Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AV 9618 - GT Q2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tayfun

İmreniyor insan böyle işler görünce. ayna gibi parlıyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

master

You are not allowed to view links. Register or Login Abi sağolasın :) You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler :)

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler abi, 170liklerde olduğu gibi sport tuşu olmayınca dokundu bana, gidip mavi buton taktırdım ben de :) Önceki sahibi USB/bluetooth'lu bi aparat bağlamış abi, mavi düğme telefona çağrı gelince araç üzerinden cevaplayabilmek, aynı zamanda bluetooth'u aktive etmek veya kapatmak için. Pek kullanmadım şu ana kadar.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

fevkalbeser12

Eline sağlık Önder. Siyah araba çok tehlikeli, ben sonunda gittim yıkamacı açtım:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Gouki

Elllerine sağlık Önder'im.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tolga033

Eline sağlık,çok güzel .

krm1983

Ellerinize sağlık.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

koroglubrk

10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

Koful

Elinize sağlık, süper görünüyor.

master

Bu hafta beklenmedik bir sıkıntıyla karşılaştık.

Kısa süre önce kalkışta ve 3. vitese kadar vites geçişlerinde sağ önden tık diye bir çıtlama sesi gelmeye başladı. Ardından düşük devirde gaza biraz fazla basınca araç titremeye başladı. Servise gittiğimde Özgür Usta 30 saniyelik bir test sürüşün ardından tanıyı koydu.

Araya 3 kağıt sıkışmış, gerekli değişimler yapıldıktan sonra normal halimize tekrar döndük.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Tolga033

Çok paraymış ya . :S Kesene bereket.

erkan

Fazla torktan olsa gerek :) kesenize bereket

ku2

Benim sol körük yırtılmıştı. Aks içi temizlendi takıldı. Yarın yeni körük takılacak. Hafif titreme bende de olmuştu.
Geçmiş olsun önder :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

muğlalı

hepsini neden değiştiriniz sadece aks ve körüğü yeterli olmazmıydı?

Kurzuk

Fena sıkışmış 3 para Önder, geçmiş olsun. Ama sessiz ve rahat sürüş sağlayacak bir yenileme olmuş kafan rahat eder.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

master

Ümit ediyorum ki bugünle birlikte GT'ye alacağım bütün parçaları bitirmiş oldum. Spor amortisör ve Eibach Anti Roll Bar kit sürekli aklıma girip çıkıyordu uzun süredir, ancak GTV ile yaptığım kazadan sonra kaymak yolda mis gibi gidip bozuk yolda sıkıntı yaratacak araba istemediğime kesin karar verdiğim için de cesaret edip almıyordum, şu saatten sonra da sanıyorum kendimi o konularda frenleyeceğim.

Sabah 9:30'da başlayan maratonumuz akşam 19.00'da bitti (mecburi olarak :) ). Cumartesi günü rot ayarı yapılacak sadece ve işi bitireceğiz.

You are not allowed to view links. Register or Login Selim Abi'ye de çok teşekkür ediyorum, parçaların alım süreci olsun, kargolanması olsun her şeyde çok yardımcı oldu.

Bugün 310mm Brembo diskler, 4 pot Brembo fren kaliperleri, servisten aldığımız sıfır balatalar ve Eibach -30mm yayları taktık. Böyle yazınca çok kolaymış gibi görünüyor ama 1 gün aldı :)

Montaj esnasında da irili ufaklı problemler yaşadık, hepsini bir şekilde çözdük. Balataları orjinal TRW olanları ile değiştirdim, ileride spor bir şey alırım diye düşünüyordum ancak kullandıktan sonra gerek olmadığına karar verdim.

Görüşlerim: Yaylardan şu anda memnunum. İlk defa sadece yaylı araç kullanıyorum ve sanırım bundan sonra öyle yapacağım. Çamurluk arası mesafe tam istediğim kadar kapandı. Konfor genel olarak neredeyse hiç değişmedi, sadece arka arkaya yol bozukluğu varsa biraz sertleştiğini hissediyorum. Engebeli yerlerden geçerken altını sürtmedi, o da hoşuma gitti. Otobanda yüksek hızda yol dalgalanmalarına geldim, orada da bir stabilite problemi olmadı.

Yol tutuş henüz detaylı deneyemedim kalabalık olduğu için. Ancak yol tutuşun kötüleşmediğine karar verirsem, bundan sonraki rutum standart amortisör + yay olacak gibi duruyor.

Frenlere gelirsek. Frenleri taktık, teste çıktık. 80-90'la giderken asıldım, çok güzel yavaşladı. Eskiyle arasındaki farkı hissettirdi. Ancak hemen ABS devreye girdiği için net etkisini tam anlamak mümkün olmadı.

Akşam işler bitince açık yola çıkıp yüksek hızda deneyeyim dedim. 180'leyken frene asıldım ve aracın arka katlanan koltuklarından soldaki açıldı, bagajdaki eşyalar içeri girdi :) İnanamadım aradaki değişime. Düşük hızda "çok güzel" şeklinde farkettiren frenler yüksek hızda inanılmaz hale geldi. Eskiden 100 km/s ile tam frene asıldığımdaki yavaşlamayı şimdi 160 ve üstü süratlerde alıyorum.

Detaylı resim çekemedim henüz, serviste yayları ve frenleri taktıktan hemen sonra çekilen bir resmi ekliyorum. Temiz resimleri de bilahere gönderirim :)

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ku2

İlk yazan ben olayım. :))Güle güle iyi günlerde kullan Öndercim.. Kazasız belasız olsun. Fren ve yay kısmına katılıyorum. Ben nokta fren yapardım.. Şimdi fren noktamı geriye daha emniyetli bir yere çektim :)) Yaylar ile aracın yatması çok çok azdı.. Aynı viraja şimdi yaysız giriyorum. Sürat aynı ancak araçta epeyce yatma var. Neyseki koltukların yan destekleri çok çok iyi. Tekrar iyi günlerde kullanman dilekleriyle.
--

Kurzuk

Önder iyi günlerde, kazasız, belasız kullanmanı dilerim. Orjinal ve güzel iyileştirmeler oldu. Daha detaylı ve aracın yüksekliğini gösteren fotoğrafları merak ediyorum.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

krm1983

Keyifli sürüşler. Güvenli durabilmek en önemlisi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Önder iyi günlerde, kazasız, belasız kullanmanı dilerim. Orjinal ve güzel iyileştirmeler oldu. Daha detaylı ve aracın yüksekliğini gösteren fotoğrafları merak ediyorum.

Oğlum..araç benimki gibi duracak işte :))) Aç bak benim aracın eski fotolarına  :serefe:
Neyini merak ediyorsun :))) Ha haa :))
30 mm yay..hem de Ricambi.. :) (Eibach üretimi ama Alfa Romeo parça numaralı..Sercan sağolsun  :haydi:)
Senin kırmızı da bi ayrı ama..
:nazar:
--

OnurCangir

Denk gelmemız sonucu şahit oldum ben de herşeye. Yaylar çok yakıştı, hayırlı olsun Önder, keyifli sürüşler :)

Doğa Tosun

o 160'daki fren anını yaşamak isterdim abi ya :D hayırlı olsun, ben Selim Abi'nin arabayı canlı gördüm o frenler ve yaylarla, kusursuz bi ayardaydı görüntü olarak. Belli ki kullanımı da muhteşem  :yukari-ok:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

koroglubrk

Hayırlı olsun abi, sen zaten anlatmışsın yaşadığın hisleri  :)
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

Sercan Keklik

:alfisti: dizelin mi var aks derdin var arkadaş :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

master

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için :)

You are not allowed to view links. Register or Login

Çok teşekkürler abi, en kısa sürede çekeceğim. Buralara yağmur gelmeye başlıyor, temiz bir günde yıkayıp paklayıp fotoları çekerim.

You are not allowed to view links. Register or Login sorma valla, can sıkıcı dert :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ealprsln

Hayırlı olsun, faydalı upgrade'ler.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde