Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

159 ile 5 litre ortalama hayal arkadaşlar :)
70'le sabit gidebiliyorsanız ne ala tabi.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login

Ben Isparta-İzmir arası 110-120 arası 5.2lt yakaladım. Ama chip ile. Dönüşte ise biraz gazlayarak 6.1lt

Note 3 ile tapatalklandı

brkvrl

Mito QV güncel yakıt bilgisi paylaşayım.

Bir hafta önce depoyu 5.06 TL'den Opet'ten fulledim 44,5 litre benzin aldı pompa atana kadar depo. Dün akşam tekrar fulledim yine Opet'ten 44 litre pompa atana kadar yakıt aldı depo.

Toplamda 630 km yol yaptım yol bilgisayarı ort. yakıt tüketimimi 6.7 gösteriyordu. 40 km ort. hızım bulunmaktaydı. Benim hesabıma göre ort. 7.1 litre tüketmiş oluyor ve kuruş hesabı yaparsak km'de yaklaşık 360 kuruş yapıyor bana göre veriler güzel.

Güzergaha gelirsek deponun tamamı aynı güzergahta yapılmıştır. Sabah 07:00 Pendik Yenişehir'den Pendik köprüsüne iniş oradan dilovası, 18:15 dönüş Dilovası-Kartal köprüsü metro oradan tekrar Pendik Yenişehir'de son buluyor. Toplamda 95 km gibi günlük yol yapıyor.

Sürekli Shell'den alırdım yakıtı Opet denedim bu sefer menzil biraz daha arttı gibi geldi bana...:S

44 litre benzinle 630 km yaptıysanız, 100 km. de ortalama 6,98 gibi bir değer çıkıyor.Gerçekten çok iyiymiş, üstelik şehir içi ( gerçi 40 km ortalama hız şehir içi sayılmaz pek )
Kullanım nasıldı oda önemli ? Ara ara gazlamalımı sürekli sakinmi ?

Şehir içinde 8 lt yakacak bir 159 dizel ile güncel fiyatlardan yakıt hesabı yaparsak,

alfa 159 dizel : 8 x 4,60 = 36.8 tl ( 100 km de )
mito qv :         7 x 5,06 = 35.4 tl ( 100 km de )

Burada önemli olan, mito ile yaptığınız yolun ve kullanım şeklinizin aynısını 159 ile yapsak, ortalaması kaç çıkacağı.eğer 8 lt çıkacasa, mito qv daha düşük maliyetle seyahat ettirmiş oluyor :)

Bunun da yanıtını 159 sahiplerinden bekliyoruz..

Yalnız şöylede bir detay var, dizelin esnekliği qv ye göre daha düşük olacaktır.Örneğin ne kadar gazlasanızda atıyorum 12 litreyi geçmeyecektir ama qv de durum farklılaşır, 15 lere ulaşırsınız.Artı yine dizelle uzun yolda 5 litre ortalama yakalamak mümkünken qv 6 nın altına inmez sanırım.

Utku Bey,

Ort. hıza baktığınız zaman yüksek geliyor ancak d-100'de 45 km'lık yolu sabah 45 dakikada  dönüşte  1.5 saatte aldığımı düşünürsek aslında çokta açık bir yol olmadığı anlaşılır. Açık alanlarda max.120 çok nadir biraz daha artabiliyor. 45 km yolun 15 km şehir içi bol trafik lambası olan bir güzergah sabah ilk 10 km lık yol yoğun ve ara ara trafik yoğunluğunun durgunluğa yakın seyrediyor. Akşam ise Tuzla Kartal köprüsü ve tekrar evime gidiş ciddi anlamda trafik yoğunluğu iş çıkışı saati olması nedeniyle bu yola kadar ise yol rahat oluyor.

Oldukça sakin kullanıyorum diyebilirim az tüketsin diye kasmıyorum ama bunun yanında basmıyorumda.

159 dizel karşılaştırmasına gelirsek sizinde dediğiniz gibi dizelde ne kadar bassanızda belli seviyenin üstüne çıkması zor tüketiminin QV'de normal modda bile dip gaz gideyim derseniz ciddi anlamda farkeder benim tahminim 400-450 km civarı ancak görebiliriz. Uzun yolda ben 5-5.5 litre arası Mito QV ile yolculuk yaptım ancak tabi oldukça sakin bir kullanım olması söz konusu ort. 100-120 km....;)

Ama benim gibi hem günlük kullanıma uysun hemde istediğim zaman araç atak olsun hemde benzinli olsun diyorsanız QV yakıt tüketimi açısından rakiplerinden çok daha iyi durumda bana göre.
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

Alfadanadam

Ben Isparta-İzmir arası 110-120 arası 5.2lt yakaladım. Ama chip ile. Dönüşte ise biraz gazlayarak 6.1lt

Note 3 ile tapatalklandı

Ciddi iyi rakamlar. Beni kısa sürede 159'dan uzaklaştıran unsurlardan biri tüketimiydi mesela.
Volkan hep söylüyordu yazılım işine gir diye ama sürekli kısa mesafe şehiriçi kullanan biri için yine de yüksek olacaktı sanırım. Bir de 159 kalsaydı janttı, deriydi, bakımdı bir sürü para harcardım ben (kendimi biliyorum)
Neredeyse aynı maliyete bakım ile uğraşmayacağım bir Alfa tercih ettim. Ekstra hassas ve büyük şehirde yaşamayan bir Alfista'nın durumunu siz gayet iyi anlarsınız diye düşünüyorum :)

Samet89

Opet aygaz dan full depo ile tam 497 km yol yaptım.  40 lt *2.91 ortalama 120 dersek  ortalama 41 kurusa denk geliyor fazlamı sizce? 147 120 hp 2005 model.. Bakımlarını yaptırdıktan sonra bu ölçümüm motor yağı hava filtresi vs

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Erkay KAHYA

Opet aygaz dan full depo ile tam 497 km yol yaptım.  40 lt *2.91 ortalama 120 dersek  ortalama 41 kurusa denk geliyor fazlamı sizce? 147 120 hp 2005 model.. Bakımlarını yaptırdıktan sonra bu ölçümüm motor yağı hava filtresi vs

40 lt ile yaklaşık 500km ve 41 kuruş? yaklaşık 20 - 25 kuruş falan çıkıyor bu hesaba göre.

hi_cazz

Note 3 ile tapatalklandı

Ciddi iyi rakamlar. Beni kısa sürede 159'dan uzaklaştıran unsurlardan biri tüketimiydi mesela.
Volkan hep söylüyordu yazılım işine gir diye ama sürekli kısa mesafe şehiriçi kullanan biri için yine de yüksek olacaktı sanırım. Bir de 159 kalsaydı janttı, deriydi, bakımdı bir sürü para harcardım ben (kendimi biliyorum)
Neredeyse aynı maliyete bakım ile uğraşmayacağım bir Alfa tercih ettim. Ekstra hassas ve büyük şehirde yaşamayan bir Alfista'nın durumunu siz gayet iyi anlarsınız diye düşünüyorum :)

Dedikleriniz doğru. Hatta hatırlarsınız yazılımdan önce bende çok şikayetçiydim yakıttan. Dediğiniz masraflar benide bekliyor zaten. Jant lastik, boya işleri. Deri işini zaten kendim hallediyorum.

Kısa mesafe olayına gelince bende küçük bir araç istiyorum. Şehir içinde hala çok yük insana yakıt olarak. Normal bir kullanımda 9,5-10,5 arası değişiyor

Note 3 ile tapatalklandı

Samet89

Pardon çok özür diliyorum bölüm işlemi yalnıs oldı 24 kurus yapıyor. Ama ortalama 10.2 lt gösteriyor yol bilgisayarıda bi yerde yalnıs yapıyo olabilirmiyim?

Erkay KAHYA

Pardon çok özür diliyorum bölüm işlemi yalnıs oldı 24 kurus yapıyor. Ama ortalama 10.2 lt gösteriyor yol bilgisayarıda bi yerde yalnıs yapıyo olabilirmiyim?

Hesap şimdi oldu  :yukari-ok: Bu devirde çok iyi bir değer değil mi?

Samet89

Yol bilgisayarı hesabına ne demeli?

erkan

Peugeot 207Rc  3000 km lik ortalamam 10.1 lt son 500 km 9.8 geneli şehir içi İstanbul trafiği.... Mito qv ile yakıt olarak aralarında çok fark var şehir içinde 

Fatihob

İstanbul trafiğinde her kalkışta dip gaz yapmadıktan sonra Qv bu kadar yakmaz. 8 en fazla 8.5LT yakar.
..

osman_dolu

Öncelikle herkese merhaba. 3 ay önce aranıza 147 ile katıldım. Çok severek aldım alfamı fakat yakıtı beni düşündürüyor. Yol bilgisayarı 11 litrenın altına düşmüyor. Gazda ortalama 35-38 kuruş arası yakıyor. Bu değerler normal mi ???

Murad

Öncelikle herkese merhaba. 3 ay önce aranıza 147 ile katıldım. Çok severek aldım alfamı fakat yakıtı beni düşündürüyor. Yol bilgisayarı 11 litrenın altına düşmüyor. Gazda ortalama 35-38 kuruş arası yakıyor. Bu değerler normal mi ???
Benim de 11 Litrenin altına hiç düşmüyor sorun yok merak etmeyin. :) Fakat ben biraz devirli kullanıyorum, sakin kulanımda 8-9 litrelere düşmesi gerekir. Bu arada aracınız hayırlı olsun.

universeee

Araciniz hayirli olsun. Ben de 147 sahibiyim. Aldigim her deponun kaydini tutarim. 9 ay falan oldu lpg montaji yaptirali hicbir zaman 35 kurusu gormedim lpg ile. Biraz sikinti var gibi dusunuyorum kontrol ettirmenizde fayda olabilir. Kis lastiklerine gecip havalar sogudugundan bu tarafa ortalama 10-11 lt/100km tuketim yapiyor arac lpg ile. Yazin 9-10 lt araliginda geziniyordum. Benzinle daha da dusuk olmasi lazim.

Tapatalk
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

osman_dolu

Benim de 11 Litrenin altına hiç düşmüyor sorun yok merak etmeyin. :) Fakat ben biraz devirli kullanıyorum, sakin kulanımda 8-9 litrelere düşmesi gerekir. Bu arada aracınız hayırlı olsun.

Tesekkür ederim

osman_dolu

Araciniz hayirli olsun. Ben de 147 sahibiyim. Aldigim her deponun kaydini tutarim. 9 ay falan oldu lpg montaji yaptirali hicbir zaman 35 kurusu gormedim lpg ile. Biraz sikinti var gibi dusunuyorum kontrol ettirmenizde fayda olabilir. Kis lastiklerine gecip havalar sogudugundan bu tarafa ortalama 10-11 lt/100km tuketim yapiyor arac lpg ile. Yazin 9-10 lt araliginda geziniyordum. Benzinle daha da dusuk olmasi lazim.

Tapatalk

hocam gaz ayarına baktırdım sorun yok. Bujilerden olabılir diye düşünüyorum. Nereleri kontrol ettirmem lazım ?

universeee

Tapatalk

hocam gaz ayarına baktırdım sorun yok. Bujilerden olabılir diye düşünüyorum. Nereleri kontrol ettirmem lazım ?

Daha iyi tavsiyeler verebilmek isterdim ama daha tecrubeli arkadaslar vardir onlarin yardimci olmasi daha mantikli olur ben pek bilgili degilim. Sadece kendi tuketiminizle bir karsilastirma verisi olsun diye yazmak istedim.

Bir muddet belki benzinde kullanip motorun genel yakit tuketiminde bir fazlalik var mi ona bakmak da mantikli olabilir.

Tapatalk

Berke Eder

Aracım 2013 1.6 JTDM-2 Giulietta aslında aracımı 5 ay önce aldım fakat aranıza yeni katılıyorum sakin kullanımda şehir içi 5.5 6 litreler uzun yolda ise yine sakin bir gidişte 4 litreleri görüyorum fakat basarsam 8 8.5 gördüğümde oldu  :alfisti:

Samet89

Aramıza hoşgeldiniz:)

Inan

LPG ile güçsüzleşen Alfamı Benzinde kullanırken  7 bin 5 bin devir aralığında kullanma zevki ve ardından yeni nesil bir Focus ve ardından bir reno nun yanımdan yavaşça süzülüp ilerleyişini gördüm .... ne kadar yaktığın problem diil artık.... :duvar:

ArinFırat

2004 156 1.6  LPG li. son 3 aylık ortalamamı yazacam..sanırım lpgli olduğu için yol bilgisayarı reel okuma yapamıyor ve 9.1 lt/100 km gösteriyor.. tuttuğum kayıtlara göre lpg değerim ise 11.2 lt/100 km yani 1 lt lpg ile 8.8 km yol,kuruş hesabı olarak 1 km'de 0,32 kuruş yapıyor..havalar ısınınca muhtemelen bu değerler lehimize değişecektir

universeee

Bir iki gündür arkadaşın pejo 206 dizelini kullanıyorum, kendi yakıt değerlerimi düşündükçe  :duvar: Anlık tüketimden falan takip ettikçe kafayı yiyorum.

Kullanım keyfi kalite falan çok başka şeyler tabi ama ülkemizdeki yakıt fiyatlarını düşününce  :S

berkaykcr

Son rekorum 50 TL ile 177 km :)
Smoke Giulietta

atatuncel

50 lirayla 242 km full ekonomi kastim. Mazot, Shell fuelsave. Hepsi sehirici. Arac, Dizel Giulietta. Km'de 20 kuruş eder :) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06 AT 0706 Giulietta