Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

You are not allowed to view links. Register or Login
Harikaymış, güle güle kullan tekerin düz bassın. XT fiyatı özelliği nedir, ilanı var mı?
Teşekkürler Bülent abi,motora alışmam gerekecek,XT çok konforlu ve rahattı,havada gidiyordum,bunda yerlebir gidiyorum ve oturuş pozisyonu biraz adamı yoracak cinsten,ekstra güçte cabası! XT 660'ın ilanı bu You are not allowed to view links. Register or Login
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Anıl

Dilekleri için herkese teşekkürler! Renk olarak Ferrari=Kırmızı ise Ducati=kırmızı ve kırmızı şase ilk aklıma gelirdi,bu ise ateşli kırmızı değil,pamuk gibi yumuşacık bir renk,alışıcaz bakalım ;)

1998 GTV V6 TB

emin

Teşekkürler Fatih. Emin kimisinde bu aynadan var,kimisinde de tek parça boynuz gibi bir ayna var,ben bu işi çözemedim. Bu arada bu aynanın birebir aynısı mondial drift diye bir modelde var,görüyordum,XT'ye alayım diyordum,çinlilere helal olsun güzel çizmişler diyordum,meğerse bundan kopyalamışlar ;)

abi sendeki ducati performans aynası bendeki tek parça boynuz gibi olandan. orjinalleri boynuz gibi geliyor ama araba arasından geçerken, yere düşerken, güneşte çok kalırsa durduğu yerde kırılmaya çok müsiat. Sendeki ducati performanslar da güneşte kalınca aynanın arka kısmı lekeleniyor, denizden çıkmış şort gibi lekeleniyor.

Ama ducati performans aynalar orjinal parça boyutları çok rahat  ayarlanabiliyor. Anıl abi bunda yolda göğsünle gidiyorsun. virajlarda yatırmak çok zevkli. Yokuş aşağı gitmek eziyet.

Motorda kaplama olayına gelince Serkan abi, kaplanmasına kaplanır da sticker şeklinde ducati monster yazısı var bunlar pot yapar sökmeye kalksan alttaki boyaya zarar veriyor. Bir de sök-tak işlemi var. Parçalar araba parçası gibi uzun düz yüzeyler barındırmadığı için kıvrım noktalarında buruşukluklar oluşabilir.

Bir arkadaşım tüm parçaları 1200TL gibi bir fiyata satıyordu, alınıp boyatılabilir, ama bir de bu işin ruhsata işletmesi var, bu kadar yorgunluğa değmez bence.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Anıl

Sarf malzeme harici,aksesuar ve parça fiyatları bomba zaten :D Emin,yamaha keçi gibiydi,üstüne bindiğimde ata binmiş gibi paşa paşa gidiyordum,bunu daha 15km kullandım,üstüne oturunca,pozisyon gereği kendimi GP'de start alacakmış gibi hissediyorum. Ses yamaha'da pat pat helikopter gibiydi,bunda ise baya bir ahenk var,takur tukur,çatır çutur :) ama devir artınca fena homurdanıyor.

1998 GTV V6 TB

Veloce

Evet bu da ikinci aklıma seçenekti, hatta ilkiydi sonra vazgeçip diğerine dönmüştüm  :))

Bunlar bir yana, geçekten çok sevindim Anıl. Çok mutlu oldum. Kendimde bir Monster düşündüğüm için değerli arkadaşlarımız da bu yönde tercihlerini kullandıkça sayımız artıyor ve bu vesileyle ileride paylaşımlarımız da mutlaka artacak.

Emin'inde, seninde sürekli olarak tecrübeleriniz paylaşmanızı isterim sadece. Kıyaslama yapabilecek olman, eskiden beri motor üzerinden olman gibi sebeplerden dolayı bize aydınlatıcı bilgiler vereceğini düşünüyorum...

Motora gelince, bence renk olarak gayet güzel. Aslında ben tüm renklerini ayrı bir seviyorum Monster'ların. Uzun süre binilecekse zaten ilerde tüm plastik parçalar değiştirilip o şekilde de kullanılabilir. Hatta özel seri parçalar ile çok keyifli görünümler yakalanabilir zamanla...

Tekrar hayırlı uğurlu olsun, allah kazadan beladan korusun, darısı bizim başımıza diyelim artık... Kısmetse önümüzdeki yaz, hatta belki Emin ile bir plan yapıp, oralara doğru gelip ordanda daha güneye doğru bir motor gezisi planı yapabiliriz kimbilir. Bunlar güzel hayaller umarım gerçekleşecek ;)  :alfisti:

emin

abi 4-6 arası ayrı güzel 6-8 arası artarken daha bi güzel.
2-4 arası da gazı kestiğinde çatır patır bi boğazını temizliyor =) Bir de başta silkeleme dışında,her devirde tork var. Vitesleri kemiklidir, biraz kararlı basman gerekecek.

e-bay'den ya da yurtdışına gidenlere siparişle aksesuarlar halledilebilir de,ben 10.000 km boyunca sadece koruma takozu ve artçı tutamaçlarını taktım. Tutamaçlar da artçının pek işine yaramadı ama ben motoru geri geri çıkarırken falan çok kullanıyorum bir de çanta bağlarken arka koltuk hacmini genişletiyor.

emin

Kısmetse önümüzdeki yaz, hatta belki Emin ile bir plan yapıp, oralara doğru gelip ordanda daha güneye doğru bir motor gezisi planı yapabiliriz kimbilir. Bunlar güzel hayaller umarım gerçekleşecek ;)  :alfisti:

Abi monsterla yola devam edersem 2014 World Ducati Week'e gitmek isterim. İtalya'ya yolculuk =)

Veloce

Kısmetse önümüzdeki yaz, hatta belki Emin ile bir plan yapıp, oralara doğru gelip ordanda daha güneye doğru bir motor gezisi planı yapabiliriz kimbilir. Bunlar güzel hayaller umarım gerçekleşecek ;)  :alfisti:

Abi monsterla yola devam edersem 2014 World Ducati Week'e gitmek isterim. İtalya'ya yolculuk =)

Herşey mümkün Emin. Bu kışı motor üzerinde geçireceğim, ilk planım bu şimdilik :D

Anıl

Valla hepsine alışılıyor,öncekine de bu ne böyle diyordum,deve gibi şimdi onun cambazı oldum.Bunda da alışırım zamanla ;) Volkan gerçekten bu motorda otomobillerde olduğu gibi İtalyan havası var,malzeme bariz şekilde kalite,birleşim yerlerine kadar özen var,motor-dizayn zaten bambaşka kulvarda.Ama başlangıç için nasıl olur bilemem,alışana kadar sakin kullanman lazım,başlangıç için artısı hafif ve kıvrak olması,hakimiyeti kolay ve ayağının yere tam basması,sanki bisiklet gibi...Bu arada eski nesillere göre Ducati'yi Audi'nin alması ile kalite vs konusunda artı yönde baya gelişme olmuş.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Anıl hayırlı uğurlu olsun, ben rengini çok beğendim valla,  :yukari-ok: kazasız belasız kullanman dileğiyle  :nazar:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

fevkalbeser12

Anıl kardeşim hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bi motor aldın zaten bu sıfır sayılır. Kazasız belasız uzun uzun kilometrelerce kullanırsın artık bunu. En yakın zamanda senin canavarı ziyarete gelicem:) :nazar:
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Veloce

Valla hepsine alışılıyor,öncekine de bu ne böyle diyordum,deve gibi şimdi onun cambazı oldum.Bunda da alışırım zamanla ;) Volkan gerçekten bu motorda otomobillerde olduğu gibi İtalyan havası var,malzeme bariz şekilde kalite,birleşim yerlerine kadar özen var,motor-dizayn zaten bambaşka kulvarda.Ama başlangıç için nasıl olur bilemem,alışana kadar sakin kullanman lazım,başlangıç için artısı hafif ve kıvrak olması,hakimiyeti kolay ve ayağının yere tam basması,sanki bisiklet gibi...Bu arada eski nesillere göre Ducati'yi Audi'nin alması ile kalite vs konusunda artı yönde baya gelişme olmuş.

