Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

156vs

You are not allowed to view links. Register or Login
son lpg fiyatları benim araç da hiç bir şey farkettirmedi gazın kalitesi zannımca eskisi kadar yüksek tutulmuyor fiyat politikası ...

eskiden 36 lt ile 360 380 km giden araç şimdi 330 da tamam diyor hiç bir şey anlamadım hatta üşenmedim sanayiye gidip kaçak kontrolu yaptırdım ama malesef kaçak yok hesap dogru .. şu an 20 kuruş civarı yakıyor sıkıntı yok lakin gidilen km düştü  :S
lpg ile 20 kuruş yakan alfa 'yı merak ettim. araç neydi?
156 1.6 ts son alınan lpg 36 litre araç şu an 334 km de lpg fiyatı 1.9 2.0 arası
hayretler içerisindeyim. ben bu verileri uzun yolda görüyorum sadece. oda tam bakım, buji vs yeni oldugu halde.

istanbul ile ankara mukayese edilemez burada belirli yerlere girmediginiz sürece çok şehir içi sayılmaz mesela ben eryaman ulus hergün git gel yapıyorum yaklaşık 50 km sdc göksu ve gar ışıklarda duruyorum yani aşagı yukarı aynı sayılır  :yukari-ok:

Kibitzer

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Kibitzer

Bugün bizimkinin karnını doyurduk. 150TL'lik yakıt ile 640km. Kuruş hesabı ile kmde 23,4kuruş, litre hesabı ile 6.5lt/100km.  Alıştıkça daha rahat gaza basmanın getirdiği hafif bir artma var :D 2600km civarındayız. 5bin'den sonra oturacaktır tüketim değerleri :D Yol bilgisayarı 6.1 gösteriyordu, 156'da da bu şekilde yol bilgisayarının biraz az göstermesi durumu vardı.
2013 BMW 1.16i

tayfun

Bugün bizimkinin karnını doyurduk. 150TL'lik yakıt ile 640km. Kuruş hesabı ile kmde 23,4kuruş, litre hesabı ile 6.5lt/100km.  Alıştıkça daha rahat gaza basmanın getirdiği hafif bir artma var :D 2600km civarındayız. 5bin'den sonra oturacaktır tüketim değerleri :D Yol bilgisayarı 6.1 gösteriyordu, 156'da da bu şekilde yol bilgisayarının biraz az göstermesi durumu vardı.
156'nın yakıt değerlerinden sonra, dizel giu değerleri ilaç gibi gelmiştir:)

Kibitzer

156'nın yakıt değerlerinden sonra, dizel giu değerleri ilaç gibi gelmiştir:)

Nasıl iyi geldi anlatamam :D Şerbetli ilaç gibi geldi. :haydi: :arkadasim:

156'nın hakkını yemeyeyim, o da fazla yakmıyordu, onun benzini pahalıydı. LPG olsa o da dokunmazdı o kadar.
2013 BMW 1.16i

agucba

156'nin hakkını yemeyelim. Biri '97 teknolojisine sahip benzinli, diğer 2010 sonrasına ait dizel.  ;)

///////////////

tayfun

156'nin hakkını yemeyelim. Biri '97 teknolojisine sahip benzinli, diğer 2010 sonrasına ait dizel.  ;)
orası öyle tabi ama , diyer markaların 2.0'ı  bizim 1.6 kadar yakıyor.

erdinc147

orası öyle tabi ama , diyer markaların 2.0'ı  bizim 1.6 kadar yakıyor.
O kadarda değil bence motor gücüne göre yakıt normal sayılır civic fd6 emin olun daha fazla yakıyor ayrıca yürümüyor bizim motorlarda normal değilki 1.6 ama 120hp çift eksantirik dohc 8 bujili motor 2.0 motor kadar yürüyor nerdeyse ben geçenlerde 2.0 155hp twincam dohc motorlu Nissan primera gt modeli araçla yürüdüm 2.5-3 boy fark atabildi demekki altımda 155hp'lik bir Alfa 147 veya 156 olsaydı tozumu yutacaktı nokta edecektim aynada daha önceki Honda 1.6 aracımı gözden kaybediyordu yetişemiyordum çok fark atıyordu tırlar boyu işte o zaman dedim ki bu araba normal bir 1.6 araba değil ciğer var alette harbi yürüyor alfa candır selamlar :)

