Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06DG977 - Alfa 159 "Finally True Blood"

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

Doğa geçmiş olsun, nice kilometreler keyifle binin, bu post iyi oldu aklımızda bulunsun.
Gt ise, sahibindendeki ilanları açtırdı resmen:)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Kardeşim arabayı sıfırlamışsın resmen. Hayırlı olsun. GT jantlarıda harika.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

octinum

Oh iyi, hayırlı olsun Doğa. :) Oğuz uygun şanzıman yağını iyi bilir ama bir ara ikinize de gerekli ATF için bir mesaj göndereceğim. Ayrıca eski şanzıman beyninle ilgili de bir mesajım olacak. :)

Şanzımanda düzenli yağ değişimi yapılırsa öyle devridaime filan gerek kalmıyor. Ama üreticiler "sealed for life" mantığıyla hiç değişim yapmayınca da böyle kalıyoruz. O "Sealed for life" dediği garanti sonu. :) Sen arabayı saklamayı planlıyorsun, hazır temiz yağ varken bundan sonra şöyle 50 binde bir kısmi değişimle bu sefer gerçekten ömürlük götürebilirsin.

GT harika! Ankaraya bir dahaki gelişimde bu sefer kesin bir şeyler ayarlayalım. Evet 159 kullanmadım, GT'lerle bir-iki turladım ama yine de sen GT'yle gel. :)

Bu arada yonca ters mi bana mı öyle geldi? :)

admin

Daha uzun yıllar ve kilometreler birlikte olabilmeniz dileği ile.  :nazar:
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

OğuzCanAlantor

Doğacım güle güle kullan allah kaza bela vermesin , kardeşimden ötesin o nedenle elimden ne geldiyse yapmaya çalıştım . Senin beğenmeni ve hoşuna gitmesine sevindim. Koca oğlana nice kmler  :nazar:

Şanzımanı DSG motoru pug yaptık kanka :) pohahahah

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
Doğacım güle güle kullan allah kaza bela vermesin , kardeşimden ötesin o nedenle elimden ne geldiyse yapmaya çalıştım . Senin beğenmeni ve hoşuna gitmesine sevindim. Koca oğlana nice kmler  :nazar:

Haha benim gibi yapma da. :D En son yılbaşı öncesi Citroen triger değişiminde süspansiyon yağını kaçırdıydık. Artık kalanı normal şanzıman yağı, yetmeyince 10w-40 motor yağı ne bulduysam basıp o süspansiyonla Konyaya gidip geldiydim. Bi yağ deposuna i.emediğim kaldıydı. :D

düşportacı

Öncelikle geçmiş olsun.Bu yapılan bakımlardan sonra 159'un daha keyifli olacağı kesin.Emin ellerde yapılmış olması da ayrı güzel.Kazasız belasız inşallah

hi_cazz

Oğuz MERFİN'i ne zaman açıyosun? Garanti bitimine yetiştir bari Bak forum Merso doluyo

OğuzCanAlantor

Oğuz MERFİN'i ne zaman açıyosun? Garanti bitimine yetiştir bari Bak forum Merso doluyo

Hahhahaha Hürcada aynısını söylüyor abi bakalım neden olmasın , ikinci el için showroom açıyorum bitsinde mersoyada el atarız :D

hi_cazz

Hahhahaha Hürcada aynısını söylüyor abi bakalım neden olmasın , ikinci el için showroom açıyorum bitsinde mersoyada el atarız :D
Ooo hayırlı olsun.

OğuzCanAlantor

Ooo hayırlı olsun.

Teşekkürler Abicim açılışa bekliyorum

hi_cazz

Teşekkürler Abicim açılışa bekliyorum
İnşallah. Sen bi açta. Geliriz kebabını yemeye.

francobaresi

Gecmis olsun doga

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

akıllı

You are not allowed to view links. Register or Login  Öncelikle geçmiş olsun. Sonrasında maşallah, en sonunda ise uzun süreler sorunsuz kullanın inşallah.

Önceki sayfada anlatırken "159 yeterince seksi bir model. Sağıyla soluyla oynamak birşeylere dönüştürmek yerine o parayla şanzıman beynini 2011 ile güncellerseniz sürüş keyfiniz hissedilir artar,yakıttaki düşmede de elbette payı olacaktır." cümlesini kurmuşsunuz. Burada bahsettiğiniz 2011 beyni ile kastınızın tam olarak hangi tarih olduğunu biliyor musunuz? Üretilen hangi yılın araçlarında vardır vs?

h.t

Kardeşim hayırlı olsun yenilikler tekrardan.
Yalnız bugüne kadar, o kadar farklı marka kullandım, şuan halen şirkette farklı marka araçlarla uğraşıyorum , hayatımda ilk defa şanzıman yağı değişmez diyeni gördüm. Oha yani manuel arabada bile baskı balata değiştirirken şanzıman yağını değiştirirler, tam otomatik bir şanzımanda yağ değişmezi nasıl diyebilirler helal olsun..

@hi_cazz abi valla bende ALFİNLERİ bekliyorum :lol:

ssg

Hayırlı olsun kardeşim. İnşallah aile yadigarınız olur :) :nazar:
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login  Öncelikle geçmiş olsun. Sonrasında maşallah, en sonunda ise uzun süreler sorunsuz kullanın inşallah.

Önceki sayfada anlatırken "159 yeterince seksi bir model. Sağıyla soluyla oynamak birşeylere dönüştürmek yerine o parayla şanzıman beynini 2011 ile güncellerseniz sürüş keyfiniz hissedilir artar,yakıttaki düşmede de elbette payı olacaktır." cümlesini kurmuşsunuz. Burada bahsettiğiniz 2011 beyni ile kastınızın tam olarak hangi tarih olduğunu biliyor musunuz? Üretilen hangi yılın araçlarında vardır vs?

Makyajlı 159 2009 ve sonrasında şanzımanda iyileştirmeler vardır . Araç daha hafiftir, partikül sıkıntısı bi nebze çözülmüştür , klima kontrol ünitesi farklılıkları ve yazı fontları , gösterge farklıkları , kilitli dif , bagaj açma butonu bunlar 2009 sonrası makyajla gelenlerin bazı farklılıllarıdır.

akıllı

Makyajlı 159 2009 ve sonrasında şanzımanda iyileştirmeler vardır . Araç daha hafiftir, partikül sıkıntısı bi nebze çözülmüştür , klima kontrol ünitesi farklılıkları ve yazı fontları , gösterge farklıkları , kilitli dif , bagaj açma butonu bunlar 2009 sonrası makyajla gelenlerin bazı farklılıllarıdır.

Öncelikle teşekkür ederim. Evet bahsini ettiğiniz makyaj farklılıklarını biliyorum. Teknik iyileştirmeleri de okumuştum. Ama You are not allowed to view links. Register or Login özellikle 2011 vurgusu yapınca (2 sefer) o yıla özel şanzıman beyni için bir yazılımsal güncelleme gibi düşündüm önce. O yüzden sordum. Hani bilmekte fayda var düşüncesiyle. Umarım açıklayabilmişimdir. Tekrar teşekkürler.

rst

'08 Honda Civic
'05 Honda Crv
'05 Ford Fiesta
'99 Ford Focus
'00 Ford Focus
'10 Ford Fiesta
'13 Chevrolet Cruze
'12 Peugeot 308
'11 Fiat Punto Evo
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive
'17 Seat İbiza

TRSemih

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

wolkanku

doğa fotoğraf falan paylaşma lütfen :)
tekrar bir 159 alıp, bir dünya masrafa girip, yeniden bir 159 macerasına girmek istemiyorum  :serefe:

You are not allowed to view links. Register or Login bu post'uma alıntı yaparaktan :)) , sağ sol susturucu iptali ile muayeneden geçebiliyor musun doğa?
yoksa muayene öncesi geçici olarak susturucu takılıyor mu?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

EscC

159 un sorununa üzüldüm şu an sorunsuz olmasına ise sevindim umarım bir daha problem çıkarmaz doğa.... GT ye gelince almış eline G3 ü etrafı tarıyor her iki aracında maaşallahı var :nazar:

hkmtctnky

Kardeşim burdanda geçmiş olsun diyeyim..
GT ye 18 ler tam tadında oldu :nazar:
Keyifli nice km'lere..  :serefe:
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

Doğa Tosun

Kendi konusunu en çok ihmal edenlerden biri olarak son postların çoğunu yeni görüyorum, afedersiniz. Hepinize geç de olsa teşekkürler. You are not allowed to view links. Register or Login abi çok geç biliyorum ama son susturucular ve DPF'm sökük halde muayeneden geçtim.

Tam 4 yıl önce "Alfisti" sayesinde korkarak satın aldığımız, 4 yılda çok az kullanmış olsak da her kilometresinden bizzat keyif aldığım GT 2.0 JTS Selespeed aracım forum üyesi, yakın dostum You are not allowed to view links. Register or Login Sercan'a satıldı

Düzgün araç alındıktan ve bakımları ihmal edilmedikçe SS gayet keyifli, problemsiz ve basit bir şanzıman. Hayatında birşeyi kullanmamış sahip olmamış kişiden o şey ile ilgili bilgi alınmaması gerektiğini bu otomobil sayesinde öğrenmiş oldum. SS'ten korkmayın, boş beleş yorumlarla düşüneni korkutmayın:)

2000-2500 km'de bir (yaklaşık 10 ay) yetkilide periyodiği ve tüm gerekenleri yapılmış, sıfırdan beri kapalı otoparkta bakılmış ve aşırı titiz kullanılmış bir otomobildi. Sercan'ın da kıymetini bileceğinden ve gereken özeni göstereceğinden eminim.

159 KPSS'yi kazandı ve GT yerine garajda yatış kontenjanına ek yerleştirmeyle dahil oldu. Yılda 3-4 bin ya yapar, ya yapmaz. Sıfır alma düşüncesi vardı babamın fakat ben tekrardan araba sayısını artırmak istedim. Babama buldum gibi yeni arabasını, kendime de güçlü bir arkadan itişli bulursam iyi olacak.

Konu yanlızca 159 ile devam edecek, Sercan yakında yeni konusunu açacaktır.

Sevgiler
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ssg

Teşekkürler Doğa'cım. Elimden gelenin en iyi şeklinde bakacağıma şüphen olmasın. Zaten gözünün önünde olacak bakmazsam ağır fırça yerim senden :) Yeni arabanı merakla bekliyorum.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed