Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egeozal1

Kahramanlık bu'dur... :D

Araç 1,6 TS bu arada :))

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Qadesh

Gazı aldığım istasyona göre değişiyor ama ortalama 25-27 kuruş arası yakıyor.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Cuore Sportivo

You are not allowed to view links. Register or Login
Kahramanlık bu'dur... :D

Araç 1,6 TS bu arada :))

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

hız ibresi 0 olduğuna göre muhtemelen kısa süreli bir uzama sonrası durup çekilmiş bir resim =) durduğun yerde gaza bastığında da olabilir fakat o durumda hararet göstergesi biraz daha yukarıda olur :)

tolga_ozhan

Porsche Cayenne 3.2 V6, boş ağırlık 2245 kg
İstanbul içi karma 13 lt/100km
Birde LPG taksak tadından yenmeyecek  :)

Inan

Aramızda ki kahraman sayısı artıyor desene  :nazar:

ar.159

walla 159 beni şaşırtmaya devam ediyor. dün depoyu fulledim 2 günde 120 km yaptım şehiriçinde ama sıkışık trafiğe girmeden dikkatli kullandım en az 13-15 defa kapattım çalıştırdım ve depoyu bugun tekrar ağzına kadar doldurttum sonuç 29 tl yani 29/120 = 0.241 krş çok şaşırdım oysa şehir için yol bilgisayarı yaklaşık 10 lt gösteriyor 120 km de 12 lt yapar 12 * 4.59 = 100 tl yapar bi yerde yanlış var ama nerede
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

universeee

walla 159 beni şaşırtmaya devam ediyor. dün depoyu fulledim 2 günde 120 km yaptım şehiriçinde ama sıkışık trafiğe girmeden dikkatli kullandım en az 13-15 defa kapattım çalıştırdım ve depoyu bugun tekrar ağzına kadar doldurttum sonuç 29 tl yani 29/120 = 0.241 krş çok şaşırdım oysa şehir için yol bilgisayarı yaklaşık 10 lt gösteriyor 120 km de 12 lt yapar 12 * 4.59 = 100 tl yapar bi yerde yanlış var ama nerede
Bir yerde cidden bir sıkıntı olmalı zira ben 1.6 motorda LPG ile 23 kuruş falan yakıyorum :D
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

egeozal1

İşin gerçeği Akü bitmişti. Bende yıkamacı sonrası çektim hareret normalde biraz daha yukarda. ;) Hep 90 ın altında denk geliyor. :D 25 lt yakmadım tabii az gezince 13,2 lt inmişti olsun o da bi başarı 8)

Fiction

2.0 TS Gtv'ye benzin ışığı yandıktan sonra 100 tl 'lik yani yaklaşık 20 litre benzin alıyorum ve  ortalama 130 km yapıyorum [şehir içi], ışık tekrar yanıyor :'(

Rekorum 150 km 100 tl lik benzinle.
Yol bilgisayarı olmadığı için bu hesabı benzin ışığı yandıktan sonra 10 km içinde benzin alıp, km saatini sıfırlayarak yapıyorum.

GTV 2.0 TS Phase 2

Alper

2.0 TS Gtv'ye benzin ışığı yandıktan sonra 100 tl 'lik yani yaklaşık 20 litre benzin alıyorum ve  ortalama 130 km yapıyorum [şehir içi], ışık tekrar yanıyor :'(

Yol bilgisayarı olmadığı için bu hesabı benzin ışığı yandıktan sonra 10 km içinde benzin alıp, km saatini sıfırlayarak yapıyorum.

Ben V6 TB ile o kadar yakmıyorum şuan. bir sorun olmasın kış olsa tamam derdim de yaz günü bu sıcakta

Ölçümü bence benim metodala yapın en sağlıklısı bu olur.

Bir benzinlikte fulleyin sonrasında istediğiniz kadar yol yapın ve tekrar fulleyin ama aynı pompadan almaya bakın bu size en iyi değeri verir.

Fiction

Ben V6 TB ile o kadar yakmıyorum şuan. bir sorun olmasın kış olsa tamam derdim de yaz günü bu sıcakta

Ölçümü bence benim metodala yapın en sağlıklısı bu olur.

Bir benzinlikte fulleyin sonrasında istediğiniz kadar yol yapın ve tekrar fulleyin ama aynı pompadan almaya bakın bu size en iyi değeri verir.

Bugün sorcaktım serviste (carium) ama diğer şeyleri sorarken unuttum.
Fabrika verisi şehir içi 100 km'de 13.3 litre diyor, 20 litre alıp 150 km yapabildiğim zamanlarda tam bu rakama denk geliyor.

