Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login
2 ay olmuştu heralde hiç haraket ettirmeyeli. Bugun dayanamadım sanayiye gittim. Yazın değiştirdiğim akü sağolsun 2. marşta çalıştı beni uğraştırmadı. Bayaa özlemişim kullanmayı, iyi geldi. Gece geç saate eve dönmenin keyfini çıkardım, biraz zorladım. Bir üst mesajda bahstmişim basınç 1.1-1.2 civarlarında diye ama şuan şöyle bir güzellik var, eskiden 6500devirde güç yokken araçta şuan 6500devirde 0.9bar gelmeye devam ediyor. Hatta şöyleki, yine eskiden 4viteste 6500ü geçmezdi güç biterdi, şimdi yine 4. viteste 7000devir çevirebildi kesiye girdi. Şuanki hali tatminkar ve istikrarlı ama yeterli değil. Turbomdaki çatlak hala duruyor, aldığım yapıştırıcıyı bile sürmedim.

Her test sürüşünden sonra kilitli ile ilgili bişiler yazıyorum, yine yazayım. Yol tutuş için olmazsa olmaz bişi. 180+ kmlerde, bildiğim sert virajları, viraj içinde direksiyonu sağ sola çevirerek deniyorum (dar bir araya girer gibi makasta) raya oturmuşum hissi yaşatmaya devam ediyor. O kadar egsoz sesinde bile ön akstan enteresan bir dişli sesi geliyor farkedebiliyorum, tabi öncedende dediğim gibi vibrasyonuda. Virajlarda (hızlı-zorlayıcı virajlarda) eskisinin +%25i kadar fazladan vibrasyon var, eşite yakın dönmeye çalışan iki teker şasede titremeye yol açıyor, konforu bozuyor. İlk zamanlar gözlemlediğim gibi, aracın ön tarafı iyi yol tutmaya başladı ama arka yetersiz geldi, dansöz gibi kıvırmaya meğilli, çok tedirgin ediyor beni. Bütün yatırımlar ön tarafa yapılınca, arka triplerde. Bir şekilde el atmam, onuda yere bastırmam lazım.

Kilitliyi ilk kullandığım günden beri farkettiğim başka birşey, virajlarda hakimeti güzel ama eskisi gibi tek bir çizgide girip çıkamıyorum. Şu gün intibariyle Mit05 ile 5 sene 1 ay gibi bir zaman geçirdim, hangi virajda ne kadar gaza basmam lazım, ne kadar direksiyonu kırmam lazım olayını aşmıştım. Kilitli takıldığı günden beri alıştığım direksiyonu çevirme açısı değişti ve ben buna hala alışamadım. Genelde araç fazla şekilde dönüyor virajlarda, viraj içine girmeye biranda başlıyor bende direksiyonu hafif düzeltiyorum bu seferde dışa açılıyor :) hoop sonra tekrar içeri kırıyorum, yine çok oldu :duvar: Mantıken kilit yokken araçta viraj içindeki tekerin üstünden ağırlık kaltığı için o tekerdeki çekiş azalıyor, viraj dışındaki tekerin gücü artıyordu. Bu aracı çok fazla viraj içine itmiyordu anca sabitliyordu. Şimdi mekanik kilitle viraj içindeki tekerden ağırlık azalsada güç çok azalmıyor, hala dönmeye ve kendini viraj içine çekmeye çalıyor. Tabi buda benim orjinal haliyle kullandığım 4bucuk seneden çok farklı geliyor, sıkıntı yaşıyorum.

Yol tutuşta herşeyi kilitliye yükledim ama kilitli ile aynı zamanda taktığım ön üst ve ön alt kule gergisininde önemi çok. Özellikle alt gergi virajlardaki rayda girme etkisini sağlatanda olabilir. Gergi ve kilit aynı anda takıldığından, hiç birini tek tek test edemediğim için, hangisi hangi konuda daha başarılı tam anlayamaıyorum. Bağzı anladıklarımı da yazıya dökemiyorum. Sonuç olarak çok memnunum. Bütün sürüş alışkanlıklarım değişti, tepkiler değişti, yeni bir araç sahibi gibiyim. Özellike virajlarda olabildiğince zorlayanlar, saydığım parçaları takıp daha çok keyif alabilirler. Not olarakta yazayım, keyif artıyor ama risk daha fazla artıyor bunu unutmamak lazım, tedbiri elden bırakmayın.

Şimdi ise bir sorunum var. Eskisine göre daha iyi ve istikrarlı hızlanıyor, basınç daha iyi, ayrıca iyi yol tutuyor buda okey ama duramııyyooruummm. Frene asılmışken pedal sona geldiğinde resmen şişiyor gibi. Fren performansım orjinaldenden kötü, aracın arkasını kontrol edemememden çook daha fazla tedirginim. Açık açık söyle diyeyim, frenleme parçaları bakım ve değişiminden önce frenlerime aşırı güvenirdim. Bastım mı ön camla öpüşürdük ama suan Allahım ne olur frene basmak durumunda kalmayayım duası ediyorum. Super dediğim zamanki frene etki eden parçalarımı sayayım; Daha kaliteli lastik, sonradan aldığım Brembo GT diskler ve orjinal balatalar. Şuan tutmuyor dediğim frenler; Daha kötü lastik, taşlanmış Brembo GT disklerim ve orjinal balatalar. Lastik kötü diyorum ama aracın ilk çıktığında üstündeki Pzero Nerodan %50 iyidir. Frenlerim neden bu kadar kötü olduğunu çözemiyorum. Taşlama bu kadar etki edermiki? Benim mantığıma göre değişmemesi lazım. Aklıma birde orjinal balatanın içeriğinin değişmiş olma ihtimali geliyor, parça kalitesi düştüyse yada farklı bir karışıma gidildiyse buda performansa olumsuz yansıyorda olabilir. Bu konudan çok muzdaribim. Ayrıca hava vardı soruları aklınaza gelmesin, benim bu tedirginliğim üzerine farklı zamanlarda iki kez havasını aldık ama olmadı olmadı. Ayrıca fren balatası yanarsa, üstü siyah siyah olduğunda neden taşlatırız? Taşlatmasan tutmazmı, o yüzeyde sürtünme çok mu az olur fikri olan varmıdır, yoksa zamanında delinin biri kuyuya taş atmış bizde şuan o delinin yaptığına mı uyuyoruz? Aynı olay volandada var, yanmışşa taşlanır ama neden taşlanır hiç bir fikrim yok. Bilen varsa bir aydınlatsın beni :)

Önizle tuşuna bastımda, şok oldum. Gece gece içimi dökmüşüm, forumu günlük niyetine kullanımış :)
Bar bir kaç foto atayımda öyle bitsin bu gece.

Ön cam biraz tozlanmıştı :p

Off-Roadcular bile bu kadar kirli değil.

Üsteki fotolarla, alttaki foto arasında 9 saat var. Sitede hala dairelere özel park alanı verilmiş durumda değil. İsteyen istediği yere park ediyor ve parkmız her akşam neredeyse tam doluyor. Öğlen 3te çıkıp, gece 1de aracı çıkardığım yerin hala boş olduğunu görünce anladımki sitedeki komşularımda Mitonun yerini benimsemiş ve park etmemiş. Burdan anlayışlı komşularıma teşekkürediyorum :D
selam fatih. tekrar geçmiş olsun diyeyim. kilitli ile alakalı başlığını araştırıyordum ki fren ile alakalı şikayetlerini yazmışın. bende de sanki benzer sorunlar var. belki de pimpirikli oluşumdan. bu işi nasıl çözdün?
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

depeche101

Janları merak ediyordum , güzel olmuş Fatih  :nazar:

ihsany

Geçmiş olsun Fatih, altı sürter mi diye düşünürken aks sorun çıkarmış.  :nazar:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Sercan Keklik

kilitli dif'ten sonra pek yapmamıştı yanlış hatırlamıyorsam, nedir kardeşim nihai çözüm. Yancı tayfa gibi kaynaklatsakmı acaba :D

indirmemek. fatih 2 cm daha indirdi aks ın çalışma rutini zaten bozukken dahada bozuldu ve kovanından çıktı bence. Tabi araba tamir olunca net bi bilgi yazar fatih ama genelde bu tür şeyler bunlardan oluyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

gurkanlale

Geçmiş olsun. Bende de bir ses var son bir haftadır ve akstan şüpheleniyorum. Detayını yazarsın belli olunca. Aktarmadaki zayıf halka sanırım Mito için aks. Ama belli de olmuyor bakılmadan. Umarım ciddi birşey yoktur.
Drive Tastefully..

Gouki

Jantlar çok hoş olmuş panpa. Geçmiş olsun.

admin

indirmemek. fatih 2 cm daha indirdi aks ın çalışma rutini zaten bozukken dahada bozuldu ve kovanından çıktı bence. Tabi araba tamir olunca net bi bilgi yazar fatih ama genelde bu tür şeyler bunlardan oluyor.

Otomobiller gereğinden fazla alçaltılınca ne yazık ki tahrik sağlayan elemanlara daha fazla yük biniyor ve bu durumda da genel olarak aks ve aks bağlantıları etkileniyor.

You are not allowed to view links. Register or Login doğru tespitte bulunmuş.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Fatihob

Arkadaşlar teşekkür ediyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login Pazara yetişmeyebilir, bilemiyorum. Fren konusunda; başka forumda okudum. Balata değişirken diski taşlamak lazımmış, disk üstündeki eski balata kalıntılarının gitmesi için, eğer taşlanmazsa fren daha az etki edermiş. Bu mantıktan yola çıkarak bende balataları yaktım özelliği kayboldu diyerek tekrar değiştirdim, sorunum geçti.

You are not allowed to view links. Register or Login Evet kilittten sonra ilk defa oluyor ama o zamandan sonra pekte araayı kullanmadım. 1 kere piste çıktım, çoğu zamanda yattı araba. O yüzden denk gelmemişte olabilir. Çözüm olarak uzatmak lazım, şimdi Yılmaz usta buldu birisini uzatıcak akski yerinden çıkmasın.

You are not allowed to view links. Register or Login Aynen öyle, altı sürtermi, lastik çamurluğa sürtermi derken daha fenası oldu :)

You are not allowed to view links. Register or Login düşürmek tetiklemiş olabilir ama zaten gidiciydi. 3-5gün olmadı 1 ay daha dayanarı gibi sesi vardı.

You are not allowed to view links. Register or Login bende uğultu tarzı bir sesi ama ritmik şekilde. Atıyorum aksın her turunda 1 kere geliyordu. doğal olarak 20 ile giderken az, 70le giderken sık sık duyulan bir ses ve 60-70gibiyken direksiyonumda hafifce bir vurma hissediyordum. Daha hızlıyken ne duyuluyor nede hissetme vardı. Eğer aks gitmeseydi Pazar uğrayacaktım arabasız kalınca gelemedim, Facede fotolarını gördüm, işallah bir dahakine beraber çıkarız.

Az önce Yılmaz usta aradı. Orjinal aks alıp takamayacağız, daha uzun şekilde yapılıp öyle takacağız. Orjinal aks şansıma bağlı olarak 1 ayla 1 sene içinde tekrar kendini bırakacaktı, birde böyle deneyelim. Aksı uzatınca sorun arabayı yükseltirsem şanzıman kısmandan kasma yapacak ve yine aks kesicek, belki 0,5cm gibi yükseltme yapılabilir. İşlemler bugün yarın başlayacak.
..

Fatihob

Ön lastik normalden disarida olursa ne oluyor?

Gecen Cuma hafif yagmur yagmisti. Arabadan indim, on lastik tertemiz, ön lastikten sonrasi leş gibi. Ilk anlam veremedim sonra dustu jetonum, ET degerinden dolayi camurluga sifir sekilde durdugu icin ön lastigim arkayi baya pisletmis.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Ön lastik.

Arka lastik.

Buda yeni aksesuarim. Kus boku gibi bisi oldu.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..

Fatihob

Bende bir anket yapayım. Shopla bir kaç yeri karartım, bunlardan birine doğru yönelice.

1. Marşpiyel, arka spoiler, ayna, kapı kolu ve cam çıtaları.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login by You are not allowed to view links. Register or Login, on Flickr

..

krm1983

Geçmiş olsun Fatih.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Fatihob

2. Ayna, kapı kolu ve cam çıtaları
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login by You are not allowed to view links. Register or Login, on Flickr

..

Fatihob

3. Kapı kolu ve cam çıtaları.
..

gurkanlale

Kapı kolu, cam çıtaları, ayna, far ve stop çerçeveleri.. spoiler değil. Marşipyel değil.
Drive Tastefully..

E.Ç.M. (MiTongin)

1 numara ii durmuş  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Sercan Keklik

Yep Yeni bir Kara Şahin Doğuyor,

You are not allowed to view links. Register or Login  Yolunda bir alfisti var :D

Farların içini stopları falanda boyat fatih
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ealprsln

Daha önceden de dediğim gibi You are not allowed to view links. Register or Login , kapı kolu ve çıtaları siyah yap ve geç. Yeterde artar bence  :clover:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

gurkanlale

Kapı kolları ve çıtalar nasıl boyanıyor bu arada? Parlak bir malzeme, boyası nasıl oluyor?
Drive Tastefully..

OğuzCanAlantor

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler.

You are not allowed to view links. Register or Login Krom yerlere astar yapıp, üstüne boya yapıyorlar yada kromu zımparalayıp sonra astarlıyorlar. Diğer şeçenekte plastidip o tutabiliyor böyle parlak yüzeyleri.

Bugün sanayideyken aklımdaki fikri Oğuzla paylaştım, mantıklı geldi, Sercan bir yere yönlerndirdir falan derken siyah boyamaktan vazgeçtim gibi :) Başka bir planım var. Ön lip alcam ilk olarak sonrada aklımdaki yapcam. Süpriz olsun.

Haftaya Salı yazılıma gircem tekrardan bir aksilik olmazsa. Dynodaki hedefimiz 220HP, işallah tutar :D
..

octinum

1 numara bence de, ama kapı kolu kendi renginde kalsa daha iyi sanki. Klasik Alfa'lara gönderme niyetine konulmuş bir şey o, öyle kalsın derim.  :S

Oğuz

1deki marşpiyel detayı güzelmiş, onu süprizle birleştirsen güzel olur.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

depeche101

Senede bir düzenlenen  MIT05 yıkama şenlikleri başlayınca haber ver katılalım. Yıkat yahu şu arabayı ara sıra.

Fatihob

Yıkadım yıkadım geçen gün :)
..

Fatihob

Ctesi yine Istanbulpark pistindeydik. Bu sefer araba yuruyerek sanayiye ulasabildi.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..