Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Lastiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coolistanbul

Istanbul'da Artvin Lastik diye bir yer var , Kagithane'de dere yolu uzerinde sitesi de var google dan bulabilirsiniz

Ellerinde cok iyi durumda ikinci el tamirsiz yaz ve kis lastikleri takimlar halinde var ve cok hesapli

Bir ornek : Dunyanin en iyi kis lastiklerinden bir tanesi Pirelli Sottozero'dur yenisinin tanesi 340 TL'ler civarinda, Artvin Lastik'te takimi 440 TL !!!
7.0 mm dis derinligi var, Internetten bakin bir cok farkli lastikler bulacaksiniz...
Diger illere kargo da yapiyorlardir mutlaka

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura/GT
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Istanbul'da Artvin Lastik diye bir yer var , Kagithane'de dere yolu uzerinde sitesi de var google dan bulabilirsiniz

Ellerinde cok iyi durumda ikinci el tamirsiz yaz ve kis lastikleri takimlar halinde var ve cok hesapli

Bir ornek : Dunyanin en iyi kis lastiklerinden bir tanesi Pirelli Sottozero'dur yenisinin tanesi 340 TL'ler civarinda, Artvin Lastik'te takimi 440 TL !!!
7.0 mm dis derinligi var, Internetten bakin bir cok farkli lastikler bulacaksiniz...

alpertura/GT

O nasıl bir fiyat abi  :p var mı bir sıkıntısı vs ? derinlik sanırım iyi , sen baktın mı hocam yani canlı olarak inceleme fırsatın oldumu ?

tolga_ozhan

Zamanında bahsedilen Artvin Ticaretten iki kere takım halinde çıkma lastik aldım. (164 için 2 kere)
Üretim tarihie, diş derinliğine kadar sıfıra yakın lastikleri Alper Bey'in söylediği gibi tek lastik fiyatına takım olarak satıyorlar.
Zaten adamların raflarında 100'lerce lastik var. Kafana yatanı sen beğeniyorsun gibi bir durum mevcut.
Özetle sıfır kumho parasının da altına daha 5 bin km yapmış conti, pirelli yada michelin gibi markaları tercih etme şansı doğuyor.

ozoozo

Google da araştırdığımda sahibinden deki mağazalarını buldum , gerçekten şahane fiyatlar var. Hem kış hemde 4 mevsim lastikleri için , şimdi kafam karıştı normal şartlarda kafamdaki yarın gidip 4 tane 0 petlas almaktı ama burada çok uygun ve bilinen kaliteli markalar var , napsam bilemedim.  :kahve:

Edit : babayla görüştüm şimdi pek kafasına yatmadı , görüp alman daha mantıklı dedi , bana göre 0 petlas 2. el conti den,goodyear dan daha iyi dedi :D zaten 2-3 ay kullanacaksın çokta kafanı yorma git 0 al dedi , yarın gidip 0 alacağım ama bu artvin lastik te harika 18" tertemiz lastikler var adam pirelli , goodyear , michelin 18" lastikler 8 mm diş derinliği var tanesini 150-200 den veriyor , 18" janta geçmek her zaman aklımın bir köşesinde , havalar ısınınca direk buraya tekrar göz atacağım , normalde replika jant fiyatından ziyade "0" lastik fiyatlarından korktuğum için (düzgün bir marka) 18 e geçmek korkutuyordu ama bu Artvin ticarette çok güzel lastikler var.

ku2

Kumho neden düşünmüyor kimse merak ediyorum ?? Petlas ile aynı fiyatlara alınır. Uğultu, ses vs çok yapmaz..!

Ben yarın gideceğim abi , eğer petlas la hemen hemen aynı fiyatları alırsam , kumho alabilirim. Sence daha mı iyidir petlas tan ?

Kumho ciddi büyük bir firma. Argeleri muhtemelen petlasınkinden daha büyüktür. Petlas ses yapıyor dedikleri için yazdım. Kumho da o kadar fazla ses yok mesela. Öyle farkedilecek rahatsız edecek boyutta bir uğultu yok. :)) Ben kw22 kullanıyorum ve memnunum.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ozoozo

Kumho neden düşünmüyor kimse merak ediyorum ?? Petlas ile aynı fiyatlara alınır. Uğultu, ses vs çok yapmaz..!

Ben yarın gideceğim abi , eğer petlas la hemen hemen aynı fiyatları alırsam , kumho alabilirim. Sence daha mı iyidir petlas tan ?

Kumho ciddi büyük bir firma. Argeleri muhtemelen petlasınkinden daha büyüktür. Petlas ses yapıyor dedikleri için yazdım. Kumho da o kadar fazla ses yok mesela. Öyle farkedilecek rahatsız edecek boyutta bir uğultu yok. :)) Ben kw22 kullanıyorum ve memnunum.

Anladım abi teşekkür ederim , yarın fiyata göre yol izleyeceğim.  :arkadasim:

147BLACK

Özgün selam...
1011 kavşağı var, İskitler'den Samsun yolu tarafına giderken Etlik-Dışkapı yollarının kesiştiği yerde.
Orada Çağrı Otolastik var. İstersen beraber gideriz, istersen de beni tarif et.
Uzun saçlı-müzisyen diye. :-)
Son 3 sezondur oradan alıyorum ve peşin parada indirim yapıyorlar. Ayrıca bana veya gönderdiğim adama  da indirim var. ;-)

Biraz önce Çağrı Lastik'e gittim Arda abinin selamı ile. Petlas için şu fiyatları aldım;

205/50-17 -> 175TL
225/45-17 -> 190TL

Reyiz süpersin.Harika fiyatlar daha da araştırmaya gerek yok sanırım , bende gidip alayım bari 225/45/17. Bu arada Arda abi teşekkürler :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
Gönderdiğim yerden alabildiğine sevindim Özgün. :-)
Ben uğultu sorunu pek hissetmedim. Algıda seçicilik sanırım seninki! :-)
Petlas taktıktan sonra lastikler biraz yumuşak geldi Michelin Primacy'lere göre. Tek şey bu benim gözlemlediğim. Bu da normal bir durum diye tahmin ediyorum. :-)
Bu arada beni nasıl anlattın ve nasıl tepki verdiler, cidden merak ettim. :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Gouki

Müzisyen, uzun saçlı o bir hard rocker :rock:

Gizem'e de oradan aldık abi. Belki bizim yanağın ince olmasıyla da alakalı olabilir abi. Uğultu belli bir hız aralığında oluyor gözlemlediğim kadarıyla 90 - 105 arası. Tek sorunumuz bu olsun ya :D

erdem1904

Googyearlar her hızda uğulduyor 90-105 arasıysa çok iyi Özgün :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

alpertura/GT

Hocam ben de şimdi inceledim sitelerini sanıyorum gidip buradan alacağım uygun bir zamanda :) Benim baktığım bir sotto zero üretim olarak 3207 ve diş derinliği 7mm vermişler. Adamlar bir de şunu eklemiş "Aracınız İle Servisimize Gelirseniz;
Montaj + Balans Ayarı + Sibop Değişimi + Nitrojen Hava Ücretsizdir."

Yalnız Avrupa Yakası'nda olması biraz dezavantaj benim için. Anadolu Yakası'nda buna benzer güvenilir bir yer var mı?
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

coolistanbul

alpertura/GT

Hocam ben de şimdi inceledim sitelerini sanıyorum gidip buradan alacağım uygun bir zamanda :) Benim baktığım bir sotto zero üretim olarak 3207 ve diş derinliği 7mm vermişler. Adamlar bir de şunu eklemiş "Aracınız İle Servisimize Gelirseniz;

Yalnız Avrupa Yakası'nda olması biraz dezavantaj benim için. Anadolu Yakası'nda buna benzer güvenilir bir yer var mı?

Kis lastiklerimi depolarindan getirtip taktirmaya gittigimde gorevli kisi bahsettiginiz lastikleri bana da onerdi benim lastikler 1 kis daha gidiyor almadim, o lastikleri kacirmayin.

Avrupa'ya gecmek zor ama buna deger karsi da baska yer bilmiyorum.

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

universeee

alpertura/GT

Kis lastiklerimi depolarindan getirtip taktirmaya gittigimde gorevli kisi bahsettiginiz lastikleri bana da onerdi benim lastikler 1 kis daha gidiyor almadim, o lastikleri kacirmayin.

alpertura/GT
Kaçırmamayı isterdim aslında ama şu an çeşitli imkansızlıklar mevcut. Web sayfalarını kayıt altına aldım, durumlar müsait olduğunda büyük ihtimalle bir uğrayacağım. Paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

coolistanbul

alpertura/GT

alpertura/GT
Kaçırmamayı isterdim aslında ama şu an çeşitli imkansızlıklar mevcut. Web sayfalarını kayıt altına aldım, durumlar müsait olduğunda büyük ihtimalle bir uğrayacağım. Paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Birbirimize yardim edebiliyorsak ne mutlu bize
Onlarda cok lastik takimi var her zaman bulabilirsiniz keyifli surusler dilerim

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

ozoozo

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

210 liraya petlas taktırıyorum , 1.5 günde fiyatlar değişmiş , çağrı oto lastik yine uygun ama sözlerinde durmadılar , telefonla konuştuğumda 190 liraydı , Özgününde taktırdığı gibi .. ancak gelince işler değişti , Çalışanları saygısız ve nasıl konuşacağını bilmiyor elimde kalacaktı ustası , el mahkum alimda kurtulim dedim , kendi fikrim adına Ankaralılara tavsiye etmiyorum. Sözünde durmayan esnaf , esnaf değil benim gözümde.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

ku2

Niye taktırdınki madem hoşuna gitmedi. Sen de bi alemsin..!
--

universeee

210 liraya petlas taktırıyorum , 1.5 günde fiyatlar değişmiş , çağrı oto lastik yine uygun ama sözlerinde durmadılar , telefonla konuştuğumda 190 liraydı , Özgününde taktırdığı gibi .. ancak gelince işler değişti , Çalışanları saygısız ve nasıl konuşacağını bilmiyor elimde kalacaktı ustası , el mahkum alimda kurtulim dedim , kendi fikrim adına Ankaralılara tavsiye etmiyorum. Sözünde durmayan esnaf , esnaf değil benim gözümde.

Abi hayırlı uğurlu olsun ancak bu kadar sıkıntı yaşadığın bir yere taktırmasan bence çok daha iyi edermişsin. Ben bu tür durumlarda direkt bırakıp çıkıyorum. 50-100 fazla veririm ama bana iyi hizmet eden saygılı olduğunu düşündüğüm yere para kazandırırım.

Daha geçen gün Nokian'ın bir lastiği hakkında fiyat ve stok sormak için bir yeri aradım. Adam direkt şu cevabı verdi "İşim var yardımcı olamam!" ve çat telefonu kapattı. Aynı lastik markasının başka bir bayisini aradım aynı soruyu yönelttim ve şu cevabı aldım "Şu an biraz yoğunum ama iki dakika telefonda beklerseniz yardımcı olurum". Adam hakikaten de cidden yoğun olması lazım ki birileri arka planda sürekli adama sorular yöneltiyor adam biraz onlara biraz bana cevap veriyor :) Karmakarışık bir muhabbet oldu ama "öküzce" bir tavırla karşılaşmadım. Hemen lastik firmasının Türkiye distribütörünü aradım, ilk firmayı ciddi şekilde şikayet ettim. İkinci firmanın da ismini vererek o firmayı da ayrıca tebrik etmelerini istedim. İlk firmayı uyaracaklarını ikinci firmaya da memnuniyetinizi bildireceklerini söylediler. Bilmiyorum tabi yaparlar mı ama ben yapacağımı yaptım sonuçta. Bu kaba saba davranan yeri arama sebebim evime yakın olmasıydı. Diğeri iki katı mesafede aşağı yukarı.

Ha bu da bendeki kıl bir huy ama na yapayım, yapı meselesi :) Başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın arkadaşlar...

ku2

Bence kıl bir huy değil .. Doğrusunu yapmışsınız !!
--

ozoozo

Niye taktırdınki madem hoşuna gitmedi. Sen de bi alemsin..!

Selim abicim yaklaşık 1.5 haftadır araştırıyorum zaten buraya da yazıyorum , görüyorsunuzdur.. Artık lanet olsun dedim , babadanda fırçayı yedim neden gününde yapmıyorsun diye bende sinirlendim haliyle yaptırdım . Zaten dışarıda başka bir yerde yaptırsam da aynı fiyat olacaktı , uğraşmak istemedim artık , yoksa aklımdan geçmedi değil ama daha da dükkan dükkan gezip araştırmak istemedim çünkü aşağı yukarı aynı olacaktı.

ozoozo

Abi hayırlı uğurlu olsun ancak bu kadar sıkıntı yaşadığın bir yere taktırmasan bence çok daha iyi edermişsin. Ben bu tür durumlarda direkt bırakıp çıkıyorum. 50-100 fazla veririm ama bana iyi hizmet eden saygılı olduğunu düşündüğüm yere para kazandırırım.

Daha geçen gün Nokian'ın bir lastiği hakkında fiyat ve stok sormak için bir yeri aradım. Adam direkt şu cevabı verdi "İşim var yardımcı olamam!" ve çat telefonu kapattı. Aynı lastik markasının başka bir bayisini aradım aynı soruyu yönelttim ve şu cevabı aldım "Şu an biraz yoğunum ama iki dakika telefonda beklerseniz yardımcı olurum". Adam hakikaten de cidden yoğun olması lazım ki birileri arka planda sürekli adama sorular yöneltiyor adam biraz onlara biraz bana cevap veriyor :) Karmakarışık bir muhabbet oldu ama "öküzce" bir tavırla karşılaşmadım. Hemen lastik firmasının Türkiye distribütörünü aradım, ilk firmayı ciddi şekilde şikayet ettim. İkinci firmanın da ismini vererek o firmayı da ayrıca tebrik etmelerini istedim. İlk firmayı uyaracaklarını ikinci firmaya da memnuniyetinizi bildireceklerini söylediler. Bilmiyorum tabi yaparlar mı ama ben yapacağımı yaptım sonuçta. Bu kaba saba davranan yeri arama sebebim evime yakın olmasıydı. Diğeri iki katı mesafede aşağı yukarı.

Ha bu da bendeki kıl bir huy ama na yapayım, yapı meselesi :) Başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın arkadaşlar...

Hocam estağfurullah ne baş ağrıtması , sizin yaptığınız en mantıklısı ancak Selim abiye yazdığım gibi gerçekten bunaldım artık , şu mu olsun bu mu olsun sıktı.. Zaten tanıdıktan da bu fiyatı almıştım daha da uğraşmak istemedim.

tolga_ozhan

Ben burdan lastik almaya 2 kere Kocaeli'den gelmiştim :)
Gel git 100 TL benzin yakmışımdır belki ama sağladığı ekonomiye değiyor.

ku2

Fırça yedin babandan tabii :))) Sorsaydın Herko'ya falan yollardım seni :))
--

universeee

Ben burdan lastik almaya 2 kere Kocaeli'den gelmiştim :)
Gel git 100 TL benzin yakmışımdır belki ama sağladığı ekonomiye değiyor.
Ben de ciddi niyetlendim zaten yaw fiytlari gorunce. Senede 3 ay kullanacagim lastigi sifir almasamda olur. Soyle kaliteli bir cikma lastik bulsak yeterli olur.

tolga_ozhan

Şöyle söyleyeyim ben hiç kış lastiği kullanmadım. O yüzden o konuda pek bir fikrim yok.
Ben 4 mevsim almıştım burdan. Maddi açıdan çok ferahta olmadığım dönemlerdi. Gözlemlediğim şu; bir lastiğe takım olarak 1000 küsür TL verince insanlar o lastiği canını çıkartana kadar kullanıyor (50 bin km falan)
Ama daha 10 bin km yapmış çıkma takıma 300 TL verince pek umrunda olmuyor. 20 bin de sen kullanıp atıyorsun. Böylece ömrünün sonuna yaklaştığında çok berbat durumda olacak lastik yerine aslında çok iyi lastiklere sahip oluyorsun.
Özellikle maddi açıdan sıkışık olupta 5-6 ay daha idare etsin sonra yine sıfır alırım diye silik lastikle 10 bin km yol yapmaktan daha mantıklı birşey çıkma lastik.
Maddi imkanlar el veriyorsa sıfır lastik güzel birşey ama durumlar iyi değilse vakti ötelemek yerine çıkma lastik daha güvenli olan alternatif.

universeee

Şöyle söyleyeyim ben hiç kış lastiği kullanmadım. O yüzden o konuda pek bir fikrim yok.
Ben 4 mevsim almıştım burdan. Maddi açıdan çok ferahta olmadığım dönemlerdi. Gözlemlediğim şu; bir lastiğe takım olarak 1000 küsür TL verince insanlar o lastiği canını çıkartana kadar kullanıyor (50 bin km falan)
Ama daha 10 bin km yapmış çıkma takıma 300 TL verince pek umrunda olmuyor. 20 bin de sen kullanıp atıyorsun. Böylece ömrünün sonuna yaklaştığında çok berbat durumda olacak lastik yerine aslında çok iyi lastiklere sahip oluyorsun.
Özellikle maddi açıdan sıkışık olupta 5-6 ay daha idare etsin sonra yine sıfır alırım diye silik lastikle 10 bin km yol yapmaktan daha mantıklı birşey çıkma lastik.
Maddi imkanlar el veriyorsa sıfır lastik güzel birşey ama durumlar iyi değilse vakti ötelemek yerine çıkma lastik daha güvenli olan alternatif.
Bence de çok doğru bir mantık. Sıfırlara biraz bakındım ama beni oldukça zorlayacaktı, arkadaş sağolsun güvendiği yeri söyleyip ben de fiyatları görünce aklıma yattı. Sanıyorum 1-2 hafta içinde halletmiş olacağım bu işi :)

Sercan Keklik

Ben bugun mito için Kışlık baktım. 380 TL dediler. Pirelli Sottozero series 2 için.. YUH dedim :) sonra ikinci el vardı bi yerde 750 TL istiyordu durumuda iyiydi fakat dot 2010 yılına ait. Aklıma yatmadı. Mito ile hiç kış geçirmedik araca karda kışta orj. lastikle nasıl?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm