Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

You are not allowed to view links. Register or Login
Ötv dilimi farklı, 1.8 ve 2.0 aynı dilimde yer alıyor
Sizin bahsettiğiniz mtv dilimi için geçerli

tamam .doğru.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Doğa Tosun

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

agucba

Pogea Racing, Giulia Q'nun ECU'sunu çözdüğünü belirtti. Şu anda ulaştıkları güç 600 BG ve tork 700 Nm'nin çok çok üstünde imiş.
Yaklaşık 500 km'lik bir test sonucunda DNA ayarları sonrası, Ekim gibi satışa başlayacakmış.

Agucba by Tapatalk

///////////////

nazamarya

Ayagimin tozuyla Bologna havaalani rent a car da Giulia yi yakindan gormek nasip oldu. Trafikte hic gormedim. Gunluk 50 euro ya kiralaniyor.

2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

DcD-Semih

Otopark'ın Giulia Q için ilk sürüş testi eklenmiş.

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Nicola Larini

Giulia 2.2 dizel sipariş üzerine getirilecekmiş...2006 dan bu yana ( 159 launch) kafalar aynı..ayıp ve de yazık! >:(

admin

İçinde bulunduğu ÖTV (net fiyatının üstüne %130 vergi)'den dolayı 2,2 litrelik dizel motorlu Giulia'nın sipariş ile getirilmesi çok mantıksız değil. Türkiye'de Alfa Romeo'ya olan bakış açısı günümüzde nispeten yükselmiş olsa da hala daha yerlerde süründüğünden, ki bu bakış açısına Alfista diyebileceğimiz kimseleri bile sayabiliriz, Mercedes, BMW ve Audi'nin gözü kapalı alındığı bir ülkede 2,2 litrelik Alfa Romeo'yu, her ne kadar diğer üçünden iyi olduğunu testlerde okumuş olsak bile, talep olmadan getirmek, bir kazanç sağlamayacaktır.

2,2 litrelik dizelin net fiyatını 20.000 € olarak alsak ve bunu ortalama 3,30 TL ile çarpsak 66.000 TL yapmakta.
66.000 TL'nin %130 ÖTV'si 85.800 TL yapar, toplamda da 151.800 TL.
151.800 TL'nin üstüne %18 KDV (27.324 TL) ekleyince, toplam 179.124 TL.

Net fiyatını belirlerken Almanya'da 33.100 € olan 2,2 litre ve 136 BG'lik düz vitesli esas alındı.
Süper donanımlı, 180 BG ve 8 ileri vitesli olanının Almanya fiyatının yaklaşık 39.000 € olduğunu düşünürsek, Türkiye net fiyatı biraz daha yüksek olur muhtemelen.

Gerçi net fiyat tamamı ile tahmin. Fiyatların ne olacağını önümüzdeki bir kaç ay içerisinde göreceğiz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

hi_cazz

Benim araştırdığıma göre hesap bu şekilde yapılmıyor sanırım.

33100E - %19(KDV) = 26811E

26811E + %145(ÖTV) + %18(KDV) = 77510E

77510E X 3,35(D.Kuru) =259bin TL

admin

Benim araştırdığıma göre hesap bu şekilde yapılmıyor sanırım.

33100E - %19(KDV) = 26811E

26811E + %145(ÖTV) + %18(KDV) = 77510E

77510E X 3,35(D.Kuru) =259bin TL

Haklısınız. ÖTV %130 değil, %145.

Türkiye'deki net fiyatı konusunda doğru bir şey söylemek zor olsa gerek, çünkü ülkere, şartlara ve piyasa durumuna göre İtalya'nın ilgili ülkelere uyguladığı farklı fiyatlar var galiba.

hi_cazz

Haklısınız. ÖTV %130 değil, %145.

Türkiye'deki net fiyatı konusunda doğru bir şey söylemek zor olsa gerek, çünkü ülkere, şartlara ve piyasa durumuna göre İtalya'nın ilgili ülkelere uyguladığı farklı fiyatlar var galiba.

Evet ama çok fazla bir fark beklemek yanlış olur sanırım. GQ'nun standart donanımla TR'ye 600bin₺ civarında gireceğini düşünürsek İtalya rakamları üzerinden yapılan hesaplama tutuyor.

Tapatalk

Nicola Larini

Başka markaları örnek vermeden demek isterim ki; AR Tofaş tarafından yıllarca "elegan" lafı üzerinden pazarlandı ( "ama bu çok elegaann" ne kadar sattı, satış sonrası ne oldu gördük), sonra 159 geldi bmw 3 ile 5 arasında bmw'ye, audi a4 ve volvo s60 a rakip hatta birçok yönden üstün diyerek tanıtım toplantısı yapıldı. Dedim ki sonunda motor seçenekleriyle de sınırlı kalınmayacak,-ki bu da kursağımızda ve tanıtım toplantısı da fantazi de kaldı. Sonra sedansız ve showroomlarda saksıların araçlardan daha fazla yer kapladığı süreç..

İşin dibi ticaret kabul ediyorum. Ancak pazara birkaç tane 2.2 getirsen ne olur? En azından bir alternatif yaratırsın. Ummadığın bir talep de oluşabilir. Ben marka yöneticisi olsam mutlaka getiririm. Hem de 180 liği getiririm 136 yı değil. O parayı verecek adam ne yapsın 136 yı? 159 daki mpi kadar bile satmaz, kaldı ki mpi da ne kadar sattı malumunuz.

Sonuç olarak 159 daki 1.9 jts/jtd stratejisi Giulia'da da devam ediyor. Bence yazık ediyorlar. Benim yukarıda yazdığımın açılımı bu  :) :clover:

ku2

Başka markaları örnek vermeden demek isterim ki; AR Tofaş tarafından yıllarca "elegan" lafı üzerinden pazarlandı ( "ama bu çok elegaann" ne kadar sattı, satış sonrası ne oldu gördük), sonra 159 geldi bmw 3 ile 5 arasında bmw'ye, audi a4 ve volvo s60 a rakip hatta birçok yönden üstün diyerek tanıtım toplantısı yapıldı. Dedim ki sonunda motor seçenekleriyle de sınırlı kalınmayacak,-ki bu da kursağımızda ve tanıtım toplantısı da fantazi de kaldı. Sonra sedansız ve showroomlarda saksıların araçlardan daha fazla yer kapladığı süreç..

İşin dibi ticaret kabul ediyorum. Ancak pazara birkaç tane 2.2 getirsen ne olur? En azından bir alternatif yaratırsın. Ummadığın bir talep de oluşabilir. Ben marka yöneticisi olsam mutlaka getiririm. Hem de 180 liği getiririm 136 yı değil. O parayı verecek adam ne yapsın 136 yı? 159 daki mpi kadar bile satmaz, kaldı ki mpi da ne kadar sattı malumunuz.

Sonuç olarak 159 daki 1.9 jts/jtd stratejisi Giulia'da da devam ediyor. Bence yazık ediyorlar. Benim yukarıda yazdığımın açılımı bu  :) :clover:

Valla haklısınız. Ben de gelmesinden yanayım. Ben de getirirdim.
Mazda 6 ve E serisi 2.2 motor seçeneğini getiriyor..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

admin

Mantıklı ve doğru tespitlerin yer aldığı bir açıklama.

Doğa Tosun

Beni pek sasirtmadi dizelin durumu. Zaten satarsa benzinlisi satacak. 220 bin liraya m paket genis ekran vakum hayalet harman kardon elk.bagaj 1.6 170 bg 520i varken kim 270-280 bin verip bi alt sinifta arac alacak..

Yakin zamanda konustugum bir bmw genius ile dizel-benzlinli sohbeti yaptik. 5-6 yil once 1 serisi haric diger modellerde benzinli araclari siparisle getirirken, simdi tam tersi 10 benzinli bmw satarken 2 dizel bmw satildigini soyledi. Gectigimiz 2-3 ayda 4 tanidigim f30 aldi. 3 tanesi 320i (2'si 40.yil) , digeri de 318i m joy. Yani yavas yavas insanlarda dizel fetişizmi azaliyor ozellikle turkiye premium pazarinda. Yani kabaca 100 bin tl ve uzeri sifir arac alimlarinda.

Bence yapilmasi gereken 2.0 benzinli 200 bg rwd  ve 2.0 280 bg awd'yi mumkun oldugunca ucuza vermek ve aralarina fazla fiyat farki koymamak. Reklami herzaman oldugu gibi iyi yapar ve arkasini bu sefer desteklerlerse ben 200 bin civarina dolu 2.0 benzinliler fena satmaz.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

Beni pek sasirtmadi dizelin durumu. Zaten satarsa benzinlisi satacak. 220 bin liraya m paket genis ekran vakum hayalet harman kardon elk.bagaj 1.6 170 bg 520i varken kim 270-280 bin verip bi alt sinifta arac alacak..

Yakin zamanda konustugum bir bmw genius ile dizel-benzlinli sohbeti yaptik. 5-6 yil once 1 serisi haric diger modellerde benzinli araclari siparisle getirirken, simdi tam tersi 10 benzinli bmw satarken 2 dizel bmw satildigini soyledi. Gectigimiz 2-3 ayda 4 tanidigim f30 aldi. 3 tanesi 320i (2'si 40.yil) , digeri de 318i m joy. Yani yavas yavas insanlarda dizel fetişizmi azaliyor ozellikle turkiye premium pazarinda. Yani kabaca 100 bin tl ve uzeri sifir arac alimlarinda.

Bence yapilmasi gereken 2.0 benzinli 200 bg rwd  ve 2.0 280 bg awd'yi mumkun oldugunca ucuza vermek ve aralarina fazla fiyat farki koymamak. Reklami herzaman oldugu gibi iyi yapar ve arkasini bu sefer desteklerlerse ben 200 bin civarina dolu 2.0 benzinliler fena satmaz.

Koskoca araba.. 5.20i.. 1.6 t. 170 bg
Kaç yakıyor o kasa ağırlığı ile..? Reel veriler ne..? Kağıt üzeri değil.
3 serisi alan bir arkadaş bu motorun çok az yaktığını (7-8 lt), sıkıştırırsa 9-10 yaktığını söylüyor.
Bana az geldi..İnanmak için daha çok veriye ihtiyaç var :)
--

naxos

3 serisi alan bir arkadaş bu motorun çok az yaktığını (7-8 lt), sıkıştırırsa 9-10 yaktığını söylüyor.

Selim 3 sene kullandim o motoru
1 hafta kadar'da 520 i olanini surdum

Gercekten acaip az yakan motor

200 240 km hizla yaklasik 20 dakika kadar surmuslugum var

Buna ragmen 9 litre ortalamayi gecmedi

Rekorum
Bhcesehir Edirne gidis donus. Sabit 2 kisi.  Ve 120 km hizla. 5.7 litre idi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Olgun

Ben açıkcası Giulia'nın tasarımını özellikle beğenenlerden biri değilim.
Ancak ticari olarak çok doğru bir iş yapıldığını düşünüyorum.
Firma repütasyonu için çok doğru bir ilk adım QV, bu da devamında ticari başarıyı getirir diye umut ediyorum.
Bugüne kadar şikayet konusu olan kalitesizlik işaretleri de bu modelle unutulacak bence.
Açıkcası 159 ve giulietta da böyle bir kırılım olacağına inanmamıştım ama nedense bu modelle olabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca Amerika pazarı, Avrupa ve dünyanın diğer kısmından çok farklı bence, alım gücü çok çok fazla, sadece Amerika'da var olan bir firma Avrupalı muadillerinden ekonomik olarak çok çok güçlü ve büyük. Alfa'nın bunu kullanması önemli diye düşünüyorum.
[url="http://bisiklethirsizlari.tumblr.com"]http://bisiklethirsizlari.tumblr.com[/url]

Doğa Tosun

Sehirici 8 litre yakiyor arkadasim abi. Ki yanlayan falan bi eleman. Yakitindan ziyade gidisini gorsen yazilim mazilim var dersin. 2 oda 1 salon koca 5 serisi 1.6 ile inanilmaz tatmin edici gidiyor. Bunda ZF sanzimanin da etkisi var ama,  ben ki 520i'nin 1.6 t olacagini duydugumda gülmüstüm, simdi 200 bin civarina araba bakiyor olsam baska modele bakmam.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

Sehirici 8 litre yakiyor arkadasim abi. Ki yanlayan falan bi eleman. Yakitindan ziyade gidisini gorsen yazilim mazilim var dersin. 2 oda 1 salon koca 5 serisi 1.6 ile inanilmaz tatmin edici gidiyor. Bunda ZF sanzimanin da etkisi var ama,  ben ki 520i'nin 1.6 t olacagini duydugumda gülmüstüm, simdi 200 bin civarina araba bakiyor olsam baska modele bakmam.

Litre hesabı yapıyor mu arkadaşın? :))
Ekranda 8 yazar Almanlar :))
--

Doğa Tosun

Litre hesabı yapıyor mu arkadaşın? :))
Ekranda 8 yazar Almanlar :))
Yapiyor abi. Kuzenimin 318i m joy'u dizel 159 dan hem ekranda hem litrede daha az yakiyor.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

halil

Yapiyor abi. Kuzenimin 318i m joy'u dizel 159 dan hem ekranda hem litrede daha az yakiyor.

520i o cüssesiyle az yakmaz.forumlarda şehiriçi 10 lt ye yakın değerler ortaya çıktığı söyleniyor.hatta sıkıştırırsanız 12,5-14,5 lt leri görüyormuş.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

depeche101

Doğa Tosun

520i o cüssesiyle az yakmaz.forumlarda şehiriçi 10 lt ye yakın değerler ortaya çıktığı söyleniyor.hatta sıkıştırırsanız 12,5-14,5 lt leri görüyormuş.
O forumlardaki gazcilara 170'lik giu versek 15 litre yakarlar Abi

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

cemoo89

Babam kullanıyor. Hiç sürat, agresif kullanım vs. işi olmaz. 10 lt ortalaması var.

hi_cazz

Arkadaşlar bulunduğunuz yere göre değişir. Isparta'da 520i 14-15lt yakıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi