Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Stelvio - Alfa Romeo'nun İlk SUV Modeli

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

düşportacı

You are not allowed to view links. Register or Login
yazılanları okuyunca ingilizce öğretmenimin bir lafı aklıma geldi.Türkçe düşünüp İngilizce konuşulmaz derdi.Türkiye şartlarına bakıp ,yorum yapıyoruz.Alfa senede  yaklaşık 100000 araç satıyor.memleketimizde ise bu sene 600 e yakın araç satılmış.yani toplam satış içerisinde %1 bile etmiyor.hal böyleyken kimse , Türkiye'de motor hacmine göre vergi alındığını,ötv alındığını,rakip markaların fiyatını ,pazardaki rekabeti, gulia'ya 1,4 motor koyup ötv den yırtalım,çok satarız gibi düşünceler aklının ucundan bile geçmez.

esas hedef ve  pazar amerika.orada zaten düşük hacimli motor satılmaz.burada 1,6 dizel motorla satılan doblolar , amerika'da 2,4 benzinli motor ile satılıyor.yakıt ucuz.dolayısı ile hedef  pazar nere ise ona göre üretim,tasarım  yapılıyor.dolayısı ile bazı şeyleri konuşurken,gerçekleri gözardı etmemek lazım.

giulia,stelvio  bence çok iyi tasarıma,performansa sahip araçlar.önünde alfa arması olan her araç safkan birer alfa'dır.tasarımına söz eden arkadaşlar ne bekliyorlar.alfa'nın uzaydan araç ithal etmesini mi? gelişen teknoloji ile beraber müşteri istekleri,ihtiyaçları değişti.emisyon standartları gereği motor hacimleri,yapıları değişti.Alfa araç satmak istiyorsa bu ihtiyaçlara cevap vermek durumunda.bu bize ters gelmemeli.

forza alfa romeo

+1 ağzınıza sağlık

Aşmış

Arkadaşlar yeni model çıktıktan sonra tekrar görüşürüz. Bunun için daha fazla anlatabileceğim bir şey kalmadı, genel hatlarıyla açıkladım durumu, anlayıp anlamamanız size kalmış. Bir sonraki hamle tahmin ettiğim hatta ettiğimiz gibi olursa daha hararetli tartışacağız onu da söyleyeyim. :)
Bu arada sizden ricam kalabalığın ve içinizdeki kalabalığın sesini biraz kısmaya çalışıp şu söylediklerim hakkında biraz düşünmeye çalışmanız.
Güzel ipuçları var orada. Olur da okursanız "Sarkastik" çerçevede ve olguların somut yöntemlerle anlatıldığı düşüncesiyle değerlendirirseniz öze ulaşmak daha kolay olur. Sonuç olarak 4 tekerlekli bir teneke parçası için neden bu kadar çabaladığım fark edilse bile yeter bir yere ulaşmış oluruz.  :serefe:
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

milano 75

delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

OğuzCanAlantor

Gerçek Alfa Romeo böyle olmalıydı. Başkasına benzememek için böyle çirkin olmalıydı. Ama herşeyiyle Alfa Romeo olmalıydı. Hatta bunu Alfa Romeo yapmalı önüne scudettoyu koymalıydı.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hahahahahahahahahah

fluhayat

gulia bmw yi andırıyor nedense bana. ayrıntılara girince benzemiyor belki ancak ilk bakışta benzetiyorum. bu tamamen algısal bir durum sanırım.
alfa romeo 2004 156 distinctive

blackgear

Arkadaşlar yeni model çıktıktan sonra tekrar görüşürüz. Bunun için daha fazla anlatabileceğim bir şey kalmadı, genel hatlarıyla açıkladım durumu, anlayıp anlamamanız size kalmış. Bir sonraki hamle tahmin ettiğim hatta ettiğimiz gibi olursa daha hararetli tartışacağız onu da söyleyeyim. :)
Bu arada sizden ricam kalabalığın ve içinizdeki kalabalığın sesini biraz kısmaya çalışıp şu söylediklerim hakkında biraz düşünmeye çalışmanız.
Güzel ipuçları var orada. Olur da okursanız "Sarkastik" çerçevede ve olguların somut yöntemlerle anlatıldığı düşüncesiyle değerlendirirseniz öze ulaşmak daha kolay olur. Sonuç olarak 4 tekerlekli bir teneke parçası için neden bu kadar çabaladığım fark edilse bile yeter bir yere ulaşmış oluruz.  :serefe:

Onur abi, ben de son kez şöyle sorayım. Cevabına göre de konu kapanır yada devam eder. Amaç tabi ki keyifli bir sohbet. Polemik yaratmak değil.

Bir iç mimarsın, ve önemli bir müşteri, ihale açıyor. Tüm mimari projelerde bir iç mimar ile anlaşma yapılacak. Ama dediğim gibi, pazarda büyük müşterilerden. Ama bazı şartları var, aslında şart değil, bu şirketin sahibinin zevkleri az çok belli. Kırmızı renk tonlarına bayılıyor, ahşap sevmiyor hatta kahverenginden nefret ediyor.

Firmaya teklif sunmaya giderken, elinizde ahşap ve kahverengi ağırlıklı bir portfolyo ile giderseniz başarınız ne olur? İşin kötüsü, bu firmanın sizle çalışması sizi çok rahatlatacak ama bir yandan da portfolyonuzda sizin sevmediğiniz, diğer müşterilerinizden "küçük" bir grubun beğenmediği bir format.

Teklif vermez misiniz? Gerek yok, benim pazarım bana yeter mi dersiniz yoksa kendinizi yeni müşterinize adapte mi edersiniz?

4 teker bir teneke, anlaşılamayan bir deyim oldu sanırım, orada da bir düzeltme yapayım. Nihayetinde 4 teker bir teneke. Eğer benzerlik bir kusursa, en büyük kusur bu, ne tapsın Alfa Romeo 3 tekerli camdan bir araba mı yapsın? Ve evet, sınırlarınız da belli, altı notadan çıkabilecek müzikler gibi. Mesele sanat eseri mi? Giulia öncesi yapılan eserlere bakabilirsiniz, ama beğenmediğiniz bir tasarım çıkınca bu markayı yerlere vurmak için bir bahane olamaz. Giulia sonrası modelleri görmeden hele böylesi bir yorum yapmak, ne derece doğru tartışılır. Ve tekrar belirtiyorum, Alfa gelsin, kullanın ondan sonra yorum yapmak mantıklı olur.

Giulietta konusunda da şunu söyleyeceğim, tarihi yarış zaferleri ile dolu markayı sanırım en son wtcc ve etcc de izledik. Üstelik iddialı bir şekilde. Nerde yeni seriler? Honda nın olduğu yerde neden Giuiletta yok? Bu benim görüşüm, takip ettiğim bir kaç takım var, ama öyle uluslararası tarzda yarışlar değil. Ruh ise, aradığım ruh bu. Ek olarak nerde Bertone ler nerde Giugiarolar... Aaa noldu, çok pahalı geldi galiba :P :)

Doğa Tosun

tasarıma bakılırsa stelvio ve giulia'nın;  giulietta ve mito'dan ÇOK DAHA fazla alfa olduğu kesin.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Aşmış

Onur abi, ben de son kez şöyle sorayım. Cevabına göre de konu kapanır yada devam eder. Amaç tabi ki keyifli bir sohbet. Polemik yaratmak değil.

Bir iç mimarsın, ve önemli bir müşteri, ihale açıyor. Tüm mimari projelerde bir iç mimar ile anlaşma yapılacak. Ama dediğim gibi, pazarda büyük müşterilerden. Ama bazı şartları var, aslında şart değil, bu şirketin sahibinin zevkleri az çok belli. Kırmızı renk tonlarına bayılıyor, ahşap sevmiyor hatta kahverenginden nefret ediyor.

Firmaya teklif sunmaya giderken, elinizde ahşap ve kahverengi ağırlıklı bir portfolyo ile giderseniz başarınız ne olur? İşin kötüsü, bu firmanın sizle çalışması sizi çok rahatlatacak ama bir yandan da portfolyonuzda sizin sevmediğiniz, diğer müşterilerinizden "küçük" bir grubun beğenmediği bir format.

Teklif vermez misiniz? Gerek yok, benim pazarım bana yeter mi dersiniz yoksa kendinizi yeni müşterinize adapte mi edersiniz?

4 teker bir teneke, anlaşılamayan bir deyim oldu sanırım, orada da bir düzeltme yapayım. Nihayetinde 4 teker bir teneke. Eğer benzerlik bir kusursa, en büyük kusur bu, ne tapsın Alfa Romeo 3 tekerli camdan bir araba mı yapsın? Ve evet, sınırlarınız da belli, altı notadan çıkabilecek müzikler gibi. Mesele sanat eseri mi? Giulia öncesi yapılan eserlere bakabilirsiniz, ama beğenmediğiniz bir tasarım çıkınca bu markayı yerlere vurmak için bir bahane olamaz. Giulia sonrası modelleri görmeden hele böylesi bir yorum yapmak, ne derece doğru tartışılır. Ve tekrar belirtiyorum, Alfa gelsin, kullanın ondan sonra yorum yapmak mantıklı olur.

Giulietta konusunda da şunu söyleyeceğim, tarihi yarış zaferleri ile dolu markayı sanırım en son wtcc ve etcc de izledik. Üstelik iddialı bir şekilde. Nerde yeni seriler? Honda nın olduğu yerde neden Giuiletta yok? Bu benim görüşüm, takip ettiğim bir kaç takım var, ama öyle uluslararası tarzda yarışlar değil. Ruh ise, aradığım ruh bu. Ek olarak nerde Bertone ler nerde Giugiarolar... Aaa noldu, çok pahalı geldi galiba :P :)

Hemen şöyle yanıtlayayım: Tam olarak dün, şu anda elimizde iş olmamasına, yani sıkışık bir dönemde olmamıza rağmen, tasarımını verilen doneler çerçevesinde yaptığım bir işi müşterinin "bu bizim için çok lüks, şuradaki ofisimizin aynısını bizim için buraya da yapın" teklifini geri çevirdik. 1 hafta çalışıp evladım gibi çıkardığım işlerden biri olmasına rağmen. Biz "bizim çizgimiz bu" diyerek geri çevirdik.
Müşteriye adapte olduğumuz işlerimiz tabi ki oldu ama bunları biz yaptık diye yayınlamıyoruz. Bizi biz yapan yaptığımız işlerdeki yenilik ve farklılaşma çabamız. Müşteriler bunun için gelirse iş yapıyoruz ve bundan keyif alıyoruz, keyif almaya önem veriyoruz, keyif aldığımız şey çok büyük olup istediğin her şeyi satın alabilecek kapasiteye ulaşmak değil. Buna biraz butik diyebiliriz. Alfa gibi. :)
Bazı mimarlar vardır, tarzlarını bilirsin ve ona onun tarzını istediğin için gidersin. Bu tarz da aşağı yukarı istediğin gibidir ama tam anlamıyla istediğin şeyi vermez sana, kendi yorumunu katar, belki de senin istediğin ev ile sanat yada mimarlık tarihinde yeni bir çığır açar. Bu Mimar hiç bir ihaleye gidip katılmaz, ona gelirler, rica ederler o da eşek yüküyle parasını cebine koyar onlara dehasını açar, ortaya dünya için imge olan bir iş çıkar.
Bunların arasında en deha sayılan Gaudi öldüğünde cebinde dilencilerden az parası vardı fakat dünyaya mal oldu, her gün tüm dünya eserlerini görmeye İspanya'ya gidiyor bir ton para bayılıp.
Konu buysa ülkemizde Ağ****u diye bir insan da binalar yapıyor, yanında mimarlar çalışıyor, Dünyalar kadar parası var, hatta bu bahsettiğim mimarlardan daha daha çok parası var. Kendisi ev sattığı müşterilerinin toplantısını basıp bazılarını dövdürüyor aidat tartışması üzerinden. Yaptığı inşaatlar doğa talanı halin gelmiş durumda ve kendisi dünyaya "Trump" gibi görgüsüzlük satmakta. :) Bu adamın röportajlarını falan izlemişsinizdir.
Dünyanın bütün büyük araba firmaları Ağ****u'ysa Alfa Romeo işinin mühendisliğin sanatla yoğrulmuş, birbirinden ayrılmayacak olduğunu bilen ve ideallerinden her koşulda vazgeçmemeyi bilen, daha küçük ama doğru ve iyiyi takip eden diğer kısımı oluyor.
(Bu örnekleri bu kadar katı almayın ama, sadece kolay açıklayabilmek için bu kadar katı ve sınıflandırarak açıklıyorum. Yani ne tüm firmalar Ağ****u, ne de Alfa tam anlamıyla mükemmel bir idealizm örneği, fakat bunlar birer olguysa bulunduğu taraflar böyle. Siyah ve beyaz kadar net olmasa da skalanın hangi tarafına daha yakın dediğimizde şu diyebiliriz.)
Alfa Romeo bu diye bu site var ve başka hiç bir araba markasında böyle bir kitle yok. Öncelikle insanların bunun farkına varması lazım.
Daha büyük olma güdümünü yanlış yerden yürüttüğünüzde Ağ****u olursunuz. O zaman ne bu sitenin bir amacı kalır ne kitlenin. Arabaları diğer büyük arabalarla otobanda yarıştıran insanlar olup çıkarız. Neden bu arabaları bu kadar seviyoruz ki? Buna tekrar geri dönmeyi öneriyorum, bunu hatırlamayı yani. Buna ihanet etmenin sınırlarını bilinçli insanlar olarak bilmeyi ve tepkiyi göstermeyi.

4 teker ve tasarım kısmında ve de 6 notayla yapılacaklar kısımında tamamen yanılıyorsunuz, üzgünüm istisnasız bir yanılgı bu.
Size katılmıyorum deyip geçersem sanki haklı bir yanı varmış gibi olacak fakat olmadığını bildiğim için yanılıyorsunuz demek durumundayım.
Ne 6 tane notayla sınırlı müzik ne de 4 tane tekerlekle sınırlı araba tasarımları. 1 asırdan uzun süredir 4 teker, iki ön far, iki arka far ve kapılarla oynayıp araba tasarlanıyor fakat Şahin slx de bir araba, Masetari Ghibli'de (1995) araba. birbirlerine benziyorlar diye bu örnekleri verdim.
Bunların yanında 1955 model Citröen ds de bir araba. Hepsini geçelim Juke da 4 teker bir suv.
Neşet Ertaş'da müzik yapıyor Impaled Nazarene de. Hepsi 6 notayla yapıyor. :) Tüm bunlar hala yapılıyor ve yapmaya devam edilecek.
Zaten bu durumun yakıtı, enerjisi bu. Bu iç güdüyle oluyor tüm bunlar, bunu kısınca olmuyor, başka yönlerle yamayınca olmuyor.
6 notayla yapılan müzik pop müziktir diyebiliriz ve müzik konusunu pop müzik ile sınırlayamayız. Bu çok çok zengin bir dünya ve buna hakim olmadan yorum yapmak anlamsız. Aynı yıllarda Düş Sokağı Sakinleri de müzik yapıyor, Cannibal Corpse'da. :)
Yaratıcılığı koyabileceğiniz bir kap yok arkadaşlar, üzgünüm ama yok ve bu dünyada insanın başına gelmiş en iyi şey. Düşünebilen canlıların düşünerek yaptığı dünyadaki tek iyi şey. Her zaman vardır, kocamandır ve sizin gidip almanız, anlamanız gerekir.

Bu arada yukarıdaki çirkin arabaya scudetto takıp Alfa diye yutturulması esprisini ben sizlere gerçek diye anlatıyorum aslında uzun süredir. Yani bu komik durum benim endişelerimin sonunda gerçekleşebilecek bir durum. :)

Olgun

Tasarım konusunda You are not allowed to view links. Register or Login 'a katılıyorum. Amerikan pazarı ve marka duruşuna ilişkin aynı endişeleri taşıyorum.
Tabiki Stelvio'nun oranları ve bazı detayları oldukça güzel ve çekici duruyor ancak o aradığım farklılığa sahip değil. Guilia'da öyle. Her ikisi de Disco volante veya şu yeni spider gibi işlerden sonra benim için hayal kırıklığı.

Öte yandan yıllardır ilk kez arkadan çekiş ve Porsche / M3 gibi araçlardan daha hızlı ve kabiliyetli bir Alfa olması da tam tersine çok çok umut verici. Dolayısıyla tasarım konusunda heycanlanmasam da, teknik konularda umutluyum.

Bu arada, bu başlık altında yazılan yorumlara bakınca, bir kez daha forumun ne kadar kaliteli üyelerden oluştuğuna tanık oluyorum şahsen.  :alfisti:
[url="http://bisiklethirsizlari.tumblr.com"]http://bisiklethirsizlari.tumblr.com[/url]

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login referans olarak gösterdiğiniz Disco Volante daha genel toplamda 10 adet üretilmedi ki altı tamaman 8C Competizione platformu ki 8C aslında bir Maserati platformudur, başlık altında infial yaratmasın ama 8C aslında Giulia'dan daha az bir AR'dur çünkü devşirmedir FCA çatısı altında... Yeni Bertone desing Spider ise tamamen konsept bir araç, umarım hayata geçer.. 

D segmenti araçlar arasında en iyi dizayn sahibi benim gözümde uzak ara Giulia'dır ki canlı göz ile görme fırsatını yakalayanlardanım, Stelvio ilk fuarında ödül aldı ki fuarlarda baş gösterdikten sonra ödülleri toplamak Alfa Romeo'nun tarihinde oldukça sık yaşanan bir durumdur... Son 20 yıla bakarsak; 156 ile başladı ve hep bu şekilde gitti, yakın tarihimiz olduğu için 156 örneği verdim.

Estetik zevklerin genel geçer kabulleri elbette yoktur (bazı alanlarda vardır, %99 beğeni gibi) fakat, bu iki yeni model içinde dizayn konusunda oldukça başarılı demek bence oldukça objektif bir yaklaşım olur...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

hi_cazz

Özür dileyerek bir yanlışı düzelteyim. Müzikte 6 değil 7 tane naturel ses vardır.

Aşmış

Özür dileyerek bir yanlışı düzelteyim. Müzikte 6 değil 7 tane naturel ses vardır.
En doğrusunu ünlü üstatdan duyalım :)

hi_cazz

En doğrusunu ünlü üstatdan duyalım :)

Üstad ayrı.

depeche101

admin

Patent kurumuna gönderilen normal Stelvio çizimleri

Quadrifoglio

Quadrifoglio

Quadrifoglio

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

admin

Karşılaştırma yapabilmek için 2003 yılında tanıtılan Alfa Romeo Kamal.

fluhayat

147 nin bodybuilding yapmış hali gibi duruyor.
alfa romeo 2004 156 distinctive

Sportivo

Arkadaşlar rahat olun şu an Alfa tasarımda ne kadar ileri geri yaptığı sorgulayacak durumda değiliz.

7 senedir sedan modelini özlemle bekleyen alfistiler olarak ilk Giula lansmanı yapıldığında bi tuhaflık hissetmedik değil, evet agresifti yine ama bi yerde Alfa kodları dışında çizgiler de vardı.

Ama merak etmeyin bu hissiyatlar Giula'yı canlı görünce geçiyor ( forumda Giulaya kanlı canlı dokunan ilk kişi olarak bu yorumu yapıyorum) . Hala ilk görüşte bu hisleriniz geçmez ise şayet ilk yanladığınız virajda bu hissiyatınızın da sizi terkedeceğinden emin olabilirsiniz.

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Serhat59

147 nin bodybuilding yapmış hali gibi duruyor.
+1 evet aydınlatma elemanları 147 ile hemen hemen aynı fakat gövde daha çok 156 andırıyor gibi.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

Tolga033

Abi,ismi bile güzel değildi zaten, ''Kamal'' nedir.  :))

depeche101

depeche101

wolkanku

standart versiyon siyah renk arkası gayet güzel.  :rock:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

admin

Susturucunun arkadan görünüyor olması bazılarını rahatsız edecektir. Mesela paslanma olduğunda veya ısınıp soğuma nedeni ile gri metal yanarak sararmaya başlayınca, göze batacaktır. Devamlı bagajda ısıya dayanıklı siyah veya gri boya ile dolaşmak gerekecek.

;)

wolkanku

Susturucunun arkadan görünüyor olması bazılarını rahatsız edecektir. Mesela paslanma olduğunda veya ısınıp soğuma nedeni ile gri metal yanarak sararmaya başlayınca, göze batacaktır. Devamlı bagajda ısıya dayanıklı siyah veya gri boya ile dolaşmak gerekecek.

;)

o işin keyif kısmı yahu :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+