yazilimli dizel otomatik bi 159 hem daha donanımlı hem de hem otomatik hem performansli olur yakıtı da daha iyi ayrica. Cunku buick den mitoya gecis ozellikle ilk zamanlar bayagi farkli hissettirecektir. Ki 159'un da genc arabasi olmamasina pek katilmiyorum ben henuz 18 yasindayim ve sanırım su hayatta bana en buyuk keyfi veren aracin arkasinda 1, 5 ve 9 yaziyor :) ama tabi belkida tamamen duygusalliktandir bilemem.

Not: yalnızca 155'lik kirmizi bi mito kullanmıştım kesinlikle disli ve keyifli bi arabaydi, ayrica bana tct secip soft bi yazilimla 150 - 160 hp civarina cikarmak daha mantikli geliyor.

Ben Buick'in yanında annemin Opel Corsa'sını, abimin Chev. Cruze'unuda kullandığım için alışmakta zorluk çekiceğimi düşünmüyorum. Hele ki kazadan beridir doblo kullandığımı da göz önüne alırsak MiTo bana epey bir lüks gelicek  :D 159 çok şık bir araç özellikle yolda giderken dikiz aynasından gelen bir 159 görünce Alfa'a tutkum depreşiyor. Fakat ben daha çok düşük kilometreli ve yüksek modelli bir araç peşindeyim. Birazda üzerinde oynayabilceğim bir araç istiyorum. Orjinalliği bozulmasın diye bu hevesimi Buick'te alamamıştım. MiTo buna uygun bir araç  :)

Estağfurullah, tabiki öyle bir yaklaşım olarak nitelendirmem, ben buraya Alfayı benden daha iyi tanıyan abilerimden, arkadaşlarımdan yardım almak için geldim, her türlü tavsiyeye, fikre açığım. Fakat dediğim gibi yüksek modelli ve düşük kilometreli bir araç arıyorum ve MiTo bana tasarım açısından daha cazip geliyor. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim  :)

MiTo iyidir iyi. Öncedende yazılanlar gibi 155 veya 135 hp arasında çok büyük farklar yok. Ayrıca başınıza sorun çıkarmaz. Şuana kadar MiTo şu arzayı verdi, şurasında şöyle oldu diyeni duymadım. İşallah gönlünüze göre TCT bulabilirsiniz.

O komple boyalı olanı tanıyorum. Dediği gibi olmuştur olay, başka bir sorun veya kazadan boyanmadı. Şuanki rengide gerçekten çok güzel duruyor ama zaten siz manuelden vazgeçtirğiniz için pek önemi yok :)

Kendisiyle mesajlaştım, araç tuzladaymış baya bir uzak, eğer merkeze gelirse bana haber vericek aracı görücem  :) ben öyle yok boyası olmasın yok değişeni olmasın takıntılı birisi değilimdir ama yaşım itibariyle birde baba faktörü olduğu için onun yorumu ne olur bilemem  :)

Biraz farklı bir konuya değineceğim.
Hafta sonunda MiTo ve Giulietta ile ilgili olarak çokca konuşma fırsatım oldu.

Öncelikle şu konuda mutabık kaldık. MiTo ile Giulietta benzer motorlar kullanıyor olsalar da birbiri ile hiç bir bağı olmayan, tamamen farklı otomobiller. Burada kast ettiğim ayrı sınıflarda olmaları veya boyutları değil.

MiTo, şu anda yollarda çokca rastladığımız G. Punto ve Opel Corsa'nın bir türevidir. Yani alt yapıları benzerdir.
Mekanik olarak çok sağlamdırlardır ve herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız (yetkili ağızdan aldığım bilgi). Yaşayabileceğiniz sıkıntılar ayrıntılarda gizlidir ki bu konuda tecrübe edinmiş olan yetkili veya özel servisler kullanıcısına yardımcı olacaktır. Çok da üzerinde durulması gereken sıkıntılar olmadığını öğrendim. Buna biraz zaman zaman başımıza gelen İtalyanların gevşek işçiliği diyelim.

Giulietta ise tamamen farklı bir kulvarda ve Bravo ile benzer olduğu söylense de alt yapı olarak tamamen farklıdır. Motorları Bravo ile benzer olsa da yazılımda farklılıklar vardır. Aynı MiTo'da olduğu gibi mekanik anlamda çok sağlam olduğunu öğrendim. Yine aynı MiTo'da olduğu gibi ayrıntılarda, elektrik/elektronikte sıkıntılar yaşanabilmekte ve bu da yazılımla giderilebilecek sorunlardır.

Son olarak ABD'de Giulietta platformu üzerinde geliştirilen Dodge Dart ile de ilgili bilgi aldım. ABD'de otomotiv konusunda oldukça bilgili olan birisi, Dodge Dart'ın çok çok başarılı bir otomobil olduğunu söylemiş. Çok fazla ayrıntıya girerek sormadım ama bu durum bana benzer platformda olacak olan/olması beklenen 159 takipçisi ve adını bizlerin Giulia diye bahsettiği modelin çok daha başarılı olacağı düşüncesini aklıma getirdi. Umarım yanılmam.  :)

Yorumunuz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim  :) Dodge Dart'ta gerçekten ap ayrı bir güzellik olmuş orası ayrı :)

buickriviera

Ali Bey, bu arada bu sabah işe giderken Erenköy Gümrük Md.'lüğü/IETT Parkı karşısındaki bir galeride (galeri olup olmadığı konusunda emin değilim) Buick Riviera gördüm bir tane. Füme gibi bir rengi vardı. Zamanınız varsa bakın isterseniz.  :)

Araç kaç model? 66 Model ise sahibi tanıyorum, ama son jenarasyon benim 95-99 kasalardansa Türkiyede fümesi olduğunu hiç duymamıştım  :o

Maslak Atatürk sanayide You are not allowed to view links. Register or Login böyle bir şey görürseniz o da benim rahmetli :)

agucba

Son jenerasyon, yani sizinkisinden. Rengini uzaktan gördüğüm için tam söyleyemiyorum.
Akşam iş çıkışı servis güzergahı değişmez ise biraz daha dikkat etmeye çalışır, rengine bakarım.

///////////////

buickriviera

Son jenerasyon, yani sizinkisinden. Rengini uzaktan gördüğüm için tam söyleyemiyorum.
Akşam iş çıkışı servis güzergahı değişmez ise biraz daha dikkat etmeye çalışır, rengine bakarım.

Buz mavisi olabilir :) çok teşekkür ederimm

agucba

Yok, koyu bir renk idi. Akşam bakamadım, sabah bakmaya çalışacağım, eğer orada duruyorsa.

///////////////

agucba

Ali Bey, bu sabah baktım ama göremedim. Riviera sanırım gitti.

///////////////

buickriviera

Ali Bey, bu sabah baktım ama göremedim. Riviera sanırım gitti.

Olsun yinede cok tesekkur ederim :) zaten ben rivieraya riviera demem, riviera benim olmadikca  :p

buickriviera

Bugün acs40 ile görüştüm.  Aklım kalmadı desem yalan olur valla  :)

egeozal1

buickriviera

Acs 40 QV miydi? :)

Aynen 2011 QV, cam tavan - bose - sarı kaliperler :) cidden çok tatlıydı :)

egeozal1

O aracı biliyorum. İlk sahibinden değil. İlk sahibi o aracı çok apaçi gibi aksesuar yapmıştı. İkinci sahibi bir bayandı sanırsam veya kullanıcısıydı. O bazı aksesuarları söktürdü adama benzedi. İkinci sahibi mi aracın? Bostancı Doğa da öğretmendi galiba ikinci sahibi.

Fatihob

Allah allah bizim buralarda oturuyormus ama hic gormedim. Halbuki plaka tanidik gelmisti. Kaliperlerin rengi guzelmis kocaman kocaman siritiyor ordan :)
..

egeozal1

Fatih abi çalıştığı yeri biliyorum lise 1 de iken o araç bostancı doğadaydı. Lise 2 de kampüsümü değiştirdim hiç de göremedim bir daha. :)

buickriviera

O aracı biliyorum. İlk sahibinden değil. İlk sahibi o aracı çok apaçi gibi aksesuar yapmıştı. İkinci sahibi bir bayandı sanırsam veya kullanıcısıydı. O bazı aksesuarları söktürdü adama benzedi. İkinci sahibi mi aracın? Bostancı Doğa da öğretmendi galiba ikinci sahibi.

Allah allah bizim buralarda oturuyormus ama hic gormedim. Halbuki plaka tanidik gelmisti. Kaliperlerin rengi guzelmis kocaman kocaman siritiyor ordan :)

Fatih abi çalıştığı yeri biliyorum lise 1 de iken o araç bostancı doğadaydı. Lise 2 de kampüsümü değiştirdim hiç de göremedim bir daha. :)

Araç o kadar güzeldiki sahibiyle pek özel hayattan bahsetme fırsatı bırakmadım ama eşinin kullandığından bahsetmişti ve kendisi çok düzgün bir beyefendiydi aksesuarları söktürmüş olmalı çünkü Araç üzerinde pek bir oynama yoktu bir tek ön farlar ve yan çamurlukta ufak bir alfa romeo yazısı vardı o kadar.

egeozal1

O araçta lambo door vardı :D fakat iptal edildi mi bilmiyorum. Kullanmıyorlardı. Kullanıcı bayana sorduğumda var dedi ancak kullanmayı bilmiyorum dedi :D

Fatihob

Tamam şimdi oldu. Plaka tanııdık geliyor ama bir türlü nerden çözemiyordum Ege lambo door diyince eski fotolara baktım şimdi çözdüm olayı. Lambo doorlu alanın plakası BFC99. Acs40 Volkanın sattığı Qv. Hatta geçenlerde yeni konu açtı Qv arıyorum diye ama olmadı a1 122hpliklerden aldı. Tabi sattıgı kişi lamdo door taktıysa sonra soktüyse onu bilemiyorum.

Ne güzel buluşmaydı. 17.04.2011

Buda acs40'ın konusu

Hatta ilandaki Harun bey siteyede üye olmus. Şuanki ACS40ın sahibinin profilide bu :)
..