ibryener

selamlar anıza geçen ay gaziantepten katıldım. aracım 2006 156 1.6 ts 82.000 km. ilk iş depoyu fulledim km ve yol bilgisayarını sıfırladım. 600 km yol yaptım şehir içi. tekrar fulledim ve 59,8 lt benzin aldı. yani 10 lt/km çıktı. reel ölçümüm. yol bilgisiyarı ise ortalama tüketimimi 8,3 gösterdi.acaba bu fark normalmidir alfalarda

tayfun

selamlar anıza geçen ay gaziantepten katıldım. aracım 2006 156 1.6 ts 82.000 km. ilk iş depoyu fulledim km ve yol bilgisayarını sıfırladım. 600 km yol yaptım şehir içi. tekrar fulledim ve 59,8 lt benzin aldı. yani 10 lt/km çıktı. reel ölçümüm. yol bilgisiyarı ise ortalama tüketimimi 8,3 gösterdi.acaba bu fark normalmidir alfalarda
merhabalar . kesinlikle normal. yol bilgisayarı ile real ölçüm fark ediyor biraz.

sitem

arkadaşlar benim 147 de yol bilgisayarı çok tutarsız yol bilgisayarında ortalama 100km ye 15 litre gösteriyor ancak araç 100 km ye 10 litre lpg yakıyor. acaba yol bilgisayarı neden bu kadar tutarsız gösteriyor....

esatay

Lpg ayarindan olmalı benim de 147 de oluyordu her lpg ayarindan sonra yol bilgisayarı verileri degisiyordu. Yol bilgisayarı yanlış bilmiyorsam gaz pedalının konumunda nda sinyal alır bu demek oluyor ki sizin lpg ayariniz kısık x hıza çıkmak için fazla gaza basıyorsunuz araç bunu benzine göre hesapladığı için yakit veriniz yüksek gözüküyor
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

fatihmehmet

@sitem
Yol bilgisayarı menüsünden km/l olarak ayarlı olabilir sizinki. L/km Olmalı. Bir kontrol edin.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

tugrul

Bu km/l olayi benide sasirtiyordu l/km yapinca daha dogru degerler oluyor nedense:)

Tapatalk 1.6
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

ALP

Ben bu konularda rahatım akışına bırakıyorum

Alp Çalıkoğlu
156 2.5 v6 1999 Giulietta 1.6 jtdm 2013

sitem

Lpg ayarindan olmalı benim de 147 de oluyordu her lpg ayarindan sonra yol bilgisayarı verileri degisiyordu. Yol bilgisayarı yanlış bilmiyorsam gaz pedalının konumunda nda sinyal alır bu demek oluyor ki sizin lpg ayariniz kısık x hıza çıkmak için fazla gaza basıyorsunuz araç bunu benzine göre hesapladığı için yakit veriniz yüksek gözüküyor
hocam daha önceden de lpg yi kıstırmıştım ancak yol bilgisayarı tutarsız degil hatta tamdı ancak şimdilerde çok uçuk rakamlar gösteriyor. 80 km hızla 5. viteste anlık gösterge 12 falan gösteriyor. daha önce böyle bir şey yoktu

sitem

k/l yerine l-k nasıl yapıyoruz yol bilgasarında arkdaşlar...

erdinc147

k/l yerine l-k nasıl yapıyoruz yol bilgasarında arkdaşlar...
Sırasıyla araba sabit dururken far ayar butunlarının yanındaki Mode tuşuna basın ana menüye girin ünits seçeneğine girin km mil ve derece santigırat çıkıcak mode tuşuna basarak ok ok yapın 2sinede sonra km/l sçeneğinde tam tersini seçip mede tuşuna basarak menüden çıkın sonrada çıkış yapıp ana menüdende çıkın ve yol bilgisayarı set tuşunada basılı tutup mevcut tüm değerleri sıfırlayın sonra bakın ne kadar yaktığınıza ortalama anlık vs kolay gelsin

sitem

Arkadaşlar benim 1/100 in olarak gösteriyor doğrusu bu di mu eğer bu ise benim yolbilgisayari halen coook fazla gösteriyor.

sitem

Erdinç hocam çok sagolun...

erdinc147

Ne demek üstad bildiğimiz konu olunca yardım etmeye çalışıyoruz biraz arabayla gezin ekonomi kullanın ortalamanız vs düşer yol yapmanız lazım yol bilgisayarı verilerini silecek kolundan basılı tutarak sıfırladıktan sonra bu dediklerimi yaptıktan sonra ayrıca hava filtreniz gaz kelebeğiniz ve akışmetreniz ne durumda bilmiyorum eğer yine 12-13lt lerde yakıyorsanız ateşleme filtre aksamı akışmetre ve gaz kelebeğiniz veya en kötü ihtimal enjektörlerinizde sıkıntı olabilir diye düşünüyorum tecubeli ve daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlar detaylı yardımda bulunurlar zaten /

sitem

Erdinç hocam benim arada 1litre gaz ile ortalama 9-10 km gidiyor yani bence iyi ancak yol bilgisayarı çok fazla yakıyor gösteriyor sıkıntı orada... bunu nedeni nedir acaba

fuluso

2000 model 156 2.0 TS sahibiyim. Geçen hafta Bursa'ya yolum düştü. Dönüşte 1,99 a LPG buldum adı sanı belli olmayan bir istasyonda değildi. Bursa Merkez'den İstanbul Kadıköy'e geldim. Şehir içinde de biraz dolandım 310 km sonra LPG tamamen bitti araç benzine geçti.Yaklaşık olarak 31-32 litre yaktı ancak TL cinsinden 20 kuruşa yakın bir değer çıkıyor. Kullandığım devir vs gözönüne alında litre bazında beklediğim bir değer ama TL bazında mutluluğumu anlatamıyorum  :D :D

KUY65

155hp mito lpg ile 30kmlik kısımda surekli ani kalkış birkere 160 civarı 1-2 dk gidiş gerisi normal kullanım şehir içi 100km de 1.88 lpg fiyatından 19.2 kuruş, 10,2 litre lpg tüketimi !!!!!!
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

erdinc147

Erdinç hocam benim arada 1litre gaz ile ortalama 9-10 km gidiyor yani bence iyi ancak yol bilgisayarı çok fazla yakıyor gösteriyor sıkıntı orada... bunu nedeni nedir acaba
Hocam öncelikle merhaba 147 modeli ile 156 arasında mutlaka yakıt farkediyordur kasa ağırlık bakımından neyse LPG'li araç kullanmadığım için yol bilgisayarı LPG verilerini nasıl ne şekilde hesaplıyor bilmiyorum açıkçası çünkü araçta fabrika çıkışlı LPG olmadığından yol bilgisayarı verileri muhtemelen mantıken benzine göre ayarlanmıştır tabi bundan emin değilim yanlışsa eğer düzeltsin bilen arkadaşlar ben öyle düşünüyorum İstanbul içi nadirende aracımı trafik saatlerinde çıkarttığımda trafik dur kalk ve akıcı trafik olarak karışık ortalamam 8.0 ve 9.0Lt arasında akıcı olan yerlerde anlık tüketimide 6.7-7.0Lt'lere indiriyorum yol bilgisayarı l/100km fonsiyonunda ayarlı bence yakıtı güzel ve aracımın üzerinde 17'' jantlar mevcut 15'' jantlar olsa dahada düşer 1Lt'ye yakın farkettiriyor bence motor gücüne ve çift eksantirikli dohc bir motora göre yakıtı gayet makul bende asta h 1.6 105'lik hb versiyonu vardı ve inanın araca şehir içinde yakıt dayandıramıyordum direk 10-12lt arası yakıyordu ama uzun yolda yakıtı güzeldi ben opel'ime daha çok benzin alıyordum orası kesin dediğim gibi bakımla alakalı çoğu veri bence aracı önce bilgisayara bağlatın arıza varsa çıkar zaten gaz kelebeğini ve akışmetreyi hava hortumlarının içini temizletin enjektörleri kontrol ettirin bujileri ve ateşleme bobinlerini ve koblalarınıda tabi ki mutlaka yakıt farkedecek ve düşecektir ben bunları yaptıktan sonra yakıtım hissedilir derecede düştü ve 97 oktan benzinde bu değerleri yakalıyorum düz 95 alsam dahada düşer daha çok yol yaparım motordan fazla anlamam ama görünen dıştan yapabileceğim tüm şeyleri yapıyorum İstanbul şehir içinde çoğu diğer marka aracın tüketimi en az 10Lt ve bu araçlar 100-125Hp arası ancak hiç biri alfa kadar iyi yürümüyor yani bizim araçlarımız gayet normal siz bir otomatik 1.6 125'lik Civic Fd6 2010 kasalardan kullanında çok yakan araba kavramı nasıl olurmuş görün ben aldığım hafta sattım direk 12-15Lt arası yakıyor şehir içinde saygılar sn. alfistiler...  :alfisti: