Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Loading Project ProDrive 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yaman50

Yeni kombinasyonla aşırı güzel olmuş  :yukari-ok: jantına taş ve kaldırım değmesin güle güle kullan  :p :nazar: :nazar: :nazar:
2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)

ku2

Arabayı gösteren janttır..
Güle güle kullanın. Harika durmuş.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

aurora

ar.159

efsane ellerinizde yeniden doğmuş çok başarılı  :yukari-ok:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Art car?

özcan beyin aracının eski sahibi benim, araç bendeyken tavanı artcartda antrasit yapılacaktı.
bir hikayesi var ki , evlere şenlik :)
kapısının önünden geçmem art carın.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

canselmo

İlk iş kesinlikle spacer olsun. resmen spacer diye bagırıyor. :rock:

Lastikler 35 yanak galiba bır tık daha kalın yanak olsa sanki hem konfor hem görüntü olarak daha iyi durur kanısındayım
2.memleket  = İtalya

ucarozcan

İlk iş kesinlikle spacer olsun. resmen spacer diye bagırıyor. :rock:

Lastikler 35 yanak galiba bır tık daha kalın yanak olsa sanki hem konfor hem görüntü olarak daha iyi durur kanısındayım
Kanımca 40 yanak jantı küçük gösterir. Coil takılı konfor konusunda sıkıntım kalmadı. Lastiklere havaları (arka-ön) 36-39 psi bir tık düşürsem konfor artar ama maksat janta zarar gelmesin.
Lastikci 32 psi basacaktı. Çok hava basıncada jant zarar görür diyo

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Alfadanadam

Onu bunu bilmem, bildiğin bomba oldu

Sent from my iPhone using Tapatalk

wolkanku

Kanımca 40 yanak jantı küçük gösterir. Coil takılı konfor konusunda sıkıntım kalmadı. Lastiklere havaları (arka-ön) 36-39 psi bir tık düşürsem konfor artar ama maksat janta zarar gelmesin.
Lastikci 32 psi basacaktı. Çok hava basıncada jant zarar görür diyo

Xperia Z3

lastikçiler 16" ya da 19" a da 32 ön arka basıyo geçiyo :)
kullanım kitapçığı, kapı eşiğinde yazan değerler falan desen de anlamıyor  :haydi:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

canselmo

Eger aşır viraj yapıp lastikleri cok ısıtmıyorsanız , değerleri 1-2 psı düşürebiilirsiniz ama 39 denilip 32 basmak sacmalık olurdu.

Ben viraj yapıp ısındığı zaman lastikler genellikle 1-2 psi yukseliyo sertleştiğini anlıyodum baya
2.memleket  = İtalya

ku2

Eger aşır viraj yapıp lastikleri cok ısıtmıyorsanız , değerleri 1-2 psı düşürebiilirsiniz ama 39 denilip 32 basmak sacmalık olurdu.

Ben viraj yapıp ısındığı zaman lastikler genellikle 1-2 psi yukseliyo sertleştiğini anlıyodum baya

Evet bu söylediğin Pist kullanımı için geçerli. Normal yol koşullarında katalog değerine sadık kalmak lazım.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Tolga033

Mersin'de tek. Maşallah.

ucarozcan

Herkese merhabalar,

Dün küçük bir motor arızası yaşadık.
Yolda (otobanda) giderken aniden arabanın sesi değişti. Herhangi bir hız falan yapmıyordum normal 90 a hız sabitleyicisini kurmuş gidiyordum sesin değişmesini çok da anlayamadım rüzgar gürültüsünden falan neyse durduktan sonra tek marşta almamaya başladı uzun süre marşa basarak arabayı çalıştırdım zorla.
  Hemen servise gitti. Usta baktı etti önce araba sente yapmış dedi. Sonra Trigerine baktı veee içinde küçük bir parça buldu. Meğer Triger gergi bilyesi parça kırmış. Sıcağı sıcağına servise gittiğim için ucuz atlatılmış bir durum oldu. Usta bütün dişlileri kontrol etti kopan parça Allahtan bir yere zarar vermemişti.
Değişenler:
-Triger seti
-Ve kayışı
-Gergi rulmanı
-Krank Kasnağı
Bu değişimler araba için gerekliymiş herhalde ki araba ilk çalışırken göğsü çok sallıyordu ve ve kayışı ses yapıyordu. O tür sorularımda halloldu.
Nazar diyelim.  :nazar: :nazar: :nazar:

Güncel bir sorunumu da yazayım
Coil taktıktan sonra sağ arka tekerden kasislerde ve esnemelerde ses yapmaya başladı. Ustaya durumu anlattım. Hatta kendiside sesleri duydu. Cevabı enteresandı. 'Süspansiyon değişmesinden ve spor yaya' bağladı olayı bende çok uzatmadım vakit geç olmuştu.

Kurzuk

Geçmiş olsun. Hem erken fark edilmiş olması hem de daha ciddi bir soruna neden olmayacak düzeyde kalmış olması iyi olmuş. Tekrar geçmiş olsun.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Tolga033

Bununla geçmiş olsun. :nazar:

Koful

Geçmiş olsun.

Benim de ilk Vogtland yaylardan 1 ay sonra arkadan ses başlamıştı. Sonra eibach'lara geçerken arka z-rotları da değiştirdim ses kalmadı. Bi baktırın isterseniz. 

h.t

Geçmiş olsun , ucuz atlatmışsınız..

E.Ç.M. (MiTongin)

Geçmiş olsun.

Benim de ilk Vogtland yaylardan 1 ay sonra arkadan ses başlamıştı. Sonra eibach'lara geçerken arka z-rotları da değiştirdim ses kalmadı. Bi baktırın isterseniz.
ahanda aradigim adam. Vogtland dan eibach a geçen  :arkadasim: burdan kisa  bir bukle ya da ozelden fikrini almak istiyorun :)
*Smiles per gallon*

ucarozcan

Geçmiş olsun. Hem erken fark edilmiş olması hem de daha ciddi bir soruna neden olmayacak düzeyde kalmış olması iyi olmuş. Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkürler. Aynen erken teşhis hayat kurtardı  :)
Gecmis olsun
Teşekürler.  :serefe:
Geçmiş olsun.

Bakıma gittiğimde baktırayım. Teşekkürler :yukari-ok:
Geçmiş olsun , ucuz atlatmışsınız..
Ucuz ki nasıl ucuz, üstat hiç sorma.  :serefe:

Koful

ahanda aradigim adam. Vogtland dan eibach a geçen  :arkadasim: burdan kisa  bir bukle ya da ozelden fikrini almak istiyorun :)

:)
159 özelinde naçizane şöyle bir değerlendirme ve puanlama yapabilirim;

Görüntü    Konfor
Stock             5              10
Vogtland        10              5
Eibach            9               8

Vogtland'ler inanılmaz sert, yayların ağırlığı bile stock ve eibach'lara göre baya fazlaydı, o an anlamıştım ama artık iş işten geçmişti. Bir umut taktırdım ve sadece 1 hafta dayanabildim, eibach siparişi verdim. Tercih meselesi bunlar.
Eibach gördüğüm kadarıyla 159'a aksesuar olarak öneriliyor, lakin Vogtland'ın Alfa aksesuarı olarak önerildiği bir site veya başka bir mecra görmedim. O da Alman malı ve VW için mesela özel üretim yapıyor. Ancak Alfa'da safety faktörü biraz fazla kaçırmışlar bence ve çok ağır, sert yaylar üretmişler. Tavsiyem hiç bir zaman üreticinin tavsiye ettiği markadan şaşmamak. Bunu da deneyerek görmüş oldum  :)

E.Ç.M. (MiTongin)

:)
159 özelinde naçizane şöyle bir değerlendirme ve puanlama yapabilirim;

Görüntü    Konfor
Stock             5              10
Vogtland        10              5
Eibach            9               8

Vogtland'ler inanılmaz sert, yayların ağırlığı bile stock ve eibach'lara göre baya fazlaydı, o an anlamıştım ama artık iş işten geçmişti. Bir umut taktırdım ve sadece 1 hafta dayanabildim, eibach siparişi verdim. Tercih meselesi bunlar.
Eibach gördüğüm kadarıyla 159'a aksesuar olarak öneriliyor, lakin Vogtland'ın Alfa aksesuarı olarak önerildiği bir site veya başka bir mecra görmedim. O da Alman malı ve VW için mesela özel üretim yapıyor. Ancak Alfa'da safety faktörü biraz fazla kaçırmışlar bence ve çok ağır, sert yaylar üretmişler. Tavsiyem hiç bir zaman üreticinin tavsiye ettiği markadan şaşmamak. Bunu da deneyerek görmüş oldum  :)

yüzümde tebessüm oldu valla. H&r coil alma düşüncem vardi. Taş düşürürsün dediler. Eibach aldığıma çok sevindim o vakit. Haftaya taktiriyorum  :haydi:

Eve gidince hepsini ölçücem  :lol:
*Smiles per gallon*

salihyksk

abi çok geçmiş olsun bunlar hep  :nazar: 

ucarozcan

Tampon boyama vakti geldi galiba. Sabah park yerinden çıkarken ön tamponu sürttüm başka bir arabaya. Kaldırıma jantı sürtmemek için arabaya çok yanaştım. Hafiften ön tampon çizildi.
Auto King de kaskonun mini onarım antlaşması varmış gittim sordum nasıl olur diye.
taş izleri + vernik atması + sağ sol çizikler = komple boyaya gibi bir sonuç çıktı ortaya.
1 gün serviste kalacak araba.
Mini onarım üstüne 150 tl istediler.
Sizce fiyat iyimi arkadaşlar?
Wolkanku sen nerde boyadın adam umarım astarı kalın değildir diye sordu bana.

Xperia Z3

wolkanku

Tampon boyama vakti geldi galiba. Sabah park yerinden çıkarken ön tamponu sürttüm başka bir arabaya. Kaldırıma jantı sürtmemek için arabaya çok yanaştım. Hafiften ön tampon çizildi.
Auto King de kaskonun mini onarım antlaşması varmış gittim sordum nasıl olur diye.
taş izleri + vernik atması + sağ sol çizikler = komple boyaya gibi bir sonuç çıktı ortaya.
1 gün serviste kalacak araba.
Mini onarım üstüne 150 tl istediler.
Sizce fiyat iyimi arkadaşlar?
Wolkanku sen nerde boyadın adam umarım astarı kalın değildir diye sordu bana.

Xperia Z3

ben nerde boyattığımı söylemeyeyim de abi boyayan bana göre rezalet boyamıştı.
daha sonradan sağ ön tarafta bir rötuş olmuştu o zaten komedi bir rötuş işi olmuştu, verniği bildiğin folyo gibi ince ince soyabiliyordun, acayip sinirlenmiştim, üstelik adam kendi teklif etmişti arka tamponu mini onarıma verdiğimde ön taraftaki rötuşluk yeri de hallederim ben demişti, yapmasa daha iyiydi. (şimdi okuyanlar içinden diyecek ki vay efendim ne gıcık herifsin iş beğenmiyorsun, evet malesef öyle, hatta bir araba boyahaneye girdikten çok kısa süre ben onu satıyorum, audi tt'imde de böyle oldu, 159'da da böyle oldu. çünkü boyahanede o kadar özensiz işçilikler sergileniyor ki, araç boyadan çıktığında, boyanmış yerin haricinde kalan yerleri düzeltmek için ekstra gayret sarf ediyorum, düşün ön tamponun sağına rötuş yapılıyor, ama scudettonun içi bile boya tozu, onu pasta yap çıkart vs. hem iş hem zaman demek. halbuki kendisi işi yaparken oraları maskelese bir seferde iş bitecek neyse bu kısmı ayrı konunun.)

sonuç olarak ön tamponu komple zımparalayıp plastiğe kadar inip düzgün astar atarsa, bir kere yapar ama tam yapar diye düşünüyorum. öncekilerin üstüne yapılacak olan iş, kuma temel atmak gibi olacak.

yanlız bugüne seninle olan sohbetlerimizde , mersin ustalarının kasap işçiliklerine bakacak olursak, bu kusursuz boyacılık işçiliğini kim yapacak, sen nasıl güveneceksin vb. gibi sorular ortaya çıkıyor kafamda  :duvar:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia