Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Lastiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

Bir aksilik olmazsa cumartesi günü Continental ContiWinterContact TS 850 (195/65/R15 91T) alıyorum. 660 TL/12 şeklinde bir fiyat aldım. Continental'in KDV bizden kampanyası varmış Bonus karta.

Fiyat konusunda bilgisi olup yorum yapanlar olursa sevinirim. Tabi bu lastiği kullanan varsa onların yorumlarını da beklerim.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Kibitzer

Arkadaşlar bir türlü emin olamadım. 156 2004 1.6 15" jantlar için kış lastiği hangi ölçülerde olmalıdır? İnternetteki sitelerde 185 / 65 / r15 diyor. Fakat bazı yerlerde de 195 / 65 /r15 yazıyor. Tam doğrusu nedir?
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

blackgear

Taban genişliği fabrika değerleri ile aynı, eğer yoksa bir ufağı olmalı  :yukari-ok:

Kibitzer

Kullanıcı kitabına bakmak zahmetini gösterebildim sonunda :)) Sac jantlar için 185/65/15 diyor. Alaşım 15" jantlar için ise 205/60/15. Şimdi sıra fiyat araştırmasına geldi :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

evrenalpar

Emniyet Genel Müdürlüğü tüm illere emir yazısı göndermiş. Karayolları Trafik Kanunu'ndaki "Araçların kış şartlarına uyumlu hale getirilmesi" maddesine dayanarak kış lastiği olmayanlara 77-TL ceza kesilecekmiş.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Qadesh

Lastik bakınırken bir sitede lastiklerin okunması ile ilgili bir makale gördüm. Faydalı olabileceğini düşünüyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

A.S.GÜMÜŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü tüm illere emir yazısı göndermiş. Karayolları Trafik Kanunu'ndaki "Araçların kış şartlarına uyumlu hale getirilmesi" maddesine dayanarak kış lastiği olmayanlara 77-TL ceza kesilecekmiş.

Yahu ben Antalya da yaşıyorum, neden kış lastiği takıyorum ? ayrıca kış lastiği takana kadar bunu alırım karlı yolda aslanlar gibi giderim: You are not allowed to view links. Register or Login

07 DH 800

max-ime

Elimde 4 adet 2si yeni 2si eski kar lastiğim vardı 225 50 17 ölçülerinde, yaylardan dolayı sürtme yaptı. 4 adet 225 45 17 ebatında yeni kar lastiği almak durumunda kaldım.

Petlas aldım F/P oranı yüksek diye ama durduk yere masraf sonuçta..

universeee

Yahu ben Antalya da yaşıyorum, neden kış lastiği takıyorum ? ayrıca kış lastiği takana kadar bunu alırım karlı yolda aslanlar gibi giderim: You are not allowed to view links. Register or Login
Kış şartlarına hazırlıktan kasıtları zincir, takoz, çekme halatı, vb edevatlardır diye düşünüyorum. Şu an yanlış bilmiyorsam kanunen sadece ticari araçların kışlık lastik takma zorunluluğu mevcut. Yanlış bilgim varsa lütfen düzeltin ben de doğrusunu öğrenmiş olurum :)

blackgear

Kış şartlarına hazırlıktan kasıtları zincir, takoz, çekme halatı, vb edevatlardır diye düşünüyorum. Şu an yanlış bilmiyorsam kanunen sadece ticari araçların kışlık lastik takma zorunluluğu mevcut. Yanlış bilgim varsa lütfen düzeltin ben de doğrusunu öğrenmiş olurum :)

Açıkçası ben de böyle biliyorum. Hatta yine bildiğim kadarı ile, kış lastiği olsa bile, zincir, çekme halatı vb.. ekipmanlar yoksa cezayı basıyorlar :) Eğer iş inada binerse, zinciri taktırıyorlar... Takamazsan yine ceza yiyorsun...  :duvar:

universeee

Açıkçası ben de böyle biliyorum. Hatta yine bildiğim kadarı ile, kış lastiği olsa bile, zincir, çekme halatı vb.. ekipmanlar yoksa cezayı basıyorlar :) Eğer iş inada binerse, zinciri taktırıyorlar... Takamazsan yine ceza yiyorsun...  :duvar:
Bir de gidip zincir almak lazım anlaşılan o zaman  :S Kış lastiği alıyorsun nelerine yetmiyor, Erzurum mu burası yaa!

Qadesh

Arkadaşlar Nokian marka lastik hakkında bilgisi olan varsa NOKIAN 205/55 R16 91H Nokian WR A3 ve NOKIAN 205/55 R16 91H Nokian WR G2 modelleri arasında kaldım. WRA3 235 TL WRG2 185 TL. Bazı forumlarda WRG2 nin kış lastiği olmadığı avrupa da 4 mevsim olarak satıldığı gibi yorumlar var. Ama kullananlarda çok memnun. WRA3 ise en son çıkan modeli. Aralarında da 50 TL fark var, 4 lastikte 200 TL eder. Bu aralar popüler olan Continental 205/55R16 91T Ts 850 modeli 245 TL. Birde yorumlarda beğenilen GOODYEAR 205/55 R16 91T UltraGrip 8 var 195 TL. Karar veremedim :(
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

universeee

Bu kar çoraplarının aşınması biraz hızlı oluyor demişler bir kısım kullananlar. Acaba bu çorapların yerine yine aşağı yukarı aynı fiyat seviyesinde şu üründen almak daha mantıklı olur mu?

takılması oldukça rahat gibi duruyor:

blackgear

Oğlum tak git!...  :haydi: :))  :))

universeee

Oğlum tak git!...  :haydi: :))  :))
:D

ozoozo

Gayet mantıklı bir karar , ben kar lastiği alıp kendimi ve çevreyi düşünüyorsam herkesin düşünmesini beklerim , Cuma günü Ankarada kar yağdığında kaza yapan ve çevremde duyduğum (eş,dost) hepsi kar lastiksiz kayıp vurmuş , ben bunun önüne geçmek için alıyorsam herkes alsın. Neden bir başkası gelip , kayarak benim arabama çarpsın ki ? Yada Allah korusun yaya halinde olan birsine..

Antalya,alanya vs vs bu tip iller için zaten böyle bir şey söz konusu olamaz bunu onlarda düşünmüştür.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

ku2

Arkadaş..Şu Ankara'da milletin vurdum duymazlığı beni hayrete düşürüyor..
Lastik yok bişey yok..Daha hala gidicem diye inat..!!!
Frene basmak neden ayrıca..
Motor freni ile in.. Gözün kesmediyse inme..
Adam uyarıyor..inmeyin diye...!!! Ayrıca burayı biliyorum..Bizim evin orada. Alternatif yollar mevcut. Ancak anladığım kadarıyla buralarda tıkalı olunca millet bu yokuşu çıkarım ya da inerim diye gelmiş :)))
Yazık.. Çok yazık.. Ben kış lastiğimi takıp çıkıyorum. Sen de tak çık. Gelip de bana vurursa böyle deli olurum..!!

Alın izleyin..Geçen sene Ankara'da çekilen videolar..

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ozoozo

Bu videoları izlemiştim abi , şuan labtayım ama arkada ki ses fox tv sabah haberlerinde ki müzik ise aynı video :) ortalarda bir yerde , bir tane abi araba kayıyor baktı vuracak kapıyı açıp atlıyordu ona çok gülmüştüm :)

max-ime

Cumartesi akşamı Anadolu Bulvarı akşam 11'den sonra yollar buz pisti gibiydi, malum Belediye Başganımız Twitter hastası, yoldaki araçlar ile aramıza metrelerce mesafe koyduk, genelde tek şeirt üzerinden 50-60km hızlarla ilerliyoruz.

Küfür etmek istemiyorum ama elemanın birisi 80-90km hızla geliyor, soldan kaptırmış. Bir dengesizlik olacağını anladığım için ben bir şerit daha sağa geçtim. Bu beni geçince önce ensol bariyere, sonrasında en sağ bariyere, sonra benim önümdeki aracın tamponuna teğet geçecek şekilde kaç tane aracı tehlikeye attı.

Böylelerini ne yapmak gerekir bilmiyorum. Eğer vursaydı bariyere filan dönüp bakmazdım, keşke sadece kendi canı yanacak şekilde de kaza yapsaydı..

max-ime

07:02den sonrasını özellikle izleyin!!!

Can kaybı olmaması mücize. Hele yere düşen abinin yiyecek ekmei varmış..

erdem1904

Yere düşen abi safi mal... Kapını kapatsana kardeşim :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

Ben bir şeyi merak ediyorum, tecrübem olmadığı için, tecrübe etmiş birileri cevaplarsa sevinirim:

1- Bu videolarda izlediğimiz gibi yollarda araçlarımıza taktırdığımız kış lastikleri işe yarar mı yoksa illa zincir vb bir yardımcıyla mı böyle kötü senaryoları yaşamayız?
2- Sürekli "frene basma frene basma" diye uyarılar geliyor, frene basılmadan yokuş aşşağı bir yolda ne yapılabilir?

erdem1904

Olabildiğince düşük vites ve çok ufak dokunuşlarla kızaklatmayacak dozda fren.. Ümitköy'den İncek'e çıkan rampaları kullanlar bilirler.. O yolun inişi kara kışta gerçekten çok zordur. Ben o rampaları her gün mecburen iniyorum.. Cam gibi buzken de indim. Kar kaplıyken de indim..
Hatta cam gibi buzken 1.viteste 5 km ye yakın mesafe hiç gaza basmadan ve frene de minimumda basarak indiğimi biliyorum. Frene bu arkadaşlar gibi bastığın takdirde aynı duruma on kere düşersin.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

Olabildiğince düşük vites ve çok ufak dokunuşlarla kızaklatmayacak dozda fren.. Ümitköy'den İncek'e çıkan rampaları kullanlar bilirler.. O yolun inişi kara kışta gerçekten çok zordur. Ben o rampaları her gün mecburen iniyorum.. Cam gibi buzken de indim. Kar kaplıyken de indim..
Hatta cam gibi buzken 1.viteste 5 km ye yakın mesafe hiç gaza basmadan ve frene de minimumda basarak indiğimi biliyorum. Frene bu arkadaşlar gibi bastığın takdirde aynı duruma on kere düşersin.
O zaman frene durmak için bastığımız zamanki gibi değil de hız azaltmak için basarken olduğu gibi basmak lazım? Kış lastiği kurtarır mı peki zincir elzem mi?

ku2

Ben bir şeyi merak ediyorum, tecrübem olmadığı için, tecrübe etmiş birileri cevaplarsa sevinirim:

1- Bu videolarda izlediğimiz gibi yollarda araçlarımıza taktırdığımız kış lastikleri işe yarar mı yoksa illa zincir vb bir yardımcıyla mı böyle kötü senaryoları yaşamayız?
2- Sürekli "frene basma frene basma" diye uyarılar geliyor, frene basılmadan yokuş aşşağı bir yolda ne yapılabilir?

Daha beter yokuştan inmiştim..Hatta 4 çekerim yoktu..
Kış lastiği ile..

1. vites ile ineceksin.Gaza basmak yok..Araba zaten iniyor..ama 1.viteste olacak.
Frene basman gerekirse..Çok yavaşça..OKşayarak basacaksın. Ya da hiç kullanmayacaksın.
Kayma başlarsa eğer..ayak frenden çekilecek..Hala kayıyorsa..
Valla en hasar alacak şekilde, uygun bir yere doğru aracı yönlendirmek gerek..Direksiyon ile.

Çıkarken nispeten daha kolay.. Bas ve çık.
Durma yokuşun ortasında..!! Sakın.

Geçen kış WRX vardı.. Bu kış Legacy Wagon var.
4 çeker ve kış lastiği var. Her yere çıkıyor araç..
Dün yolda kalan bir-iki kişiye yardım için durdum..Çekecektim..İstemediler.
Teşekkür ettiler.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785