Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Loading Project ProDrive 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login
e böyle yapılıyorsa bende düzeltme yaparım. :)
Bu adama ekstradan para vermeleri lazım her araba için bunu yapıyorsa akşama eve zor gider.  :))

adam makineye bağlamış zaten. aç-kapa. tak tak. kontrol et.  haydi yapıştır devam et  :haydi:
1 hayal
5 duyu
6.his

Tolga033

Maşallah. Daha denk gelemedik bu 159 ile.  :) :nazar:

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login aynen bir türlü denk gelmedik. Olurda bir gün yanımdan geçersen bas kornaya. :serefe:

Bu arada almış olduğum Novitec Coilover Türkiye sınırına yaklaştı bu gün yarın bizim gümrüğe teslim ederler. Maksimum 7-10 güne elimde olur.
coilleri alım süreci, kargo, arabaya takma ve konfor durumunu detaylı paylaşacağım. :rock:
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login aynen bir türlü denk gelmedik. Olurda bir gün yanımdan geçersen bas kornaya. :serefe:

Bu arada almış olduğum Novitec Coilover Türkiye sınırına yaklaştı bu gün yarın bizim gümrüğe teslim ederler. Maksimum 7-10 güne elimde olur.
coilleri alım süreci, kargo, arabaya takma ve konfor durumunu detaylı paylaşacağım. :rock:
sen aldiktan sonra stokta kalmadi diye mail attilar bana.
gerci cok yazistim daha sonra elemanlarla, 19 a gecince coiller sert olur , eibach yay b4 bilstein amortisor saralim sana dediler
oyle yapicam gibi, merakla senin alim surecini ve yorumunu bekliyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

ucarozcan

Merhaba Arkadaşlar,
Novitec Coilover Suspension Kit 'Stradale' alma hikayesini sizinle paylaşmak isterim.
Yurt dışında ürün almak isteyenler için belki yardımcı olabilir.
Aldığım ürün linki:
Sağolsun adamlar çok güzel paketlemiler. Hiçbir sıkıntı olmadan aldım paketi.
(Aslında ürünü Almanya'dan elden getirtmeyi düşünüyordum. Elden getirme ile Kargo ile getirtme arasında sadece kargo parası farkı vardı o yüzden kimseye yük olmasın kargo ile getirttim ürünü.)
Yurt dışında aldığımız ürünler direk yurt dışına gönderimi varsa Almanya için vergi vermiyorsunuz.
Coillerin normal fiyatı 729 Euro (Yani Almanya için vergili hali)
Türkiye için vergisiz hali 612 Euro
ürün You are not allowed to view links. Register or Login sitesinde de vardı ama orada almadım. Benim aldığım sitede 16 Euro daha düşüktü fiyatı. :)
Ürünün bana maliyeti 612 Euro Coil fiyatı + 77 Euro Kargo toplam 690 Euro.
Ürünü 23.03.2016 tarihinde sıpariş ettim 30.03.2016 tarihinde kargoladılar. 15.04.2016 tarihinde Türkiye gümrüğüne teslim edildi. Beş gün sonrada yaşadığım şehire geldiler. Ortalama Coillerin elime ulaşması 1 ay sürdü.
Ödemeyi paypal üzerinde yapmadım. Paypal normal kur hesbına göre 100 tl daha fazla masraf çıkardı bende Almanya da yaşayan akrabalar vasıtasıyla ödeme yaptım.
Gelelim gümrük vergisine.
Gümrükteki abi gümrük vergisinin %18 olduğunu söyledi.
Gümrük vergisi olarak 357 tl ödedim.
Toplam maliyetim:2557 tl

Takılma anı

Ön iki amortisör artık ömrünü tamamlamıştı.

Arabayı serviste bıraktım usta bırakmadı götürmemi. Ayarlamalarını iyice yapayım seni ararım dedi. (Rot-Balas ayarıda daha yapılacak.)

You are not allowed to view links. Register or Login Arkadaş dedim ön coilleri en üst ayarda takmamı söyledi dedim.  Ama ustaya bunu bir türlü anlatamadım. :) Dedim arkadaş aynısını aldı öyle ayarları tam oturuyor felan... Arabayı bıraktım artık ayarlarını yapacak. :D

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login desteklerinizi esirgemediğiniz için teşekkürler. :arkadasim: :clover:

wolkanku

Bitmiş halini görmek için sabırsızlanıyorum

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login Hayırlı olsun. Baya güzel gözüküyor :D Paypal'da alırken döviz kurunu kredi kartınızın ait olduğu bankaya bırakma gibi seçenek vardı aklınızda bulunsun.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

salihyksk

Gouki

Hayırlı uğurlu olsun. Alım sürecini de paylaştığınız için teşekkürler :yukari-ok:

francobaresi

gule gule kullan

Cuore sportivo

hi_cazz

Benim anlamadığım maksimum 2 saat sürecek işi neden uzattı usta? Benim coillerin takılıp ayarlanması 1buçuk saati geçmemişti.

ucarozcan

Bitmiş halini görmek için sabırsızlanıyorum
Sonunda aldım arabamı  :haydi: rot-balans yarıda yapılmış.
You are not allowed to view links. Register or Login Hayırlı olsun. Baya güzel gözüküyor :D Paypal'da alırken döviz kurunu kredi kartınızın ait olduğu bankaya bırakma gibi seçenek vardı aklınızda bulunsun.
Teşekkürler.  :clover:
Fiyat çok çıkınca pek kurcalamadım işin açığı. :) 
hayırlı olsunnn abi  :)
Teşekkürler salih.  :serefe:
Hayırlı uğurlu olsun. Alım sürecini de paylaştığınız için teşekkürler :yukari-ok:
Bu forumdan araba hakkında çok şey öğrendim öğreniyorum da. Benimde bir katkım olduysa ne mutlu bana.  :nazar: :alfisti:
Benim anlamadığım maksimum 2 saat sürecek işi neden uzattı usta? Benim coillerin takılıp ayarlanması 1buçuk saati geçmemişti.
Bir iki sefer ayarladım diyor. rot-balans ayarı da yapılmış sağolsun.

İlk deneyimlerimi anlatayım.
Coilli 20 km yol yaptım şehir içi,
eskiye kıyasla hissedilir farklar var en başta araba yumuşadı herhangi bir kasiste eskiye kıyasla araba hissettirmeden geçiyor.  :). Yüksek hızlarda eminin daha konforlu olacak şehir içi 70 km/s hızlarda bozuk yolları, dalgalanmaları az hissettim. You are not allowed to view links. Register or Login üstadın dediği 'rayda gidiyormuş gibi' hissiyatını şimdi anladım.  Tabi 1-2 güne iyice oturur. Daha detaylı elimden geldiğince anlatırım hissettiklerimi.

bence arabasını spor süspansiyon yaptırmak isteyenler; eğer maddi imkanları el veriyorsa mutlaka arabada coil olmalı.
Önler biraz yüksek gözükebilir. Zamanla düşecektir. Olmadı yeni ayar çekeriz.  8)
Arkalar da lastik çamurluk arası bir parmak boşluk var.

salihyksk

:o :o vaaavv canısınaaaaaa söylediklerine göre o parayı haketmiş harbiden abi  :)

hi_cazz

Önde arkada düşecek merak etme. 150km kadar yol yapsan ve içinde 4 kişi olsanız. Döndüğünde arabayı düşük bulacaksın. Güle güle kullanman dileğiyle.

E.Ç.M. (MiTongin)

hadi hayırlı uğurlu olsun tekrardan  :serefe:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ucarozcan

hadi hayırlı uğurlu olsun tekrardan  :serefe:
Teşekkür ederim.  :arkadasim:
Önde arkada düşecek merak etme. 150km kadar yol yapsan ve içinde 4 kişi olsanız. Döndüğünde arabayı düşük bulacaksın. Güle güle kullanman dileğiyle.
Teşekkürler.  :clover:
Dün önümde bir CLA gidiyordu yolun bir kısmı bozuktu, benim arabadan daha çok hareketli olduğunu gördüm. :yukari-ok:

hi_cazz

Teşekkür ederim.  :arkadasim:Teşekkürler.  :clover:
Dün önümde bir CLA gidiyordu yolun bir kısmı bozuktu, benim arabadan daha çok hareketli olduğunu gördüm. :yukari-ok:

Zaten daha sert cla senin coillerden sonra

wolkanku

daha düştü mü?

ben coilover alsaydım şu ayara çekecektim (arka yarım cm daha aşağıda olduğunda, marşpiyel çizgisi tam düz duruyor)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ucarozcan

daha düştü mü?

ben coilover alsaydım şu ayara çekecektim (arka yarım cm daha aşağıda olduğunda, marşpiyel çizgisi tam düz duruyor)

Üstad arka düştü bir parmak sığmıyor. Ön çok düşmedi. Abanın yanına gittiğimde resim çekeyim. Daha net görünür.

Xperia Z3

wolkanku

önü de indirtmeye gittiğinde, arkayı bir tur çevir, lastik yarım yamalak çamurluğun içine girdiğinde kıvamında oluyor işte :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ucarozcan

Coil, ProDrive olsa tadından yenmez. Jant cubukları arasında sarı sarı görünüyor. Eğilip ikide bir bakıyorum. Çok tatlı gözüküyor. B-) <3

Xperia Z3

Tolga033

Hayırlı olsun. Tam kıvamında olmuş.  :) :clover:

ucarozcan

Hayırlı olsun. Tam kıvamında olmuş.  :) :clover:
Sağol. Baya iyi oldu araba önceden kasılıyorda şimdi raharlamış gibi oldu.

Xperia Z3

ucarozcan

hayırlı olsun.
Sağolun.

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login Son durum bu. Yan tarafa araba çekmiş tam çekemedim ve arabanın üstüne biraz çamur yağmış.  :-[

Bu da önden resim.