Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Loading Project ProDrive 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login mm ama araba resmen kendine geldi.  :)

You are not allowed to view links. Register or Login  Sağol üstat çok iyi durdu.  :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login Resimler en kısa sürede.  :clover:

You are not allowed to view links. Register or Login Arabaya can geldi sanki jantlar kendini göstermeye başladı.

You are not allowed to view links. Register or Login Spacer jant için önemli bir konu imiş anladım :)

You are not allowed to view links. Register or Login aynen shop.alfisti den aldım paypal tr den çekilmeden önce aldım. :) uluslararası bir ayrıcalıkla geldi bunlar ne Almanya'ya ne Türkiye'ye vergi vermedim.  8)

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

E.Ç.M. (MiTongin)

Bende en kisa surede önlere de alicam  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ucarozcan

Bu ay yaptıklarımı yazayım.
Öncelikle bakıma girdik
Motor yağı Selenia WR 5W40 (dpf iptali olduğu için),
Fren Hidroliği Petronas Tutela TOP 4,
Direksiyon hidroliği Petronas Tutela GI/E,
Şeklinde yağlarımızı yeniledik.
Alfayedek'ten aldığım Orijinal Mazot, Polen, Hava, Yağ Fitresi ile değişimi yapıldı. Hoş Usta Mazot Filtresi orijinal değil dedi. Ama ben Orijinal olduğuna inanıyorum.

Bir problemimiz çözüldü:
1. ve 2. viteste düşük devirlerde uğultu geliyordu. 1 aydır sesi daha net duyar oldum. Ustaya sorduğumda aks milinden kaynaklı olduğunu söyledi. Aks milini kontrol ettiğimizde boşluk oluştuğu görüldü. Geçen hafta sipariş ettik önce yanlış aks mili geldi. (JTS modeli için olan parça geldi). İlginç olan benim araba için olan parça kodunda JTS modeli için aks mili çıktı. (Fabrikadan kaynaklı hata.) Neyse doğru parça geldi değişim yapıldı.
İyiki değiştirmişim araba bildiğin gürültülü çalışıyormuş şimdi sadece motor ve egzoz sesi daha net gelmeye başladı.  :nazar:
Coiller 1 diş yükseltildi. Konfor hemen farketti.  8).

5 mm Spacer takıldı.

aracımın şöför tarafı B sütununda yıpranma vardı. Her zaman gözümü tırmalıyordu. Buna istinaden B ve C sütunları Tekzen'den aldığım PianoBlack folyo ile kaplandı. Çok zamanımı aldı (4-5 saat) ama bayağı güzel oldu.
Arabanın içinde de kaplamam gereken yerler var ama zamanla yaparım artık. (İç kapı açma kol etrafı, Kolçakta ki havalandırma etrafı ve C Sütunu iç taraftan. )

Artık sezonu kapattım. Seneye devam ederiz yapılacaklara...  :serefe:

muğlalı

Masallah,  seneye ilk iş far temizliği ve çıkma kararan ayna takmak olsun çalışmasi önemli değil görüntüyu çok etkiliyor.

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
Bu ay yaptıklarımı yazayım.
Öncelikle bakıma girdik
Motor yağı Selenia WR 5W40 (dpf iptali olduğu için),
Fren Hidroliği Petronas Tutela TOP 4,
Direksiyon hidroliği Petronas Tutela GI/E,
Şeklinde yağlarımızı yeniledik.
Alfayedek'ten aldığım Orijinal Mazot, Polen, Hava, Yağ Fitresi ile değişimi yapıldı. Hoş Usta Mazot Filtresi orijinal değil dedi. Ama ben Orijinal olduğuna inanıyorum.

Bir problemimiz çözüldü:
1. ve 2. viteste düşük devirlerde uğultu geliyordu. 1 aydır sesi daha net duyar oldum. Ustaya sorduğumda aks milinden kaynaklı olduğunu söyledi. Aks milini kontrol ettiğimizde boşluk oluştuğu görüldü. Geçen hafta sipariş ettik önce yanlış aks mili geldi. (JTS modeli için olan parça geldi). İlginç olan benim araba için olan parça kodunda JTS modeli için aks mili çıktı. (Fabrikadan kaynaklı hata.) Neyse doğru parça geldi değişim yapıldı.
İyiki değiştirmişim araba bildiğin gürültülü çalışıyormuş şimdi sadece motor ve egzoz sesi daha net gelmeye başladı.  :nazar:
Coiller 1 diş yükseltildi. Konfor hemen farketti.  8).

5 mm Spacer takıldı.

aracımın şöför tarafı B sütununda yıpranma vardı. Her zaman gözümü tırmalıyordu. Buna istinaden B ve C sütunları Tekzen'den aldığım PianoBlack folyo ile kaplandı. Çok zamanımı aldı (4-5 saat) ama bayağı güzel oldu.
Arabanın içinde de kaplamam gereken yerler var ama zamanla yaparım artık. (İç kapı açma kol etrafı, Kolçakta ki havalandırma etrafı ve C Sütunu iç taraftan. )

Artık sezonu kapattım. Seneye devam ederiz yapılacaklara...  :serefe:
cok guzel olmus gule gule kullan.Mazot filtresi isine sasirdim, ya bi yanlis kargolama oldu ya da usta yaniliyodur diye dusunuyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

Adza

Çok güzel hareketler maşallah :nazar:
Usta öyle sansın gelen filtre orijinal abi

E.Ç.M. (MiTongin)

Cok güzel hareketler olmus. Nacizane folyo biraz dalgalı durmus sanki  :-[
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ucarozcan

Masallah,  seneye ilk iş far temizliği ve çıkma kararan ayna takmak olsun çalışmasi önemli değil görüntüyu çok etkiliyor.
sağol.  :alkis:
Aklımda olsun dediklerin. Kararan ayna hiç aklıma gelmemişti. Bakınayım biraz. :clover:

cok guzel olmus gule gule kullan.Mazot filtresi isine sasirdim, ya bi yanlis kargolama oldu ya da usta yaniliyodur diye dusunuyorum
Teşekkürler...  :clover:
inşallah bir sıkıntı olmaz.
Çok güzel hareketler maşallah :nazar:
Usta öyle sansın gelen filtre orijinal abi
Teşekkürler... :serefe:
aynen usta artistik yaptı galiba  :))
Cok güzel hareketler olmus. Nacizane folyo biraz dalgalı durmus sanki  :-[
Folyoda da bende de sıkıntı yok üstad zemin düz ve pürüzsüz değil. Anca bu kadar oluyor.
Eskiye nazaran daha iyi oldu ama. :yukari-ok:
Altına astar çekip öyle folyo atmak gerek o da uzun iş.  :)

hi_cazz

Gayet güzel olmuş. Folyo yüzeyden dolayı pütürlü görünümü veriyor malesef yapacak bişey yok.

Tapatalk

Theillest

Maşallah folyo bencede güzel olmus karbon kaplayanlarda oluyor ama böyle daha güzel olmuş keyifli sürüşler :)

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

Adza

Gelen filtrenin üstünde opar yazıyordur şopar usta artislik yapmıştır hahaha  :haydi:

EscC

Hayırlı olsun. ... Alfa lar doğru ellere teslim oldukça ortaya çok güzel görüntüler çikıyor :nazar:

ucarozcan

Selam herkese,
Uzun süredir güncelleme yapmadım küçük bir güncel çekelim.  :alfisti:
+ Isıtma bujileri değişti + Aküden motor bloğuna şase kablosu çekildi.
+ Yan çamurluk sinyal lambaları siyaha dönderildi. Böylece araba gözüme daha uzun gözüküyor.
+ Orijinal ön, arka logolara dönüş yapıldı. Orijinal olarak 2016 model logolar olsaydı onlardan alırdım ama maalesef yoklar.
+ Şifreli bijon alarak jantları bir nebzede olsa korumaya aldım. Rüyalarıma giriyordu, bir sabah kalktığımda jantların olmayacağı... :o
+ Arka sağ-sol salıncak burçları Powerflex (PFR1-511 ve PFR1-510) burçlarla değiştirildi. Burçlar ömrünü tamamlamış gözüküyorlardı.
+ Eibach Anti Roll Bar Kit + Meyle HD Z rot (ön-arka)
+ Ön tampon komple boyandı. Mini onarım + belli bir nakit karşılığı AutoKing de boyandı.
+ APP plakaya geçildi.
+ Bridgestone 235/40ZR19 96W XL S001 Yaz lastik siparişi geçtik. Zaten lastikler ömrünü tamamlamıştı alma planım vardı. Keten kırma (Tel kırma) gibi sorunla karşılaşınca lastik yenileme işini biraz öne aldık. 35 yanak mı 40 yanak mı derken 40 yanağı tercih ettim. Aniden karşılaşılan çukurlarda aaha nereyi kırdık! gibi düşüncelerden kurtulmak hem de jantları az biraz da olsa korumaya alma amaçlı 40 yanak tercih ettim. Konfor artırma düşüncem yoktu. :))
Zaten konfor arayan biri olsaydım lastiklere 39-36 PSI hava basmazdım.

Viraj denge çubuklarını daha yeni taktım, kısa şehir içi kullanımda gözle görünür bir şekilde kaymak asfalt virajlarda yoldan çıkması zorlaştı. Arka salıncağa takılan PF ile araba biraz daha oturaklı oldu. Direksiyon daha hassaslaştı diyebilirim.
Şimdi resimleri paylaşalım.  :kahve:
Powerflex

Burçlar artık ömrünü tamamlamış.

Viraj denge çubuğu ve Z rotlar.

Ön Viraj çubuğu biraz uğraştırdı.

Sağ sol sinyallerin siyah olduğu hali.

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

muğlalı

Maşallah dipçik gibi olmuştur şimdi o viraj senin bu viraj benim :)

defrost

Çok güzel işler helal olsun müthiş görünüyor, bu arada çamurluk sinyallerine katılıyorum  :yukari-ok:

ucarozcan

Özcan bir dur artık:)

Aynen durmalıyım artık :) ama olmuyor, 159 bağımlılık yapıyor. >:D
Hafta içi kullanımım azaldı artık o yüzden belki durdurabilirim kendimi.
Bu seferde branda/kılıf alma gereği duyuyorum.  :haydi:

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login  :serefe:  :arkadasim:

wolkanku

Aynen durmalıyım artık :) ama olmuyor, 159 bağımlılık yapıyor. >:D
Hafta içi kullanımım azaldı artık o yüzden belki durdurabilirim kendimi.
Bu seferde branda/kılıf alma gereği duyuyorum.  :haydi:

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login  :serefe:  :arkadasim:

Yurtdışı siparşlerini vermeden önce haberleşelim, 5-8mm spacer lazım:)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

DcD-Semih

Tam pistlik kombinasyon olmuş kemik gibidir şimdi, maşallah hocam güzel yükseltmeler olmuş  :nazar:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

hi_cazz

Özcan çok güzel işler yapmışsın. Harika olmuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

TRSemih

Ultra şanslı bir 159 oldu bu. Maşallah
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

rst

'08 Honda Civic
'05 Honda Crv
'05 Ford Fiesta
'99 Ford Focus
'00 Ford Focus
'10 Ford Fiesta
'13 Chevrolet Cruze
'12 Peugeot 308
'11 Fiat Punto Evo
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive
'17 Seat İbiza

Adza

Maşallah çok güzel hareketler Abi. Aynen devam, örnek alıyorum :)

OğuzCanAlantor

Maşallah maşallah insanın 159 alası geliyor  :nazar: :nazar:

yaman50

Maşallah çok güzel olmuş :alkis: :nazar: :nazar: :nazar:
2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)