Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 JTS mi Passat 2.0 FSI mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Bugün yolda simsiyah bir 159 gördüm yolda o kadar arabanın içinde maşallah süperdi,insan diyor ki bir araba bu kadar mı çekici You are not allowed to view links. Register or Login passatı ya bunlar karşılaştıracak araba bulamamış audi desen bir nebze anlarım.

n/a

quote:

Bugün yolda simsiyah bir 159 gördüm yolda o kadar arabanın içinde maşallah süperdi,insan diyor ki bir araba bu kadar mı çekici You are not allowed to view links. Register or Login passatı ya bunlar karşılaştıracak araba bulamamış audi desen bir nebze anlarım.

Bana göre zaten Passat, a4'ten daha iyi bi araba zaten :D

master

Gökhan Bey Passat gerçekten kaliteli bir araba. En azından işçilik ve malzeme kalitesi , yol konforu orta sınıfın en iyilerinden , belki de en iyisidir.

Ama sürüş özelliklerine geldiğimiz zaman , bir Passat'ın herhangi bir Alfa Romeo ile mücadele etmesi mümkün değil :) Direksiyon tepkileri , yol tutuşu , sürücüyle bağlantısı Alfa'larımızın gerisinde.

Passat alanlar muhtemelen "ulen o kadar rakiplerinden fazla para verdik , süper bu araba" diye düşündükleri için , herhalde sürüş özelliklerinde de alt edilemeyeceklerini düşünüyorlar , bahsettiğiniz hızlı giden Passat olayına ben de bolca tanık oldum , ama Alman arabalarının genelde sürati hissettirmemek gibi özellikleri var , belki bu yüzden basıyorlar , belki de başta bahsettiğim gibi "o kadar para verdik , iyi olacak tabii" mantığının etkisi vardır :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

AlfistiKerem

Arkadaşlar birkere passatla 159 u karşılaştırmak çok anlamsız.Çekicilik faktörü %50 kazandırır Alfaya.Teknik özelliklerde ise zaten tartışmaya gerek yok.Performansta özellikle solda sıfır bırakır passatı.Passatta neymiş ya...Ama kalite açısından düşünmek lazım.Bu Alfa 159 un kötü yada kalitesiz anlamına gelmesin.159 lar son teknolojiyle üretilmiş son derece kaliteli arabadır.

n/a

quote:

Arkadaşlar birkere passatla 159 u karşılaştırmak çok anlamsız.Çekicilik faktörü %50 kazandırır Alfaya.Teknik özelliklerde ise zaten tartışmaya gerek yok.Performansta özellikle solda sıfır bırakır passatı.Passatta neymiş ya...Ama kalite açısından düşünmek lazım.Bu Alfa 159 un kötü yada kalitesiz anlamına gelmesin.159 lar son teknolojiyle üretilmiş son derece kaliteli arabadır.

passat 'ın teknik özellikleri 159 'dan çokta farklı değil kafa kafaya gidicek cinsten,öle 159 ' un solda sıfır bırakabileceği bir araçta değil yani passat,hemen hemen yakın teknik özelliklere sahip araçlar...kalite bakımından bence passat daha kalitelidir,ama yol tutuşu,tasarım ve alınabilirlik bakımından tabikide 159 önde.

AlfistiKerem

passat 'ın teknik özellikleri 159 'dan çokta farklı değil kafa kafaya gidicek cinsten,öle 159 ' un solda sıfır bırakabileceği bir araçta değil yani passat,hemen hemen yakın teknik özelliklere sahip araçlar...kalite bakımından bence passat daha kalitelidir,ama yol tutuşu,tasarım ve alınabilirlik bakımından tabikide 159 önde.
[/quote]

Tabiki de Passat daha kaliteli olabilir.Ama bir vw ile Alfa karşılaştırmak anlamsız geliyor bana.Çünkü ikisi de ayrı kategoride araçlar...

Tufan

quote:

Tabiki de Passat daha kaliteli olabilir.Ama bir vw ile Alfa karşılaştırmak anlamsız geliyor bana.Çünkü ikisi de ayrı kategoride araçlar...
[/quote]

yok canım, neden ayrı kategoride olsunlar? ikisi de orta sınıf sedan araçlar sonuçta. motorlar, donanımlar üç aşağı beş yukarı benzer seviyede.

AlfistiKerem

[quote

yok canım, neden ayrı kategoride olsunlar? ikisi de orta sınıf sedan araçlar sonuçta. motorlar, donanımlar üç aşağı beş yukarı benzer seviyede.

düşüncenize saygı duyarım...

Tufan

quote:

[quote

düşüncenize saygı duyarım...

Sağol da bu benim düşüncem değil. Yapılan tüm sınıflandırmalarda ve testlerde Alfa 159 orta üst sınıfta yer alıyor Passat, A4, BMW 3, Jaguar X type, Mondeo gibi bir çok araç ile birlikte...

n/a

passat ın bu ay bi dergide karşılaştırması vardı kağnı arabasıyla açık ara öndeydi bi araba bu kadar kütük olabilirmiş gibi yorumlar o da araba bu kadar üstüne gitmeyi sonra kızıyolar nerde kıskanılan marka var ona sarıyolar

Nicola Larini

Önder kardeşim herşeyi ne kadar güzel anlatmışsın ama adamların pencereleri kapalı :) bi çelik jant bi eksoz takıp 3-5 modifiye dergisi okuyan bilirkişi oluyo zaten.. otomobillerin tarihini , gelişim çizgilerini bilmeden konuşmak kolay...passat çok satan bir modeldir doğru..ünlü bir grafiti vardır "*** iyidir..Olmasa 5 milyon sinek yemezdi"..bilmem anlatabiliyormuyum...neyse sen yine de o forum da seviyeyi oldukça yüksek tutmuşsun tebrikler...bu arada bi tane m5 imiz var...istediğin zaman inceleyebilirsin

master

Esas diğer 159 topicinde daha hararetli bir tartışma vardı :)

Modifiyem'den uzak duruyorum bu bilgisiz ama kendini bilgili sanan kesim yüzünden , ama işte insan Alfa'ya bu denli bilgisizce karalamalar yapıldığını görünce dayanamıyor her ne kadar "yazmayacağım" dese de :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

147TI

quote:

Esas diğer 159 topicinde daha hararetli bir tartışma vardı :)

Modifiyem'den uzak duruyorum bu bilgisiz ama kendini bilgili sanan kesim yüzünden , ama işte insan Alfa'ya bu denli bilgisizce karalamalar yapıldığını görünce dayanamıyor her ne kadar "yazmayacağım" dese de :)

Yaw Önder ne dicem! Bu Alfaların motorlar hemen iniormuş, sonrada tabi yedek parçası yok kısıtlı imkan gelsede çok pahallı yani alınmaz Alfa...

Valla bunlarla verdiğin cevaplar bu kadar düzgün ve açıklayıcı olabilirdi, tebrik ederim.

n/a

Abi siz bunu bırakın ya diğer 159 topici süper :)

adamın sonraki cevabını hemen söyliyim..

- ya banane yaa bmw 3 daha iyi araba
- banane banane

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - shame on 29/03/2007  23:00:12

n/a

Yalnız burdan önder'i tebrik ediyorum hakkaten peygamber sabrıyla herşeyi birer birer açık seçik anlatıyo.
Ben maalesef o kadar sabır gösteremiyorum..

Ama gözün arkada kalmasın EYY Alfisti, dış saha maçlarında da en iyi şekilde temsil ediliyosun!!

Alfadanadam

Aynen ya, bunlar nasıl adamlar. Say desen tarih hakkında iki cümle kuramaz, atıp tutuyo orada. Nasıl olsa bmw'ye kimse laf etmez ya, nasıl olsa arkasında bi sürü adam bulabilir ya.

Önder de her zamanki kalitesi ve ağırbaşlılığıyla vermiş gereken cevapları. Adam olan anlar zaten neyin ne olduğunu. Postların uzunluğundan kimin dolu kimin boş olduğu da belli..
Ayrıca arada biri de yazmış zaten bmw 3 serisine 1000 motor koy the kral denen adam sever diye. Bu arada benim asıl anlamadığım olay, yeni kasa S 40 sahibi biri madem bu kadar aşığıdır da neden bi 316 filan almaz???

n/a

Bunlar yollarda yedikleri tokatların acısını forumlarda çıkarmaya çalışıyolar anladığım kadarıyla..

Abi S40 çok ucuz sıfırını 45 milyara falan alıyosun, bugün 316 35.000 eurodan başlıyo..

Edited by - shame on 30/03/2007  00:01:16

agucba

Benim 10 yaşındaki arabaya bile daha bakıyorlar, yana geldiğimizde arabamı süzüyor ve bu haliyle bile bana daha hala "satıyor musu?" diye soruyorlarsa, sizin gibi arabalarına çok düşkün olup ona "bir mücevher" edası ile bakan Alfisti'lerin arablarını tabiki kıskanacaklar.

Söyler misiniz bana, şu anda piyasada 156'nın dışında 10 sene öncesinin tasarımına sahip olup kendine baktırabilen kaç tane araba var?

Veya bir 147'nın kıvrıklarına (kopyalarını saymıyorum) hangi araba sahip?

Hiçbiri... O yüzden bırakın o arkadaşlar kendi hayal dünyalarında "sportif" ve "iyi yol tutan" arabaları ile başbaşa kalsınlar.

Özellikle "Kral" arkadaş, Önder'in o her satırını çok büyük bir keyif ve zevkle okuduğum yazılarına verecek bir cevabı olmadığı için aynı konuları dönüp dolaşıp tekrarlamakta.

Daha önceden yazmıştım ama tekrarlamak istiyorum.

Gerçekten çok güzel ve OBJEKTİF yazmışsın. Ellerine sağlık ve teşekkürler.

///////////////

master

Sağolun :)

Aslında bu insanlara bu denli uzun cevap yazmak zaman kaybı. Ama bir yandan da en azından tartışmayı daha sonra okuyacak olan insanlar Alfa'nın aslında kendi önyargıları doğrultusunda bir marka olmadığını görürler belki ümidiyle yazıyorum. Yoksa bu adamların fikirlenini değişmeyeceği belli :)

Bir nevi Alfa misyonerliği :)

Erhan da gayet güzel yazıyor ama görüldüğü gibi onu da anlamamakta ısrar ediyorlar :)

Zamanında 156 konularında da böyle uzun uzun yazmıştım , belki de 2 word sayfası sürecek uzun yazıdan sonra alttaki mesajın tek cümleden ibaret "Alfa dayanıksızdır , alma sakın" tarzı bir mesaj olduğunu görünce boşa zaman harcadığımı anladım , onun için mümkün olduğunca yazmıyorum modifiyeme ve diğer otomobil forumlarına.

Edited by - master on 30/03/2007  19:27:08
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

dostum bende 1.6 120hp 8 enjeksiyon alfa var motoruylada oynamadım.bundan önce 6 ayda passat 1.9tdı kullandım.passat 1.6 benzinli araçıda var gel çıkalım yola sen benim yanımda yerden kalkamazsın o arabayla.akla neden alfa denince sportiflik geldigini birğün yolda çıkarsan karşıma gösteririm merak etme sen:)

estephan

afedersınızkı halt etmış o salak 1.4 ts rıtmo 146 ıle  (standart).... nıce 1.6 lara  bagaj kapagımın proflını cızmelerı ıcın bır sure arkamdan baktırdım sonrada sıkılıp oradan cekıp gıttım yanı anlıyacagınız bızım ıspat etmemız gereken bırsey yok kullansında gorsun.....hee bu arada ben o pasada bır profılımı de cızmesıne ızın verırım arkadasa ıletırsenız sevınırım  herturlu gıder bızım alfalar............saygılarım la hemde aılecek saygılarımla...... bılmem anlata bılşdım mı

Cem

quote:
Passat alanlar muhtemelen "ulen o kadar rakiplerinden fazla para verdik , süper bu araba" diye düşündükleri için , herhalde sürüş özelliklerinde de alt edilemeyeceklerini düşünüyorlar , bahsettiğiniz hızlı giden Passat olayına ben de bolca tanık oldum , ama Alman arabalarının genelde sürati hissettirmemek gibi özellikleri var , belki bu yüzden basıyorlar , belki de başta bahsettiğim gibi "o kadar para verdik , iyi olacak tabii" mantığının etkisi vardır :)

Ben pek katılmıyorum alman araçlarının sürati hissettirmediğine,
156 dan önceki aracım 98 Model A 160 idi,ve yolda rüzgar korkusundan hızlı gitmeye (120 ve üzeri) korkardım,çukurlarda omuriliğime kadar titrer,hele o küçücük boyuyla yaktığı benzini görünce saçımı başımı yolardım.Dedim yakacaksa bari hak etsin, 156 da yaklaşık aynı tüketim değerlerine sahip ancak,verdiği tadı yeter,ruhu var aracın:))Çok ama çok mutluyum,İlerde de alacak olsam mercedes yada audi yerine ilk hedefim 159 olur:)

n/a

156'lar da bence sürati hissettirmeme konusunda başarılı, 200-210 gibi süratlerde aracın içinde gayet rahat olabiliyorsunuz (15" jantlı 156larda bu sınır 180-190), Ancak 210 üzerine çıkmaya başlayınca tabiki ister istemez bir tedirginlik oluyor..
Tabiki bu hız hissi konusunda yolun genişliği de büyük bi etmen, 2 şeritli yolda 200 yapmakla, 5 şeritli yolda 200 yapmak arasında insan psikolojisi bakımından çok büyük fark var..

master

Off gına geldi bu Kral'dan yahu. Kıvırdıkça kıvırıyor , yurtdışı fiyatlarını sunuyoruz bu sefer "BMW elittir" diyen adam "Z4 uygun fiyatlı roadster" diyor. Hayır "bitti artık cevap vermeyeceğim" desem kaçtın sen diyecek.

156 ile hız 200 olduktan sonra tedirgin oluyorum ben de :) Ama 180 gibi hızlarda hala güvenli hissettiriyor.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Sorma ya, hadi kral'ı anladım da bu omerRS e ne oluyo onu anlayamadım.. :)
şimdi de diyoki "yeni mondeo çıkınca 159'dan daha iyi sürüş dinamiklerine sahip olucak"

Müneccim midir nedir anlayamadım :)