Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araclarimizin Bilinmeyen Ozellikleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar merhaba.120bg distinctive Giu'm icin akü lazım. Özel serviste aküye 400 Tl dediler ve bu aküler start stop özellikli araçlar icin olmalıymış. Fiyat bana epey yüksek geldi. 100-150 liralık aküler iş görmez mi ? Nasil bir akü almalıyım ?

Aracınızda Start&Stop varsa EFB, AGM gibi teknolojili bir akü almanız lazım 100 liralık aküyle olmaz :) İyi bir markaysa veya AGM'yse 400 normal.

Spiritchaser

Daha önce bahsedildimi bilmiyorum ancak benim yeni keşfettiğim ve ne işe yarıyabileceğini bilemediğim bir özellik keşfettim aracımda.  Araç Giulietta bu arada.

Araba stop ediliyor.  Kontakt açık olmayacak.  Parkları yakıyoruz tek tık.  Sonrasında sola yada sağa indirirsek far kolunu çevirdiğiniz yönün ledleri yanıyor sadece.  Yani sola çevirirseniz sol yanıyor sağ yanmıyor veya tam tersi.  Ne işe yarar bilmiyorum   :D

E.Ç.M. (MiTongin)

Aracınızda Start&Stop varsa EFB, AGM gibi teknolojili bir akü almanız lazım 100 liralık aküyle olmaz :) İyi bir markaysa veya AGM'yse 400 normal.
:yukari-ok: tecrübe ile sabittir  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Kaan

Daha önce bahsedildimi bilmiyorum ancak benim yeni keşfettiğim ve ne işe yarıyabileceğini bilemediğim bir özellik keşfettim aracımda.  Araç Giulietta bu arada.

Araba stop ediliyor.  Kontakt açık olmayacak.  Parkları yakıyoruz tek tık.  Sonrasında sola yada sağa indirirsek far kolunu çevirdiğiniz yönün ledleri yanıyor sadece.  Yani sola çevirirseniz sol yanıyor sağ yanmıyor veya tam tersi.  Ne işe yarar bilmiyorum   :D

Araç için müsait yer olmadığında düzgün park yapamadığınızda veya kısa süreli duraklamalarınızda arabanın yola bakan dışarıda kalan tarafı için herhangi bir kazayı önlemek adına yanık bırakabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bu amaçla kullanılıyor. Çok eski model arabalarda da mevcut olan bir özellik bu. Hatta babamın 90 larda kullandığı 230.6 Mercedes'te bile vardı :D
1 hayal
5 duyu
6.his

Doğa Tosun

Araç için müsait yer olmadığında düzgün park yapamadığınızda veya kısa süreli duraklamalarınızda arabanın yola bakan dışarıda kalan tarafı için herhangi bir kazayı önlemek adına yanık bırakabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bu amaçla kullanılıyor. Çok eski model arabalarda da mevcut olan bir özellik bu. Hatta babamın 90 larda kullandığı 230.6 Mercedes'te bile vardı :D
aynen öyle. Alman menşeili neredeyse tüm araçlarda vardır. VW caddy'den s500'e kadar.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OnurG

aynen öyle. Alman menşeili neredeyse tüm araçlarda vardır. VW caddy'den s500'e kadar.

yol kenarlarında, duraklama esnasında, seyir eden sürücülere uyarı şeklinde bir sistem... aslında harika bir sistem.

82 model JETTA mk1 aracımızda da vardı... almanlardan sonra italyanlarda da görmek harika  :clover:

halil

147 de olup, 156 da olmayan bir sistemdir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

First_Alfa

Cevap için teşekkür ederim. Sabah yakınımda olan bir oto elektrikçisine sordum. O da akü satıyor. 350 Liraya Mutlu akü var start stop özellikli araçlar için dedi. Sanırım ondan alacağım. Bu arada direksiyonda bulunan ses açma düğmesi biraz zor çalışıyor. eksi olan tarafa tek tek veya basılı tutunca gayet normal çalışıyor. Ama artı olan tarafa iyice basmak gerekiyor. Elektrikçi düğmenin üstüne az kontak sprey sıktı. Böyle bir  dene sprey işlesin iyice, olmadı servise gideceksin direksiyon airbag falan sökülecek öyle bakılacak dedi. Daha dün zaten bakıma epey para bayıldım bide bu çıktı. kontak spreyin faydası olmaz ise direk radyonun üstünde ki düğmeden kısıp açarım artık :)

dodogitar

147 de dikkatimi çeken  aracın içinden bir şey almak için kitliyken açtığımızda kapıyı kapattıktan sonra 60 saniye sonra kapıları kendisi kitliyor. aynı olayı araç kitliyken kumandadan açıp kontağı tak çıkart yapıp kapıyı kapattım kitlemedi. acaba yanlışlıkla kumandadan açılma ihtimaline karşı bu tarz bi önlemmi konulmuş olabilir.

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

admin

Kumandanız orijinal değil ise böyle bir şey mümkün.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

E.Ç.M. (MiTongin)

Cevap için teşekkür ederim. Sabah yakınımda olan bir oto elektrikçisine sordum. O da akü satıyor. 350 Liraya Mutlu akü var start stop özellikli araçlar için dedi. Sanırım ondan alacağım. Bu arada direksiyonda bulunan ses açma düğmesi biraz zor çalışıyor. eksi olan tarafa tek tek veya basılı tutunca gayet normal çalışıyor. Ama artı olan tarafa iyice basmak gerekiyor. Elektrikçi düğmenin üstüne az kontak sprey sıktı. Böyle bir  dene sprey işlesin iyice, olmadı servise gideceksin direksiyon airbag falan sökülecek öyle bakılacak dedi. Daha dün zaten bakıma epey para bayıldım bide bu çıktı. kontak spreyin faydası olmaz ise direk radyonun üstünde ki düğmeden kısıp açarım artık :)
amannn ne yaptın ya. Mutlu aküye o para vermeyin sakın. Exide ya da varta bakın
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

octinum

Akü olarak 156'da Energizer kullanıyorum ben de bu arada, hiç fena değil gibi. Gerçi daha yeni sayılır. Onların da Start-Stoplu araçlar için üst sınıf aküleri var görünüyor, fiyatları uygunsa denemeye değer belki.

First_Alfa

amannn ne yaptın ya. Mutlu aküye o para vermeyin sakın. Exide ya da varta bakın

Teşekkür ederim bunu da bilgi olarak yazdım bir köşeye :) Bu arada birşey merak ettiim belki bileniniz vardır. Araca kasko yapacağım ve HDİ den iyi bir teklif aldım. HDI'nin  anlaşmalı servisler listesinde Alfa Romeo ile anlaşması olan dünya kadar firma buldum.  You are not allowed to view links. Register or Login

Beni ilgilendirenler Anadolu yakasında Kadıköy - Pendik arası olanlar. Listede dikkatimi Aktif İriyıl ve Bayraktar çekti. Benim bildiğim bunlar Citroen ve Peugeot Satıcı ve Servisleri. Alfa Romeo ile bir bağlantı kuramadım.Onlarda mı hasarlı Alfa'ları onarıyor ?  Muhtemelen listedeki Mengerler ya da Otokoç Ataşehir'i tercih ederim. Doğru muyum ?

Doğa Tosun

147 de olup, 156 da olmayan bir sistemdir.
abi malesef enteresan bi şekilde benim 147'mde olmayan bir sistem. Çoğu 147'de kumandadan cam açma kapama varken bende kapama da yoktu. 2005 model olduğu için olabilir. VDC'sizlerden

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

halil

147 lerde kumandadan camlar açılır fakat ilave modül takmassan kapanmaz
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

alisto

paylaşıldı mı bilemiyorum ama ;

giulietta'da sürüşten sonra aracı park edip kontağı kapatıyorsunuz. sellektör yapınca "follow me home" özelliği devreye giriyor. tek sellektör 30 sn, iki sellektör 60 sn diye gidiyor ve o süre boyunca kısa farlar açık kalıyor

admin

Yolun sağ tarafında park edildiğinde sol parklar yanar, yolun sol tarafına park edildiğinde ise sağ parklar yanar. Böylece karşıdan veya arkadan gelen sürücü karşısında bir otomobil olduğunu ve nerede bittiğini görebilir. Türkiye'de kullanılmasa da trafik eğitimi gelişmiş olan kişi ve ülkelerde sıkça kullanılan bir işlev.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

krm1983

Yolun sağ tarafında park edildiğinde sol parklar yanar, yolun sol tarafına park edildiğinde ise sağ parklar yanar. Böylece karşıdan veya arkadan gelen sürücü karşısında bir otomobil olduğunu ve nerede bittiğini görebilir. Türkiye'de kullanılmasa da trafik eğitimi gelişmiş olan kişi ve ülkelerde sıkça kullanılan bir işlev.

Uzun süreli parklarda akünün Canına okuyabilme olasılığı dışında faydalı bir özellik.
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Doğa Tosun

Bildiğim birkaç arabada var. Hatta biri mk1. sefa'nın gt'sinde yok. Benim gt'de var. Burada da daha önce bayağı konuşuldu anladığım kadarıyla şans işi mi desem bilemedim.

Bu arada; 159'un arka kol dayaması açılınca geri kapanmıyor. Yerine oturmuyor tam dışarda kalıyor yani. Koltuk dayananın cebini açıp önce ince cep kapağını kapatırsanız, üstüne kol dayamanın aşağıda açık kalan kısmını örttüğünüzde tam oturuyor.

Bu gariplik sadece benim 159'da mı var ?

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ArinFırat

159 da aynı mı acaba? Kumandadan Basılı tutunca Açıyor ama kapanmıyor..kapanmayınca arızalı sanıyordum

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adza

159 da aynı mı acaba? Kumandadan Basılı tutunca Açıyor ama kapanmıyor..kapanmayınca arızalı sanıyordum

Araçta emniyet vardır sizin. Kontak açık camları kapatırken araya elinizi koyun, durursa emniyeti var. Bu emniyeti kontak kapalıyken çalıştırmıyor bu yüzden de kumandadan kapatamıyorsunuz. Benim araç progression olduğu için sanırım hem açılıyor hem kapanıyor  :haydi:

ArinFırat

Araçta emniyet vardır sizin. Kontak açık camları kapatırken araya elinizi koyun, durursa emniyeti var. Bu emniyeti kontak kapalıyken çalıştırmıyor bu yüzden de kumandadan kapatamıyorsunuz. Benim araç progression olduğu için sanırım hem açılıyor hem kapanıyor  :haydi:
Mantıklı,Yarın denerim.

MUU

Bildiğim birkaç arabada var. Hatta biri mk1. sefa'nın gt'sinde yok. Benim gt'de var. Burada da daha önce bayağı konuşuldu anladığım kadarıyla şans işi mi desem bilemedim.

Bu arada; 159'un arka kol dayaması açılınca geri kapanmıyor. Yerine oturmuyor tam dışarda kalıyor yani. Koltuk dayananın cebini açıp önce ince cep kapağını kapatırsanız, üstüne kol dayamanın aşağıda açık kalan kısmını örttüğünüzde tam oturuyor.

Bu gariplik sadece benim 159'da mı var ?

Dogacim cok denedim ama olmadi hatta ve hatta immobilizer ariza verdi au an kumanda calismiyor manuel takiliyorim;)) pilden diye dusundum ama degilmis servis yolu gozuktu:)

Doğa Tosun

Dogacim cok denedim ama olmadi hatta ve hatta immobilizer ariza verdi au an kumanda calismiyor manuel takiliyorim;)) pilden diye dusundum ama degilmis servis yolu gozuktu:)
aynen abi BY'de de kapanmıyordu :) immobilizere üzüldüm ama, sensörü falan oynamıştır yerinden %95 o tarz bişeydir

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

muğlalı

daha önce yazildimi bilmiyorum ama 159 ön kol dayamasi hareketli öne doğru 5-6 cm kayabiliyor en azından 2006-2007 modellerde.