Arabadaki bir sorunda belki etkiliyor olabilir ama hep şehir içinde sürmem (otoyola çıktığımda 5 dk dan kısa sürüyor) birde gaza çok basarak sürmemden dolayı böyledir diye düşünüyorum. Ama tabi kısa süre içerisinde bir çözüm bulmam lazım :(
GTV 2.0 TS Phase 2

Cuore Sportivo

bu benzin deposunun nasıl doldurulduğu ile ilgili...bazen pompa kendiliğinden atıyor ve fulledik diyorlar ama halbuki bu otomatik geri atmadan sonra doldurmaya devam edenler var. muhtemelen sizin ilk doldurmada max seviyeden biraz daha üste çıkacak şekilde doldurdular ;) ikinci fullemede de max seviyeye kadar doldurdular ;)

ayvalığa yola çıkarken fulle dedim adama doldu dedi ... aynen senin gibi olay :) imkansız dedim bindim marşa bastım ibre 4. çeyreğin yarısının hafif üstünde.yani nerden baksan 7 litre falan daha alır .sonra baktım benzin kokusu arabanın içinde buram buram. meğer pompa atmış ve benim depoya dolduğu varsayılan benzin arabanın üzerine süzülmüş. gecenin 4 ünde boğazına yapışacaktım adamın :)

Yiğit Doğukan

%60 yoğun trafikte, 11 lt LPG ile 160 km.  :haydi:

ar.159

bu benzin deposunun nasıl doldurulduğu ile ilgili...bazen pompa kendiliğinden atıyor ve fulledik diyorlar ama halbuki bu otomatik geri atmadan sonra doldurmaya devam edenler var. muhtemelen sizin ilk doldurmada max seviyeden biraz daha üste çıkacak şekilde doldurdular ;) ikinci fullemede de max seviyeye kadar doldurdular ;)

ayvalığa yola çıkarken fulle dedim adama doldu dedi ... aynen senin gibi olay :) imkansız dedim bindim marşa bastım ibre 4. çeyreğin yarısının hafif üstünde.yani nerden baksan 7 litre falan daha alır .sonra baktım benzin kokusu arabanın içinde buram buram. meğer pompa atmış ve benim depoya dolduğu varsayılan benzin arabanın üzerine süzülmüş. gecenin 4 ünde boğazına yapışacaktım adamın :)
Yani değerlerde anormallik olduğu belli bugün tekrar deneyeceğim 100 km bulunca fulleyeceğim bakalım.
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Alper

Fulleme olayını depoyu doldurun ama öyle ilk attığında falan bitmesin dolum işlemi.
Yakıtın görünebileceği kadar doldurun ve o şekilde kullandıktan sonra ille 100 km ile sınırlandırmayın kendinizi 150 olur 200 olur bunların küsürlüleri olur.
Ondan sonra tekrar gidin ve tekrar gözle görülebileceği kadar doldurun.
Bu size en doğru ölçümü verecektir.

Lbe

Salı günü Kıbrıs'a gitmek için Ankara'dan yola çıktım.

Ankara - Mersin&Adana otoyolu girişine kadar 110 sabit hızla ortalamam 4.1,
Otoyolda Erdemliye kadar 130 sabit ortalamayla 4.1 olan ortalamam 4.4'e çıktı,
Erdemli'den Taşucuna değişik hızlarda giderek 4.4 olan ortalamam 4.6'ya çıktı.

Yani aşağı yukarı 125TL ile Ankara'dan Taşucuna gittim.Tam olarak 600km'ye yakın yol yaptım

Oğuz

Yani aşağı yukarı 125TL ile Ankara'dan Taşucuna gittim.Tam olarak 600km'ye yakın yol yaptım

Çok iyi ya. Ben de 12 olan ortalamayı 9.3e indirdim. Hedef 7 :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

yok artık dedim helal olsun kardeşim :D ben daha 6.0 nın altına düşemedim.

Lbe

Tamda yeni bakım yaptırmıştım hem performansta hem de tüketimde farketti :D

asklepios

50 tl benzinle 400 km yol yaptım  :o :o :o  ama PCX ile  :D :D :D

Fiction

Fulleme olayını depoyu doldurun ama öyle ilk attığında falan bitmesin dolum işlemi.
Yakıtın görünebileceği kadar doldurun ve o şekilde kullandıktan sonra ille 100 km ile sınırlandırmayın kendinizi 150 olur 200 olur bunların küsürlüleri olur.
Ondan sonra tekrar gidin ve tekrar gözle görülebileceği kadar doldurun.
Bu size en doğru ölçümü verecektir.

Depo fullemiyorum hem psikolojik olarak, hemde hep 100 tl lik benzin alıp arabayı yıkatıyorum.

Bugün tam ışık yandığında 21 litre benzin aldım ve 160 km' den fazla yapmam lazım (100 km/13 litre şehiriçi). Bugün ayrıca sürüş stilimi tamamiyle değiştirdim, bakalım bir fark olucakmı.
2500 deviri gördüğümle vites değiştirdim, önde mesafe azken aracı hep yavaş kaldırdım.

Öncesinde epey devirli kullanıyordum, eğer aşırı tüketimin nedeni devirli kullanmam ve hızlı kalkışlar yapmamsa, artık çoğunlukla bugünkü gibi sürücem , eğer gene benzin çabucak biterse sorun mekanik diye düşünüyorum.
GTV 2.0 TS Phase 2

tayfun

Cumartesi akşamı Beylikdüzünde depoyu ağzına kadar doldurduk Tuğrul abiyle birlikte.
Km yi sıfırladım.
Beylikdüzünden çıkıp otoban kullanıp :) otoban gişelerine kadar sakin Tuğrul abiyle birlikte önlü arkalı 70-80-90 giderek gişelere kadar geldik.
Hadımköy gişelerde Tuğrul abiyle vedalaşıp :) Mahmutbey gişelere kadar 160-180 arada bir 220-230 görerek geldim.
Gişelerden geçtikten sonra 150-160 civarı Otogara kadar gidip eve vardım.
Sonrasında sabah Emre ile buluşup E5 den Kozyatağına kadar efendi efendi 70-80 yaparak gelip oradan da Polonezköye geçtik konvoyla beraber.
Piknik alanında 1-2 gazlama vs. dönüşte yine efendi efendi gidip iğrenç köprü trafiği yaşadıktan sonra Tuğrul abi ile 1-2 atraksiyon :) 190-200 e ara da çıkıp normale dönmeler vs. :)
Sonrasında benzinliğe gittiğimde 205 km de depoyu fulledim ve hatta taşırdıkta biraz :) ağzına kadar doldurduk yani.
ilk tabanca attığında 68TL idi taşana kadar doldurduğumuz da 80 TL aldı.
Yani uzun lafın kısası ;

205 km 80 TL km de 40kuruş ediyor :) 8 litrediyelim işte yuvarlak hesap :)
Alper sen nediyon lpg ile bile 28 kr  yakiyoz  1.6 ts ile. O keyfe kıyasla 40 kr  hicbirsey.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Alper

Valla simdi ne desem ki...
Herkesin kullanim tarzi farkli.
Ben 156 da iken de digerlerine gore biraz daha hizli devirli ama daha az yakiyordum.
Bu birazda kullanma stili ile alakali sanirim Tayfun.
2,5 da bu kadar yakar bence normal kullanimda.
Ama bastigin zaman yakar ki her gramina da deger bu :)

tayfun

Ben 156 da iken de digerlerine gore biraz daha hizli devirli ama daha az yakiyordum.
Alperim girme kanıma. Zaten dürtüyor
2.5  alfamdan vazgecip 2.5 almamak için yeni birşeyler yapmam lazım alfama:-) acaba neyapsam:-)

Alper

Alperim girme kanıma. Zaten dürtüyor
2.5  alfamdan vazgecip 2.5 almamak için yeni birşeyler yapmam lazım alfama:-) acaba neyapsam:-)

Hımm iyi o zaman az kalmış :)

Biraz daha kanına girersek 2.5 forum dışına çıkmamış olur.

Sende aldıktan sonra dua edersin bana :) iyi ki kanıma girdin de aldırdın bunu diye :)

Ben GTV alana kadar ciddi hep kuştuluydum.

Ulan 2002 model verip 1998 model araç mı alınır.

Hele birde benim 156 gibi bakımlı , A'dan Z'ye her bir haltını bildiğin, sorunsuz bir otomobili daha eski model, eski sahiplerinin nasıl kullandığını bilmediğin, bakım geçmişini her ne kadar bilsem de yine de tereddütlerimin olduğu bir aracı almak zor bir karardı açıkçası.

Ama sağolsun Emre sayesinde , onun gaza getirmeleriyle girdik bu yola.

Şimdi iyi ki de almışım diyorum :)

Sende emin ol alana kadar böyle , aldıktan sonra da iyi ki almışım be diyeceksin :)

Hele birde benim kullanım tarzım için düşük motor gücü olan araçların olduğundan daha fazla yaktığını gördükten sonra :)

Çünkü düşük gücü olan bir araçla ne kadar basarsanız basın gitmiyor ve siz daha fazlası için sürekli yüksek devirler çevirmek zorunda kalıp yakması gerekenden çok çok daha fazla yakıyorsunuz.
Şuan 2.0 V6 Turbo bu yüzden bende şuan için 156 dan daha az yakıyor :)
156 ile gittiğimin daha fazlasını gidiyor , daha fazla zevk alıyor ve daha az yakıyorum :)