Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blueoyester

Ama durumu biraz düzeltince 159 alıcam hemen. Alfasız olmuyor

GT-S6810P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

blackeyekenan

Çinden aldığım vites topuzu momo. Az uzun kalıyor vites kessem nasıl olur bi sıkıntı olurmu acaba. 166daki vites az uzun gibi..

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

rain man

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Binbir uğraş sonucu en sonunda eski vites topuzunu kırarak yenisini taktım. Çok temiz bir fotoğraf değil ama görüntüsü hoşuma gitti. Deri yapılı olması da ele oturmasını kolaylaştırdı.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

blackgear

Hahahah :)) Seni uyarmıştım dostum, çıkarması çok zor. Eski topuz parçalanıyor falan... Geçmiş olsun, muhtemelen canından can gitmiş gibi hissettin tüm uğraşın boyunca. Ama sonuç güzel, daha iyi bir kaç foto bekliyorum :)

Bu arada, ben 145' de vites çubuğunu kısaltmıştım (nerdeyse iki-üç parmak) Çok daha güzel durdu ama vites geçişleri biraz zorlaştı. Muhtemelen moment etkisi. Uzun kol ile daha az kuvvet yetiyor. You are not allowed to view links. Register or Login

rain man

@blackgear dediğin gibi oldu abi ödünç çekiç vs aldım tornavida ile yanlarından gevşete gevşete elime geçen tüm aletler ile parçalayarak açma işine giriştim. İçinde sadece demir bi çubuk olduğunu bilsem de risk budur deyip girdim. Bir saatte ancak taktım ama dedigin gibi o sondaki görüntüyü görünce herşeyi unutuyormuşsun. Fotoğrafları daha özenli çekip eklerim.

Adalı35

You are not allowed to view links. Register or Login

Binbir uğraş sonucu en sonunda eski vites topuzunu kırarak yenisini taktım. Çok temiz bir fotoğraf değil ama görüntüsü hoşuma gitti. Deri yapılı olması da ele oturmasını kolaylaştırdı.
veysel senin koltuklar deri değil miydi ya? deyip ben zehiri akıtayım  :p :p :arkadasim: :haydi: :haydi:
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

rain man

Abi kızılcık şerbeti içireceksin bana ama   yok abi deri değil kumaş ama ben böyle seviyorum :-P

Şaka bi yana ısıtma soğutma olmadığı müddetçe derinin sonradan yapılacaklar listesinde olması zor abi. Şu an için gazı başka yönlerde verebilirsin :-D Xenon uygulaması var yapmak istediğim ama üşeniyorum biraz. Merkeze git gel Far çıkart gönder sonra farları al tekrar git tak vs işlemleri gözüme geliyor. Yoksa aslında en büyük eksiğim xenon, kısmetse muayeneden sonra yaparım 4 ay birşey kalmış çünkü.

eckgs05

Pedal takımımız gelmiş.
Artık tek eksiğimiz vites topuzu. O da kısmetse bi iki hafta içinde netleşecek.
Nerden ne kadar A aldınz hocam
Ayrıca 156 içinde varmıdır.?  Tşk

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rain man

Pedal takımımız gelmiş.

Üstad ebayden aldım ama montaj konusu sıkıntılı. Sanırım ebayde aratınca 156 versiyonları da karşıma çıkmıştı.

Montaj konusunu beceremedim ben.kime göstersem uğraştığıma değmez deyip yapamıyorum dedi. Dikkat edin.

eckgs05

Pedal takımımız gelmiş.

Üstad ebayden aldım ama montaj konusu sıkıntılı. Sanırım ebayde aratınca 156 versiyonları da karşıma çıkmıştı.

Montaj konusunu beceremedim ben.kime göstersem uğraştığıma değmez deyip yapamıyorum dedi. Dikkat edin.
Saolasın hocam..ustayla iş birliği yapıp girilmeli bu işe anlaşıldı.

AhmetCemre

Dün 30.000 bakımına girdik birmotta 925 lira ödeyip çıktık :)

schumi

Yapılan işlemler nedir?

blackgear

Pedal takımımız gelmiş.

Bunu takmak çok zor olmasa gerek yaa... (Vitesten daha kolaydır) Sette vida takımı vardır muhtemelen. Eğer akıllı vida (ucu matkap ucu gibi) ise bir tane şarjlı vidalama, eğer vida - somun ise, bir şarjlı vidalama bir de vidanın geçeceği çapta matkap ucu, gerekirse bir de somun için anahtar gerek. Gerisi bir saatlik işçilik. Ve hakikaten vites topuzundan çok çok daha kolay. Yeri biraz ters sadece, gaz pedalı biraz zorlarsa zorlar, o kadar ;)

AhmetCemre

Yapılan işlemler nedir?

Opar 5W-30 Yağ
Mazot-Yağ-Hava-Polen Filtresi
Motor İç Temizleyici
Cam Suyu
Klima Bakteri Temizliği

umutqx

Buarada jantlar şimdilk boylee taki 166 jantı buluncaya kadarr. Kapı Direkleride siyaha boyandı..

Güle güle kullanın kazasız belasız,yeni mi aldınız?
166 V6 TB

sefalet

Bugün kumandadan otomatik bagaj açma işlemini tamamladım...

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunu nasil yaptiniz? Tarif etmeniz mumkun mu?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 159 1,9 JTD Distinctive Plus (2022-.....)
2004 156 2.0 Selespeed (2017-2022)
2004 156 1,6 Distinctive (2014-2017)

hasiko

Bugün kumandadan otomatik bagaj açma işlemini tamamladım...

Bunu nasil yaptiniz? Tarif etmeniz mumkun mu?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu an test aşamasındayım. Sorunsuz kullanıyorum fakat sorunsuzluk testini geçmeden kimsenin masraf yapıp uğraşmasını istemem. Sorun çıkarmadığından emin olduktan sonra parça temini ve montaj hakkında gerekli bilgileri paylaşcam buradan. Ben deneme-yanılma-kırma-parçalama-bozma gibi bir çok süreçten geçtim. Kimsenin extra zaman kaybı ve masraf yapmasını istemem....

hüseyin.akman

dün öğleden sonra Bursa Nazkar servisteydik. alfayedek ten gelen orjinal bujiler ve ön aks rulmanı nı taktık. çay kahve içtik. :serefe:  bidahaki sefere neler yapacağımızı konuştuk, bandırma ya geri döndük.
2004  147  1.6 TS distincive (16 RU 535)

can4242

Bugün 156 1.6 distinctive aracima cam filmi çektirdim 150 liraya işciligi güzel görünüyor bir hata göremedim uygulamada epeyde yakısıklı oldu otomobilim. Ayrıca orjinal teyibin sorunlarindan yoruldugum için ve şu an onunla ugrasacak pek zamanım olmadigından jameson marka usb ve sd kart girişli bir oto teyp alarak montajini yaptirdim. Isin aksi teyip kinsolda fena durmadi, aydınlatmalarınin mavi olması disinda güzel ve uyumlu göründügü kanaatindeyim :) Eskisehirdem Selamlar.

coolistanbul

Kuş pisliklerini temizledim gene ##@%&€#

AŞK yazılır ALFA ROMEO okunur...

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

akaydoruk

Arabayı daha yeni aldığım için pleksi plakalıklarını yaptırdım.
11' Mito Qv

34 VK 5478

radar54

Buji, yağ ve yağ filtresi değişimi yapıldı. Bi arada motor üst conta değişecek yağ kaçırıyoruz :(
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

coolistanbul

Depo fullendi, yag tamamlandi ve dün akşam İstanbul'dan Sapanca'ya yolculuk yapıldı Mecideyekoy-Bostanci arasi 1 saatte geçilirken Bostancı dan Sapanca ya 1.5 saatte gelindi, İstanbul da hayat zor netekim. Yağışın cok az güneşin parlak olmasi nedeniyle ellerimle bugun yikadim yağmur yağdı durdu ve tekrar kuruladim

AŞK yazılır ALFA ROMEO okunur...

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Kurzuk

Çok güzel zaman geçirdik beraber. Erken kalktım ve aklımdaki birçok şeyi yaptım. Yıkama, iç temizlik, deri bakımı, kısa anten uygulaması. Orjinal Cloverleaf Ed. Aksesuarları ve AlfistiTurkey stickerım da geldi. Tescillenmiş oldu :))
Burada kalabalık yaratmamak için detayları kendi başlığında paylaştım.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

schumi

Carium Zeki ustada ön ve arka balatalar değiştirildi,ön disklerde çok aşınma olduğundan onları da değiştirdik. Hazır lastikler sökülmüşken,kaliperleri kırmızı yanmaz sprey boya ile boyadık. Gayet güzel oldu. Ön panjurda kırılma vardı. Yeni makyajlı olan kasanın ön panjurundan taktık. Kesinlikle eskisinden daha şık durdu. :) Hava yağışlı olduğundan dolayı araba çok pisti resim çekmedim. Bir ara çekip eklerim buraya. Hazır oraya gitmişken, Alfa yedek Sercan'dan da metal Alfa Romeo yazan ve yoncası olan anahtarlık aldım.