Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

1.4 fiesta 26 kuruş yakıyor :) 6 litre yakıyorum. Jüljül ciddi az yakıyor.

You are not allowed to view links. Register or Login
Madem kuruş hesabı yapıyoruz; şehir dışı 15, karma 20 kuruş   8)

Euro dizel fiyatı: 3.72TL/lt

>:D >:D >:D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

520 km yol yaptım bugün , Ankara-istanbul-kadıköy-atatürk hava limanı , ankara-istanbul arası 130-140 ile geldim , ara ara hızlı geldiğim oldu , istanbul içi trafikte normal kullandım.

Ortalamam ; 4.5

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sarpgrey

Hava Filtresi sini degistirince sanki biraz daha az yakmaya başladı. ..belki psikolojik tir bilmiyorum. .

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

alihsans

Havalar biraz ısındığında sıfırlamıştım. Az önce eve dönünce kontrol ettim. Ankara içi, genelde sakın kullanım, son 300 km ortalaması 8,0 lt / 100 km.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

fatihmehmet

Kayseri-Ankara 28 kuruş,
Ankara-Kayseri 25 kuruş.

Kayseri'de LPG 2,66 Shell
Ankara'da 2,39 Milangaz

Edit: Yol bilgisayarı 1. durum icin 8.3 L
2. Durum icin 7.9 litre gösteriyor. Demekki LPG de %20'den fazla yakıyor litre bazında : )

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Utku

520 km yol yaptım bugün , Ankara-istanbul-kadıköy-atatürk hava limanı , ankara-istanbul arası 130-140 ile geldim , ara ara hızlı geldiğim oldu , istanbul içi trafikte normal kullandım.

Ortalamam ; 4.5

Bu ne ya ozdemir, koklayarak gitmis resmen.Yazilimin da faydasi buyuk heralde
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ozoozo

Ankara-İstanbul-Ankara yolculuğum , totalde 1086 km yol , ortalama 5.4. İstanbulda şehir içi trafik 4 gün kullandık. İstanbuldan Ankaraya dönüşte babam yanımda diye radar falan takılmadan 140-150 nin altına düşmedik sürekli dip gazdaydım , trafiğin durumuna göre yavaşladım.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ozoozo

Ortalamam ; 4.5

Abi valla dönerken sürekli gazladım ama Allah nazarlardan korusun yakmıyor ya :) yazılımdan sonra cidden faydası var.

Kibitzer

Ortalamam ; 4.5

Abi valla dönerken sürekli gazladım ama Allah nazarlardan korusun yakmıyor ya :) yazılımdan sonra cidden faydası var.

Ben de tam bu yazılım işini soracaktım. Kaç km oldu yaptıralı? Tahmini ne kadar düşüş var?

Uzun süreli kullanımda zararlı diyenler var. Aramızda en uzun süredir yazılım/chip/box ile kullananlar herhangi bir problem yaşadı mı? Böyle birşey duyan var mı? Eğer problem olmuyorsa ben de kısmetse Giuliettaya geçtiğimde ilk yaptıracağım işlerden biri olacak.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

ozoozo

Ortalamam ; 4.5

Ben de tam bu yazılım işini soracaktım. Kaç km oldu yaptıralı? Tahmini ne kadar düşüş var?

Uzun süreli kullanımda zararlı diyenler var. Aramızda en uzun süredir yazılım/chip/box ile kullananlar herhangi bir problem yaşadı mı? Böyle birşey duyan var mı? Eğer problem olmuyorsa ben de kısmetse Giuliettaya geçtiğimde ilk yaptıracağım işlerden biri olacak.

Abi valla şimdi telefona baktım notlarıma , yazılım yapıldığında ki km 10570 demişim. Yani Allah kısmet ederse 1-2 aya 10 bin km yapmış olacağım , çok şükür bir şikayetim yok. Valla Yazılımdan önce bu değerleri görmem imkansızdı , mesela geçenlerde hortlayan bir konum var antep-mersin vs diye :) orda 6.0 yakmışım ve eminim bu yaptığım hızlarla alakası yok  , istanbul-ankara sürekli gazladım yine de 5.3 ü geçemedim. Ama 6.0 yaktığım o başlıkta araba daha yeniydi ondan dolayı etkisi olabilir , birde yazılımdan önce antepe vs gittiğimde veya istanbula geldiğimde böyle değerler yakaladığımı ben hatırlamıyorum.

Şaka maka yazılım yaptıralı da 8-9 bin km falan olmuş , 1-2 aya 10 bini görürüz inşallah  :nazar:

Samet89

MK1 156 2.0TS Manuel, LPG'de şehiriçi sakin kullanımda kaç kuruş yakıyor ?

Kardesim motor durumu ve lpg kiti markasi bağlayan ustası önemli bu konuda benim gtvye taktirdim agresif kullanmda 30 kuruş yakıyor.
30 kuruş yakıyosa pek de agresif sayılmaz

Şeytanın en büyük oyunu belkide olmadığına inandırmaktı.

chao

314 km yol yaptim suan Atasehirden geliboluya. Ortalama tuketim 6.6.. Ortalama hiz 70.. 100-120 ile geldim.. Fena degil gibi
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

chao

314 km yol yaptim suan Atasehirden geliboluya. Ortalama tuketim 6.6.. Ortalama hiz 70.. 100-120 ile geldim.. Fena degil gibi

Donus yolunda sıkılmanin da etkisi ile hep 100 120 gidemedik :) gidis donus toplam 813 km yaptim bir depo ile.. Yol bilgisayari ortalamadi 6.6.
Hedefime ulasmis oldum 1 depo ile gidip geldim.  :alfisti: :nazar:

Onur ÖZTÜRK

Litresi 2.57'den (opet) 27.01 litre lpg ile ş.dışı klima açık 4 kişi bagaj full dolu ve inişli çıkışlı saçma sapan bir yolda ortalama hız 66 km, 302.6KM'de benzine geçti.

Yine litresi 2.57'den 27.06 litre lpg ile İstanbul Anadolu Avrupa- Avrupa Anadolu istikametinde ne kadar takılacak köprü vs. trafik varsa takıldım. Ortalama hız 27 km 291.1 KM'de benzine geçti.

Genel itibari ile sakin kullanım olsada, arada bir ufak gazlamalar oldu tabi.

Ama şaşırdığım nokta ise Ş.içi ve Ş.dışı farkının bu kadar az olması. Sanırım ya kullanım ayarlarında yada LPG ayarlarında bir sıkıntı var :D

Not: 2002-156 1.6TS+Lovato OBDII LPG+17" Vela jantlar+ Müzik tesisatı+ Bagajda lazım olur diye  bulundurduğum ama hiç lazım olmayan ortalama 50-60KG ağırlık+ Açık hava filtresi ile bence gayet uygun bir tüketim olmuş. Ortalama 9 LT Ş.içi ve Dışı 23Kr-24Kr yakmışız :nazar:
                                                                                                                           Stile Italiano

ozoozo

:nazar: :rock:

egemensnt

1 yıldır kullandığım 147 min hali hazırda yaktığı benzini hesaplamadım ama önce ki gün depoyu doldurup gidiş- dönüş olmak üzere 156 km yol yaptım. Eksilen depoyu tekrar doldurdum 55.00 tl. Ortalama 7.3lt/100 = 0.35 kuruşa denk geldi.

max-ime

Direksiyon kutum normale döndükten sonra, yakıt tüketimimde lpg fiyatları düşmesine rağmen artış oldu..

erdem1904

Tedirginliğin gittiği için gaza daha fazla basıyorsundur  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

chao

Giulietta Dizel'i benzinli ile karşılaştırınca şöyle bir fark çıkıyor;

- İki hafta önce 1.4 120 Giulietta ile Ezineye gittim geldim; 300 TL'ye Ataşehir'den doldurdum ve cidden 120'yi geçmeden genelde 110 ortalaması ile gittim. gidiş dönüş toplam 813 Km yol yapabildim ve yakıtı son çizgiye kadar kullandım. Silivriye geldikten sonra 100 lira daha attım ve onunla eve geldim.

- Dizel ile Safranboluya gittim geldim; 245 TL'ye yine Ataşehir'den doldurdum ve 920 KM gibi bir yol yaptım, dün akşam tekrar çıktğımda ışık yandı.. Kullanımım ise benzinli gibi hep 110-120 olmadı.. Yüksek süratte oldu, sabit gittiğim de oldu.
Işığın yandığı yer kadar daha mazot var, zorlamam ama onun da 70-80 km rahat yapacağını düşünürsek ilk depom olmasına rağmen 1000 km görmüş oluyor şehirler arası. herhalde zamanla bir kaç depo sonra menzil artacaktır.

İlk defa dizel araba alan biri için benzinden sonra bu tüketim değerleri gerçekten mucizevi :) :alkis:

ozoozo

- İki hafta önce 1.4 120 Giulietta ile Ezineye gittim geldim; 300 TL'ye Ataşehir'den doldurdum ve cidden 120'yi geçmeden genelde 110 ortalaması ile gittim. gidiş dönüş toplam 813 Km yol yapabildim ve yakıtı son çizgiye kadar kullandım. Silivriye geldikten sonra 100 lira daha attım ve onunla eve geldim.

- Dizel ile Safranboluya gittim geldim; 245 TL'ye yine Ataşehir'den doldurdum ve 920 KM gibi bir yol yaptım, dün akşam tekrar çıktğımda ışık yandı.. Kullanımım ise benzinli gibi hep 110-120 olmadı.. Yüksek süratte oldu, sabit gittiğim de oldu.
Işığın yandığı yer kadar daha mazot var, zorlamam ama onun da 70-80 km rahat yapacağını düşünürsek ilk depom olmasına rağmen 1000 km görmüş oluyor şehirler arası. herhalde zamanla bir kaç depo sonra menzil artacaktır.

İlk defa dizel araba alan biri için benzinden sonra bu tüketim değerleri gerçekten mucizevi :) :alkis:

Sen bir yazılım 3-5 bir şey yaptır ondan sor gör abi cuma günü antepe döneceğim  bakalım kendi rekorumu kıracakmıyım en son 3.8 idi

chao

Sen bir yazılım 3-5 bir şey yaptır ondan sor gör abi cuma günü antepe döneceğim  bakalım kendi rekorumu kıracakmıyım en son 3.8 idi

bakalım biraz buna alışkanlık olsun performans / yakıt olarak yetmediğini hissettiğim yerde o işlere girerim artık :)

max-ime

Tedirginliğin gittiği için gaza daha fazla basıyorsundur  ;)

Kesinlikle Erdem abi :) Trafik boşsa dönüşleri sabırsızlıkla bekliyorum, daha tam koparamadım aracı çizgisinden. İyi yol tutuyormuş :)

Gaspar

iyi günler arkadaslar allfa romeo giulietta 1.4 multiair 170 hp tct kullanmaktayım fakat asırı bir benzin sarfiyatı soz konusu agrasif bir kullanıcı deilim 50 tl lik beniznle 100 km bile gidemiyorum 75 km gibi oda cok zorlasam aracımda daha onceden mevcut olan down pipe var onun bir etkisi mi var acaba tam olarak emin deilim yaklasık 300 tl ye doluyor aracım fakat 500 km gidebiyorum bunun sebebi nedir neler yapmalıyım yaklasık 60 kuruslara gelıyor neredeyse yakıt bence normal deıl sizin görüsleriniz nelerdir neleri yapmamı önerirsiniz?

sarpgrey

1 yıldır kullandığım 147 min hali hazırda yaktığı benzini hesaplamadım ama önce ki gün depoyu doldurup gidiş- dönüş olmak üzere 156 km yol yaptım. Eksilen depoyu tekrar doldurdum 55.00 tl. Ortalama 7.3lt/100 = 0.35 kuruşa denk geldi.
Ortalama hızınız nasıldı?

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

egemensnt

Ortalama hızınız nasıldı?

gidiş yolun durumuna göre 90-150 km/sa
dönüş 3000-3500 devir arası 100 km/ sa