Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Selamı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

Konu dışında olacak yine ama yukarıdaki tartışmaya bi ek yapayım istedim.

H.sonu arkadaşımla Gelibolu'dan döndük, kendisinde E46 325 var, otomatik.
Alet 0-100'de 170'lik Giu'dan yavaş kalıyor, otomatiğin ve ağırlığın etkisi ile...

Ancak kendisi arabada 4 kişi, biz 2 kişiydik, 100'den sonraki süratlerde o ağırlığa rağmen hacimden çok fena kapatıyor durumu. Bende yazılım, downpipe vs. vs. olmasına rağmen yokuş yukarı bir yerde gazladık, ben çok az bir süre sonra basmama rağmen adamı çok sonra 140-150 gibi süratlerde arkasına ufak ufak yaklaşmaya başladım. Açıkçası bu duruma çok şaşırdım.

Bu yüzden küçük hacim + turbo düşük süratlerde çok çok iyi tepki veriyor olmasına rağmen, 100+ süratlerde işin içine yine hacim giriyor. Yabana atmamak lazım.

chao

Kavacık taraflarında siyah bir 147 var, alfisti stickerli..ara ara karşılaşıp selamlaşıyoruz..buralardaysa selamlar tekrar..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

berkaykcr

You are not allowed to view links. Register or Login
Konu dışında olacak yine ama yukarıdaki tartışmaya bi ek yapayım istedim.

H.sonu arkadaşımla Gelibolu'dan döndük, kendisinde E46 325 var, otomatik.
Alet 0-100'de 170'lik Giu'dan yavaş kalıyor, otomatiğin ve ağırlığın etkisi ile...

Ancak kendisi arabada 4 kişi, biz 2 kişiydik, 100'den sonraki süratlerde o ağırlığa rağmen hacimden çok fena kapatıyor durumu. Bende yazılım, downpipe vs. vs. olmasına rağmen yokuş yukarı bir yerde gazladık, ben çok az bir süre sonra basmama rağmen adamı çok sonra 140-150 gibi süratlerde arkasına ufak ufak yaklaşmaya başladım. Açıkçası bu duruma çok şaşırdım.

Bu yüzden küçük hacim + turbo düşük süratlerde çok çok iyi tepki veriyor olmasına rağmen, 100+ süratlerde işin içine yine hacim giriyor. Yabana atmamak lazım.

Aracınızı bir kontrol ettirin derim
Smoke Giulietta

Doğa Tosun

1.4 ma giu , e46 325i'yi geçmeli miydi yani :)
6 silindirli 192 hp gücünde bi araci
100'den sonra geçmek..

GalaxyS4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

iskoc

100'den sonra geçmek..

:)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

ozoozo

100'den sonra geçmek..

Kardeşim e46 kasa 1615 Kg

ma 1.4 giu 1280

arada ağzı düz 400 kilo gibi fark var :)

e46 kasa 325i otomatik ve eski teknoloji haliyle , stock 1.4 ma 170 hp = yazılım,downpipe,egzoz vs ile öyle ahım şahım fark olmaması gerek :) hatta giu nun hp olarak fazlası ve kilo olarak aşırı avantajı var :) yani istediği kadar 6 silindir vs olsun güçler ve performans ortada.

Berkayın o yazıyı yazma sebebini sanırım bir tek ben anladım çünkü whatsapp tan bana ara ara videolarını atıyor , 1.6 dizel giu ile eski kasa 2000 motor  bmw lerin veya başka arabaların tabiri caizse içinden geçtiği bizzat izledim :) Kendisi görünce daha net yazar ancak benim hatırladığım 325 , 525 leri falan çok rahat şekilde alıyordu.

Yani uzun lafın kısası giu nun öyle 100 den sonra da ancak , zar zor yetişme gibi bir durumu olmaması gerek anlamında yazmış :)

tolga_ozhan

100'den sonra geçmek..

ma 1.4 giu 1280

e46 kasa 325i otomatik ve eski teknoloji haliyle , stock 1.4 ma 170 hp = yazılım,downpipe,egzoz vs ile öyle ahım şahım fark olmaması gerek :) hatta giu nun hp olarak fazlası ve kilo olarak aşırı avantajı var :) yani istediği kadar 6 silindir vs olsun güçler ve performans ortada.

Berkayın o yazıyı yazma sebebini sanırım bir tek ben anladım çünkü whatsapp tan bana ara ara videolarını atıyor , 1.6 dizel giu ile eski kasa 2000 motor  bmw lerin veya başka arabaların tabiri caizse içinden geçtiği bizzat izledim :) Kendisi görünce daha net yazar ancak benim hatırladığım 325 , 525 leri falan çok rahat şekilde alıyordu.

Yani uzun lafın kısası giu nun öyle 100 den sonra da ancak , zar zor yetişme gibi bir durumu olmaması gerek anlamında yazmış :)

Bildiğim %100 değil ama 1.4 Giu 1280 değil 1365 kg.
1.6 dizel Giu ise 1395 kg olması lazım. Özdemir sende ruhsatına bakıp ordaki bilgi ile teyid edersen sevinirim.
Giu aslında öyle hafif bir araç değil. 100-200 kilo arasında bir diyete girmiş olsa çok daha fazla can yakardı.

tolga_ozhan

Ayrıca şimdi internetten e46 325i'nin 1410 kg olduğunu gördüm baktığım 3-5 sitede.

Oğuz

Giulietta yüksüz ağırlık (tüm sıvılar,yakıt deposu %90 dolu ve isteğe bağlı donanım hariç) :

1.4 Turbo Multiair : 1290 kg
1.6 JTDM : 1310 kg

Kullanıcı kılavuzundan alıntıdır.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

max-ime

Hacimden daha iyi birşey varsa oda daha yüksek hacimdir :)

Ufak hacim, turbo araçlar o eski hacimli 6 tokmakları zor geçerler. Ayrıca e46'nın ağırlık güç oranı çok çok iyidir.

ozoozo

100'den sonra geçmek..

ma 1.4 giu 1280

Bildiğim %100 değil ama 1.4 Giu 1280 değil 1365 kg.
1.6 dizel Giu ise 1395 kg olması lazım. Özdemir sende ruhsatına bakıp ordaki bilgi ile teyid edersen sevinirim.
Giu aslında öyle hafif bir araç değil. 100-200 kilo arasında bir diyete girmiş olsa çok daha fazla can yakardı.

Abi birazdan dışarı çıkma planım var tekrar ruhsata bakarım.

Ancak internette arattığımda MA için 1280 , Dizel için 1310 kilo görünüyor.

Aynen öyle giu gerçekten hafif değil , arabayı ilk alırken babam duyduğunda amma da ağırmış diyor ara ara gaza bastığımda o sözü hep aklıma geliyor :)

Şimdi Alfa romeo Giulietta kılavuzunu buldum 1.4 MA 1280 kilo yazıyor abi. Dizel için 1310 kilo yazıyor.

Merak edenler için kılavuz ;

ozoozo

Ufak hacim, turbo araçlar o eski hacimli 6 tokmakları zor geçerler. Ayrıca e46'nın ağırlık güç oranı çok çok iyidir.

Benim düşünceme göre yanlış bir mantık bu :) bunun örneklerini göstermek için youtube da tonlarca video var. e46 kasanın güç oranı düşük değil ancak , eski teknoloji ve otomatik vites olması ve ağırlığının hatırı sayılır olması onu 1.4 200 hp ye yakın bir giudan çok çok iyi yapmıyor malesef.

ozoozo

Elimde 3 adet  bmw ile ilgili video var  , 1.6 dizel yazılım+dp giulietta ile yapılan roll lere dair , isteyen olursa özelden numarasını yazarsa whatsapptan atabilirim. Telefondan baktım tapatalk ta video yükleme bulamadım. Telif hakları berkaya aittir :)

Videolardaki arabaların 2000 motordan aşağı olmadığına eminim. Ancak tam kaç kasa bmw olduğundan %100 emin olmadığım için yazmak istemiyorum. Eğer yanlış hatırlamıyorsam Berkay 525 eski kasalardan ve otomatik olduğunu söylemişti. Dileyene atabilirim video. Kaldı ki bu 1.6 giulietta maximum 150-155 hp oda taş çatlasa "MAX" ve dizel. , 1.4 200 hp ye yakın bir giu ıkınmadan,zorlanmadan e46 ile beraber paşa paşa gider.

Edit : geçenlerde de bir tane forumda berkay kendisi paylaşmıştı , e200 kompressorler dendi sanırım.

Edit 2 : çok uzağa gitmemek gerek biraz caddelerde dikkatli etrafa bakarsak piyasadaki 1.4 sciroccoların neredeyse bir çoğu 200 hp küsüre çok rahat çıkıyor , bir çoğu sadece revo yazılım ile 230-240 hplerde geziniyor , buna ek olarak polo gti 1.4 daha sonra 1.4 cupralar vs vs diye gidiyor.

Giulietta almadan önce polo gti düşünüyordum. stock polo gti a baktığımda m6 ile kafa kafaya gidiyordu. Youtube da videolar mevcut.

max-ime

Benim düşünceme göre yanlış bir mantık bu :) bunun örneklerini göstermek için youtube da tonlarca video var. e46 kasanın güç oranı düşük değil ancak , eski teknoloji ve otomatik vites olması ve ağırlığının hatırı sayılır olması onu 1.4 200 hp ye yakın bir giudan çok çok iyi yapmıyor malesef.

Yazılımlı versiyonu bilemem.

Teknoloji farkı derken e46 tork grafiği düzgün, yüksek devir çeviren makina. Şanzıman eski olabilir ama zaten yüksek süratlerden bahsediyoruz, şanzımanın etkisi çok olmayacaktır.
  Yani teknoloji farkı burada çok önemli değil.

ozoozo

Yazılımlı versiyonu bilemem.

Teknoloji farkı derken e46 tork grafiği düzgün, yüksek devir çeviren makina. Şanzıman eski olabilir ama zaten yüksek süratlerden bahsediyoruz, şanzımanın etkisi çok olmayacaktır.
  Yani teknoloji farkı burada çok önemli değil.

Sonuçta bu arabalar hop diye sihirli bir değnek ile 200 km hıza gelmediği için , şanzımanın etkisi çok büyüktür ve vites geçişleri büyük rol oynar. Asıl konumuz yazılımlı bir giu olduğu için yazılımlı versiyonlardan konuşuyoruz haliyle :)

Bugün 1.4 motorlu araçlar(scirocco ve polo gti bizzat bindim ve gördüm,giu binmeyip görmediğim için bilmiyorum) 230-240 a çıkabiliyor , yüksek süratten kastımız eğer 300-500 değilse ortada bir rekabet söz konusu değil.

max-ime

Ama o bahsettiğin vites oranlarıyla ilgili, vites değiştirme hızı değil :)

berkaykcr

Su an disaridayim videoları yükleyecem en kısa zamanda Özdemir yanlıs birsey söylememiş .
Ben ışıklarda e46 3.20d ile kalktım 1buçuk boy atıyordum . Sahibi bile şaşırdı hatta . 5.25d (e39) ile videom var en kısa zamanda yükleriz . Araçlarımızı hafife almayalım . Bmw markasını gözümüzde cok büyütmeyelim lütfen :)

Giulietta Smoked
Smoke Giulietta

ozoozo

Teknolojiden bahsediyoruz , şanzıman teknolojisinden bahsediyoruz :) haliyle vites geçiş hızı ortaya çıkıyor. Bunların saniyelik mi ne hesabı vardı , hatta forumda konuşuluyordu en hızlı bmw nin geçişleri diye biliyorum. Daha sonra TCT performansı şu kadar saniyede , dsg ninki bu kadar diye konuşuluyordu.

e46 kasa 325 e kimse kötü veya gitmiyor demiyor zaten :) benim bu kadar mesaj atmamın sebebi 1.4 bir motorun ve modifikasyonlara uğramış bir motorun e46 325 den geri kalır bir yanının olmadığını ve arada dağlar kadar fark olmadığını savunmak. Ve kafa kafaya gitmesinin imkansız olmadığını , "e46 kasa ? :) 6 silindir :) 195 hp :)" gibi bir şeyin söz konusu olmadığını açıklamaktı.

max-ime

Teknolojiden bahsediyoruz , şanzıman teknolojisinden bahsediyoruz :) haliyle vites geçiş hızı ortaya çıkıyor. Bunların saniyelik mi ne hesabı vardı , hatta forumda konuşuluyordu en hızlı bmw nin geçişleri diye biliyorum. Daha sonra TCT performansı şu kadar saniyede , dsg ninki bu kadar diye konuşuluyordu.

e46 kasa 325 e kimse kötü veya gitmiyor demiyor zaten :) benim bu kadar mesaj atmamın sebebi 1.4 bir motorun ve modifikasyonlara uğramış bir motorun e46 325 den geri kalır bir yanının olmadığını ve arada dağlar kadar fark olmadığını savunmak. Ve kafa kafaya gitmesinin imkansız olmadığını , "e46 kasa ? :) 6 silindir :) 195 hp :)" gibi bir şeyin söz konusu olmadığını açıklamaktı.

Konuyu sadece kendi yazdıklarınla ilişkili düşünme, öyle genel olarak kafa yoruyoruz :)

Yüksek suratlerde şanzımanın etkisi çok olmayacaktır, bunu yineliyorum. Hadi bunu da geçelim 3.25 0-100 sürelerinde bile bayaa önde. Sonrasında 1.4 motor bir arabanın farkı akapatmasını beklemek çok anlamlı olmaz.

Neyse herkese yi performanslı sürüşler..

ozoozo

Konuyu sadece kendi yazdıklarınla ilişkili düşünme, öyle genel olarak kafa yoruyoruz :)

Yüksek suratlerde şanzımanın etkisi çok olmayacaktır, bunu yineliyorum. Hadi bunu da geçelim 3.25 0-100 sürelerinde bile bayaa önde. Sonrasında 1.4 motor bir arabanın farkı akapatmasını beklemek çok anlamlı olmaz.

Abi biz yorumları Ormancı nın attığı duruma göre yapıyoruz , yüksek süratte vs giden 1.4 motorla 2.5 motoru kıyaslamıyoruz , bence sen asıl yeri kaçırdın ondan dolayı bu şekilde uzarmış gibi oldu :) Ormancı demiş ki , arkadaşımın arabasına sonradan sonraya zar zor yetiştim arkasına geçtim demiş. Ve sen stock motorları kıyaslıyorsun , ben stock motorları kıyaslamıyorum çünkü ben bmw 3.25 ile giulietta 1.4 ma 170 hp yi kıyaslamıyorum , bu konuda anlaşamadık.

Ben, 1.4 yazılımlı,downpipelı,egsozlu bir giulietta ile stock ve eski kasa,eski teknoloji 3.25 i kıyaslıyorum.

Ben, arkasından basıp ta zar zor yetişen Ormancının arabasına , Berkayın aracınızı bir gösterin demesine yorum yapıyorum.

Sonuçta Ormancı ve arkadaşı belirli bir hızdan yüksek süratlere geldi , burada teknolojide fark eder , vites geçişi de fark eder. Belli ki Ormancı belirli bir hızdan basarken hızlanamamış ki , arkadaşı da onu geçmiş sonradan sonraya arkasına yapışmış. Benim demek istediğim ormancı da , arkadaşı da gaza bastığında sonradan sonraya yetişme veya zar zor yakalama gibi bir şeyin söz konusu olmaması gerektiğini savunuyorum.

Sen ise direk olayı 170-180-190 yada size göre yüksek sürat ne ise oradan başlatıyorsunuz ve burada anlaşamıyoruz , eğer ki Ormancı ve arkadaşı 170 km hızda aynı anda bassa ve ormancı dese ki arkadaşıma yetişemedim amenna. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Kaldı ki 0-100 verdiğiniz durum stock arabalar için geçerli, bizim üzerinde konuştuğumuz araba stock değil ve e46 kasadan daha güçlü.

Umarım son derece iyi niyetli yazdığım yazımı , güzelce açıklamışım dır :)

max-ime

Abi biz yorumları Ormancı nın attığı duruma göre yapıyoruz , yüksek süratte vs giden 1.4 motorla 2.5 motoru kıyaslamıyoruz , bence sen asıl yeri kaçırdın ondan dolayı bu şekilde uzarmış gibi oldu :) Ormancı demiş ki , arkadaşımın arabasına sonradan sonraya zar zor yetiştim arkasına geçtim demiş. Ve sen stock motorları kıyaslıyorsun , ben stock motorları kıyaslamıyorum çünkü ben bmw 3.25 ile giulietta 1.4 ma 170 hp yi kıyaslamıyorum , bu konuda anlaşamadık.

Ben, 1.4 yazılımlı,downpipelı,egsozlu bir giulietta ile stock ve eski kasa,eski teknoloji 3.25 i kıyaslıyorum.

Ben, arkasından basıp ta zar zor yetişen Ormancının arabasına , Berkayın aracınızı bir gösterin demesine yorum yapıyorum.

Sonuçta Ormancı ve arkadaşı belirli bir hızdan yüksek süratlere geldi , burada teknolojide fark eder , vites geçişi de fark eder. Belli ki Ormancı belirli bir hızdan basarken hızlanamamış ki , arkadaşı da onu geçmiş sonradan sonraya arkasına yapışmış. Benim demek istediğim ormancı da , arkadaşı da gaza bastığında sonradan sonraya yetişme veya zar zor yakalama gibi bir şeyin söz konusu olmaması gerektiğini savunuyorum.

Sen ise direk olayı 170-180-190 yada size göre yüksek sürat ne ise oradan başlatıyorsunuz ve burada anlaşamıyoruz , eğer ki Ormancı ve arkadaşı 170 km hızda aynı anda bassa ve ormancı dese ki arkadaşıma yetişemedim amenna. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Kaldı ki 0-100 verdiğiniz durum stock arabalar için geçerli, bizim üzerinde konuştuğumuz araba stock değil ve e46 kasadan daha güçlü.

Umarım son derece iyi niyetli yazdığım yazımı , güzelce açıklamışım dır :)

Mesajları okudum tekrar, evet konuyu ben biraz kaçırmış gibi olmuşum :) Ama yüzyüze seni tanıdığım için aradan senin mesajını alıntılayıp konuya girdim :)

Anlaşamamak değil ya, ben biraz kaçırmış olsamda konuyu maksat sohbet etmek, fikir paylaşmak. Olgunluk gösteren mesajın içinde sana ayrıca teşekkür ederim Özdemir :)

ozoozo

Alıntı Yap
  Anlaşamamak değil ya, ben biraz kaçırmış olsamda konuyu maksat sohbet etmek, fikir paylaşmak. Olgunluk gösteren mesajın içinde sana ayrıca teşekkür ederim Özdemir :)

Ben tamamen sohbet etmek amaçlı yazdım zaten ve kendi okuduğum,gördüğüm vs tecrübelerden belki yanlış belki doğru paylaşmak istedim. Şimdi forum ortamında karşılıklı laflar gibi olmuyor , sanki şöyle baktığımda ortam gerilmiş gibi oluyor asla öyle bir niyetle yazmadım , fark etmeden yazılarım çok gerilmiş gibi görünse de öyle bir şey asla yok varsa da affola.  :serefe:

max-ime

Alıntı Yap

Ben tamamen sohbet etmek amaçlı yazdım zaten ve kendi okuduğum,gördüğüm vs tecrübelerden belki yanlış belki doğru paylaşmak istedim. Şimdi forum ortamında karşılıklı laflar gibi olmuyor , sanki şöyle baktığımda ortam gerilmiş gibi oluyor asla öyle bir niyetle yazmadım , fark etmeden yazılarım çok gerilmiş gibi görünse de öyle bir şey asla yok varsa da affola.  :serefe:

:serefe:

Estağrullah, yazdı dilinde olur böyle şeyler :)

Yazılımı yaptırdın, birgün bi buluşmada benm emektarla deneyelim:)

ozoozo

Alıntı Yap

:serefe:

Yazılımı yaptırdın. Böyle müsait bir ortamda benim emektarla deneyelim :)

Havaların biraz ısınmasını bekliyorum , bende meraktayım neler yapacak :) ancak yeni geldim Ankara ya gerçekten çok kötü hava ve buz :) ister istemez tırsıyor insan. Müsait zamanda mutlaka yapalım  :arkadasim:

erdem1904

2 nizi de LPG de kışlık lastiklerle geçerim   :D  :haydi:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2