Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BMW E90 320d Twinspark SS'i yer mi? :D

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Evet dün bi' tanesi yedi beni. :) Sonra teknik verilerine baktım, hakikaten yiyebiliyormuş gibi göründü. Normal mi bu, sizin deneyiminiz nasıl?

Şöyle oldu; yaklaşık 40 km/s hızla 2. viteste otoyol bağlantı yoluna girerken arkamda E90 kasa bir 320d vardı. Otoyoldaki diğer araçların hızına çıkmak için dip gaz yaptım. Orta şeritteki kamyonun hızını geçince 3. vitese geçip sol sinyalimi verdim ve önce ortaya, sonra sol şeride çıktım. BMW de benim geçtiğim kamyonun arkasından sol şeride çıktı. Ben 3. viteste hızlanmaya devam ederken o gayet rahat gelip tamponuma dayandı. Baktım ümit yok sağa geçtim. :D

İşin yarışında filan değilim, 156 SS'imin göstergelerine bakıp sırıtarak "Anaa, çirkin bi BMW geçti beni?" dedim de, Twinspark SS'i bu 320d'ler kadar hızlı hale getirmenin bir yolu var mı? Daha fazlasını istemiyorum, sadece "piyasada" çok görülen ortalama arabalardan daha çabuk hızlanabilmek peşindeyim.

fatihmehmet

Çok normal değil mi? :) arada yaklaşık 30 beygir fark var. 2.5 V6 ile yürürler herhalde tahminen :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

erim

martini_lancia

Gayet normal bir durum.İlgili araç hem dizel hem de sizin aracınızdan pekçok bakımdan üstte bir araç.E36 320 var muadil olarak.O da 6 silindir ancak 150hp.

Trafikte bu işin sonu yok,el elden üstündür. 

Bir arkadaşım,Gt'sinin arkasındaki 3,2 v6 ibaresini sökmüştü.Artık o kadar yılmış ki sataşmalardan (Sataşan araçların çoğu Bmw) var düşün.Ara sıra şaka makinası olarak kullanıyordu. :)
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

TRSemih

İçinden bile geçer :)
Muadili e46 3.20d ile kıyaslamak daha adaletli olur.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

defrost

You are not allowed to view links. Register or Login
İçinden bile geçer :)
Muadili e46 3.20d ile kıyaslamak daha adaletli olur.

Yok içinden geçemez Semih bey aradaki 30bg yanıltmasın, kesinlikle ezdirmez kendini tecrübeyle sabittir. 156 SS kilo farkından dolayı kafa kafaya gidiyor eğer birde ss bakımlı ve performansı yerinde ise alırım anahtarını  >:D

halil

sıfırdan kalkış yapılsa belki 156 ss in şansı olur yada başa baş gider.ama 40-50 km hızla kapışma başlarsa 156 nın şansı olmaz.neticede karşısındaki araç dizel,1750 d/d da 350 nm tork üretiyor.tork çekiş,ara hızlanmalarda elastikiyet demektir..
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

halil

156 ss mk2 hızlanma değerleri

Azami hız (km/s)                  216
0 - 100 km/s                 (sn)   8.6

bmw e 90 320 d
Maksimum sürat                    226 km/saat
Hızlanma 0 - 100 km/saat      8.3 saniye

Kubilay

0-100 değerine bakmayın.100'den sonra beygir farkı ortaya çıkar, ağırlığın önemi 0-100'e göre azalır ve her türlü e90 alır geçer.Bu arada dizel olması avantaj değil, dezavantaj.

defrost

Aslında tam tersi sıfırdan kalkışlarda hiç şansı yok, dizel yüksek tork sayesinde ilk kalkışta güzel yürüyor ama sonrası malesef boş devir çeviriyor SS ise 7.000 e kadar uzamaya devam ediyor.

Kubilay

O sizin söylediğiniz eşit güçlerdeki araçlar için geçerli.Evet, beygirler eşit olsaydı devir çevirme kabiliyeti sayesinde 156 oldukça avantajlı olurdu.Fakat arada 30 hp kadar fark var.Aktarma kalitesi ve ağırlık 0-100'de 100-200'e göre çok daha mühimdir.Yüksek hızlarda ise bunlar biraz daha geriye çekilir ve beygirler öne çıkar.

Benim 147 105 HP, dizel 105 HP Golf 7 ile yürüdüm.100'e kadar beni çok zorladı, hatta yarım boy önde gitti.100'den sonra da plakamı okudu.Benzinlinin devir çevirebilmesi sayesinde oldu bu.Fakat Golf 105 hp değil de atıyorum 120 hp olsaydı, benzinli istediği kadar devir çevirsin aradaki beygir farkı koyar geçerdi.

halil

Aslında tam tersi sıfırdan kalkışlarda hiç şansı yok, dizel yüksek tork sayesinde ilk kalkışta güzel yürüyor ama sonrası malesef boş devir çeviriyor SS ise 7.000 e kadar uzamaya devam ediyor.

bu söylediklerinizin teknik bir dayanağı var mı? yoksa lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

defrost

Yok yok teknik dayanağı yok yanlış bilgi olmasın siz düzeltin lütfen  :)
Ben kağıt üzerinde değil tecrübe ettiklerimle yazıyorum ve bunda birçok etken olabilir aracın durumu, yakıt kalitesi, ne kadar yakıt olduğu, araçtaki ağırluk vs.

halil

ilk kalkışta en fazla güze sahip araba iyi gider.torku yüksek olan araç değil.dediğiniz gibi olsaydı drag yarışlarında dizel araçları görürdük.

defrost

Birde teknik olarak anlatırmısınız?

alisto

Max. torku kaç devirde verdiğinin de önemli olduğunu hatırlatarak konuyu daha komleks hale getireyim :)

Dizel düşük devirde belki yüksek daha tork verebilir fakat bu oldukça dar bir devir bandıdır.. Mesela 1750-2500 gibi dar bir devir arasında araç resmen zıplar.. ama 4000 devirden sonra anca bağırır gitmez.. ciddi bir ivmelenme hissetmezsiniz.

Benzinlide ise max tork genellikle yüksek devirlerdedir. 4500-7000 devir arasında uzun süren bir ivmelenme hissedersiniz.

honda s2000 yanılmıyorsam torku 180 ama 9000 devir çeviriyor.. bu yüzden uzun süren bir ivmelenmeye sahip gibi gibi..

söylediklerimin teknik bir dayanağı yoktur.. tamamen okuyup ettiklerim, tecrübelerim...  :lol: :haydi:

Fatihob

Hadi diyelim duz yolda yakin gittiler, ya yokus yukari denk gelirlerse ne olcak. Dizelin surucusu sunrooftan cikip el sallar.
1.3cdti ile 1.4benzinli atmosferik ile otobanda eglenirken, duzlukte yakin yok yukari 1.3dizelin deli gibi gidisini izliyordum 206nin icinden.
Sokaktayiz hep duzlukte basmiyoruz gaza. O yuzden 3.20dizel aglatir.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..

defrost

Ben Alanya / Antalya arası gittiğimde arada 3.20d ile denk geliyorum en son beyaz renk zindan camlı 18-19 jantlı oynanmış bir 3.20d idi ve beni yakalayamadı.
Teknik bir dayanağı yoktur Gerçek hayattan alıntıdır.

halil

defrost

Şimdi benimle aksini yazan arkadaşların benden teknik konularda çok daha bilgili olduklarını düşünerek bende diyorumki

e90 3.20d 156 ss i yer, ağlatır, hoplatır vs. :yukari-ok:

defrost

Çok teşekkürler  :alkis:

muğlalı

156 yi bilemem ama yazilimli 159 la bile 320d nin stok 177 ligini geçmek çok zor, geçtim ama yüksek hizda kalkislarda bmw nin 100 bg si 120 bg gibi kalkıyor 156 ss yi geçen 320d hangisi 163 -177-184  son 2 de hiç şansi yok belki 163 lük olabilir.

ES53

156 yi bilemem ama yazilimli 159 la bile 320d nin stok 177 ligini geçmek çok zor, geçtim ama yüksek hizda kalkislarda bmw nin 100 bg si 120 bg gibi kalkıyor 156 ss yi geçen 320d hangisi 163 -177-184  son 2 de hiç şansi yok belki 163 lük olabilir.

177 lik 320d ile oyuncak gibi oynuyodum hard yazilimla ki abt yazilimli 200 luk roccolarla da oyle

ES53

177 lik 320d ile oyuncak gibi oynuyodum hard yazilimla ki abt yazilimli 200 luk roccolarla da oyle

rebeloghy

e90 320d konusunda yazıldığı gibi 163 ile 184 lük arasında çok ciddi bir yürüme farkı var. Biri yürürken diğeri koşuyor :D