Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine, Yeni, Yeniden Alfa Romeo 159 Q-Tronic+ 34 AV 0020'yi Foruma Takdimimdir

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ar.159

Sene 90'ların başı daha çocuğum o zamanlar Denizli nin ilçesinde yaşıyoruz tabi dünyamızda ilçenin yüzölçümü kadar ve bizim için otomobil tek bir şey ifade ediyor oda Renault Toros  bir gün Denizli ye merkezde okuyan halaoğlunun yanına gitmiştim yarım yamalak hatırlıyorum bir araba gördüm aman yarabbi her şeyden hepsinden farklı hangi modeldi neydi şimdi anımsayamıyorum ama sinyal kolu dikkatimi çekmişti baya kalıncana bir şeydi ve üzerinde bir sürü ayar vardı (belkide incedir ama bizim toroslarla mukayese edince bana çok farklı gelmişti) halaoğluna sordum abi bu ne? Dedi bu Alfa Romeo sanki çarpıldığım kızın ismini öğrenmiş gibi heyecanlandım adını aklıma mıh gibi kazıdım...

Sene 97-98 lisede Afyonda okuyorum artık ergeniz arabalarla daha çok ilgileniyoruz varsa yoksa Bmw - Mercedes tabi dönen saçma sapan Ferrari lambordini geyikleri v.s v.s çay bahçesinde otururken karşıdan bir araba geliyor ya aman yarabbi o ne öyle batmobile desem değilde sanki superman uçmayı unutmuş onun arabası  gidiyorum sağını solunu dolaşıyorum ve arkada o ismi görüyorum Alfa Romeo unutulan sevgilinin adı sendin değimli Romeo? Ah birde erkek adı olmayaydı

Sene 2003 artık emektarım 91 model Mazda 626 dan kurtulup araba alabilecek durumdayım  ve aklımda yıllardır çıkmayan tek isim var Alfa Romeo 156, bayinin yalancısıyım ama TR ye ilk gelecek olan mk2 156 nın siparişini geçiyorum yanlışım yoksa o günün parası ile tam 40 milyar verdim ve aracın gelmesini yaklaşık 5 ay bekledim hayatımda unutmayacağım günlerden biridir teslim günü hala aklıma geldikçe mutlu olduğum bir gün. Ama maalesef şartlar istediğim gibi gitmedi henüz aracım 12 binde iken 2005 sonu satmak zorunda kaldım tam o sırada 159 un tanıtımı yapılmıştı ve inş. 159 u ile geri döneceğim dedim(o zamanda foruma üye idim )

Sene 2013, neredeyse aradan geçmiş on yıl on yıl boyunca edindiğim dün bilgisayarların duvar kağıdı 159 fotosu ama olmadı olmadı araba tr de satılmaya başladı olmadı araba 2. ele düştü olmadı araba makyaj gördü olmadı ve araba piyasadan çekildi olmadı taki 2013 e kadar o sene 10 yıllık bir hayal gerçekleşti ve 159 a kavuştum o ana kadar da onlarca araba eskittim eskittiklerimin yanında benim olmayan ama sürekli kullanma fırsatım olan merceds cls den bmw m5 varan bir koleksiyon var ama o 159 a sahip olmak yok mu kelimelerle tarifi çok zor. Nirvanaya ulaşmak gibi bir şey. Arabamı çok sevdim, forumunda sayesinde ne gerekiyorsa yaptım usta 1 dedi ben 2 yaptım her şeyi en ince ayrıntısına kadar en iyisine ulaşıncaya kadar yaptım.. o artık ailemizin bir parçasıydı benim yegane sevgilim eşimin kuması oğlumun ise alfa romeeeyooosu idi ve 2014 şubatta dünyaya gelen kızımı evine götüren araba idi.

Sene 2014 aylardan mart 2. evlat olmuş o sıra kaçıramayacağım bir iş teklifi gelmiş karşıma nakite ihtiyaç vardı sanki 159 da bu saatten sonra küçük gelecekti ailemize, aracı forumdan tanıştığım ama sanal alemden gerçek alemde de çok yakın dostum olan Utku ya aracı sattım.
Gözüm arkada değildi ama o aracın arkasından bakan gözlerimi ne ben nede Utku unuttu 

Neyse günler günleri kovaladı aylar ayları kovaladı işler oldu olmadı sonuçta araba almanın vakti geldi e 159 un da tadına bakılmıştı artık 2 çocuk bir gaynana vardı daha mantıklı arabalara bakılmalıydı ve bakıldı büyük dendi super b ye bakıldı, mantık dendi jettaya bakıldı spor dendi insignia ya bakıldı ekonomik dendi 508 e bakıldı sağlam dendi s60 a bakıldı  hepsi mahallenin güzel kızlarıydı ama hiç biri o gözlerine vurulduğum yıllanmış aşkım karşı mahallenin 159 u değildi gönülden yatan 159 olunca hepsine bir kulp takıldı...

3 saat sahibinden de vakit geçiriyordum saydığım markalara bakıyor ama siteden çıkmadan mutlaka tekrar 159 lara bakıyordum 
Önce bütçeyi düşürdüm 35-40 bandına çektim o banttaki tüm arabalara bakıyordum e onları alana kadar manuel 159 alırım diyordum sonra bütçeyi yükselttim 60 lara çıktım o banttaki tüm araçlara baktım yine 159 bir adım öne çıkıyordu.
Bu arada fark ettim ki getirdiğim arabaların hiç birini eşimde beğenmiyor oda gizliden gizliye sağlam bir alfisti olmuş, arka koltuk dar diyorum aman benim boyum ne kadar ki diyor çocuk arabası zor sığıyor diyorum küçüğünü alırız diyor ben bir şeyler söyledikçe M.Ali boşuna kendini kandırma diyordu. Sonuçta anladık ki bize 159 dan başka yar yok en azından alfa daha iyisini yapana kadar bizim için en iyisi buydu.

Tamam artık rota belli 159 alınacak ama mübarek wv değilki şıp diye bulasın aradığın kriterlerde, olmazsa olmazlarımız vardı
Bir kere içi kesinlikle kahve-bej kombinasyonda olacaktı
Alınacak araba aile kararı ile en az 3 yıllık aracımız olacağından ve masraf yapılacağından (tecrübeyle sabit) en az 2009 ve üstü model yılı ve 100 bini geçmemiş olacaktı ve dolu olacaktı, olacaktı da maalesef piyasada böyle bir 159 yoktu
Yaklaşık 4 ay aradım araştırdım sordum yok yok sadece bir tane beyaz renk vardı baya kovaladım km 160 bindeydi önce Trabzon da sonra izmirde sonra istanbulda ortaya çıktı ayağıma kadar geldi alacaktım olmadı vazgeçtim..
Bu arada istediğim kombinasyonda aracın İtalyan büyükelçiliği için özel siparişle getirtildiğini ve birkaç ay önce elçilik tarafından satıldığını öğrendim şansım bu sefer yaver gidiyordu o sevgiliye en sevgiliye artık kavuşuyordum ve arabayı buldum sahibiyle anlaştım ve işte yine yeni yeniden karşınızdayım.

Gerçi 159 umu alalı yaklaşık 2 ay oldu alırken hep söylediğim bir şey vardı sattığım çıraklık bu ise ustalık eserim olacaktı  foruma takdimden önce de kusursuz hale gelecekti
.
Artık forum sayesinde tecrübeliydim ve 2. defa 159 sahibiydim bildiğim öğrendiğim ne varsa uygulamaya başladım bunlara zamanla paylaşırım  şimdi onu hani şarkıda dendiği gibi pamuklara sarıp sarmalıyorum aslında hala hazır değiliz ama daha fazlada bekleyemedim

Aracımna gelecek olursak;
2009 yılında İtalyan büyükelçiliği için özel siparişle getirilmiş şase no yu girince birmotta direk elçilik arabası olarak çıkıyor son derece diri herhangi bir hasar kaydı ve kazası yok
2009 model makyajlı kasa 159 distinctive plus q-tronic konfor paket ve ekstra mali paket var 
Sanırım bulabileceğim en donanımlı 159 buldum
İçi tam istediğim gibi bej döşeme
Sunroof, elektrikli ısıtmalı koltuklar, bose ses sitemi v.s v.s
Öncelikle aracı çoook uzun yıllar kullanma niyetinde olduğumdan ve kişisel olarak takıntılı bir insan olduğumdan ilk amacımız sorunsuzluğu sağlamaktı bu yüzden gerekli bakımların hepsi baştan yapıldı triger değişti hortumlar değişti, bilyalar zaten yeni değişmişti burçlar değişti turbo yenilendi v.s v.s bunların yanında diğer ekstralar için de sıkı çalışmalar yapıldı

Tüm bu süreçlerde yanımda olan gerek fikrine danıştığım gerek bizatihi yardımcı olan özellikle You are not allowed to view links. Register or Login  ve You are not allowed to view links. Register or Login  ayrıca You are not allowed to view links. Register or Login  ve You are not allowed to view links. Register or Login e ve başını çok ağrıttığım helallik almam gereken ama bir anda unuttuğum You are not allowed to view links. Register or Login a ve ismini sayamadığım tüm forum arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ederim özellikle sağolsun Utku en az kendi arabası gibi ilgilendi (yada alışkanlık yaptı bunuda almaya niyetli olduğundan öyle yapıyor) hep yanımdaydı dahası bir çok eksiğimi o giderdi Volkan da vakit ne olursa olsun bilgi ve tecrübesini hiç esirgemedi tekrar teşekkür dostlar. Ayrıca anmadan geçersem haksızlık olacağını düşündüğüm servis hizmetinden ziyade abilik yapan Bahattin Usta ya Hayati ve Hüseyin abiye kahrımı çektikleri için teşekkür borçluyum.

Evet her zaman ki gibi meslek hastalığı olsa gerek lafı yine fazlası ile uzattım kusura bakmayın şimdilik birkaç dış foto ile yeniden herkese kocaman bir merhaba..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

beni tanıyan arkadaşlar bilir, benim için arabanın dış tasarımı ne kadar önemliyse iç tasarımı da enaz o kadar önemlidir ve hatta bu yaşıma kadar iç tasarımından dolayı dışına bayılmama rağmen almaktan vazgeçtiğim arabalarım olmuştur
sonuçta evet arabada bizi ilk büyüleyen dış tasarımdır ama o şaheserle vaktin %80-90 nını içerisinde geçirdiğimizi varsayarsak iç tasarımın asıl önemi ortaya çıkıyor..
159 da doğru opsiyonlar doğru renk seçenekleriyle beni içiyle de mest eden araçlardan biri olmuştur ancak o güzelliğe nacizane bende bir iki dokunuş yaparak kendimle daha da bütünleştirdiğimi sanıyorum..
maalesef hem sanyideki uzun çabalarım hemde havaların müsait olmamasından dolayı hala detaylı temizliğe giremedik inş. 1-2 hafta içinde onu da hallediyoruz o yüzden şimdi diğer detaylar için karanlık çekimler yaptım ;)

ilk işimiz diğer 159 umda bir hayli tecrübe kazandığım iç aydınlatma işini çözmekti ve ambiyans aydınlatmamıza kavuştuk

önce konsolu boydan boya saran metal çıtanın altına neon ışık döşendi sonrada kapı kolu ve kapı ceplerinin aydınlatılması yapıldı
bu sfere kullandığm malzeme çok farklıydı ve resmen fabrikasyon bir görüntü elde ettim ve defalarca şahıslar üzerinde test edildi :)
geçen sefer aydınlatmada tek renk kullanmıştım çünkü araç aydınlatmam da tek renk sadece kırmızı idi bu sefer ise yeni 159 un aydınlatması beyaz ve kırmızı olmak üzere iki renk olduğundan ve ayrıca gündüzleri kırmızı ile iç döşeme renginin uyumunu sevmediğimden kapı kolları ve kapı cepleri için beyaz aydınlatmayı seçtim ve bence çok güzel oldu

eski 159 umda da ayak aydınlatması mevcuttu ancak sadece kapıla açıldığında yanıyordu bunda ise her daim yanacak ancak gözü hiç rahatsız etmeyecek apaçide durmayacak çok loş beyaz bir ayak aydınlatması yaptık

yine içte sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login nun da büyük uğraşları sonucu getirtebildiğimiz metal alfa logolu pedalların üzerine gelen o los aydınlatma çok hoş bir hava kattı (pedallar biraz kirli kusura bakmayın)

ve nihayetinde iç tavan aydınlatmasının tamamınıda lede çevirdim bu uygulamayı eski 159 umda da yapmıştım ama renk uyumu olsun diye sarıyı seçmiştim fakat sonuç aydınlatma açısından güzel olsada görsel açıdan çok tatmin etmedi bu sefer tereddütsüz beyaz led tercih ettim aydınlatma inanılmaz olduğu gibi görsel açıdan da fotolarda çok belli olmasada çok hoş bir havası oldu
aşğıdaki her iki fotoda flaşsız aracın kendi aydınlatması ile çekildi

2. defa 159 sahibi olmak çok güzel
hani ev yapanlar arasında bir söz vardır inşaatla uğraşmak o kadar zordur ki ilk evi yap sat ikinci yap oğluna ver üçüncüye kendin otur derler bilmiyorum 3. nasip olur mu ama Allah nasip ederese bunu oğluma verme niyetim var :))) (henüz 4 yaşında)
o yüzden çok daha tecrübeli hareket ediyorum bu sefer mesela aydınlatmam çok güzel oldu ama gece uzun yolda göz yorulması yapabilir diye arkalar ayrı önler ayrı düğmeyle tamamen kapatılabiliyor ;)

diğer taraftan eminim 159 sahiplerinin en çok dikkatini çeken multimediya sistemi olmnuştur onun hakkında çok daha detaylı foto ve video paylaşımı yapacağım az kaldı
ama kısaca değinmek gerekirse kendisi 159 a göre yapılmış yuvasına tam uyan(çinli biraderler sağolsun biraz zımpara yaptık) kablo tesisatının tamamı 159 a göre özel yapılmış olan bose yi ve daha fazlasını destekleyen (ilerde bahsedeceğim) android 4,2 işletim sistemine sahip Azmi dostumun binbir emeği ile getittirdiğimiz bir alet burdan kendisine You are not allowed to view links. Register or Login  tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum az başını ağrıtmadım şimdilik söyleyebileceğim artık 159 için olmzsa olmazım bir sisteme sahip oldum. şimdilik bu kadar  8)

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

iceberg156

Tekrardan hayırlı ve uğurlu olsun  :nazar:
Kazasız, belasız kullanmanız dileğiyle

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

fevkalbeser12

Mehmet Ali ilk hayırlı olsun benden gelsin. Maşallahı var aracın kazasız belasız kullanman dileğiyle:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

sametunver134

mukemmel otesi gorunuyor Allah kaza bela vermesin 156 nin tadini alayim yeni hedefim 159

ismet

didn't read  :lol: şaka şaka, hepsini okudum, şimdi gözlükçüden yazıyorum, 5 derece miyop oldum :p

M. Ali şaka bir yana, kazasız belasız sürüşler dilerim :nazar: 3 yıl demişsin, bana da 3 yıl var. 3 yıl sonra araç benim, Utku kendine başka araç bulsun :)

Ben alana kadar arabama iyi bak :serefe:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

hi_cazz

Abi şimdi vakit olmayınca hepsini okuyamadım yalan değil. (Oku oku bitmiyor ne bu arkadaş neyin savunması bu)
Ama araç cidden yakıyor. İçinide bekliyoruz en kısa zamanda

Sent from my iPhone using Tapatalk

Adalı35

Allah ağız tadıyla binmek nasip etsin inşallah.  :nazar: okurken kendim almış gibi hissettim :arkadasim:
inşallah beraber  :nazar: :alfisti:uzun mutlu yıllar geçirirsiniz...
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

saskuran

gecen c.tesi avcilar stadin orda yanyan geldik trafikte ...

SAS....

TRSemih

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login
Mehmet Ali ilk hayırlı olsun benden gelsin. Maşallahı var aracın kazasız belasız kullanman dileğiyle:)

bro sende hep burun farkıyla birnciliği kaptırıyon :D
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

engin uzun

Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

fevkalbeser12

bro sende hep burun farkıyla birnciliği kaptırıyon :D
Evet ya ikinci sefer gene aynısı oldu. Allah'ın hakkı üçtür:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tayfun

M.Ali o nasıl bir tutku ve anlatımdır.
Allah gönlüne göre vermiş işte . yüzbin kere maşallah. hayırlı uğurlu olsun.

ar.159

sen gönüllerin birincisisin sıkma canını çok teşekkürler
gecen c.tesi avcilar stadin orda yanyan geldik trafikte ...
SAS....
o siyah dehşetül eşref senin miydi ya on numara araç

Abi şimdi vakit olmayınca hepsini okuyamadım yalan değil. (Oku oku bitmiyor ne bu arkadaş neyin savunması bu)
Ama araç cidden yakıyor. İçinide bekliyoruz en kısa zamanda
159 suz geçen günlerin savunması hacı. içi için biraz daha vakit var ;)
M.Ali o nasıl bir tutku ve anlatımdır.
Allah gönlüne göre vermiş işte . yüzbin kere maşallah. hayırlı uğurlu olsun.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim gerçekten Allah gönlüme göre verdi herşey için hacı murat için bile şükretmek lazım ama bunun şükrü başka:)

159 bende resmen başka bir boyutta hani  bugun biri gelse amma konuştun ver arabayı sana sıdır merco c veriyorum dese acaip birşey olur tabiki :p ama bunu laf olsun diye söylemiyorum o mercedes c beni 159 un koltuğunda olduğum gibi katiyen mutlu edemez ve ne zaman dikiz aynamda bir 159 görsem duvara toslayasım gelir  :)

diğer taraftan forumda bu aşkı körükleyen arabesk şarkı gibi insan burda dolandıkça aşkı debreşiyor ya :serefe:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

alihsans

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

wolkanku

Mehmet Ali abi kazasız belasız , aynı tutku ve zevkle aracını kullanman dileğimle.
istediğin zaman telefonum açık biliyorsun :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

depeche101

universeee

Vaaay, çok iyi bir dönüş olmuş bu. Hayırlı uğurlu olsun inşallah kazasız belasız kullanmak nasip etsin Allah :)  :nazar:  :clover:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Alfadanadam

Hey maaşallah arabaya bak :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Gouki

saskuran

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]hayirli uğurlu olsun ....
asil sizinki dehşetül harika 18 inde avcilar sahildeyiz bekleriz ...

SAS....

fatihmehmet

Okurken hem zevk aldım hem çok mutlu oldum. Ben bu kadar eski bir Alfisti olduğunu da bilmiyordum abi :)

Maaşallah, elinde guzel olan arac mükemmelleşektir. :nazar:

Benden önce söylenmiş ama artık sen aracı satarken yarışacağız demekki :alfisti: :))

Allah kaza bela vermesin. Sağlıkla sıhhatle binin insallah :)

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

master

Güle güle kullanmak nasip olsun inşallah. Nadir ve değerli bir 159 daha geldi, güzel oldu :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS