Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

standart versiyonların iç mekanlarına ait görüntü deniyor.

direksiyonda engine start stop duruyor.
koltuklar kumaş gözüküyor.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login
hazine buldum

pedallar

Çok güzel bir ince detay olmuş :)
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

coyote

Bunca yıl bu aracın çıkmasını bekledikten sonra böyle ifadelerde bulunmak içimi acıtıyor ama, malesef resimlerdeki kırmızı - siyah dashboard bence, en hafif ifadeyle, ucuz duruyor. Ve evet, bu en üst model  :(

hi_cazz

Normal versiyondaki otomatik vites kolu gayet güzel göründü gözüme. Zf kullanıldı mı acaba?

Sent from my iPhone using Tapatalk

blackgear

Kadıköyde bir modelci ön siparişi vermiş. İlgililere duyrulur  :)

267 € BBR Ön sipariş fiyatı. Gümrüğü KDV si, kârı falan 1.300 - 1.500 TL arası bişi olur. Zıkkımın modeli bile pahalı :)) Model resindir, kapısı motoru falan açılmaz ;)

Doğa Tosun

Altına zf kolu da bmw'ye benzer bi joystik olsa ne güzel olur.
İç mekan benim hoşuma gitmiyor. Şimdi şuna benziyor demeyim, özellikle vitesin klimaya giden tarafı çok boş battı gözüme. Bir de kırmızılı kombinasyon gerçekten hoş değil. Ama diğerleri genel olarak iyi gibi duruyor.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

DcD-Semih

Şuna artık tamamen eminim ruhumda apaçilik var benim  :rock: Herkesin beğenmediği kırmızılı iç mekana bayıldım ben çok canlı çok tatlı geldi gözüme :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

vozkol

Giulia'nın iç mekanı benim için fazla sportif ve fazla siyah plastik. Sadece fotoğraflara göre yorum yapmak yanıltıcı olabilse de, bana biraz sıkıcı gelen soldan sağa doğru kıvrılarak uzanmış konsol üst kesiminin altındaki bileşenler bütünlükten uzak, karmaşık ve parça parça geliyor gözüme. Çünkü pek çok farklı açıda çizgilere sahip. Bu konsol tasarımı ile normal versiyonlarda nasıl çift renk ya da siyah dışı *classy* iç mekan elde edilebilir diye kaygılanıyordum ve bu fotoğraflardan da anladığım kadarıyla kaygılarım boşa değilmiş. Yine de bej, kahve, capuccino tonlarında konsol üstü seçeneği gayet güzel yakışabilir. Ayrıca, içine oturmadığım için tam olarak anlayamıyorum ama umarım youtube videolarında sürücü koltuğuna oturan adam kısa boyludur ve Giulia'nın konsolu o kadar yüksek değildir. Vites kolunun bulunduğu orta kısım da aracın genel iç tasarım karışıklığına uygun olarak bütünlükten uzak ve boş. Çok merak ediyorum, en soldaki büyükçe dna rotary switch mesela normal versiyonlarda da öyle mi olacak; çünkü Giulia sportif ruha sahip tamam ama elimizin tam altında olmasına rağmen günlük kullanımda ne kadar çok kullanacağız ki?

Bence Giulia'yı tasarlayanlar bu aracı kesinlikle BMW 3, Mercedes C ya da Audi A4 rakibi olarak tasarlamamışlar. Çünkü o araçlardaki iç mekan klasından çook çok farklı bir kulvarda Giulia'nın içi; saf sportif sedan. Kesinlikle lüks kompact sedan görüntüsü yok (böyle görünme derdi de yok) ve normal versiyonlarının da içinin çok farklı olacağını sanmıyorum.

Ancak Giulia'ya haksızlık etmek istemiyorum. Giulietta ve Mito nasıl kendi rakiplerine göre oldukça farklı iç konsola sahipse Giulia da saf sportif bir Alfa sedanı olarak daha önceki sedanlarında hiç olmadığı kadar daha sportif bir iç tasarıma sahip ve bu haliyle sportif olmayan evli ve çocuklu, göbekleri yağ bağlamaya başlamış alfistinin biraz canı sıkılması normal. Kolay değil, muhtemelen 130-150k bandında bir sıfır Giulia'nın rakipleri göze ve konfora hitap eden çok şey sunuyor.

Hala büyük merakla normal versiyonlarını bekliyorum. Bir alfista kolay kolay pes etmez :)
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

rain man

Şuna artık tamamen eminim ruhumda apaçilik var benim  :rock: Herkesin beğenmediği kırmızılı iç mekana bayıldım ben çok canlı çok tatlı geldi gözüme :)
ya sabah sabah güldürdün beni dostum.

İç mekan oldukça spor ama şu kırmızının baskın olduğu ton benim gibi bir çaçaya bile fazla renkli geldi. Normalde bmw.nin sportline serisindeki plastik ile gösterge arasındaki kısımda baştan sona uzanan kırmızı detaylar çok hoşuma gidiyordu bu görüntü biraz yapay geldi. Ben fotoğraflar ile ilgili olduğunu düşünüyorum, ışık çekim kalitesi vs.

Canlı görmek lazım canlı. Tahminim bizim binebilecegimiz motor seçeneklerinde o düz siyah veya siyaha yakın olan tonlar daha çok olacaktır.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

neronvia

Ayilip bayilmalar
Guzel ama eh isteciler
Poklama ve bu Alfa degil yaaaaaagg
Aslinda fena degilmis...
Alacak araba kalmadi napalim abicim.

Sonra  imkani olan sifir, olmayan ikinci elini alacak..

Bosuna dirdir etmeyin,kendinizi kandirmayin.

Her Gercek Alfaci
Imkani oldugunda seve seve bu araci alacak..

Orasi boyle burasi boyle bir suru sey sayilir bu arabada..
Zevkler ve renkler tartisilmaz.
Ama
Alfa tartisilir.
Sonuc

Hayirli olsun abicim'le

Biter genelde....

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğa Tosun

Ayilip bayilmalar
Guzel ama eh isteciler
Aslinda fena degilmis...

Her Gercek Alfaci

Ama
Alfa tartisilir.
Sonuc

Hayirli olsun abicim'le

Biter genelde....

benim içim temiz demeyin, kendinizi kandırmayın
bosuna kendinizi bu işlere bağlamayın

Her gerçek insan
zamanı geldiğinde seve seve Ölümü tadacak

orası böyle burası böyle birsürü şey tartışılır bu hayatta
sevap günah tartışılmaz
ama
kul hakkı tartışılır
sonuc

allah rahmet eylesin'le

biter genelde...

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

neronvia

Ayilip bayilmalar
Guzel ama eh isteciler
Aslinda fena degilmis...

Her Gercek Alfaci

Ama
Alfa tartisilir.
Sonuc

Hayirli olsun abicim'le

Biter genelde....

benim içim temiz demeyin, kendinizi kandırmayın
bosuna kendinizi bu işlere bağlamayın

Her gerçek insan
zamanı geldiğinde seve seve Ölümü tadacak

orası böyle burası böyle birsürü şey tartışılır bu hayatta
sevap günah tartışılmaz
ama
kul hakkı tartışılır
sonuc

allah rahmet eylesin'le

biter genelde...
Gibi:)))

admin

İsviçreli ve Alman dergilerinin izlenimlerine göre iç mekan kalite konusunda sınıfını geçmiş durumda ve yeniden atılım yapan bir markanın ilk etapta diğer üç premium kadar olmasa da onlara çok çok yakın bir kalitede olmasını olumlu buluyorlar. Malzeme kalitesi iyi ve uzun yıllar bu şekilde kalacak gibi görünüyor.

8,8" büyüklüğündeki Infotainment sisteminin dokunuşla kontrol edilebilmesinin yanında sesle de kontrol edilebilmesi beğenilmiş.

Oturma pozisyonunun, ister normal koltuk ister Sparco koltuklar ile olsun spor otomobilleri andırır şekilde alçak konumu olumlu bulunmuş. Zaten koltuğun yükseklik ayarının olması her sürücüye tam ayar imkanı vermekte.
Direksiyonun hem yükseklik hem de derinlik ayarının geniş aralıklarda yapılabilmesi de çok olumlu bulunmuş ki, nerede ise bir DTM sürücüsü gibi direksiyonu kendinize çekebileceksiniz (bu yorum farklı bir Alman dergisinden alınma). Ön koltukların ayar yolları çok uzun tutulmuş. Yani çok uzun sürücüler ile kısa sürücüler istedikleri gibi rahat edebilecekler.
Genel anlamda ergonomi çok başarılı ve vitesin önündeki bardaklıklara da ulaşmak mesele değil. Her unsurun sürücünün elinin altında veya görüş alanında olması olumlu bir özellik.

A sutünlarının iç döşemesinin açılı olması sebebi ile özellikle Audi A 4'e göre daha iyi bir görüş alanı mevcut.

Ön konsol döşemeleri iyi, ancak torpido kapağının malzemesi bir "tık" daha iyi olabilir"miş".

Ortada bulunan üç kumanda düğmesinin tepkileri bir tık daha sert olabilir"miş" (bu yorum biraz Almanları sevindirmek için yapılmış gibi).

Ses sisteminde 12 kanallı 14 hoparlörlü Harman-Kardon kullanılmış (opsiyonel).

Otomobil 4,64 metre boyuna rağmen arka koltukta inanılmaz geniş bir diz mesafesinden bahsediliyor ki bu önemli. Ancak arka koltukların, özellikle Q modelindeki spor koltukların konturları yetersiz bulunmuş (daha doğrusu arka koltuğun iki kişi için daha uygun olduğu belirtilmiş). Normal versiyonların koltukların konturları daha uygun ve geniş bir kullanım için olacaktır. Ancak tasarım nedeni ile arkaya binişlerde kafaya biraz etmek gerekecektir.
Spor otomobillerde alışıldığı üzere tüm kontrol elemanları direksiyon etrafında toplanmış durumda.

Ön aksta çift salıncak bulunurken süspansiyon sistemi ayarlı. Çift kavrama ile beraber arka tekerler arasında çekişi ayarlayan kilitli bir diferansiyel mevcut. Öndeki ayarlı kanat, iyileştirilmiş ve Race Modu eklenen sürüş programı ile daha da akıllı hale getirilen elektronik "beyin" sayesinde, motorun da inanılmaz 510 BG ve 600 Nm'lik torku ile sınıfının en iyi Nürburgring derecesi elde edilmiş.
Ancak elde edilen rekor derece bir otomobil tek başına iyi yapmaya yetmiyor.
Elde edilen bilgiye göre Giulia Q, piyasaya çıkışı ile beraber (veya kısa bir süre sonra) otomatik vites ve dört çeker sistemi ile de alınabilecek. İlk satış esnasında Giulia Q şimdilik sadece altı ileri manuel vites ile alınabilecek.

Giulia Q'nun Almanya başlangıç fiyatı 72.000 € civarında olacak, İtalya'da ise 76.000 €. Fuarda sunulan Performance-Edition ise karbon koltuklar ve seramik frenler ile beraber 90.000 €.
Karşılaştırmak için bir BMW M3 72.200 €, Mercedes-AMG C 63 ise 76.101 €. Ancak Alfa Romeo'nun donanım olarak daha iyi olacağı ve diğer iki markanın eş değer donanımlar ile en az 15.000-20.000 € fark edeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.
Normal Giulia'nın Cenevre 2016 Fuarı'nda tanıtılacağı beklenirken 150 ile 350 BG arasında benzinli ve dizel motorlar bekleniyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

max-ime

İlk gelen yorumlar gayet olumlu ve sevindirici.

Artık Alfa Romeo alma rakiplerine göre de eksiksiz bir premium olacak..

ar.159

8,8" büyüklüğündeki Infotainment sisteminin dokunuşla kontrol edilebilmesinin yanında sesle de kontrol edilebilmesi beğenilmiş.

ekranın dokunmatik olduğuna eminler mi bana sanki önünde bir cam var sadece tuşlarla ontrol sağlanıyor gibi geldi(nasıl incelemişler merak ettim) Allahtan olumsuz yorumda bulunmamışlar
şahsi görüşüm ekranın boyutu ve konumlandırması çok iyi camın arkasında geride durmasıa benim hoşuma gitti ama camda yansıma engelleme özelliği olmalıydı yok gibi dna modlarında kullanılan görseller falanda tam istediğim gibi ama diğer ara yüz(radyo modu gibi) aşırı sade geldi.

kokpitin üst kısmının deri olması benim için çok önemli inş standartta vesriyonda da olur ve kahve tonlarında dikişli deri seçeneği olursa malzeme kalitesinin yanında ekstra bi prenium hissi verir
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Alper

Bence ön konsol bidiğimiz plastik gelir alt motor seçeneklerinde.
Ops. Olarak eklenebilir ama ciddi bir fark çıkar.
Birde keşke DNA yı da start düğmesinin tam karşısına ekleselermiş ama Ferrari den kopya olur diye bence eklenmedi gibi yoksa yeri bence orası onun.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

admin

Alt konsol plastik değil, yumuşak bir malzeme kaplı olacak. Ancak torpido gözü kapağında aynı malzeme yok, yani plastik.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

blackgear

Alt konsol plastik değil, yumuşak bir malzeme kaplı olacak. Ancak torpido gözü kapağında aynı malzeme yok, yani plastik.

Genellikle deri veya kum desen PVC kaplı poliuretan (PUR) malzeme kullanılıyor. Kırmızı olan mesela deri desen PVC olmalı. İçi PUR mu bilmiyorum ama yumuşak ise %80 PUR' dur.

Alper

Genellikle deri veya kum desen PVC kaplı poliuretan (PUR) malzeme kullanılıyor. Kırmızı olan mesela deri desen PVC olmalı. İçi PUR mu bilmiyorum ama yumuşak ise %80 PUR' dur.

İşte biz o poliuretan malzemeye halk dilinde plastik diyoruz ve ne kadar yumuşaksa o kadar kaliteli diye anlam çıkarıyoruz :)

Keşke deri olsa ama nerde :) yurt dışında bir çok 159 da gördüm ön konsol deri ve dikişli ama Tr de sadece 1 kez gördüm oda bejdi.

blackgear

İşte biz o poliuretan malzemeye halk dilinde plastik diyoruz ve ne kadar yumuşaksa o kadar kaliteli diye anlam çıkarıyoruz :)

Keşke deri olsa ama nerde :) yurt dışında bir çok 159 da gördüm ön konsol deri ve dikişli ama Tr de sadece 1 kez gördüm oda bejdi.

Çok kolay gibi gözükür ama üretimi zordur. Yumuşaklık arttıkça üretimi de zorlaşır :) Deri gibi gözükür ama çok daha uygun bir maliyeti vardır (deriye göre)

PUR parça üretimi eğer kalıp varsa, evde bile üretimi yapılabilecek kadar (neredeyse) basit bir yöntem aslında. Poliol ile İzosiyonat' ın normal hava şartlarında kimyasal reaksiyona girerek katılaşması. İşin özü bu.

Zor kısım, PVC kaplama. PVC önce ısıtılarak kalıba serilir. Gerekli görülmesi halinde üzerine cam elyaf yün atılır ki bu üretimi daha da zorlaştırır. Ardından üzerine PUR karışımı dökülür ve kalıp kapanır. Bir süre sonra kalıp açılır ve kalite kontrol yapılır. İrili ufaklı havakabarcıkları kalabilir. Sayı ve büyüklüklerine göre komple ürün çöpe gidebilir :) Benim 156' da mesela, yolcu ön havayastığının hemen sol üst köşesinde vardı bir havakabarcığı :) Öncü' de çalışıyorken kaç tane Neoplan dashboardu gözlerimin önünde hurdaya ayrıldı :( Problem, meretin hurdası bile para harcıyor. Direk çöpe falan atamıyorsunuz, geri dönüşüm ve imha tesisleri var, onlar yok ediyorlar ve bu işlem ücrete tabi :) Hali ile araçların da satış fiyatı 76.000 mertebelerine çıkıyor :)

Eğer hiç yumuşak olmayan sert bir plastik ile karşılaşmışsanız ve trim kapama parçası ise (torpido kapağı gibi) o da çok büyük ihtimal ile ABS plakadır ve vakum tekniği ile şekil üretilir.

agucba

İç mekanı başka markaya benzetmeden önce kendi geçmişine bir yolculuk yapmak gerek.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

///////////////

TRSemih

İç mekanı başka markaya benzetmeden önce kendi geçmişine bir yolculuk yapmak gerek.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

muğlalı

abi sonradan yapılmış olarak gördün sanırım orjinal olarak yok diye biliyorum 159 da deri konsol.