Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 - 2.0 TS Turbo Projesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login
Al bi dizel mito madem para harciycaksin q7 turbosu enjektor intercooler downpipe yazilim 250 hp :)

1.6 jtdM1 motor ile Q7 turbosunu kaç bin devirde full spool yapacağını düşünüyorsunuz ??
şehiriçi kullanırken muhtemelen o turbo çok nadiren dolar!
5000 RPM de rev. lim. e giren dizel ünite + aşırı turbolag , çok keyifli olmaz galiba.

cidden böyle bir setup ta turbonun kaç binde tam döneceğini söyleyebilecek birileri var mıdır aramızda???

3.0 q7 turbosu mu ?

ben öyle anladım !
4000'e yakın dolar tahminimce, sonrada  saniyede bir shift
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

tunerviper

Al bi dizel mito madem para harciycaksin q7 turbosu enjektor intercooler downpipe yazilim 250 hp :)

1.6 jtdM1 motor ile Q7 turbosunu kaç bin devirde full spool yapacağını düşünüyorsunuz ??
şehiriçi kullanırken muhtemelen o turbo çok nadiren dolar!
5000 RPM de rev. lim. e giren dizel ünite + aşırı turbolag , çok keyifli olmaz galiba.

cidden böyle bir setup ta turbonun kaç binde tam döneceğini söyleyebilecek birileri var mıdır aramızda???

3.0 q7 turbosu mu ?

ben öyle anladım !
4000'e yakın dolar tahminimce, sonrada  saniyede bir shift

3.0 q7 turbosu gtb2056

1.9 tdi ve jtd lerde genelde 2260 kullanıyorlar yani daha büyük bir turbo ve 3000 den önce geliyor.

1.6 da 2056 yine 3000 civarı full dolacaktır diye düşünüyorum. Tabi bunda boru çapları,intercooler hacmi ve yapılacak map in çok büyük etkisi var.
Vnt turbo kullanımı da erken gelmede etkili olur. Tabi beyinin vnt yi desteklemesi lazım.
Turbo Twin Spark

FAKmito

Gt1749 diye hatirliyorum mehmet gazihan megachips yapmis 10 dan fazla arac

ealprsln

Benim beklediğimden çok daha erken o zaman senin verdiğin bilgilere göre. Uygun bir setup ile 3000 ler yakalanıyorsa zaman ve para harcanabilir belki de.

AlfaWhite

Biraz bakıyordum da internette. alfaromeo 155ler de ts motor var. hatta wikipediadaki bilgilere gore;

155 TI.Z and GTAZ, 155 TI.Z

Zagato made two special versions of 155. In 1993, the 155 TI.Z was introduced,[10] and in 1995, the 155 GTAZ.[11] Both models had more muscular looking exterior and more power than regular models, the TI.Z had 170 PS (130 kW; 170 hp) Twin Spark engine and GTAZ had the 155 Q4's turbocharged two litre engine now producing 215 PS (158 kW; 212 hp). Both models were built only a limited amount and many of the cars were sent to Japan.[12]

bence bu bilgiler dogrultusunda parca aranabilir. 156 olarak degilde, 155 olarak yaklasırsaki motorun aynı oldugu durumdan dolayı bir cok parcaya erismek mumkun olabilir, internet üzerinden aratırken.

Tabi ki sadece bir düsünce. Yanıltacak bilgi vermek istemem =)

tunerviper

Biraz bakıyordum da internette. alfaromeo 155ler de ts motor var. hatta wikipediadaki bilgilere gore;

Zagato made two special versions of 155. In 1993, the 155 TI.Z was introduced,[10] and in 1995, the 155 GTAZ.[11] Both models had more muscular looking exterior and more power than regular models, the TI.Z had 170 PS (130 kW; 170 hp) Twin Spark engine and GTAZ had the 155 Q4's turbocharged two litre engine now producing 215 PS (158 kW; 212 hp). Both models were built only a limited amount and many of the cars were sent to Japan.[12]

bence bu bilgiler dogrultusunda parca aranabilir. 156 olarak degilde, 155 olarak yaklasırsaki motorun aynı oldugu durumdan dolayı bir cok parcaya erismek mumkun olabilir, internet üzerinden aratırken.

155 te turbo bir tek q4 te var. q4 motoru ile twin spark arasında bir benzerlik yok. Yanlış sulardasın :)
Turbo Twin Spark

AlfaWhite

Hayır yanlıs anladınız. YAzan bilgilere gore ve internette bir kac videoda var. Cok nadir bir araba sanırım. 155 2.0 ts motorda q4 dün turbocharger uygulaması var. Fabrikasyon ve bu modele Alfa romeo 155 Ti Z olarak geciyor. simdi bakıyorum.

ealprsln

155 te turbo bir tek q4 te var. q4 motoru ile twin spark arasında bir benzerlik yok. Yanlış sulardasın :)

+1

AlfaWhite

dıs gorunumu dahi normal 155lerden daha farklı. Video japonyadan.

AlfaWhite

Cok büyük hata yapmısım =) evet haklısın You are not allowed to view links. Register or Login . gtaz lere q4 chargerı koymuslar. ti.z ler egzantirik farkından sanırım 170 hp.

tunerviper

Hayır yanlıs anladınız. YAzan bilgilere gore ve internette bir kac videoda var. Cok nadir bir araba sanırım. 155 2.0 ts motorda q4 dün turbocharger uygulaması var. Fabrikasyon ve bu modele Alfa romeo 155 Ti Z olarak geciyor. simdi bakıyorum.

Tamam da bu da q4 zaten. Sadece zagato tasarımı var. Twin spark ile ilgili bir yönü yok.

Fabrika çıkışı turbo bir ts yok. Ayrıca ts turbolama konusunda sıkıntı bir nokta yada parça sıkıntısı da yok. Bulunmayan bir modelin parçalarını neden araştıralım.
Turbo Twin Spark

AlfaWhite

Tamam da bu da q4 zaten. Sadece zagato tasarımı var. Twin spark ile ilgili bir yönü yok.

Fabrika çıkışı turbo bir ts yok. Ayrıca ts turbolama konusunda sıkıntı bir nokta yada parça sıkıntısı da yok. Bulunmayan bir modelin parçalarını neden araştıralım.

+1

Zaten o yüzden yanıltmayayım demistim.

ealprsln

Bende tam aynı linki okuyordum benden önce sen yazmışsın. AYnen araç hali hazırda 155 Q4 sadece kozmetik değişiklikler var jant vs. Zagato abiminde elinde patlamış zaten.

tunerviper

Bende tam aynı linki okuyordum benden önce sen yazmışsın. AYnen araç hali hazırda 155 Q4 sadece kozmetik değişiklikler var jant vs. Zagato abiminde elinde patlamış zaten.

Aynen süpermiş. Bir gün 155 yapacağım. Hep içimde kalan bir araba q4.
Turbo Twin Spark

ozoozo

Fatih selam kardeşim, bizim araçlar için en uygunu vnt17 turbo gt1749 yani insignia 2.0 cdti lerde kullanılan. Bu turbo ile 200 hp güç alınıyor stock internaller ile. İntercooler vs de stock kalıyor. Bu setup ın üzerine büyük enjektörler ile 240 hp gibi güçlerde elde etmek mümkün.

Bakalım bende büyük intercooler var gt1749 ile ne kadar güç alacağız. Şu kış ayları geçer geçmez başlıyorum. Devamında süspansiyona ve fren sistemine el atıp enjektörleri büyüteceğim :) sonrada evladiyelik olarak garaja çekerim :haydi:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

FAKmito

Aynen dogru banada oyle dedi sadece turbo ile 200 hp enjektor ve intercooler ile 250 hp 3.500 tl fiyat verdi anahtat teslim yazilim downpipe vs hersey icinde

tunerviper

bu arada güzel bir proje incelemek isteyenler için

Turbo Twin Spark

FAKmito

Fatih selam kardeşim, bizim araçlar için en uygunu vnt17 turbo gt1749 yani insignia 2.0 cdti lerde kullanılan. Bu turbo ile 200 hp güç alınıyor stock internaller ile. İntercooler vs de stock kalıyor. Bu setup ın üzerine büyük enjektörler ile 240 hp gibi güçlerde elde etmek mümkün.

Bakalım bende büyük intercooler var gt1749 ile ne kadar güç alacağız. Şu kış ayları geçer geçmez başlıyorum. Devamında süspansiyona ve fren sistemine el atıp enjektörleri büyüteceğim :) sonrada evladiyelik olarak garaja çekerim :haydi:

Ben arabami ve motorunu cok seviyorum yakit uygun istedigin gibi oyna :) piyasadaki en mantikli arac bence 120 hp 320 nm tork

ozoozo

Ben arabami ve motorunu cok seviyorum yakit uygun istedigin gibi oyna :) piyasadaki en mantikli arac bence 120 hp 320 nm tork

Bizim motoru bilmem de turbo araba ne olursa olsun oynamaya çok müsait :) dizelde en başarılı oynamak için 1.6 tdi ve 1.6 jtd , benzinde ise 2.0 tfsi motor çok güzel güçler alınıyor sizin arkadaş taycupra gibi :) verdiğim motor örnekleri güç yeten cinsten olanlardan yani uçuk örnek vermeye kalkabilir birisi :D

ealprsln

Hiç yalanım yok İstanbul'da olsam elimdekini satıp her haftasonumu sanayide geçirip iyi yürüyen sağlıklı bir 155Q4 üm olmasını çok isterdim. Benim gözümde ekonomik olarak sahip olunabilecekler arasında sahip olmak isteyeceğim 3 Alfa'dan birisidir.
Ama Eskişehir'de usta yokken paran ve zamanın olsada bunlar hep hayal olarak kalıyor.

Bu arada Polonya AR konusunda acayip bir ülke, AB gereği paranın ve sermayenin serbest dolaşımı sonucu adamlar AB içindeki birçok AR yi alıp ülkelerine götürüyorlar. Çok ufak bir miktar ödeyip Polanya'da plakası+trafiğe kayıt. Sonra inanılmaz bir biçimde araçlarının üzerine düşüyorlar. Polonya'da birçok Avrupa ülkesi ile kıyasladığınızda oldulça fazla alfista var.

TaLa

Konuya can verelim tekrar büyük finale sayılı günler kaldı. parçaların yüzde 95 i temin edildi.  ilk günden belli desteğini eksik etmeyen Anıl'a ve Tolga özhan'a ayrıca teşekkür ediyorum.

Hazır olan parçalarımız

K04 Megane RS turbosu
Emme manifoldu
Eksoz manifoldu.
Map sensörü
Maf translatör
İntercoller
Aem Wideband
Externall Wasgate

Kalan parçalarımız
Enjektörler  ve hortumlar eksoz işi ve montaj

:) Şimdiden Alfisti Turkeye Hayırlı olur inşallah
Alfa Romeo 156 2.0 TS 1998  2011-2015
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2007 2015 -2016
Alfa Romeo 159 1.9 JTS 2007 2016-2019
Alfa Romeo 156 1.6 TS 2005  2016 -2018
Alfa Romeo 156 2.0 TS 2002  2019-2020
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2    2020-

Fatihob

Aldiklariniz hayirli olsun. Enjektor ve benzin pompasi yetiyormuymus.

Cepten gönderildi ;)

..

TaLa

Fatih benzin Pompası yetiyor dedi anıl. enjektörler değişicek bir onlar kaldı.
Alfa Romeo 156 2.0 TS 1998  2011-2015
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2007 2015 -2016
Alfa Romeo 159 1.9 JTS 2007 2016-2019
Alfa Romeo 156 1.6 TS 2005  2016 -2018
Alfa Romeo 156 2.0 TS 2002  2019-2020
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2    2020-

ATA

Guzel parçalar, güzel proje :) bitmiş halini merakla bekliyorum

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb