Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Son olarak bu olaylardan sonra, az önce arkadaşı otoparka bıraktım ve diğer bir arkadaşımızda  1.4 140 hp lik golf var tsi , anahtarı verdim sür şu arabayı diye bağırttıra bağırttıra 4 binden önce vites atma dedim , Arkadaşımın tepkisi kardeşim benimkinden çok daha iyi gidiyor desem belki yeridir , bilmiyorum tork mu çok etkili yoksa beygir ama benimkinden iyi gidiyor dedi. Ben anlamadım bu işi :) Bakalım en iyisi haftaya istanbul paklayacak bizi. Hala yediğim kazıktan dolayı sinirliyim nasıl zoruma gitti :) ben o 50 liraya 120 ye sabitler istanbula giderdim  :haydi:

hi_cazz

Neyse çok sinirlenme rafık.  Giden 50tl olsun. Sırf dyno içinde Istanbula gitme bence. Eğer illa gidecem dersen benim duyduğum Gazihan ın dyno doğru diyorlar.

Note 3 ile tapatalklandı

Oğuz

Al bi obd, tabletteki torque programından kendin ölç. Neredeyse bire bir çıkıyor değerler.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Al bi obd, tabletteki torque programından kendin ölç. Neredeyse bire bir çıkıyor değerler.

Var zaten OBD o şekilde olur mu oğuz , kaçıncı viteste kaça kadar gazlamam gerek ?

Oğuz

Var zaten OBD o şekilde olur mu oğuz , kaçıncı viteste kaça kadar gazlamam gerek ?

4ü bitir yeter, tabi boşluk bulmak lazım.

ozoozo

1-2-3-4 diye mi yoksa direk belli bir hızdan 4 den gazlim mi ?

Oğuz

Ben 4te 2bin devirden falan denedim, yakın değerler çıktı. Deneye deneye görcen reis :)

ozoozo

Ben 4te 2bin devirden falan denedim, yakın değerler çıktı. Deneye deneye görcen reis :)

2 saate otogara gideceğim arkadaşı almaya , sanırım eskişehir yolu boş olur orda bi deneyeyim. Sağolasın kardeşim.

Oğuz

2 saate otogara gideceğim arkadaşı almaya , sanırım eskişehir yolu boş olur orda bi deneyeyim. Sağolasın kardeşim.

Gece geç saatte çık otobana öyle dene rahat rahat

Doğa Tosun

biz iyi yırtmışız desene, gerçi ben yaptırdığımda dyno'su yoktu. ama yazılım ve dpf'de en azından bizim arabadakine bakanlar işçiliğini vs çok beğeniyor, performans ve yakıtından da ben memnunum. sanki biraz fazla açtı ama sorun çıkmadı daha hiç biliyorsunuz. (Erhan'dan bahsediyorum)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hi_cazz

Arkadaşlar benim araca acilinden sağ aks iç lalesi lazım. Sıkıntısız çıkma bile olur. Yardımcı olacak olursa çok sevinirim.

Note 3 ile tapatalklandı

ozoozo

biz iyi yırtmışız desene, gerçi ben yaptırdığımda dyno'su yoktu. ama yazılım ve dpf'de en azından bizim arabadakine bakanlar işçiliğini vs çok beğeniyor, performans ve yakıtından da ben memnunum. sanki biraz fazla açtı ama sorun çıkmadı daha hiç biliyorsunuz. (Erhan'dan bahsediyorum)

Kardeşim durum bahsettiğim gibi eve geldim araştırdım bir tane olumlu yorum yok vs kaldı ki o kadar rezil bir yerki , dyno yapılan arabaya ne fan tuttu ne arabayı bağladı :) Bildiğin el altı bir yer gibi , kime desem herkes şaşırdı fan koyulmadan arabamı ölçülür , bağlanmadan araba dyno ya çıkar mı diye ? TechTurkey kısa bir araştırma yaptım dynodan fırlayan arabaları okudum bağlanmadığı için bende kendi kendime kızdım bune mallıktır bunu nasıl göz ardı ettim diye.. kaldı ki az önce Gürsel abi mesaj attı bir kaç bir şey hakkında biraz içim rahatladı. Birde fan orda duruyordu açacak sandım açmadı e bu araba rüzgar almazsa yada hava emmezse zaten düşük çıkacak. Birde bana kalkmış bizim yaptığımız 160 hp falandı ya kardeşim diyor :D sadece yazılım+dpf iptali yaptık 160 aldık diyor öyle bir araba araştırdım piyasada yok. Anlayacağın yazıyor.. Plaka nedir vs dedim söylediğin de inşallah bizimki de öyle çıkar dedim , valla hatırlamıyorum pert oldu vs dedi. Berkaya sordum ki berkay sanırım TR de ilk dizel giu ile oynayanlardan zaten arattığınızda çok az şey çıkacak o arabaya dair hiç bir şey yok. dizel giu yu 160 hp yapacak adam her ortamda olması lazım veya bilinir az çok çünkü az buz bir rakam değil tabi mesele üfürük olduğu için öyle bir araba yok. Neyse dahası bu kadar valla tercih milletin :) Ayrıca dyno çarpan oranıda 1.26 , paşaoğluna vs baktım TT de hepsi 1,36 1,39 vs

Murad

Kardeşim durum bahsettiğim gibi eve geldim araştırdım bir tane olumlu yorum yok vs kaldı ki o kadar rezil bir yerki , dyno yapılan arabaya ne fan tuttu ne arabayı bağladı :) Bildiğin el altı bir yer gibi , kime desem herkes şaşırdı fan koyulmadan arabamı ölçülür , bağlanmadan araba dyno ya çıkar mı diye ? TechTurkey kısa bir araştırma yaptım dynodan fırlayan arabaları okudum bağlanmadığı için bende kendi kendime kızdım bune mallıktır bunu nasıl göz ardı ettim diye.. kaldı ki az önce Gürsel abi mesaj attı bir kaç bir şey hakkında biraz içim rahatladı. Birde fan orda duruyordu açacak sandım açmadı e bu araba rüzgar almazsa yada hava emmezse zaten düşük çıkacak. Birde bana kalkmış bizim yaptığımız 160 hp falandı ya kardeşim diyor :D sadece yazılım+dpf iptali yaptık 160 aldık diyor öyle bir araba araştırdım piyasada yok. Anlayacağın yazıyor.. Plaka nedir vs dedim söylediğin de inşallah bizimki de öyle çıkar dedim , valla hatırlamıyorum pert oldu vs dedi. Berkaya sordum ki berkay sanırım TR de ilk dizel giu ile oynayanlardan zaten arattığınızda çok az şey çıkacak o arabaya dair hiç bir şey yok. dizel giu yu 160 hp yapacak adam her ortamda olması lazım veya bilinir az çok çünkü az buz bir rakam değil tabi mesele üfürük olduğu için öyle bir araba yok. Neyse dahası bu kadar valla tercih milletin :) Ayrıca dyno çarpan oranıda 1.26 , paşaoğluna vs baktım TT de hepsi 1,36 1,39 vs
Özdemir çok geçmiş olsun, yazdıklarını üzüntüyle okudum. Neyse ki bence aracının sağlam çıktığına dua et. Allah korusun bağlanmamış dyno da ya araç fırlasaydı yerinden yinede bence şanslısın. Çok takma 50 lira da başının gözünün sadakası olsun.
Tekrar çok geçmiş olsun.

max-ime

Son olarak bu olaylardan sonra, az önce arkadaşı otoparka bıraktım ve diğer bir arkadaşımızda  1.4 140 hp lik golf var tsi , anahtarı verdim sür şu arabayı diye bağırttıra bağırttıra 4 binden önce vites atma dedim , Arkadaşımın tepkisi kardeşim benimkinden çok daha iyi gidiyor desem belki yeridir , bilmiyorum tork mu çok etkili yoksa beygir ama benimkinden iyi gidiyor dedi. Ben anlamadım bu işi :) Bakalım en iyisi haftaya istanbul paklayacak bizi. Hala yediğim kazıktan dolayı sinirliyim nasıl zoruma gitti :) ben o 50 liraya 120 ye sabitler istanbula giderdim  :haydi:

Özdemir geçmiş olsun. Yazılımı Erhan'da mı yaptırmıştın?

Gouki

Quattro Gürsel'de yaptırdı Uğur'um.

max-ime

Hee. Erhan bende iyi bir izlenim bırakmıştı. Orada yaptırmayı düşünüyordumda, acaba mı dedim ? :)

ozoozo

Birazdan yine gideceğim Erhanın yanına , gürsel abiye durumu bahsedince ister istemez sinirlendi artık 5.-6. Müşterimsin böyle gelen dedi , tekrar dynoya çıkıp videoya ve ekran görüntüsü alacağım. Aynı şekilde gürsel abinin 1 subaru 1 skoda superb var , skoda 160 hp dedi erhanda 125 çıkıyor dedi. Olaylar olaylar anlayacağınız :D

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

KAKIRMAN

Sancaktepe İlçe Koordinatör Öğretmenimiz Sezai ACARTÜRK, uğradığı bıçaklı saldırı sebebiyle şu an Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yoğun bakımda yatmaktadır. Acil A Rh + kana ihtiyaç duyulmaktadır. Kan verebilecekler 0505 2964068nolu telefonu arayabilirler.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ozoozo

Hee. Erhan bende iyi bir izlenim bırakmıştı. Orada yaptırmayı düşünüyordumda, acaba mı dedim ? :)

Erhanı biraz araştırırsan hocam tt de falan yığınla tartışma ve papaz olma başlığı görürsün zaten :) ama sonuç olarak bunlar benim başıma gelen durumlar ve kesinlikle bir iş olduğuna eminiz artık. Herkesin kendi tercihi ben yap yaptır demem benim için durum bu , kendim yaptıracak olsam zaten önünden geçmem.

Ha bu arada bu olaylar olmadan önce Geçen hafta halısaha da Erkay Abi ye bizzat demiştim booster hakkında dolu şikayet okudum,daha doğru düzgün değil toy diyorlar dedim. Erkay abi görürse hatırlar. Yani gittin işini olmadı adamı kötülüyorsun muhabbeti olmasın ben o adamı oldum olası kötülüyordum.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

max-ime

Erhanı biraz araştırırsan hocam tt de falan yığınla tartışma ve papaz olma başlığı görürsün zaten :)

TT pek sevmediğimden okumuyordumda aslında. Gazihan ile Özgün'ün uygulamalarını yapan birisi olması lazım, birazda onlara bakınaım o halde :)

ozoozo

Erhanı biraz araştırırsan hocam tt de falan yığınla tartışma ve papaz olma başlığı görürsün zaten :)

TT pek sevmediğimden okumuyordumda aslında. Gazihan ile Özgün'ün uygulamalarını yapan birisi olması lazım, birazda onlara bakınaım o halde :)

Benim yazılımım Özgünün yazılımı  , quattro garage zaten ecufast bayiisi.

admin

Sancaktepe İlçe Koordinatör Öğretmenimiz Sezai ACARTÜRK, uğradığı bıçaklı saldırı sebebiyle şu an Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yoğun bakımda yatmaktadır. Acil A Rh + kana ihtiyaç duyulmaktadır. Kan verebilecekler 0505 2964068nolu telefonu arayabilirler.

Büyük geçmiş olsun.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ozoozo

Özdemir çok geçmiş olsun, yazdıklarını üzüntüyle okudum. Neyse ki bence aracının sağlam çıktığına dua et. Allah korusun bağlanmamış dyno da ya araç fırlasaydı yerinden yinede bence şanslısın. Çok takma 50 lira da başının gözünün sadakası olsun.
Tekrar çok geçmiş olsun.

Abi kusura bakma görmemişim , teşekkür ederim :) önümüzde ki hafta belki istanbula gelip paşaoğluna gideceğim.

Doğa Tosun

Hocam benim kan A+ ama yüksek dozda coumadin (kan sulandirici) kullanıyorum, geçmiş olsun

Özdemir Abi, Erhan muhtemelen klasik yazilimci taktigini denemiş. Senin araba 120 hp diyip "gel 500'e indirimli yapayim sana" deyip zsten hazir yazilimli arabaya biraz daha basınç açıp sonra bide dynoda düzgün ölçüm yapıp "al 120'ydi ben 150 yapyim quattro seni kaziklamis" gibisinden yoluna bakacakti bence çünkü Gazihan da birkac kez yapti bunu. Hatta kabul etmeyince dyno degerleri ile oynayip sana 120 hp cikardigi arabayi 160 hp cikarip biz yaptık diye arkasina da geçebilir. Biraz araştırdım yazdigini okuyunca, esnafligi sanırım cok bozulmuş. Çünkü yetenekli olduguna eminim Ankara ve Istanbuldaki yazilimli 159'larin cogunda Barbaros Bey be Erhan'in isi. Ve sorun cikaran duymadim. Muhtemelen isi Booster garaj diye büyütunce cakallasti.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

Hocam benim kan A+ ama yüksek dozda coumadin (kan sulandirici) kullanıyorum, geçmiş olsun

Özdemir Abi, Erhan muhtemelen klasik yazilimci taktigini denemiş. Senin araba 120 hp diyip "gel 500'e indirimli yapayim sana" deyip zsten hazir yazilimli arabaya biraz daha basınç açıp sonra bide dynoda düzgün ölçüm yapıp "al 120'ydi ben 150 yapyim quattro seni kaziklamis" gibisinden yoluna bakacakti bence çünkü Gazihan da birkac kez yapti bunu. Hatta kabul etmeyince dyno degerleri ile oynayip sana 120 hp cikardigi arabayi 160 hp cikarip biz yaptık diye arkasina da geçebilir. Biraz araştırdım yazdigini okuyunca, esnafligi sanırım cok bozulmuş. Çünkü yetenekli olduguna eminim Ankara ve Istanbuldaki yazilimli 159'larin cogunda Barbaros Bey be Erhan'in isi. Ve sorun cikaran duymadim. Muhtemelen isi Booster garaj diye büyütunce cakallasti.

Kardeşim ben hepsini biliyordum ama bu kadar bokunu çıkaracağını bilmiyordum :D 125-130 hp nedir yani. Adamlar 0 dumanla 140 hp alıyor , bir tanesi antepte koçak baklavanın oğlu. Ankarada ümit bilmem ne yaptı. Bugün gittim yanına yahu dedim motoru besleyen havadır sen buna fan açmadın ne ayak dedim , zaten tuhaf bir tip. Sen diyor sinirlenmişsin sinirini benden çıkartıyorsun şuan dedi yahu ne alakası var fansız dyno mu olur motoru besleyen havadır temiz hava almazsa bu araba zaten düşük çıkacak dedim , evet dün unuttum vs dedi. Arabayıda bağlamadın hayatımda ilk defa gördüm dedim , çıkmaz vs diyip geçiştirdi açıkcası. Zaten dyno üzerinde oynuyor bizzat gözümle gördüm. Dediğim gibi internette çok var bu adamla ilgili muhabbet. Bir kaç şey biliyorum ancak söylememe gerek yok Gürsel abi bana bu eleman barbarostan yazılım satın alıp yapan bir çakaldı dedi :) yani senin yazılımında erhan değil barbaros abinin yazılımı kardeşim. Bugün çıktıları aldım , ecufaste gittim. Bakın şimdi olaya ; Mertcan abi ve bekir abiyle dyno sheeti aldık 2500 rpm de araba 70 hp den , 2750 rpm se 130 beygire çıkıyor :D Bekir abi aldı kağıtı çöp bu at çöpe , ferrari motorumu koydular arabana özdemirim dedi 250 rpm de 60 hp alıyorsun dedi :D  Anlayacağınız çöp. Aslında en güzel dyno rollingtir lafını tuttum :) Birde turbo arabayı boş dönen dynoda ölçüyor haliyle turbo dolmuyor ve güç basamıyor. Turbo araba yük dynosunda tam net gösteriyormuş.  Haliyle erhanın dynosu üfürük. Bugün içim rahatladı biraz. Zaten ben erkay abiye taa geçen hafta gitmeyin o adama demiştim bu olaylar olmadan önce , oda bana olm Doğaların arabayı yaptı 2 yıldır biniyorlar işte dedi , o sırada sen hikmetle konuşuyordun. Senin arabada barbaros abinin yaptığı yazılım var için rahat olsun :D havalar ısınsın bakalım neler yapıyor.