Başlangıç vs. bunları aşma şeklim, motoru alıp direkt olarak eğitim sahasında bırakacak olmamla birlikte aşılacaktır diye düşünüyorum. Eğitmenimde bu yönde görüş bildirdi. Arada boşa para harcamana gerek yok dedi. Sonuçta gaz bizim elimizde ne de olsa :) Acele etmeyeceğim söz konusu motor olunca...

Yurt dışında birçok ülkede sözünü edenler, başlangıç için ve bayanlar için çok ideal diyorlar. Bu tabi ne beklediğimize bağlı. Benim aşırı süratle şunla bunla işim olmadığı için, ilerde değiştirme sebebim konfor görünüş vs. gibi sebepler olabilir ancak. Başlangıç motoru gibi bir başka motor almak işime gelmedi zira zarar edeceği kesin. Bu aradaki farkı eğitime harcamak makul geliyor.

Evdeki hesap çarşıya uyar inşallah :)

erdem1904

Anıl hayırlı uğurlu olsun.. Kazasız belasız kullanırsın İnşallah :)  :nazar:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Anıl

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

bir alacak verecek alışverisi sebebiyle şundan aldım bende;

duke 2 640

40 gün felan otoparkta yattı, hatta alpermusa geldiğinde bana ver dedi, bi arkadaşa sözüm vardı, olmadı kaldı, geçen çalıştıramadık, bujiler gitmiş ( o kadar yatınca ) bi a2 edinip peşinize mi takılsam  :rock:

Veloce

Hala virüsü kapmayanlar varsa buyrun size Vyrus 986 M2
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Veloce

bir alacak verecek alışverisi sebebiyle şundan aldım bende;

duke 2 640

40 gün felan otoparkta yattı, hatta alpermusa geldiğinde bana ver dedi, bi arkadaşa sözüm vardı, olmadı kaldı, geçen çalıştıramadık, bujiler gitmiş ( o kadar yatınca ) bi a2 edinip peşinize mi takılsam  :rock:

Kesinlikle... Eğitimlere birlikte gideriz on numara olur ;)

Emre Sezen

kullandığım en kuvvetli motor 250 cc idi  :D :D bu bi garip, enteresan, durduk yere iş almayalım  :))

Veloce

Vyruz 986 M2 bu aletteki şassiye bağlı anti-roll olayları rot'lar vs. nasıl olacak bu işler... Birileri hala motorsiklet dünyasında 10 yıllık modellerini satmaya çalışırken... Valla ayıp...  :clover:

Veloce

kullandığım en kuvvetli motor 250 cc idi  :D :D bu bi garip, enteresan, durduk yere iş almayalım  :))

Eğitim ile olur bu iş, gaz elinde, nazik davranıcaz biraz hepsi bu... ;)

Emre Sezen

Eğitim ile olur bu iş, gaz elinde, nazik davranıcaz biraz hepsi bu... ;)

aslında kullandığım dediğim de hani öyle scooter felan değil  :p bildiğin vitesli chopper motordu, 5-6 ay bindim, baktım 4 teker bana daha sıcak geldi  :))

Veloce

KTM özellikle off-road konusunda dünyadaki en iyi motor diyebilirim araştırmalarım sonucu. Yol versiyonları ise sürekli olarak rekabeti yukarılara çekmeye çalışıyor. Bence şahsına münasır harika bir marka o da... ;)

Veloce

Bu arada şu Vyrus 986 M2 adlı aletin özellikle sağ yanına baktıkça ne asap ne sinir kaldı bende kardeşim... Peh peh peh.....

Emre Sezen

KTM özellikle off-road konusunda dünyadaki en iyi motor diyebilirim araştırmalarım sonucu. Yol versiyonları ise sürekli olarak rekabeti yukarılara çekmeye çalışıyor. Bence şahsına münasır harika bir marka o da... ;)

hakikaten şahsına münasır, alacağımız gün, iki motorcu baktı, aynı alfaya bakan, başka usta tepkisini verdiler, biz bunu bilmeyiz  :D :D

Veloce

hakikaten şahsına münasır, alacağımız gün, iki motorcu baktı, aynı alfaya bakan, başka usta tepkisini verdiler, biz bunu bilmeyiz  :D :D

:)) Kadıköy Hasanpaşa'da Spormoto var. Onlarla irtibata geç derim ;)