Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

yukarda yazılan fiyatta sadece regulatör ve enjektör-beyin değişimi içindir,tesisat aynı kalır.komple değişmez o fiyata.atiker de 3 tip regulatör var,baştan konuşup büyük olanını taktırın,basınç problemi yaşamamak için gerekli.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

sarpgrey

Arkadaşlar 147 im icin brc düşünüyorum, bilhassa sorum izmir deki arkadaşlara. İzmir'deki 2a mühendislik hakkinda bilginiz var midir?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Sitsabaiesan

Lpg uzak olsun  az bin öz bin benzinle bin  :yukari-ok:
1995/145 1.7** boxer
1998/146 1.4** ts
2004/147 1.6** ts
2007/159 1.9** jts
Sadece insan biriktirir.

HEPİMİZ ÖLELİM FENERBAHÇE YAŞASIN

147BLACK

You are not allowed to view links. Register or Login
Lpg ruhsata işli olduğu için tekrar işletmene gerek olmayacağını düşünüyorlar o yüzden de fatura kesmeyecekler muhtemelen. Yeni yenidir elbette, teknolojisi muhtemelen daha iyidir de hatta.

Ama lpg sisteminin geneliyle ilgili bir problemin yoksa ve sadece regülatör değişimi ile işin bitecekse bunca sökme-takma-kesme-biçme neden?

LPG montajını inceleyen ustalar montajın ne kadar özenli ve düzgün yapıldığını söylemişlerdir muhtemelen. Aynı düzgün işçilik olacaksa ve fazladan vereceğin 350 lira seni üzmeyecekse Atiker neden olmasın?
Abi selamlar...
Mesaja geç cevap veriyorum kusura bakma. Aracı, 2A'nın Ankara yetkili bayisine götürdüm ve  bırakmam gerektiğini söylediler. Daha önce de aynısını söylemişlerdi. Çünkü sızdırmazlık kontrolü yapan cihazla manifoldun hortumunu çıkartıp kontrol etti ve gaz sızdırmıyor dedi.
Bu hafta uygun bir günde akşamdan bırakacağım.
Bakalım neymiş derdi, öğrensinler buraya sonucu yazacağım.
:-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

hasiko

Arkadaşlar selamlar; Teleflex gfi lpg kullanan varmı. Ankarada parça fiyatları el yakıyor. Alternatif yolları kullanan arkadaşlar varsa yardım almak istiyorum...

max-ime

Arkadaşlar selamlar; Teleflex gfi lpg kullanan varmı. Ankarada parça fiyatları el yakıyor. Alternatif yolları kullanan arkadaşlar varsa yardım almak istiyorum...
Ben kullaniyorum.

hasiko

Bir kaç sorum olacak. Filtre değişimlerini nerede ve ne kadara yaptırıyorsun. Şamandıra bozuldu değişim için istedikleri paraya önceki 156 ma lpg beyni almıştım ben. Yedek parçası ve bakımı çok pahalı geldi bana. Varmı alternatif bir yolu...

max-ime

Bir kaç sorum olacak. Filtre değişimlerini nerede ve ne kadara yaptırıyorsun. Şamandıra bozuldu değişim için istedikleri paraya önceki 156 ma lpg beyni almıştım ben. Yedek parçası ve bakımı çok pahalı geldi bana. Varmı alternatif bir yolu...

Teleflex'in distribitörlüğünü Tunalı Oto bırakmış, benim ilk  filtre bakımım yeni geldi, gidip konuşacağım bakalım ne diyecekler.

Şamandıra değişiminin marka spesifik olduğunu düşünmüyorum, sonuçta hepsi 1-2 markanın lpg tankını kullanıyor. 2A mühendislik ile bir görüşün, eğer tatmin olmazsanız Anelsan lpg var, Zafer abi ile bir görüşün. Teleflex çalışmıyorlar ama düzgün esnaftır, sizi doğru yönlendireceklerdir.

hasiko

Teleflex'in distribitörlüğünü Tunalı Oto bırakmış, benim ilk  filtre bakımım yeni geldi, gidip konuşacağım bakalım ne diyecekler.

Şamandıra değişiminin marka spesifik olduğunu düşünmüyorum, sonuçta hepsi 1-2 markanın lpg tankını kullanıyor. 2A mühendislik ile bir görüşün, eğer tatmin olmazsanız Anelsan lpg var, Zafer abi ile bir görüşün. Teleflex çalışmıyorlar ama düzgün esnaftır, sizi doğru yönlendireceklerdir.
Filtre değişimi ile ilgili bilgi aktarırsanız sevinirim.
Ocak ayında tunalı servise gittim. Sistemde 2 adet filtre varmış. Çifti 80 tl. Ayrı ayrı değişirse biri 50 diğeri 40 demişlerdi. Şamandıra için 150 tl sadece parça fiyatı...

max-ime

Ocak ayında tunalı servise gittim. Sistemde 2 adet filtre varmış. Çifti 80 tl. Ayrı ayrı değişirse biri 50 diğeri 40 demişlerdi. Şamandıra için 150 tl sadece parça fiyatı...

Tabiki sizi bilgilendiririm.

Siz hatta önce Anelsan'dan Zafr abi'yi arayın, şamandıra için durumunuzu açıklayayın. Yardımcı olamasada doğru yönlendirecektir.

Keşke önceden haberim olsaydı ben sorardım. Buhafta içi oradaydım, garantiden şamandıram değişmişti.

hasiko

Tabiki sizi bilgilendiririm.

Siz hatta önce Anelsan'dan Zafr abi'yi arayın, şamandıra için durumunuzu açıklayayın. Yardımcı olamasada doğru yönlendirecektir.

Keşke önceden haberim olsaydı ben sorardım. Buhafta içi oradaydım, garantiden şamandıram değişmişti.
Tşk ederim...
Sizden haber bekliyorum görüşmek üzere...

Doğa Tosun

147 1,6 twin atiker spark, menzil rekorumu kırdım. 35,5 litre LPG ile tam 425 km şehiriçi gittim. yol bilgisayarı ortalamam bu 425 km'de 8,9 gösterdi. Kuruş hesabıyla 18-19 civarı yakıyor lpg bakımından beri. Ayarlarım da normal, herhangi bir kısma falan yok basınca benzindekine çok yakın bir performans var..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

147BLACK

Selamlar...
Geçenlerde başıma gelen olayı yazmıştım, okuyanlar hatırlar. LPG kitinin, araç park halindeyken motora LPG sızdırması sonucu araç ilk çalıştırmada sürekli boğuluyordu. Yoğunluktan dolayı LPG servisine bırakamamamdan dolayı da araç trafikte giderken sübap kesti. Bir dolu masraf açıldı başıma.
İki haftadır benzinde kullanıyorum ve yoğun kullanımda benzin fazlasıyla masrafa yol açıyor.

Bugün babamın 156'yı aldım ve o da benim 156'yı sanayiye götürdü. Bir kaç yerle görüşmüş. Hem benim Alfa servisinin görüşü hem de gösterilen LPG servislerinin görüşüne göre üzerindeki LPG kiti ömrünü doldurmaya başlamış. Yeninden, sıfır kit taktırmaya karar verdik.

Babamdaki 156'da Tartarini var ve neredeyse üç sene olacak ve sorunsuzluğundan memnunuz. Alfa servisi ısrarla Atiker Gold öneriyor. Montajı yapan yerin Ankara'nın en iyi bir kaç servisinden birisi olduğunu ve şimdiye kadar montaj yapılan Atiker Gold'ların çok iyi olduğunu söylüyor.  Açıkcası bu fikir fena değildi ama Atiker'ler de 1400 tl'ye çıkmış.  Bana bir süre önce söylenen fiyat daha azdı ve iyi bir montaj ve az bir parayla sıfır kit taktırabileceğimi düşünüyordum.

Babam bugün Tartarini takan yerle görüştüğünde de Tartarini için 2100 tl fiyat vermişler ve Atiker'in İtalya'da ürettirdiği AKL diye bir kit önermişler. Gold'u da önermemişler...

Benim servis Prins kitleri de önerdi ve BRC'nin Alfa'lara çok iyi olmadığını söyledi. Bunu dikkate değer buluyorum... Fakat Tartarini dediğimde, 2.0 TS için yetmeyeceğini de söyledi usta. Bunu ise çok dikkate değer bulmadım. 2.0 atmosferik motor için kalitesiyle bilinen bir markada problem çıkmaz diye düşünüyorum. 147'me seneler önce Lovato taktırırken bile, "abi, 200 beygire kadar yolu var bu kitlerin" demişti oradaki usta.

İşin aslı kafam karışık ve bu işi kısa sürede halletmek istiyorum. Fazla para harcamak da istemiyorum bir yandan.Yaz sezonu yaklaşıyor ve yazın işlerim sönümleniyor. Yoksa Prins başvurulacak ilk adreslerden birisi olurdu.

Ne tavsiye edersiniz???
Atiker Gold, AKL, Tartarini? vs vs vs

erk1n

Bütçeniz uygunsa Prins Silverline tavsiye ederim. 2000TL civarı

Alternatif olarak Landi tavsiye ederim. 1600TL civarı

İkiside İpragaz güvencesiyle gelen kaliteli kitler. İşçilik çok önemli olduğu için kurulum yaptıracağınız yeri çok iyi seçmelisiniz.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

hasiko

Selamlar...
Geçenlerde başıma gelen olayı yazmıştım, okuyanlar hatırlar. LPG kitinin, araç park halindeyken motora LPG sızdırması sonucu araç ilk çalıştırmada sürekli boğuluyordu. Yoğunluktan dolayı LPG servisine bırakamamamdan dolayı da araç trafikte giderken sübap kesti. Bir dolu masraf açıldı başıma.
İki haftadır benzinde kullanıyorum ve yoğun kullanımda benzin fazlasıyla masrafa yol açıyor.

Bugün babamın 156'yı aldım ve o da benim 156'yı sanayiye götürdü. Bir kaç yerle görüşmüş. Hem benim Alfa servisinin görüşü hem de gösterilen LPG servislerinin görüşüne göre üzerindeki LPG kiti ömrünü doldurmaya başlamış. Yeninden, sıfır kit taktırmaya karar verdik.

Babamdaki 156'da Tartarini var ve neredeyse üç sene olacak ve sorunsuzluğundan memnunuz. Alfa servisi ısrarla Atiker Gold öneriyor. Montajı yapan yerin Ankara'nın en iyi bir kaç servisinden birisi olduğunu ve şimdiye kadar montaj yapılan Atiker Gold'ların çok iyi olduğunu söylüyor.  Açıkcası bu fikir fena değildi ama Atiker'ler de 1400 tl'ye çıkmış.  Bana bir süre önce söylenen fiyat daha azdı ve iyi bir montaj ve az bir parayla sıfır kit taktırabileceğimi düşünüyordum.

Babam bugün Tartarini takan yerle görüştüğünde de Tartarini için 2100 tl fiyat vermişler ve Atiker'in İtalya'da ürettirdiği AKL diye bir kit önermişler. Gold'u da önermemişler...

Benim servis Prins kitleri de önerdi ve BRC'nin Alfa'lara çok iyi olmadığını söyledi. Bunu dikkate değer buluyorum... Fakat Tartarini dediğimde, 2.0 TS için yetmeyeceğini de söyledi usta. Bunu ise çok dikkate değer bulmadım. 2.0 atmosferik motor için kalitesiyle bilinen bir markada problem çıkmaz diye düşünüyorum. 147'me seneler önce Lovato taktırırken bile, "abi, 200 beygire kadar yolu var bu kitlerin" demişti oradaki usta.

İşin aslı kafam karışık ve bu işi kısa sürede halletmek istiyorum. Fazla para harcamak da istemiyorum bir yandan.Yaz sezonu yaklaşıyor ve yazın işlerim sönümleniyor. Yoksa Prins başvurulacak ilk adreslerden birisi olurdu.

Ne tavsiye edersiniz???
Atiker Gold, AKL, Tartarini? vs vs vs
Selamlar.....
Öncelikle Teleflex tavsiye ederim ama fiyat olarak biraz tuzludur.  Ayrıca Atiker Gold seriside düzgün bir montajla sorun çıkarmaz. Atikerede güvenebilirsiniz. Bu benim tercihim. Ankarada iseniz detaylı bilgi verebilirim...

sbk0655

TRSemih

Lovato tak gec hic dusunme.
+1
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

147BLACK

Yorumlar için teşekkürler...
Dün gece nette gezerken Prins'in yeni çıkarttığı Silverline diye bir kit gördüm. Fiyatı da çok uçuk değil.
Ne dersiniz?

erk1n

Landi - Landirezzo - Lovato bunlarun 3'ü de aynı fabrikadan çıkıyor. Aynı kitler, üzerindeki logoları ve belki az biraz dizaynları farklı. Ekipman aynı.

3 marka olunca bir ülkede 3 farklı distribütöre aynı malı 3 farklı marka ile verince daha yüksek satış rakamları yakalıyorlar.

Ben bunlar arasından Landi 'yi tercih ettim. Çünkü hem fiyat olarak kampanyada olmasından hem de distribütörünün İpragaz olmasından dolayı... Gayet memnunum.

Bütçeniz müsaitse Prins'in Silverline kitini (2100TL civarı) ya da daha ekonomik kit olarak Landi 'yi (1600TL civarı) tavsiye ederim.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

iskoc

2.0 156 da Atiker Safe Fast kullandım.166 3.0 da ise yine Atiker fakat Gold Sistem kullandım.Aşırı derecede memnunum  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

shadycome

5 ay once aitker gold taktirdim sorunsuz bir şekilde kullanıyorum,fiyat olarak da diğer kitlere göre uygun. Markadan önemlisi montaj.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

147BLACK

Tekrardan selamlar...
Bugün bir çok lpg'ci dolaştım... Atiker Gold için "çok çok uzun ömürlü olmayabilir, daha iyi kitler var " dediler. Ayrıca Atiker'in yan ürünü AKL diye bir sistemi tavsiye etti birisi. Tartarini taktırdığımız yere tekrar uğradık. OBD'li olan bir kit için 2100 tl, OBD'li olmayan bir kit için 1650 tl dediler (Tartarini).
Prins Silverline için "normal Prins kalitesinde değil" dediler.
Daha sonra tanıdık bir usta LOVATO bölge bayisinin plazasına götürdü. 1900 tl olan OBD'li kit için 1600 tl fiyat aldık. Yaklaşımları ve verdikleri fiyat cazip geldi. Epey profesyonel çalışıyorlar görünen.
Daha önce 147'mde de Lovato vardı..
1600 tl'ye Lovato iyi gibi geldi.. kurumsal ve yaygın olması da cazip görünüyor. Tartarini için "piyasadan yavaş yavaş çekiliyor" dedi oradaki mühendis.
Lovato orta karar bir İtalyan diye hep gözümde canlanır ama ben 147'ye taktırdığımdan beri 5 sene geçti. O bile sorunsuzdu.
Aracında olup da sorun yaşayan yaşamayan var mı? Ne dersiniz? Fiyat performans oranı ve montaj ustalığı şu an çok mantıklı geldi... :-)

ssg

Tekrardan selamlar...
Bugün bir çok lpg'ci dolaştım... Atiker Gold için "çok çok uzun ömürlü olmayabilir, daha iyi kitler var " dediler. Ayrıca Atiker'in yan ürünü AKL diye bir sistemi tavsiye etti birisi. Tartarini taktırdığımız yere tekrar uğradık. OBD'li olan bir kit için 2100 tl, OBD'li olmayan bir kit için 1650 tl dediler (Tartarini).
Prins Silverline için "normal Prins kalitesinde değil" dediler.
Daha sonra tanıdık bir usta LOVATO bölge bayisinin plazasına götürdü. 1900 tl olan OBD'li kit için 1600 tl fiyat aldık. Yaklaşımları ve verdikleri fiyat cazip geldi. Epey profesyonel çalışıyorlar görünen.
Daha önce 147'mde de Lovato vardı..
1600 tl'ye Lovato iyi gibi geldi.. kurumsal ve yaygın olması da cazip görünüyor. Tartarini için "piyasadan yavaş yavaş çekiliyor" dedi oradaki mühendis.
Lovato orta karar bir İtalyan diye hep gözümde canlanır ama ben 147'ye taktırdığımdan beri 5 sene geçti. O bile sorunsuzdu.
Aracında olup da sorun yaşayan yaşamayan var mı? Ne dersiniz? Fiyat performans oranı ve montaj ustalığı şu an çok mantıklı geldi... :-)

Aracım Focus. 2008'den beri lovato lpg'li. Gayet memnunuz. Ankara Şaşmaz'da Damla lpg'de taktırmıştık.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

147BLACK

LPG'de aşırı bir perormans beklentim yok.. montajı düzgün olsun, teknolojisi yeni olsun ve yaygın hizmet ağı olsun diyorum.
Cuma günü gittiğimiz LOVATO bölge bayisinde tanıdık vasıtasıyla epey bir indirim aldık. Sanırım yarın orada yaptıracağım yeni montajı.
İş bitsin yine yazarım. :)

Alfadanadam

Eniştemin civic'inde 2008 yada 2009'dan beri Lovato takılı. Arabası sanırım 120.000 You are not allowed to view links. Register or Login şu an ve nerdeyse 100.000 km.dir takılı. Bir problem yaşamadı.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi