Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login
Bence video da yaptığı test ve gösteri aşırı saçma. Arabayı bu tarz bir sağlamlığa ihtiyacı olduğu için kullanmıyoruz ki.
Tamam kapının tok kapanma hissi gayet hoş ama kimse kapının üstüne öküz otursun diye araba almıyor.
Şu an sitede 200.000 km üstü 15 yaşında 156'lar var. Kapıları hala kapanıyor mu? Kapanıyor. Aynı şekilde 90 model bir honda'nın kapılarıda yine kapanıyor. VW sağlam olarabilir, kaliteli olabilir fakat bunu gösterecek test bu değil.
Ayrıca o kapının öyle kapanıyor olması golf'ü hala sıkıcılıktan kurtarmaya yetmemiş :)

Sağlamlık yada güvenlik değilki mevzu. Araçları cidden dayanıklı ve üretim kalitesi yüksek. 200K km 156nın da kapanıyor ama maalesef kaç kere kapı ayarı yaptırılıyor tok kapansın diye. Ama Vw grubunda aracı horda kullansanız, çok özeli olmasanızda aracın yıpranması çok daha uzun vadede oluyor diğer markalara göre.

Vw Grubu'nu savunacağımız düşünmezdim ama sezarın hakkıda sezara :)

Ben şimdiye kadar hiçbir aracıma kapı ayarı yaptırmadım. 424.000 km'deki 164 dahil :)
VW araçları Alfa Romeo'lardan 10 kat kaliteli ve iyi malzeme+işçilikle üretilmiş olsunlar. Bu varsayımı kabul edelim. Aklıma hemen metrobüs, metro falan geliyor. Onların kapıları havalı birde :) Düğmeye basıyorsun süper tok kapanıyor.
Biliyorum verdiğim örnekte saçma, Alman grubu araçlarına karşı çok ön yargılıyım çünkü. Tıpkı Alfa'ya duyulan ön yargı gibi benimde onlara karşı bir ön yargım var aşırı ötesi sıkıcı olduklarına dair.

Ben de çok sevmiyorum.

Ama sevmemek ayrı, olan ayrı. Be bir süre kullandım, Vw Grubu'nun üretim kalitesi sadece algıdan ibaret değil, gerçekten öyle.

Ha bunun bizler için bir önemi var mı? olsaydı zaten Alfa Romeo kullanmazdık, ben 3. Alfa Romeo'mu Audi'yi satıp almazdım :)

erdem1904

Cayenne'in özellikle sesi harika ama.. Dün önümde ilerlerken birisi resmen camı açtım sesini dinledim 3.2 nin...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

Ben de çok sevmiyorum.

Ama sevmemek ayrı, olan ayrı. Be bir süre kullandım, Vw Grubu'nun üretim kalitesi sadece algıdan ibaret değil, gerçekten öyle.

Ha bunun bizler için bir önemi var mı? olsaydı zaten Alfa Romeo kullanmazdık, ben 3. Alfa Romeo'mu Audi'yi satıp almazdım :)

Birebir aynı düşünceler içindeyiz.
Mercedes CLA ilk çıktığı zaman niyet etmiştim daha canlısını bile görmeden. Zaten bir adet Alfa Romeo var, yanına ikinci araba olarak birde başka bir marka deneyeyim dedim. Hayatımın hatalarından birisi oldu.
CLA'yı alırsam sıfır alacaktım ve eğer beni sarmazsa ve satarsam ciddi zarar edecektim. Bu yüzden riske girmemek için 1 aylığına parasını peşin vererek 2012 model 30.000 km'de C180 Comp kiralarım. Deneme yaptım bir nevi.
15 gün sonra götürdüm ve aracı geri verdim. 166 dururken binmemeye başlamıştım çünkü. Kapının önünde öyece duruyordu sadece. Başına bir iş gelmeden götüreyim dedim ve paramı falan da istemeden kaçtım ordan.
Ardından uslanmadım ve gittim daha 69.000 km'de benzinli Porsche Cayenne aldım. Bunu kiralamadım direkt satın aldım.
Özetle 2.5 ay dayanabildim Cayenne'e de. Alfa Romeo alıp satan galerilerden birisini aradım, takas edelim diye.
Ertesi gün gittim şu an kullandığım GT'yi aldım, Cayenne'i bıraktım. Dip gaz yaparak ordan uzaklaştım.
Hatta benim ikametgah durumu yüzünden noter satışı o gün yapılmadı. Önce ikametgahımı taşıtmam gerekiyordu ama Cayenne'e 5 dk daha tahammül edecek dirayetim kalmamıştı. Galericiye rica ettim ve satışı ertesi gün yapmak üzere arabaları değiştirdik. GT'yi alıp dip gaz uzaklaştım ordan.
90 model 420.000 km'de ki 164 beni Cayenne'ye göre kat ve kat mutlu ediyordu. Nokta koyuyorum ve artık macera aramıyorum :)
Kimse bana işçilik ve malzeme kalitesi demesin. En azından bana demesin :)

tolga_ozhan

Cayenne'in özellikle sesi harika ama.. Dün önümde ilerlerken birisi resmen camı açtım sesini dinledim 3.2 nin...

Bende ki de aynı motordu. Sırf ses :)

max-ime

Ben de çok sevmiyorum.

Birebir aynı düşünceler içindeyiz.
Mercedes CLA ilk çıktığı zaman niyet etmiştim daha canlısını bile görmeden. Zaten bir adet Alfa Romeo var, yanına ikinci araba olarak birde başka bir marka deneyeyim dedim. Hayatımın hatalarından birisi oldu.
CLA'yı alırsam sıfır alacaktım ve eğer beni sarmazsa ve satarsam ciddi zarar edecektim. Bu yüzden riske girmemek için 1 aylığına parasını peşin vererek 2012 model 30.000 km'de C180 Comp kiralarım. Deneme yaptım bir nevi.
15 gün sonra götürdüm ve aracı geri verdim. 166 dururken binmemeye başlamıştım çünkü. Kapının önünde öyece duruyordu sadece. Başına bir iş gelmeden götüreyim dedim ve paramı falan da istemeden kaçtım ordan.
Ardından uslanmadım ve gittim daha 69.000 km'de benzinli Porsche Cayenne aldım. Bunu kiralamadım direkt satın aldım.
Özetle 2.5 ay dayanabildim Cayenne'e de. Alfa Romeo alıp satan galerilerden birisini aradım, takas edelim diye.
Ertesi gün gittim şu an kullandığım GT'yi aldım, Cayenne'i bıraktım. Dip gaz yaparak ordan uzaklaştım.
Hatta benim ikametgah durumu yüzünden noter satışı o gün yapılmadı. Önce ikametgahımı taşıtmam gerekiyordu ama Cayenne'e 5 dk daha tahammül edecek dirayetim kalmamıştı. Galericiye rica ettim ve satışı ertesi gün yapmak üzere arabaları değiştirdik. GT'yi alıp dip gaz uzaklaştım ordan.
90 model 420.000 km'de ki 164 beni Cayenne'ye göre kat ve kat mutlu ediyordu. Nokta koyuyorum ve artık macera aramıyorum :)
Kimse bana işçilik ve malzeme kalitesi demesin. En azından bana demesin :)

Sizinkisi gerçekten extrem bir örnekmiş :)

166 tecrübelerinizi de dinlemek isterim. Birgün mutlaka alacağım, göğüs ile kapının birleşim yerlerini uzun uzun izleyeceğim her binişimde :)

ku2

Tolga aslında macera arıyorsun..O yüzden Alfa'ya geri geliyorusn  :yukari-ok:

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

sariertan

Hafta sonu arkadaşım aracını satmak için pazara götürdü. Bende eşlik edecem madem benimkinide çekeyim dedim pazara. Arabanın kapısını her açan ya kendi kendine gülümsüyor ya arkadaşına dönüp kapıya bak tank gibi açsana diyor. Kafasını uzatıp içeri bakan ya hemen bir oturayım yada yanında biri varsa -HŞŞTT GEL GEL ŞUNA BAK diyor. İçine oturup yayılan yahu mercedes gibi araba şuna bak bu paraya mükemmel bir araç diyor. Biz mi araba alıcaz arabamı bizi alıcak anlamadık kaçalım burdan diyip kaçıyorlar =))) İlan sahibinden de var ve birçok kişinin favorisinde. Şansa onlardan biride pazarda dolaşırken karşılaştık. Her güb bakıyorum abi buna dedi. Ama 156 ya geri döndüm 156 alıcam gene dedi. Arabayı inceledi oturdu kalktı ya gene kafam karıştı çok güzel bu dedi.

Demem o ki eli yüzü düzgün bir 166 Alfaya soğuk bakanıda Alfayı bilmeyenide kendisine hayran bırakan bir araç. Bu videoyu ilk izlediğimde ne varki 166 dada aynısını yapabilirler dedim.

159 büyüsüne kapılmış olmasam bu paralara satılacak bir araç değil. 159 dada bundaki rahatı bulamayacağıma eminim ama o görünüş yokmu ah o görünüş =((((

tolga_ozhan

Alfa'dan hiç gitmedim ki :)

ku2

Hafta sonu arkadaşım aracını satmak için pazara götürdü. Bende eşlik edecem madem benimkinide çekeyim dedim pazara. Arabanın kapısını her açan ya kendi kendine gülümsüyor ya arkadaşına dönüp kapıya bak tank gibi açsana diyor. Kafasını uzatıp içeri bakan ya hemen bir oturayım yada yanında biri varsa -HŞŞTT GEL GEL ŞUNA BAK diyor. İçine oturup yayılan yahu mercedes gibi araba şuna bak bu paraya mükemmel bir araç diyor. Biz mi araba alıcaz arabamı bizi alıcak anlamadık kaçalım burdan diyip kaçıyorlar =))) İlan sahibinden de var ve birçok kişinin favorisinde. Şansa onlardan biride pazarda dolaşırken karşılaştık. Her güb bakıyorum abi buna dedi. Ama 156 ya geri döndüm 156 alıcam gene dedi. Arabayı inceledi oturdu kalktı ya gene kafam karıştı çok güzel bu dedi.

Demem o ki eli yüzü düzgün bir 166 Alfaya soğuk bakanıda Alfayı bilmeyenide kendisine hayran bırakan bir araç. Bu videoyu ilk izlediğimde ne varki 166 dada aynısını yapabilirler dedim.

159 büyüsüne kapılmış olmasam bu paralara satılacak bir araç değil. 159 dada bundaki rahatı bulamayacağıma eminim ama o görünüş yokmu ah o görünüş =((((

159'u bende çok beğeniyorum..
Maalesef 159'un üzerine koyamadı Alfa Romeo.. Hala sedan bekleyişimiz devam ediyor.
--

ku2

Ben senin şu beyaz spiderı çok istedim bi ara.
Ama çok istiyorlar ve kardeş..
20-22 arası bir spider alınır aslında :)))
--

Murad

159'u bende çok beğeniyorum..
Maalesef 159'un üzerine koyamadı Alfa Romeo.. Hala sedan bekleyişimiz devam ediyor.
Bu kadar bekleyişten ve sürekli değiştirilip ertelenen bunca tasarımdan sonra bence yeni sedanımız Giulia harika olacak diye tahmin ediyorum.

ku2

İnşallah güzel birşey çıkar.
Bence 166'yı bitirmeselerdi..169 un konsept çizimleri çok hoşuma gitmişti..Keşke çıksaydı.
166 segmentinde arabası kalmadı Alfa'nın.
ve maalesef Mito ve Giu'dan başka birşey satılmıyor..Çok az..ve yetersiz.

--

tolga_ozhan

Ben 23.5'e verdim. Max ederi o. Ayrıca şu an benim verdiğim kondisyonda mıdır?  O da ayrı soru.

erdem1904

Pazarlığa otur abi... Ne fiyatlar yazılan arabaların ne fiyatlara satıldığına çok şahit olduk..  :)
O spider da bence muhteşem. Jantı yeni ön görünümü orijinal beyaz olması onu çok cazip yapıyor :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Murad

İnşallah güzel birşey çıkar.
Bence 166'yı bitirmeselerdi..169 un konsept çizimleri çok hoşuma gitmişti..Keşke çıksaydı.
166 segmentinde arabası kalmadı Alfa'nın.
ve maalesef Mito ve Giu'dan başka birşey satılmıyor..Çok az..ve yetersiz.
Benim düşüncem de binekte en az 4 model olması. Kesinlikle yeni Giulia'dan sonra bir model daha olmalı.
Fakat bir çok yurt dışı sitelerde de okuduğumuz, bizim sitede de takip ettiğimiz kadarıyla 2014-2015 yılları Alfa için hızlı yıllar olacak gibi görünüyor. Hee ben çok satmasını istemiyorum Alfa'nın, özelliğini kaybeder gibi geliyor bana, fakat az satınca da markaya haksızlık olduğunu düşünüp üzülüyorum.

tolga_ozhan

Az önce bir 159 kullandım. Konusu burası değil ama az önce konuşulmuş.
156'nın bir tık üstü. Asla 2 değil.
166 ile alakası bile yok.

Kullanmayalı çok olmuştu. Görüşlerim pekişti.

Murad

2014 te ilk hedefim 159. Benim hatunun da baskısı ile sedana geçiş yapacağız gibi görünüyor.
Aslında bende çok beğeniyorum ne yalan söyleyeyim. Bakışları içimi eritiyor.

senati

159 benim de hayalim.Mutlaka bir gun guzel bir 159 sahibi olacagim ;)

ku2

Az önce bir 159 kullandım. Konusu burası değil ama az önce konuşulmuş.
156'nın bir tık üstü. Asla 2 değil.
166 ile alakası bile yok.

Kullanmayalı çok olmuştu. Görüşlerim pekişti.

Katılıyorum..
166 çok ayrı bir dünya.
Tolga bir ara Ankara'da 3.0 v6 sporttronic 166 sattı Birmot..
2.el de vardı. Gidip bakmıştım :))
Vergi vs olmasa alacaktım.

Aslında şimdi 2004 modeli uygun rakamlara alınabilir.
--

ismet

araç kötü değil gibi bu paraya? :alkis:

dolaşırken denk gelmiştim bu araca, sitede aratınca paylaşıldığını gördüm. hala satılık ve km'yi sorun etmeyecekler için (mesela ben.. param olsa dalardım buna..) fiyat da çok iyi görünüyor, tabii iyi bir inceletmek lazım.. bakan eden vardır belki diye bir kez daha paylaşmış olayım..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ismet

eski yaram depreşince 145lere bakayım dedim ama bakmaz olaydım :o

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Fatihob

Kara beygirde iyimiş. Arka taraftakiler basık hisetmesin die yazın cam söküyor heralde :)
..

TRUPHASE

Kara beygirde iyimiş. Arka taraftakiler basık hisetmesin die yazın cam söküyor heralde :)

Silecek 12 yi gösteriyor 145 bal kabağına dönüşmüş galiba  :-X
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Fatihob

ARACIN BAKIMLARI YAPILDI LASTİKLER DAHA YENİ 07 08 2013 TARİHİNDE DEĞİŞTİ DEBRİYAJ SETİ 04 06
2013 DEĞİŞTİ İŞİM GEREGİ DEGİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIM ACİL transporter TAKAS OLUR LPG RUHSATA İŞLİ ATIKER SIRALI SİSTEMİ VAR VEDE TURBO VAR ATIKER TAKMIŞTI pilakayı sorgulatın sonra arayın lütfen pazarlık payına açık ben arabanın 2 cı sahibiyim arbanın hasar kaydı var 20 000tl sizce bu arbaya bakıldıgında varmı okadar arkadaslar sigortadan fazla para ala bilmek için fazla masraf gösteriyorlar arabanın kaza resimlerine ben baktım sag tekerlegın oradan almış hasarı tamirçi anlar saten ben fazla takılmıyorum arbanın yuruyenı gayet iyi bakımları yeni yaptırdım her bakımı gelin bi bakın derim isterseniz

Logan arıyordum. Satıcıların yazdıklarını gülüp geçiyordum ama bu arkadaşa kahkaha attım :) Araç 1.6 Benzinli hani orjinaldede turbo yok :)
..

tolga_ozhan

Hem de atiker turbo varmış :)