Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Lastiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben bugun mito için Kışlık baktım. 380 TL dediler. Pirelli Sottozero series 2 için.. YUH dedim :) sonra ikinci el vardı bi yerde 750 TL istiyordu durumuda iyiydi fakat dot 2010 yılına ait. Aklıma yatmadı. Mito ile hiç kış geçirmedik araca karda kışta orj. lastikle nasıl?
Sercan lastik ömrüne 10 yıl diyorlar ki hadi 2 sene de kafadan düşselim (neden bilmiyorum 2 sene düşmek geldi içimden :) ) 2010 kötü değil gibi sanki? Neden istemedin sen mesela?
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Sercan Keklik

Ben bugun mito için Kışlık baktım. 380 TL dediler. Pirelli Sottozero series 2 için.. YUH dedim :) sonra ikinci el vardı bi yerde 750 TL istiyordu durumuda iyiydi fakat dot 2010 yılına ait. Aklıma yatmadı. Mito ile hiç kış geçirmedik araca karda kışta orj. lastikle nasıl?
Sercan lastik ömrüne 10 yıl diyorlar ki hadi 2 sene de kafadan düşselim (neden bilmiyorum 2 sene düşmek geldi içimden :) ) 2010 kötü değil gibi sanki? Neden istemedin sen mesela?

bilmiyorum üstad ben ikinci ele her zaman bir uzak durmuslugum var. Isınamadım :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

universeee

Anladim, pşikolojik diyorsun yani :) ben de tecrube ettigin onemli bir sebep var midir acaba diye merak ettim ondan sordum. Tercih meselesi tabi bunlar.

ku2

Istanbul'da Artvin Lastik diye bir yer var , Kagithane'de dere yolu uzerinde sitesi de var google dan bulabilirsiniz

Ellerinde cok iyi durumda ikinci el tamirsiz yaz ve kis lastikleri takimlar halinde var ve cok hesapli

Bir ornek : Dunyanin en iyi kis lastiklerinden bir tanesi Pirelli Sottozero'dur yenisinin tanesi 340 TL'ler civarinda, Artvin Lastik'te takimi 440 TL !!!
7.0 mm dis derinligi var, Internetten bakin bir cok farkli lastikler bulacaksiniz...
Diger illere kargo da yapiyorlardir mutlaka

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura/GT

Hocam ben de şimdi inceledim sitelerini sanıyorum gidip buradan alacağım uygun bir zamanda :) Benim baktığım bir sotto zero üretim olarak 3207 ve diş derinliği 7mm vermişler. Adamlar bir de şunu eklemiş "Aracınız İle Servisimize Gelirseniz;
Montaj + Balans Ayarı + Sibop Değişimi + Nitrojen Hava Ücretsizdir."

Yalnız Avrupa Yakası'nda olması biraz dezavantaj benim için. Anadolu Yakası'nda buna benzer güvenilir bir yer var mı?

3207 ne ya..??
32. hafta, 2007 yılının lastiğinimi alacaksınız..??

Yok artık..daha neler !!  :duvar:
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Sercan Keklik

Anladim, pşikolojik diyorsun yani :) ben de tecrube ettigin onemli bir sebep var midir acaba diye merak ettim ondan sordum. Tercih meselesi tabi bunlar.

yok esasında ama Hayatımda ılk defa ıkıncı el araba bıle geçen sene Mıto yu aldım. Sıfırınıda alırdım fakat cok saglam güven veren bırı oldu aldım. Spiderı hemen 2 hafta sonra aldım :) arabada bu konuyu aştım artık mesela.. 2-3 takım lastık alsam buda cözülür gibi :) Mesela yıllarca sıfır araba almak ile hata etmiş oldugumu düşünüyorum :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

tolga_ozhan

Bende ekleyeyim, 2. el ise lastik, özelikle 2 yaşından eski olmamalı. Tabii bu benim görüşüm.
Ekonomi yapalım derken daha büyük felaket olmasın.

universeee

Yok abi onu almayacam, ornek olarak pirelli markasindan birine girip baktim oyle :) arkadaslara da bilgi vereyim dedim adamlarin sayfasinda ne gibi bilgiler verilmis diye. Valla baska bir amacim yoktu, affet abi! :)

Amma sert cikmissin yaa :) demek ki aldigimi falan duysan gelip doveceksin :)

tolga_ozhan

yok esasında ama Hayatımda ılk defa ıkıncı el araba bıle geçen sene Mıto yu aldım. Sıfırınıda alırdım fakat cok saglam güven veren bırı oldu aldım. Spiderı hemen 2 hafta sonra aldım :) arabada bu konuyu aştım artık mesela.. 2-3 takım lastık alsam buda cözülür gibi :) Mesela yıllarca sıfır araba almak ile hata etmiş oldugumu düşünüyorum :)

Araba konusunda bende de sıfıra karşı böyle bir bakış var mesela. :)
Sanırım 1 kere alsam aşacağım bu problemi ama bakalım ne zaman kısmet olacak.

ku2

Yok canım..daha neler :)
neden döviim..
:)

Sakın alma öyle lastik..
Lastiğin ömrü 10 yıl falan da değil..Söyleyen atmış kafadan.

3 yıl ya da 40-50bin ömrü var bu meretlerin..
KM yapmasan bile kauçuk sertleşiyor zamanla ve özelliğini yitiriyor.

Çıkma lastik kötü demiyorum..Ancak 3 yılı da geçmemeli derim.
Bütçe dahilinde alınabilir. İyice kontrol edilir. Diş derinliği, özellikle yanaklarda yırtık vs varmı yokmu diye..

Ancak şunu da unutmamak gerek 4 lastik üzerinde gidiyoruz. Ben lastiğe harcadığım paraya hiçbir zaman üzülmedim..Aksine en önemli güvenlik unsuru arabada..!!
En kötü en ucuz sıfır lastik bile 2-3 yıllık kullanılmış lastikten daha iyi sonuç verir. Dikkat etmeliyiz.
--

universeee

Mantıklı seçenekler çıkınca insanın karşısına değerlendirmeli, kısıtlamamak lazım. Bende de eskiden vardı bu mantık, ikinci el alınır mı ya boşver falan gibi ama 2-3 ay önce bir flaş aldım mesela, adam evden dışarı çıkarmamış 30 kere ya patladı ya patlamadı dedi. Hakikaten de flaşa baktım neredeyse üzerinde parmak izi yoktu o derece :) O flaşı almayanı döverlerdi. Sen de şöyle 1-2 yıllık çıkma kış lastiği alarak başla derim o zaman :)

ku2

Abicim...lastik ile flaş bir mi allah allah..!!!
Sonra bir de diyorsun..aldığımı duysan gelir döversin diye..

Ya yapmayın..lastik ile flaş ne alaka..
Oğlum..can taşıyorsunuz..can..

Flaşın üstünde gitmiyorsun..Renault Flash olmadığı sürece.. :haydi:
--

universeee

Yok canım..daha neler :)
neden döviim..
:)

Sakın alma öyle lastik..
Lastiğin ömrü 10 yıl falan da değil..Söyleyen atmış kafadan.

3 yıl ya da 40-50bin ömrü var bu meretlerin..
KM yapmasan bile kauçuk sertleşiyor zamanla ve özelliğini yitiriyor.

Çıkma lastik kötü demiyorum..Ancak 3 yılı da geçmemeli derim.
Bütçe dahilinde alınabilir. İyice kontrol edilir. Diş derinliği, özellikle yanaklarda yırtık vs varmı yokmu diye..

Ancak şunu da unutmamak gerek 4 lastik üzerinde gidiyoruz. Ben lastiğe harcadığım paraya hiçbir zaman üzülmedim..Aksine en önemli güvenlik unsuru arabada..!!
En kötü en ucuz sıfır lastik bile 2-3 yıllık kullanılmış lastikten daha iyi sonuç verir. Dikkat etmeliyiz.
Dediklerinin biri hariç hepsine katılıyorum: Söyleyen atmış kafadan dediğin konu lastik üreticileri tarafından da onaylanan bir konu ki şuradan bir örnek yazı vereyim
Alıntı YapJATMA'nın (Japan Automobile Tyre Manufactures Association = Japon Otomobil Lastiği Üreticileri Derneği) açıklamasına göre;

"Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise, gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir."

Lastikler satın alınırken JATMA'nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Ankara Ticaret Odası da aynı şekilde açıklama yaptı.

Michelin:
Alıntı YapBeş veya daha fazla yıl kullandıktan sonra lastiklerinizin yılda en azından bir kere kontrol edilmesi gerekmektedir.  İhtiyaç halinde, araç imalatçısının orijinal ekipman astiklerin değiştirilmesini ilgilendiren tavsiyelerine uyunuz. Bir tedbir olarak, lastikler üretim tarihinden itibaren 20 yıl değiştirilmemişse (Lastik üzerinden nasıl okunduğuna bakınız) kullanılabilir durumda görünseler ve lastik desen göstergesine kadar aşınmamış olsalar dahi Michelin bu lastiklerin yeni lastiklerle değiştirilmesini tavsiye etmektedir.

Lassa 7 ve 10 yıl gibi iki sınıfa ayırmış.

Bu şekilde uzayıp gidiyor. Tabi bu saklama koşulları düzgün olduğu şartlarda böyle. Kaç lastikçi bunu sağlıyor o tartışılır. Ama lastik ömrü 10 yıl değil, 3 yıl yada 40-50bin km bunların ömürleri cümlesi bana pek uygun gelmedi. 40-50bin km kısmı belki doğrudur henüz o kadar tecrübem yok lastik aşındırma konusunda ama 3 yıl kısmına hiç katılmıyorum abi.

Yaw abi bu lastikten bağımsız bir mevzu, ikinci el ürün almakla alakalı yazdığım birşey. Ne kadar sinirlisin sen bu akşam :) Ben dayak yemeden gideyim.

egeozal1

Benim lastikler 3 yıl oldu değiştirmeli miyim? Dot ları hatırlamıyorum. Mart nisan gibi 4 mevsim alacağım yine de bakalım. :)

12,000 km  de lastikler

universeee

Benim lastikler 3 yıl oldu değiştirmeli miyim? Dot ları hatırlamıyorum. Mart nisan gibi 4 mevsim alacağım yine de bakalım. :)

12,000 km  de lastikler

Yaw Ege 3 yılda lastik mi değişir Allah'ını seversen. Kaldı ki sizin araç doğru düzgün km yapmıyor :) 3 yıl 12 bin km nedir :)

blackgear

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

Renault Flash olmadığı sürece.. :haydi:

Ahauhahahhaha :)))) Oturduğum koltuktan düştüm :)))))))))))))

egeozal1

12,000 km  de lastikler

Yaw Ege 3 yılda lastik mi değişir Allah'ını seversen. Kaldı ki sizin araç doğru düzgün km yapmıyor :) 3 yıl 12 bin km nedir :)

Bu bizim fazla km yapmış halimiz abi aslında 3 senede 9,000-10,000 arası yapıyoruz sen hesapla abi :)

universeee

12,000 km  de lastikler

Bu bizim fazla km yapmış halimiz abi aslında 3 senede 9,000-10,000 arası yapıyoruz sen hesapla abi :)

Olm çok gezmişsiniz be, ne yaptınız siz öyle, az inin arabadan :) Ben ayda 2000-3000 yapıyorum  :duvar:  :haydi:

Gerçi 3 yılda lastik mi değişir lafına Selim Abi elinde sopayla gelir şimdi ama yine de lafımın arkasındayım :D

egeozal1

Diğer çöp az yaktığı için bu arka planda kalıyor. :( (Babam Peugeot'a çöp dediğimi duymasın yakar beni valla :D )

universeee

Diğer çöp az yaktığı için bu arka planda kalıyor. :( (Babam Peugeot'a çöp dediğimi duymasın yakar beni valla :D )
O arabaya çöp dediğin için ben bile seni yakabilirim Ege!  >:(

egeozal1

O arabaya çöp dediğin için ben bile seni yakabilirim Ege!  >:(
:D :D :D O da 20,000 oldu :P Mart'ta 0 almıştık. :duvar:

ku2

Ekonomi sınıfı bir lastikten beklenti en az 40bin km yapmasıdır.
Lastiğin ömrünü birçok faktör belirler. Hız, basınç, yük, kullanım şekli, güneştemi park etti, güneştemi bırakıldı hep, spor amortisörler..vs.vs..
Bunları göz önüne alırsak..
Ben normalde sıfır aldığım Michelin Primacy HP'lerim ile 40.000 km yol yaptım. Çok iyi yol tutan lastik..2 yıl sonra nerdeyse 25bin km de falan..çok iyi tutmuyordu.. suda kızaklama yapıyordu..
1 sene daha kullandıktan sonra değiştim..17 inç janta ve Kumho'lara geçtim. Şaşırtıcı derecede çok iyi yol tutuyordu. Gene Michelin almak istemiştim..Ancak çok fiyat farkı çıktı. Uygun bir fiyat bulamadım..Zaten 1 sene içinde satmayı planlıyordum aracımı ve Kumho aldım..Hayatımda ilk defa..!!! O ucuz diye kaçtığım kaçındığım lastiğin hiç te fena olmadığını gördüm. Tabii 2-3 yıl onu kullansan ne durumda olurdu test etme şansım olmadı. Araç şu an Cem'de sanırım lastikler hala duruyor.. Gider bakarım bi ara.. :D

Diyeceğim şu..
40 km yaptıktan sonra lastiğin ilk günkü performansını vermediğini düşünmek gerek..
Ama çok para verdim..bir 20bin daha gider diye ..kunu çıkarmamak da gerek.
Herşeyin bir ömrü var.

Ben şahsen 3 yılda bu km'yi yaptığım için 3 yılda değiştiririm lastiklerimi..
Güvenliğe önem verdiğimi düşünüyorum bu şekilde..Babamızdan böyle gördük hocam.

Mesela NHTSA ne olursa olsun 6 yılda bir değiştirilmesini öneriyor
You are not allowed to view links. Register or Login Amerikan Yol Trafik Güvenlik Mdl.

Doğru üreticiler 7 yıl diyor. 10 yıla kadar ömrü var diyorlar..vs.vs.. İnanmıyorum hiç birine. Reel olan bu değil çünkü.

Dikkat edersen..oraya 3 yıl ya da 40-50bin km dedim.
Kış lastiklerini 3 ya da 4 sezon kullanırım..

--

universeee

Daha önceki yazdıklarında da dediğim gibi, 3 yıl dışında herşeye katılıyorum bu mesajında da :)

canunal

Lassa snoways era 305 TL/adet fiyat veriyor internette 91 H için.. Birde burda yazılanlarla iyicene kafa karıştı =)

94 V var birde, daha yüksek hız ve yük için, hız önemli değil de yük olayı kafamı karıştırıyor, 91 yerine 94 alıp yanakların ilk çukurda balon olmasını bu şekilde engelleyebilir miyiz  acaba?

Alfadanadam

Snoways era'yı kötü şartlarda şirket arabasıyla tecrübe etmiştim ve benden geçer not almıştı. Ancak ben tercihimi 91 H'den yana kullandım. V olduğunda çoğu zaman XL oluyor bir de. O da yanaklarda sağlamlık belki ama gereksiz bir sertlik yapıyor.

Ben 240'a Toyo Snowprox 91 H aldım. Sökme takma dahil (225/45R17)
Geçen gün You are not allowed to view links. Register or Login'da 205 civarına vardı ki çok iyi fiyattı. Lastikler daha 3 ay önce üretilmiş ve Japonya üretimi. Kar-Kış tecrübesi yok henüz. Daha çok merak ettiğim husus gürültü seviyesi aslında ve imkanım olmadı henüz düzgün bir zeminde kullanmaya.

ku2

Benim lastikler..Ben geçen kış almıştım.
Kumho KW27 225/45/17

Ses seviyesinden memnunum. Kış performansından memnunum.
Herko Jant'ın fiyatı 240 TL sökme-takma herşey dahil.

Cüneyt Bey ile görüşebilirsiniz. (312 285 1991)
Benim ismimi vermeniz yeterli.

--