Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sifyan

Öyleyse gittiğim yol 14 km arabayla 20 bisikletle 30 dakika. Bisiklete devam o zaman. Ihtiyac anında 2000 devir sakin sakin. Zaten polis amcalar radar üstüne radar kurmuşlar yola. Inkumu ve Amasra ya gidenler duyurulur buradan.

tapatalkla yarı akıllı cihazımla yollandı

rcpydmr

You are not allowed to view links. Register or Login
Öyleyse gittiğim yol 14 km arabayla 20 bisikletle 30 dakika. Bisiklete devam o zaman. Ihtiyac anında 2000 devir sakin sakin. Zaten polis amcalar radar üstüne radar kurmuşlar yola. Inkumu ve Amasra ya gidenler duyurulur buradan.

Ah o gezici radar yokmu ah gaza basmaya korkar oldum :)
Ama bu sayede yakitdan tasarruf ediyoruz şehir içi 9 lt LPG yakiyo LPG fiyati 2.80 sanirim iyi
74 BU 007

chao

Yolculuğu tamamladık, istanbuldan 240 TL ye fulledim. İzmir, çeşme, alaçatı, istanbul güzergahında 1210 km yaptım dönüşte full klima açıktı ve vardığımda ibre dipteydi yakıt dolumu gerekiyor yazısına kadar shelle denk gelmediğim için almadım. İyi de oldu maksimumunu görmüş oldum :)
Bu hesapla 240/1210 = 0.19 kuruş gibi bir şey yapıyor ortalama km başına.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

TRSemih

*Shell 90 TL LPG
*Ankara - Marmaris Güzergah
*2 yetişkin, 1 bebek, bagaj dolu
*Cc açık %80 110 km/h
*Sabaha karşı yolculuk, klima kapalı
*386 Km. = 23 Krs.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

2000 devirle giderken düz yolda 5. Vites 80 km sabit, ortalama 4.5 yakıt tuketimi gördüm.  Aynı yolda 2500 devirle 6.4' ün altına hiç dusmuyordu. En ekonomik devrimiz 2000 midir?

Gecen sene ilk baharda lpg taktirmadan once kendimce peygamber sabrı gosterip bir rekor denemesi yaptim. Güzergah Ankara-Kusadasi. 5. Vites cc acik 70 km/h (1950 devir civari) istisnasiz gecilmedi. Sadece uzun menzil egimlerde bosa attim. suzuldugu kadar gitti. 680 km nin yakit ortalamasi 4.9 lt. Full depo ile ayni kullanimda 1080 km yol yaptim.

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

textineer

Yolculuğu tamamladık, istanbuldan 240 TL ye fulledim. İzmir, çeşme, alaçatı, istanbul güzergahında 1210 km yaptım dönüşte full klima açıktı ve vardığımda ibre dipteydi yakıt dolumu gerekiyor yazısına kadar shelle denk gelmediğim için almadım. İyi de oldu maksimumunu görmüş oldum :)

Harbiden sudan ucuz derler ya. :) Ben şu anda 1.6 dizel ile 25 kuruş ortalama yaptım ama sıkıcı geliyor. Ama bayramda uzun yolda ben de deneyeceğim sabırlı olmayı bakalım. 2500-3000 km civarı toplamda yok yapacağım, sonuç ne olacak?

sifyan

2000 devirle giderken düz yolda 5. Vites 80 km sabit, ortalama 4.5 yakıt tuketimi gördüm.  Aynı yolda 2500 devirle 6.4' ün altına hiç dusmuyordu. En ekonomik devrimiz 2000 midir?

Gecen sene ilk baharda lpg taktirmadan once kendimce peygamber sabrı gosterip bir rekor denemesi yaptim. Güzergah Ankara-Kusadasi. 5. Vites cc acik 70 km/h (1950 devir civari) istisnasiz gecilmedi. Sadece uzun menzil egimlerde bosa attim. suzuldugu kadar gitti. 680 km nin yakit ortalamasi 4.9 lt. Full depo ile ayni kullanimda 1080 km yol yaptim.

Yıllık izinlerde acelem yok. Sabah 7 gibi çıkıyorum yola. 3 saat civari highwayde zaman geçirip yola devam ediyorum. Gidiste 140 ortalama ile full depo  480 km sonunda kalan çeyrek depo olan bana oldu. Dönüşte rahatsizlandim 90 km ortalama ile yarim depo cc acik sollama yapmadan 540 km yarim depo.  Aynen lpg yerine yaşasın 80km/h

TRSemih

Abi araba dedigin 6-7 ileri turbo olacak. Dizel olursa daha iyi olur. 5 ileri benzinli aracta sureyi uzatarak ekonomi yapiyorsun. Ote taraftan adam 6 ileri hdi ile senden daha dusuk ortalama ve iki kat suratle yolculugu bitiriyor maalesef.

4.9 ortalama esnasinda 11.5 saatte yazligin onune vardim. Sonraki gidisimde tektim ve sıka sıka gittim 6 saat 15dk da girdim. Yasasin lpg power dedim :)

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

max-ime

Hacimli veya torklu araçla uzun yolculuk cidden çok keyifli oluyor, keyifli olduğu kadarda ekonomik :)

Ben 159 ile otoyolda ccyi 180'e sabitleyip 8lt yakmıştım :) Klima filanda açıktı.

sifyan

159 sw alana kadar 80 devam. Gec olsun guc olmasin.

chao

Harbiden sudan ucuz derler ya. :) Ben şu anda 1.6 dizel ile 25 kuruş ortalama yaptım ama sıkıcı geliyor. Ama bayramda uzun yolda ben de deneyeceğim sabırlı olmayı bakalım. 2500-3000 km civarı toplamda yok yapacağım, sonuç ne olacak?

Bu denemeyi yapabilmek icin bu yolculugu beklemistim, ama sicak sebebiyle klima ve arada sıkıldıgimda yuksel surat bu kadar yaptirabildi.
Cok sabirli bir surucu eger ayni yolu klimasiz sabit 110-120 ile gitse kac km daha yapabilir cidden cok merak ediyorum :) acaba en fazla 50 km daha mi yaptirir yoksa 100 ve ustu degisir mi :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

antihero

215. km de 26 lt lpg bitti. Buji değişimi işe yaramış gözüküyor.
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

tayfun

çok sabirlisiniz abi. ben uzun yolda  cc acsam  100/110 km ile 10,dak gitsem darlaniyorum. yol icimden geciyor resmen:) ;herzaman uzun yolami çıkıyorum sanki, yakacaksa yaksin deyip,  yolun durumuna göre 130/180, arası gidiyorum genelde. yılda birkaç kez uzun yola çıkmama rağmen hiç ekonomi yapamadım. hep şehir içi ile aynı yaktım. hatta şehir içinde daha az yaktigim olmuştur. cc'yi çoğu zaman istanbulda kullanıyorum keyif için. düşük hızda, boğazı geçerken yada sahil yolunda:)

sabrican

Yazılımlı düz vites 159'un şehirlerarası yolda, klima kapalı, sabit 110 km/h hız ile yakması gereken minimum kaç litredir?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

since1910

Ankara trafiğinde 159 1.9 JTDM Manuel ortalamam 9.5 lt.

Abi napdn öyle :D sakin kullanmıyorsun herhalde

aklında chip uygulaması vs varmı ?

Aslında hiç yüklenmiyorum araca fakat 9,3'ün altına düşmedi bir türlü, aklımda 7,5-8 lt var fakat şu an için hayal gibi :) Chip bir ara ciddi ciddi düşündüm fakat şu an araçla hiç oynamayayım diyorum.
Benimde 7.3 dü ortalamam. Ara sira basiyodum, biraz. Aracim mito 1.6 burdan aldigim bilgilerle hicde, basmadan (90-110) arasi hizlarla, 50 kmdeki suanki, ortalamam 5.3 Vitesi önceden 2.5, 3 devirde atiyodum. Bu ortalamada 2 ye geldiginde attim gayet güzel sonuc çıktı. Denemenizi tavsiye ederim.

Ekonomi amaçlı bahsettiğiniz şekilde sonuç alabilmek için Ankara'daki tüm yokuşları traşlamamız lazım her yerde 2000 devirle gitmek pek mümkün değil :) Tabi birde trafik faktörü olacaktır ki şuan özellikle akşamları trafik neredeyse hiç yok gibi.

Bu arada chip için aklım tekrar karışmaya başladı fakat nedense chip uygulayan arkadaşların bir süre sonra yine performans ve yakıttan şikayet ettikleri gibi bir izlenim oluştu bende.

Erkay KAHYA

Aslında hiç yüklenmiyorum araca fakat 9,3'ün altına düşmedi bir türlü, aklımda 7,5-8 lt var fakat şu an için hayal gibi :) Chip bir ara ciddi ciddi düşündüm fakat şu an araçla hiç oynamayayım diyorum.
Benimde 7.3 dü ortalamam. Ara sira basiyodum, biraz. Aracim mito 1.6 burdan aldigim bilgilerle hicde, basmadan (90-110) arasi hizlarla, 50 kmdeki suanki, ortalamam 5.3 Vitesi önceden 2.5, 3 devirde atiyodum. Bu ortalamada 2 ye geldiginde attim gayet güzel sonuc çıktı. Denemenizi tavsiye ederim.

Ekonomi amaçlı bahsettiğiniz şekilde sonuç alabilmek için Ankara'daki tüm yokuşları traşlamamız lazım her yerde 2000 devirle gitmek pek mümkün değil :) Tabi birde trafik faktörü olacaktır ki şuan özellikle akşamları trafik neredeyse hiç yok gibi.

Bu arada chip için aklım tekrar karışmaya başladı fakat nedense chip uygulayan arkadaşların bir süre sonra yine performans ve yakıttan şikayet ettikleri gibi bir izlenim oluştu bende.

Chip işini düşünürsen yardımcı olabilirim.  ;)  (Anladığım kadarıyla benim aracın gidişi pek hoşuna gitmemiş. Chip işini askıya almışşın.)
Ankara şehir içi normal kullanımda 7 - 7.5 lt civarı geziyorum.
Sakin kullanımda yakıt 6 lt civarı geziyor.

Lbe

Abi yaklaşık 3 yıldır babamın aracı chipli.60.000 km falan oldu chip yaptıralı.2700 cc, 5 vites otmatik ve benim aracıma göre 350 kg civarı daha ağır olmasına rağmen benden sadece yarım litre fazla yakıyor.

Geçen attığı fotoğraf;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

wolkanku

159un tüketiminden çok memnunum

120km yi hiç geçmeden, tam depo dolu, istanbul çeşme yolu 5.2 ile bitti.

Yolda bir ara çektiğim foto

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Deniz

since1910

Chip işini düşünürsen yardımcı olabilirim.  ;)  (Anladığım kadarıyla benim aracın gidişi pek hoşuna gitmemiş. Chip işini askıya almışşın.)
Ankara şehir içi normal kullanımda 7 - 7.5 lt civarı geziyorum.
Sakin kullanımda yakıt 6 lt civarı geziyor.

Sizin aracın 3000 devirden sonra ivmelenmesi ve dizel bir motora göre ürettiği güç taktire şayan fakat belki de tork olarak kafamdaki tam oturmadı özellikle alt devirlerde daha istekli ve atak bir motor bekliyordum.

Tabi bu görece bir durumdur bir sonraki buluşmada daha detaylı değerlendirme imkanımız olabilir :)

alihsans

Bugün Ankara-İstanbul yaptık. Genellikle klima açık ve hız sabitleyici 120~140 arası yol aldık. Ara sıra uçup kaçmalar oldu tabii. :) 6 küsür bekliyordum ama 464 km'yi 7.2 lt ortalamayla tamamlamışız.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ozoozo

Bugün Ankara-İstanbul yaptık. Genellikle klima açık ve hız sabitleyici 120~140 arası yol aldık. Ara sıra uçup kaçmalar oldu tabii. :) 6 küsür bekliyordum ama 464 km'yi 7.2 lt ortalamayla tamamlamışız.

Ben bunu şehiriçinde istesemde yapamıyooom  :))  :p

alihsans

Maybe in another life brother!
Arabayı değiştirirsin falan. :D

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ozoozo

Maybe in another life brother!
Arabayı değiştirirsin falan. :D

Daha zamanı var abi limitleri görmeden gitmez çikiletta  :p gerçi limitleri görsem bile 8-9 ancak yakarım  >:D

Rotweiler

Ali İhsan. Normal abi o değer o motora. ben 6,5 ile girdim İstanbula aynı hız değerleri ile. Çok yokuş var İstanbula giderken. Dönerken bi nebze rahatlarsın.

"I always like going South; somehow, it feels like going downhill. "
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||