Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Acil yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baskan

You are not allowed to view links. Register or Login
Simdi benim de kafama bir sey takildi. Mesela spor paketlerde bu difuzordu eksozdu direkt geliyor degilmi ama ruhsatta buna dair bilgi olmasa da servis sase kayitlarinda bu durum yazilidir. Allah korusun arkadan carpilma durumunda exper difuzor yok diyemez herhalde...

Türkiye'de 1.7 QV haricinde hiçbir modelinde çift çıkış difüzör bulunmamakta. Qv modelindeki difüzör yine aksesuar paketindeki difüzörden farklı yapıda(Balıksırtı değil araları)
Aracın şase kayıtlarında parça kodu tek çıkış difüzör olarak kayıtlı malum, böyle bir durumda orjinal QV difüzörü dahi alınamıyor satmıyorlar(şase numarası soruyorlar).. Aksesuar paketindeki difüzör harici aksesuar olarak göründüğünden servisin elinde olmaması durumunda yok diyebilme hakkına sahip.. Ancak şase kayıtlarındaki orjinal nolu parçayı yok diyemez takmak zorunda..

ozoozo

Kadir abi cok tesekkur ederim ancak exper gelip arabanin yatip yatmayacagini yani 48 saati gecip gecmeyecegine karar vermesi gerekiyormus , bir de arkadaki araba net suclu ancak nasil cemkirebilirim ki sonucta bizim exper karar vermesi gerek ben arabayi benim kaskomdan alacagim , ben arabayi aldigimda diff ile beraber aldim. Yani gidipte sonradan taktirmadim , arabayi alirken diff uzerinde geldi diger orjinal ucu ise italyadan ertesi gune geldi gittim taktirdim.

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

Kibitzer

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Taner27

Özdemir çok geçmiş olsun, bununla geçmiş olsun...
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

Gouki

Kardesim cok gecmis olsun.

universeee

Cok buyuk gecmis olsun. Umuyorum bu durumdan en karli sekilde kurtulursunuz. Ben de kasislerde cok yavaslayanlardanim, malum 10 katli apartman gibi kasis yapiyorlar yollara, her seferinde gozum dikiz aynasinda stresle geciyorum.

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

tolga_ozhan

Geçmiş olsun Özdemir.
Zamanında ph3'e çevrilmiş 97 model GTV ile kaza yaptım. Kasko hiç lafını bile etmeden bana komple ph3 parçalarını verdi. Kaput, tampon, scudetto vs...
Kaskoda böyle birşey yazmıyordu. Ph3 parçaları tamamen keyfi takılmıştı.
Bence sende difizörünü alacaksın. Kimse bu araba orjinalde böyle değil diyeceğini sanmıyorum.

wolkanku

gecmis olsun.
carpmaya degil dse yasanan vakit kaybina sinir oluyor insan...

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

Geçmiş olsun :(

Çok teşekkür ederim.

Özdemir çok geçmiş olsun, bununla geçmiş olsun...

eyvallah Taner abi çok sağol.

Kardesim cok gecmis olsun.

Teşekkür ederim abi , akşam akşam seni de rahatsız ettim bir sorup içimi rahatlatim dedim

Cok buyuk gecmis olsun. Umuyorum bu durumdan en karli sekilde kurtulursunuz. Ben de kasislerde cok yavaslayanlardanim, malum 10 katli apartman gibi kasis yapiyorlar yollara, her seferinde gozum dikiz aynasinda stresle geciyorum.

Çok teşekkürler , inşallah dediğiniz gibi en karlı ve en kısa zamanda , sanırım yarın veririm artık cuma,cumartesinden önce alamam,hayırlısı olsun. Bundan sonra kasislerde yavaşlarken aynadan bakarım gelene ister istemez fobi  oldu.

Geçmiş olsun Özdemir.
Zamanında ph3'e çevrilmiş 97 model GTV ile kaza yaptım. Kasko hiç lafını bile etmeden bana komple ph3 parçalarını verdi. Kaput, tampon, scudetto vs...
Kaskoda böyle birşey yazmıyordu. Ph3 parçaları tamamen keyfi takılmıştı.
Bence sende difizörünü alacaksın. Kimse bu araba orjinalde böyle değil diyeceğini sanmıyorum.

Teşekkür ederim abi , bende o şekilde umuyorum. İnşallah umduğumuz gibi olur da uğraştırmazlar yani.

gecmis olsun.
carpmaya degil dse yasanan vakit kaybina sinir oluyor insan...

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Teşekkür ederim , aynen öyle yani deseler vurduk yarına yapılmış gelecek baş üstüne derim ancak nerden baksanız cumayı bulur herhalde.

ozoozo

Dün gece dışarı çıktığımız da kaza yaptığımız yerden geçtik , sanırım kız o kadar kornaya ve küfüre dayanamayıp dediğim gibi gaza bastı oda beni bulmuş , kasisi fark etmedim yavaştım falan diyor ama hikaye yerde , baya uzun fren izleri var , gaza gelecek zamanı buldu oda ben oldum :D

ozoozo

Kardes keske deme. Keskeler olsa idi keske ... Ama kazaya ve de kadere mudahale etme sansimiz sifir.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İster istemez oluyor abi naparsın, ama dediğin gibi olacağı varmış diyip doldurduk tutanağı :)

Özdemir çok geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.Vardır her işte bir hayır. :(

teşekkür ederim kardeşim , dün fark etmemişim kusura bakma.

master

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Acenta tanıdık demiştiniz, eğer forsları da iyiyse siz hiç polemiğe girmeyin acentaya durumu anlatın, ben kiralık aracımı hemen istiyorum durum budur diye anlatın, onların alması daha kolay olacaktır.

Sizin durum yine iyi, benim aracım kaza yaptığında yanlış parça yolladılar, sırf o yüzden araç 1 hafta fazla yattı serviste ve bana verdikleri kiralık arabayı da süre doldu diye geri aldılar. Kendi hataları olmasına rağmen ne kadar telefonda bağırıp çağırdıysam, genel müdürlüğe e-mail attıysam da sonuç değişmedi, kiralık arabanın süresini uzatmadılar. Ben de her yerde yazıyorum asla Axa Sigorta'dan kasko yaptırmayın diye. Axa'dan yaptıracağınıza kasko yaptırmayın daha iyi.

Acenta baskı kursun, siz de arayın bir yandan şirketi, kiralık aracı en kısa sürede vermeleri lazım. O iş aslına bakarsanız biraz pazarlık usulü. Siz üstüne düşmezseniz onlar da üstüne düşmüyorlar, siz baskın olursanız onlar da yardımcı oluyorlar.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ozoozo

Acenta tanıdık demiştiniz, eğer forsları da iyiyse siz hiç polemiğe girmeyin acentaya durumu anlatın, ben kiralık aracımı hemen istiyorum durum budur diye anlatın, onların alması daha kolay olacaktır.

Sizin durum yine iyi, benim aracım kaza yaptığında yanlış parça yolladılar, sırf o yüzden araç 1 hafta fazla yattı serviste ve bana verdikleri kiralık arabayı da süre doldu diye geri aldılar. Kendi hataları olmasına rağmen ne kadar telefonda bağırıp çağırdıysam, genel müdürlüğe e-mail attıysam da sonuç değişmedi, kiralık arabanın süresini uzatmadılar. Ben de her yerde yazıyorum asla Axa Sigorta'dan kasko yaptırmayın diye. Axa'dan yaptıracağınıza kasko yaptırmayın daha iyi.

Acenta baskı kursun, siz de arayın bir yandan şirketi, kiralık aracı en kısa sürede vermeleri lazım. O iş aslına bakarsanız biraz pazarlık usulü. Siz üstüne düşmezseniz onlar da üstüne düşmüyorlar, siz baskın olursanız onlar da yardımcı oluyorlar.

Antepte olsa durum mutlaka baskı kurarım ancak sonuç olarak Genel merkeze anteptekinin borusu öteceğini sanmıyorum , babamın uzun yıllardır kasko yaptırdığı bir firma "general" diye aradım , adam tanıdık diye terste konuşamadım , exper gelmesi lazım dedi, durumu izah ettim arabam yok falan hiç öyle hallederiz gibisinden konuşmadı.. Alfa servisi araç veriyor mu ? Ankara daki Akotayla içli-dışlı olan abilerime ve kardeşlerime soruyorum , bir tanıdık vasıtasıyla bir araç ayarlamam mümkün mü 1-2 günlük ? zaten 1-2 gün sonunda exper gelir herhalde çarşambaya kadar , o zamanda kaskodan araç alırım. Bir yerde okudum , aracını servise bakıma verdiği için alfa bayiisi Jeep vermiş , keşke böyle bir durum olsa yoksa benim için çok çok zor olacak önümüzdeki hafta. 4 tekeri olsun kafi.

alfa38

Oncelikle gecmis olsun. Difuzörü carpan kisiden talep edin karşılanmazsa nihayetinde o carpmadan once sapasaglamdi. Trafikdr bayan sürücülere dikkat ne önlerinden seyir etmek nede arkalarından takip ederek ilerlemek güvenli değil:). Keyfinizi bozmayın olabiliyor böyle şeyler. Nazar değmiş ve çıkmış. Tekrardan geçmiş olsun.

Alfadanadam

Özdemir'cim geçmiş olsun. Bu arada sürekli kasko diyorsun ancak hasarı karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek. difüzör kısmı bence muallak. Üzerinde hasarlanan parçaların yenisi verilmesi şeklinde karar çıkabilir kaskodan. ŞAsi numarasından aksesuar mıdır değil midir bakmayabilir eksper.

ozoozo

Özdemir'cim geçmiş olsun. Bu arada sürekli kasko diyorsun ancak hasarı karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek. difüzör kısmı bence muallak. Üzerinde hasarlanan parçaların yenisi verilmesi şeklinde karar çıkabilir kaskodan. ŞAsi numarasından aksesuar mıdır değil midir bakmayabilir eksper.

Abicim çok teşekkürler, en kötü ihtimal arka tamponu karşı tarafın sigortası karşılar ancak ben difüzörümü kendi kaskoma bildiririm yani bir oluruna bakacağım artık. Yarın Akotaya uğramayı düşünüyorum onlarada söyleceğim exper geldiğinde bu parçanın orjinal olduğunu söylemeleri için , çünkü ben orjinal parça olarak aldım.

Bu arada demin Tanıdık dediğim kasko daki adam aradı ve bana Akota haricinde 2 yer söyledi ;

1-Otokoç
2-Aydın Motor(Motorlarımı vs de olabilir)

Bunlar Alfa romeo yetkili servisiymiş ve anlaşmaları varmış , haliyle daha kolay işin görülür vs dedi , exper daha hızlı gelir dedi , onlar yetkili olduğu için arayıp sıkıştırıyorlar dedi.Biraz hikaye gibi geldi , dilediğin yere de gidebilirsin ancak önce sen ödersin sonra biz sana parayı vs veririz dedi , zaten karşı taraf ödemeyecek mi ? adam gibi Akotaya giderim yaptırırım , çünkü telefonda da dedim Alfanın Yetkili bayiisi olduğu için bana araç verebilirler sizin experler gelmeden dedim , "ha onu bilmiyorum,o alfayla senin aradan da olan bir şey dedi" bende bu yüzden bugün  akşama doğru diff'i Oğuzun dediği gibi sökeceğim ve kullanacağım yarında Akotaya götürüp bırakacağım , hiç yoktan yarın sabah arabasız kalmam.

Bir sorum var ;

Şimdi arka diff ve sağ egzoz fotolarda gördüğünüz gibi yamuldu , egzozun yamulması kafamda soru işareti yapıyor çünkü herhangi bir tehlike teşkil eder mi ? Gazın çıkışı vs gibi , birde diff. sonuç olarak arkaya hala takılı durumda , bunu benim sökmem herhangi bir sıkıntı yaratır mı ? sen sökmüşsün vs diye.

tekrardan çok teşekkürler.

Alfadanadam

Babamın arabasına park halinde çarpmışlardı. Tanıdık kaportacıma götürdüm. Toyota'yı bıraktım, Palio'yu aldım o kadar söyliyim. Bu işlerin organizasyonunu tamiratı yapacak yer yapmalıdır.
Hasarı ön ödeme-sonra ödeme olayı, karşı tarafın trafik sigortasının tamiratı yaptıracağın yerle anlaşmalı olup olmamasıdır. Senin kaskonu hiçbir konuda konuya dahil etmene gerek yok normalde.

ozoozo

Babamın arabasına park halinde çarpmışlardı. Tanıdık kaportacıma götürdüm. Toyota'yı bıraktım, Palio'yu aldım o kadar söyliyim. Bu işlerin organizasyonunu tamiratı yapacak yer yapmalıdır.
Hasarı ön ödeme-sonra ödeme olayı, karşı tarafın trafik sigortasının tamiratı yaptıracağın yerle anlaşmalı olup olmamasıdır. Senin kaskonu hiçbir konuda konuya dahil etmene gerek yok normalde.

O zaman en temizi Akota ya götürüp bırakayım , birde adam hasar ihbar numarası verdi onu arayıp söylemem gerekmiş , abi tamir falan yaptırmak istemiyorum işin aslı , normalde sağ tarafta biraz alta eğilme var çok az hani düzeltilir vs ama daha önceki yorumlar dada konuştuk , çatlamasıydı macun vs dedi Sercan. Haliyle en temizi getirtsinler yeni tampon taksınlar,diff. imide taktırırım temiz temiz binerim çünkü Ankara da pek bilgim yok tamirci falan uğraşmak istemiyorum,her şekilde paramı alacağım için sorun değil yani ön ödemişiz-sonra ödemişler

Alfadanadam

Tamirat orada genel ifade Özdemir'im :) Elbetteki değişimse değişim yani :)

ozoozo

Tamirat orada genel ifade Özdemir'im :) Elbetteki değişimse değişim yani :)

:) Anlamamışım pardon abi , ilk defa böyle bir durum başıma geldi uzun yıllar sonra , ilk defa kaskoydu sigortaydı vs uğraşıyorum ondan dolayı pek bilgi sahibi değilim.

max-ime

Difüzörünüz orjinal ama sonradan bile takılsa, bunu kaskoya bildirmediğiniz için ödeme yapmaz.

Alper

Geçmiş olsun Özdemir.
Araçta birşey yok ama için rahat olsun.

ozoozo

Difüzörünüz orjinal ama sonradan bile takılsa, bunu kaskoya bildirmediğiniz için ödeme yapmaz.

teşekkür ederim bakalım artık inşallah olur olmadı onuda kendi kaskoma yaptırırım , sanırım bir sıkıntı olmaz onda ?

Geçmiş olsun Özdemir.

Teşekkür ederim hocam , bakalım yine bir 1 hafta yatar sanırım.

max-ime

teşekkür ederim bakalım artık inşallah olur olmadı onuda kendi kaskoma yaptırırım , sanırım bir sıkıntı olmaz onda ?

Geçmiş olsun Özdemir.

Maalesef, işlettirmediğiniz için kaskonuzda ödeme yapmaz.

Farkını verip istediğiniz parçaları almayı önerebilirsiniz, belki onu kabul ederler.

ozoozo

Geçmiş olsun Özdemir.

Maalesef, işlettirmediğiniz için kaskonuzda ödeme yapmaz.

Farkını verip istediğiniz parçaları almayı önerebilirsiniz, belki onu kabul ederler.

Hayırlısı olsun o zaman belki hiç takılmazlar bile direk yapılır.