Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ben bu arabayı ne yapayım? Vol II ?!?!?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Enjektör lambası yandı demiştiniz. Bu giderken mi oldu? Yavaş mı gidiyordunuz, hızlı mı? Geçenlerde ayrı zamanda iki kez yandı ama süratlı gidiyordum. Ayağımı gazdan çekip biraz yavaşlayınca söndü her iki seferde de. Umarım büyük bir şey değildir.

///////////////

Cem

Saol BArlas abi,naz yapıyor arada benim oğlan,başkasına yan gözle de bakmadım ama kızımı kıskandı sanırım.

quote:

Enjektör lambası yandı demiştiniz. Bu giderken mi oldu? Yavaş mı gidiyordunuz, hızlı mı? Geçenlerde ayrı zamanda iki kez yandı ama süratlı gidiyordum. Ayağımı gazdan çekip biraz yavaşlayınca söndü her iki seferde de. Umarım büyük bir şey değildir.

Boğaz trafiğinde dur-kalk halinde 30-40 km lerde yandı enj. ışığı ve 2-3 saniye sonra söndü. YArın servise gideceğim,ak koyun kara koyun belli olacak.

murat

Geçmiş olsun Cem , kıskançlık krizleri başlamış..İlgilen biraz  
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

burcintun

Yakıtı hep aynı yerden mi alıyorsunuz? Sercan ın dediği gibi debimetre soketini veya diğer soketleri de söküp takabilirsiniz. Ama anladığım kadarıyla o kadar bilginiz yok. Boşverim bence servis baksın bize de bilgi verin lütfen. Böyle şeyler çok normal bakımlarının süresini fazla geçirmeyin  hatta hiç geçirmeyin. Aldığınız yakıt hep güvendiğiniz aynı yerden aynı oktanda olsun. Şimdiden geçmiş olsun.

n/a

Hocam belli oldumu arızası canavarın?

BARLAS

Cem, gittin mi servise? Neymiş sorun??

Cem

İlginize teşekkür ediyorum,Alfamla ilk servis ziyaretim oldu,varyatör tamir edildi,triger ve bilyaları değişti,RPM sensörünün arıza verdiği anlaşıldı,exam'da arıza silinince sorun kalmadı şimdilik,sorun tekrar ederse RPM sensörünün değişeceği söylendi. Filtreler ve yağ değişip varyatör sesi de kesilince sıfır kilometrede araç almış gibi oldum,performans düzeldi,sorun yok. Bu arada sensörlerimi,sis çerçevelerimi ve dikiz aynalarımı boyadık sprey boyayla. Önce aracın boya koduna göre sprey boya yaptırdım 17 YTL karşılığı,sonra da boyadık gerekli yerleri.
Fotoğraflar yakında gelecek.

BARLAS

Oh iyi sevindim, hadi geçmiş olsun..

Cem

Teşekkürler Barlas abi,kendine geldi benim kuğu,araya sıkışan çil çil YTL'ler çıktıkça ferahladı ki sorma=)

n/a

hadi gözün aydın.bizim de içimiz rahatladı.güle güle kullan.ha bu arada polisler bile senin sonarlara bakıyordu.Çok yakışmış.

Edited by - truphase on 17/09/2007  22:16:11

n/a

gule gule kullanın

Cem

quote:

hadi gözün aydın.bizim de içimiz rahatladı.güle güle kullan.ha bu arada polisler bile senin sonarlara bakıyordu.Çok yakışmış.

Edited by - truphase on 17/09/2007  22:16:11

Teşekkürler abi,polisler sonarları görünce,-söz meclisten dışarı- fırlamalık yapsa da ceza kaptırsak diye bakıyodur muhtemelen:)
BEnim gözüm alıştı ama memnunum şu an halimden=)

babi

cem gözünaydın hadi geçmiş olsun güle güle kullan.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

n/a

abi yeni gördüm.birkaç gündür giremiyorsum siteye.geçmiş olsun.bazen tapıyor bizimkiler böyle şakaları.maruz görmek lazım.neyseki halletmişsin gözün aydın.

murat

Güle güle kullan Cem Kardeşim , fotoları ekle kısa zamanda
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Cem

Sercanı tebrik etmek istiyorum, serviste inatla bu sorun debimetreden kaynaklanıyor olmasın diye bastırmama rağmen,mümkünü yok olsa olsa RPM sensöründen olabilir denmişti.HAtta RPM sensörünün hata kodu silinerek sorun kalmadı artık da dendi.

Bu sabah  yıkama sonrası yine çalışmayınca hemen Sercan'ın yöntemi uyguladım,debimetrenin soketini söküp basınca marşa hemen çalıştı.
Yeni debimetrenin siparişini verdim,bu akşam gelecek,fiyat 49 EUR +KDV  Bosch'ta.

alfistihrn

Güle güle kullanın. Masrafsız bol Alfalı günler...

burcintun

Geçmiş olsun. Ben size akü kutup başını söküp biraz bekleyin diyecektim. Ama neyse servise gittiği daha iyi olmuş. Başka sorunlarda varmış baksanıza. Bu yaptığınız masraflar ne kadar tuttu şimdi? işçilikte dahil. Ayrıntılı yazarsanız diğer arkadaşlara da fikir vermiş olursunuz. Debimetre bana biraz ucuz geldi. Üzerindeki ile aynı mı? Ona dikkat edin.

agucba

Bosch'ta ucuz satılıyor bildiğim kadarı ile. Yani asıl fiyatı o, ama üzerinde Alfa Romeo baskısı olunca artıyor. Galiba baskıda kullandıkları mürekkep çok pahallı?

///////////////

Cem

Debimetre fiyatını Alf'dan sormak aklıma gelmedi,aracın bu sabah kaldığı yer Bosch servisi bahçesindeki sonax yıkama olduğundan,hemen bosch'a gidip parça siparişi verdim.
Tirger değişimi, Varyatör tamiri,hava filtresi,yağ ve filtresi,polen filtresi değişimleri işçilik dahil 480 YTL tuttu.
Debimetrede dediğim gibi 49 EUR + KDV.

murat

Hepsi gayet uygun geldi bana
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

n/a

evet fiyat baya uygunmuş..haydi geçmiş olsun o zaman,problemler çözüldü..sorunsuz sürüşler dilerim cem.. .))

AlfistiKerem

Hayırlı olsun,inşallah birdahakine sorun yaşamazsın Cem kardeş.

burcintun

Uygun geldi bana da.  Hayırlı olsun. debimetrenin fiyatı  ise daha süper.

Cem

sercan Debimetre deyince korktum gerçekten,forumlarda 300 YTL gibi rakamlar havalarda uçuyordu, EBAY'den getirteyim(50 USD yaklaşık) diye düşünürken bosch içime su serpti:)