Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

h.t

Merhabalar,
Bilindiği üzere 159 arıyorum.
Ankarada bir araç buldum. 2006 model 162  binde , kahverengi , deri koltuk ,3.bölge klime vs. full ve boyasız araç.
Alfin Oto Şükrü abiden duyduğum kadarıyla araç temizmiş henüz gidip bakmadım. Takasa da yanaşıyor sahibi Stiloyla bu yüzden bu araca ilgimi yoğunlaştırdım.
Benim merak ettiğim tek konu , bu ara. 180 binlere geldiğinde elimde kalır mı , satabilir miyim ?
Araç temiz ise km ye takmayan biriyim , fakat aracın parası babamdan çıkacağı için satamayacağım aracıda almak istemem. Yoksa kendim alsam en son bakacağım şey kilometre.

Daha önce kilometreli 159 satmış biri varsa tecrübelerini bekliyorum  :)
Aracın görünen tek eksiği Scudetto daki saçma çizgi ve plakanın fontu. Gözümü tırmalamıyor , tecavüz ediyor bu ikisi  :D Henüz ekspertize çekmediğim için bişey diyemiyorum.
Bu bahsettiğim araç : You are not allowed to view links. Register or Login

Bu da bizim Stilo : You are not allowed to view links. Register or Login

Üstüne kaç teklif etsem sizce ?

tolga_ozhan

Her km'de araç satılır. Her aracın bir alıcısı mutlaka vardır. Fakat yüksek km 159 alırken ikinci kere dikkat etmek gerekir. Çünkü büyük bakımlar sana kalacaksa, çok üzücü fiyatlar ile karşılaşman olası. Bakımı ve parça fiyatları 147 gibi kolay değildir.
Bütçe belirliyse eğer, nispeten daha düşük km ama donanım olarak boş bir araç daha mantıklı olabilir.

halil

3-5 sene  kullanacaksan km nin düşük olmasında fayda var.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

yilmaj

Km den ziyade, aracın triger değişimi yakın zamanda yapılmış mı? Dpf değişmiş mi veya sorun giderilmiş mi? Turbo basıncı ne durumda, turbo değişimi yapılmış mı? bunlara bakmak gerekiyor. 90.000 de araç bulursun ama bunların hiçbiri yapılmamışsa ciddi masraf çıkarır.

h.t

Cevaplar için teşekkürler.
1.5 ay önce trigeri ve manifoldu değişmiş , faturası olduğunu ve işlemlerde yapılırken aracın başında olduğunu söylüyor. Egr ve dpf durumunu bilmiyorum servise çekip henüz ekspertiz yaptırmadım.
Aklımdaki sadece km durumu satarken problem çıkarırmı bana ilerde o var. Hiç yoksa 1-2 yıl binerim diye düşünüyorum.
Aslında Alfa Bayraktaki aracı düşünüyorum ama o 2007 ve deri vs. yok 130 küsür bin lerde , bu araç 2006 dolu ama 161 bin binde. Birde telefonla takas olabilir demişti.
Açıkcası bana 37 civarına gelirse alacağım o aracı ama bilemedim biraz daha mı beklesem diye. You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

40 bin tl ile araç bakıyorum , olmuşken deri olsun diyorum ama o kadar önemlide değil. Kesinlikle koyu renk ve distinctive bakıyorum , umarım bulabilirim bir araç bütçeme göre

ismet

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login Bakımlar A.R. Serviste yapılmış. Harunu ara sor bence.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ismet

Bir de sen 2006 istemiyordun sanki...

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login Bakımlar A.R. Serviste yapılmış. Harunu ara sor bence.

Sağolasın abi Haruna henüz sormadım, aracı biraz araştırdım , herkes km sine göre çok düzgün ve diri olduğunu söylüyor. Ben sadece Km si 180-190 binlere gelse elimde kalır mı diye korkuyorum. Lanet olsun ülkemizdeki km takıntısına  :'(

h.t

Bir de sen 2006 istemiyordun sanki...

Hala istemiyorum ama manifoldu değişmiş o yüzden biraz daha sıcak bakıyorum. Birde hatasız boyasız , deri , ısıtma vs. olunca boşver model yılını diyorum içimden  :))

ismet

You are not allowed to view links. Register or Login sırf km yüzünden fazla para verip de alacağın araçla yüksek km ama uygun fiyatlı araç arasında satarken fark olmayacaktır. atıyorum, birisini 45e alıp 43e, diğerini 37ye alıp 35e vereceksin. arada bir fark yok.

herkesin dediği gibi önemli olan bakımı. 80binde araç buldun ama dökülüyor. bu temiz araç varken (temizse tabi) gidip onu mu alacaksın? hem temiz hem de düşük km hem de 2008 dediğinde de 45ten aşağı çok zor, bulursan da kazalı olma ihtimali yüksek. yine de tercih senin.

bu arada You are not allowed to view links. Register or Login ev You are not allowed to view links. Register or Login yüksek km'li almışlardı araçlarını. onlara danış derim. özellikle Erkay bakımlar vb. konularda seni doğru yönlendirecektir

h.t

Aynen öyle düşünüyorum abi bende. Çünkü başka araçlar daha var , dediğin gibi ya düşük km ama bakımlı değil yada km si orjinal değil. Bir kaç arabaya denk geldim araba 120 bin lerde ama direksiyonu telef olmuş. Bu araba 162 binde fakat iç mekanında aşırı deformasyon yok temiz binilmiş.

Fiyatta anlaşırsak ve araç temiz ise alacağım gibi. İnşallahta ilerde satarken çok zorlanmam. Şuanlık tek korktuğum bu.Sonuçta bir 147/156 da km ileriyse fiyatı 1-2 düşük tut gidiyor. 159 larda da böylemidir durum acaba ,bilmiyorum açıkcası.

ismet

Şimdi şöyle bir durum daha var. Eğer beklemek sorun oluşturmayacak ve psikolojini bozmayacaksa (ki bozulması için bir sebep görmüyorum ben), o zaman beklemek en iyi seçenek olabilir çünkü eninde sonunda istediğin gibi bir araç karşına çıkacaktır. Senin yurt dışı işin ne oldu bilmiyorum ama eğer acelen yoksa ince eleyip sık dokumakta fayda var zira 147 gibi ucuz bir araç değil 159.. You are not allowed to view links. Register or Login

hi_cazz

Benim ismim geçince görüşlerimi belirteyim dedim.

Ben şunu pek anlayamıyorum. KM önemli bir kriter olabilir belki ama bu en önde gelmemeli. Ben 160K KM'de aldım aracımı ve aldığım zamandan bu zamana ilanları incelerim. 70-80k'lardaki birçok 159un fotoğraflarına baktığım zaman benim aracım hiçte 160K yapmış gibi görünmüyor.

Özellikle iç mekanda bahsedilen bir çok deformasyon benim aracımda yok. Buda sahibinin ne kadar temiz kullandığını gösteriyor. Bakımları hep yetkili serviste yapılmış bu da adamın para harcamaktan korkmadığını ve bakımlarına özen gösterdiğini belli ediyor. Hatta 150K sonrası  sıkıntı yaratabilecek Turbo ve EGR direk serviste değişmiş olmasıda cabası.

Burda kendi aracımı anlattım ama şundan dolayı ben 160K'da bakımlı ve temiz kullanılmış bir araç aldım. 15 aydır beraber 22000KM yaptık. Sadece tek bir ekstra masraf çıkardı oda sağ aks istavroz dişlisi. Bunun haricinde ne yaptırdıysam kendi hüsnü kuruntumdan yaptırdım.

Sonuç olarak benim önceliğim KM kesinlikle olmadı. Yüksek KM'li bir 159 aldığım için pişmanda değilim. Ben cüzdanıma göre en mantıklı gördüğüm seçimi yaptım. Hem düşük KM, hem istediğim kombinasyon, hem temiz, hem de uygun fiyatlı 159 bulmanın hayalden öte olmadığını bilmek lazım ki doğru seçimi yapasınız.

Arabayı satabilmek konusunda ise her KM'de araç satılır merak etmeyin. Fakat ben alırken aracımı satma düşüncesi içine hiç girmedim. Hala öyleyim 1 gün bile satmayı düşünmedim. Önceki araçlarıma birisi satılık mı dese hemen satılık alacaksanız anlaşalım derdim. Şimdi soran kişi sayısı çok fazla ama belki ciddiye alınıp pazarlığı gireriz mecbur diye satılık değil diyorum. Beni hiçbir araç kendisine bu kadar bağlamamıştı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

sbk0655

Hurcan alfa bayrak da olan arac icin gecen gun emin degilim kim oldugundan ama les gibi diye bahsi gecmisti , gitmis gormus ve hic begenmemisler.

Erkay KAHYA

HürCan'a bir 159 almak şart olmuş. Görevimizi yapacağız.  ;)

Murad

Hürcan kardeşim heyecanla fazla acele ediyormuşsun gibi bir hisse kapıldım. Bütçene bence daha iyi 159 lar bulabilirsin. ;)

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login abi Ankara Üniversitesinde doktoraya başvuracağım ağustos sonunda. Kabul edilip , edilmeyeceğime göre çıkacağım yani 1 yıl daha türkiyedeyim açıkcası.

You are not allowed to view links. Register or Login Hocamla telefonda konuştuk , sağolsun dikkat etmem gereken bir kaç şey söyledi araçla ilgili :)

You are not allowed to view links. Register or Login abi doğrudur zaten Şükrü abide İstanbula gidip macera arama bu araba temizdi , hala aynı kondisyondaysa alınır bu dedi. Fiyatta anlaşırsak ekspertizini zaten hep beraber yapalım dicem de sen yoksun abi :)

You are not allowed to view links. Register or Login abi ilgilendiğin için teşekkür edelim , çok sağol valla işinden gücünden edeceğim seni..

You are not allowed to view links. Register or Login abi ağırdan alayım diyorum bu seferde kaçırıyorum  :D Akşam olmadı gidip bakacağız içimize  sinmezse başka araçlara bakacağız  :kahve:  Varsa önereceğin bir 159 at linki hemen ilgileneyim abi  :))

Bu arada : You are not allowed to view links. Register or Login

Bununla da konuştum , bakımlarını Alfa Teknikte yaptırıyormuş , araç ilandan fena durmuyor ama taa Manisada. 39 bin dedi en son  :)

Bu arada Ankaradaki kahverengi aracın trameride bu şekilde çıktı , sigortacıyada sordururum beğenirsem.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Murad

hep birlikte araştıralım kardeşim. İlla dizel mi istiyorsun?

max-ime

Hürcan şöyle bir alternatif de düşünebilirsin. 35'e filan alsan, lpg takar devam edersin. Zaten çok sakin kullanıyorsun torku rahatsız etmez, hem motor sesinden benzinliden vazgeçmemiş olursun. Bunların bakımlarıda uygun, sürpriz çıkarmaz. Hemde 08 model  159'un iyice olgunlaştığı yıl.

h.t

hep birlikte araştıralım kardeşim. İlla dizel mi istiyorsun?

Teşekkür ederim abi sağolasın :) evet ilk etapta jtd bakıyorum abi , yanlış bilmiyorsam mpi larda bi-xenon yok diye ve hantal yorumları yüzünden uzaklaştım. Temiz bi mpi düşerse ona da bakarım abi  :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login Abi o araç beklediğim kadar iyi çıkmadı , yoksa çoktan kapıdaydı :kahve:

Bu arada sende mpi vardı abi , nasıl memnunmuydun gidişinden çekişinden ? Bi-xenon yok mu 1.8 mpi larda gerçekten yoksa çok az mı gelmiş bi-xenon lu mpi

Erkay KAHYA

HürCan bu araç 35 Dr ... plakalı olan ise bilgiye sahibim. (Araç boya durumunu görünce. Büyük ihtimal dr plakalı araçtır bu.)

Bir de Bu 06 HB plakalı aracı bir kaç haftadır görüyorum. Sincan taraflarında. Eksoz kapağı takacağım hayrına.  ;)

Rotweiler

=)
Hürcan sonunda patlamış.
Umarım istediğin gibi bi' araç bulursun Hürcan
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkür ederim abi sağolasın  :)  Valla bulsam iyi olur yoksa babam "benim arkadaşın 2009 passat var , lpg uyumluymuş gel onu alalım, sedan da istiyorsun" tarzı konuşmaya başladı , korkutuyor beni  :))

You are not allowed to view links. Register or Login abi adamı 6.15 te arayacağım bidaha , bir yere uğrayacakmışta haber verecek ona göre. Ben 6.15 gibi yanına geleyim istiyorsan  :D

master

Deniz .. Önder'in arabası var. Hala satılık diye biliyorum.

Selim abi şu anki bütçem Önderin aracına uymuyor maalesef o 43 istiyor bende max 40 :) nasip değilmiş diyorum.

Deniz Bey,

Şu mesajınızdan sonra artık sizin samimiyetinize ve iyi niyetinize inanmıyorum. Yaptığınız ayıptır.

Ben aracıma 43.000 TL de değil, 45.000 TL istiyordum. Siteden olursa 43.000 TL'ye vereceğim demiştim, site dışından telefon açanlara 45.000 TL'den kuruş aşağı rakam vermedim. Üstelik sizinle anlaştığımız fiyat ise 43.000 TL'nin de altındaydı.

Geçtiğimiz hafta bana telefon açıp "Arabanı aldım, kaporayı da gönderiyorum." dediniz. Ben iyi niyetimden size ne dedim? "Kapora falan sevdiğim işler değil, sizin sözünüze güveniyorum ve satılık ilanlarından kaldırıp arabayı kilitliyorum evin önüne." Bizde böyledir çünkü, herkesi de kendimiz gibi biliyoruz. Söz senettir, paraya, imzaya gerek yoktur ben söz verdikten sonra. Tutarım sözümü.

Sonra ne oldu? 43.000 TL kesinlikle pazarlıksız rakam dememe rağmen benimle 500 TL'nin pazarlığını dakikalarca yaptınız ve en son araba Alfisti'ye gitsin diye düşünmemden dolayı 42.500 TL'ye anlaştık. Ardından "arabayı direk gelip alacağım" dediğinizde ben ne dedim? "Arabamın temizliğinden eminim, ama olur da bilmediğim bir şey çıkar, size mahçup olurum, o yüzden servise göstermeden arabayı size satmam, düsturum değildir." dedim. O konuda da anlaştık ve eşinizi arabaya bakması için yönlendireceğinizi söylediniz.

Şimdi kalkmış diyorsunuz ki "Önder Bey ile anlaşamadık, benim 40.000 TL param var". Önder Bey ile anlaştınız Deniz Bey. Önder Bey'e söz verdikten sonra, Önder Bey arabayı satılıktan kaldırıp evin önüne sizin için kilitledikten, deposunu doldurup iç-dış temizliğini yaptırıp servisini arayıp "abi arabayı sattım, size göstermeye getireceğim haberiniz olsun, benim bilmediğim sizin de önceden farketmediğiniz bir eksiği varsa yapıp alıcıya öyle vereceğiz" dedikten sonra arabayı alacağınızı söylediğiniz gün telefonda bahanelerle vazgeçtiniz.

Madem 40.000 TL'niz vardı, neden benimle bu kadar emin konuşarak arabayı aldığınız söylediniz? Eşek kadar adamlarız burada, oyun oynamıyoruz. Sözünüze güvenip kapora teklifinizi reddettim, arabayı satışa hazır hale getirdim, siz burada hala yalan atarak "anlaşamadık" diyorsunuz.

Deniz Bey, ben iyi bir satıcıyım. Arabamı alan kimse bugüne kadar arkamdan kötü söz söylemedi, aksine iyi sözlerle anarlar. Ama ben size Alfisti diyerek güvendim, maalesef iyi bir alıcı değilsiniz.

Hayırlara vesile olsun, yeni aracınız size hayırlı uğurlu olsun. Benim için de iyi oldu, çok severek kullandığım 159'u maddi sebeplerle satıyordum, sayenizde sizin gibi insanlarla uğraşarak araba satmak yerine satmaktan vazgeçtim.

Şurada yaptığınız pişkinlikten sonra Allah'a yakın benden uzak olun. Benimle bağlantıya falan da geçmeyin, önceki kibarlığımdan ve insanlığımdan eser bulamazsınız. Yalandan nefret ederim, yalan atan insana da farklı Önder olarak konuşurum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

deathrider

Arkadaslar afyondayım ama bi ziyaret sebebiyle denizliye gideceğim gitmişken bu araca da bakmak istiyorum..

En azından sizlerin fikrini alabilrimiyim...

Alfa Romeo Kardeşler otoyu denzilide duyan oldu mu ?? güvenilir bir yer midir??

1.5 saat sonra orda olacağım..En azından birsey yazarsanız ??

Denizlide aracı gösterceğim başka bir yer önerebilirmisiniz??